Bog.. je to vse res ali samo legenda?

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 18. Jun. 2011 8:51

RKC je organizacija, ki je ostala zacementirana na svojih srednjeveških stališčih. Že če pogledamo zgodovino, je RKC vsak razvoj in napredek kvečemu zavirala, samo spomnite se, kakšne težave so imeli Kopernik, Galilei...s cerkvijo, ki je v njihovem času imela ogromen vpliv...

Danes, v 21-tem stoletju, ko se toliko povdarja kvaliteta življenja, pravica do izbire...pa si sploh ne znam predstavljati, kaj naj bi recimo enemu mlademu Slovencu nudila RKC. Organizacija, ki mu dopoveduje, da do poroke ne sme seksat?

Še posebaj pa mi je perverzno, da se RKC župniki, ki jim njihova organizacija prepoveduje s eporočati in imeti otroke, čutijo dolžne pametovati, kako naj zgleda dober zakon, kdo je dober mož in dobra žena..Kaj oni sploh vedo o tem?

Skozi zgodovino so stoletja uspešno manipulirali z ljudmi. Najprej so si izmislili tako stroga pravila obnašanja, da se jih ni sposoben držati praktično nihče. Potem so navadnega človeka prepričali, da so vse lepe stvari , ki si jih želi, smrtni greh. In potem so reveži hodili k njim se spovedovat, nosili denar..
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 18. Jun. 2011 20:01

Džeki napisal/-a:Še posebaj pa mi je perverzno, da se RKC župniki, ki jim njihova organizacija prepoveduje s eporočati in imeti otroke, čutijo dolžne pametovati, kako naj zgleda dober zakon, kdo je dober mož in dobra žena..Kaj oni sploh vedo o tem?

Vejo, pa še kak. Veš koliko otrok majo eni župniki? Mogoče nimajo žene, majo pa zato 10 ljubic :D Da pa sploh ne govorim o papežih. Uffff.... Če greš naprimer v Salzburg na voden ogled mesta pa greš do stolnice, ti bojo povedali da je imel samostan 2 ločena dela za ženske in za moške, ampak je imel podzemni rov ki je oba dela povezoval :lol:
Poleg tega sem brala da je bila odkrita ena cerkev (se ne spomnim več kje), ki je imela pod sabo nenormalno število trupel dojenčkov. Sklep? Nune so zanosle, otroke ubile in jih pokopale. Nizko. In potem taki ljudje govorijo drugim kaj je moralno in kaj ni. Cekrev je poden od podna.
Aja pa še zanimivost, nekje v Nemčiji so okrog leta 1700 (če se ne motim) iz enega samostana vrgli vse nune in namesto njih vzeli prostitutke...

Džeki napisal/-a:Skozi zgodovino so stoletja uspešno manipulirali z ljudmi. Najprej so si izmislili tako stroga pravila obnašanja, da se jih ni sposoben držati praktično nihče. Potem so navadnega človeka prepričali, da so vse lepe stvari , ki si jih želi, smrtni greh. In potem so reveži hodili k njim se spovedovat, nosili denar..

Predstavljajte si: ljudje, ki so pobijali v imenu boga nam govorijo kaj je prav in kaj ni. Res, zanimivo.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 18. Jun. 2011 20:26

lizika.123 napisal/-a:mogoče zato ker je SP edini dokument v katerem je ta nadvse pomembna oseba omenjena :)

Omenja ga tudi Koran, pa tudi nekaj drugih literarnih del, ampak recimo da Koran bolj ko ne vsi vemo kaj je.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 18. Jun. 2011 21:10

ah nevem... meni je ta bog+RKC krneki in se mi gnusi kot organizacija, s tem dobro slabo, buuuu pekel, zapovedmi, po drugi strani mi je pa dokaj zanimivo. zanimivo mi je vprašanje ali smo sploh sposobni razumet zakaj smo tukaj in ali je še kaj več ali pa je naš namen res le reprodukcija in preživet in samo mi iščemo nekaj več oz poskušamo razumet. enkrat sem brala nek matematični dokaz obstoja "boga", ki ga je mislil vatikan sprejet za svojega, sam je imel že sam v sebi en fail, ker so bile predpostavke zanič in ga potem ni ker je blo vse skupaj brezveze.
Uporabniški avatar
lizika.123
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a lizika.123 » 18. Jun. 2011 21:53

Tearjerker napisal/-a:
lizika.123 napisal/-a:mogoče zato ker je SP edini dokument v katerem je ta nadvse pomembna oseba omenjena :)

Omenja ga tudi Koran, pa tudi nekaj drugih literarnih del, ampak recimo da Koran bolj ko ne vsi vemo kaj je.

Svete knjige niso zgodovinski dokumenti :) .. na to sem ciljala
Uporabniški avatar
KberryS
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a KberryS » 19. Jun. 2011 16:30

Slika

Moje mnenje.. :)
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 21. Jun. 2011 18:34

^^podpis
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 22. Jun. 2011 8:03

...
Zadnjič spremenil claire, dne 11. Jan. 2013 11:31, skupaj popravljeno 1 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 22. Jun. 2011 15:14

claire napisal/-a:svetega pisma ne gre enačiti s RKC ljudje dragi

Ena teorija je, da je bilo namenoma napisano od RKC in vse vnaprej določeno. Vbistvu ma smisel vse skupaj. In zato potem to ni zgodovinski dokument.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 23. Jun. 2011 7:46

...
Zadnjič spremenil claire, dne 11. Jan. 2013 11:33, skupaj popravljeno 2 krat.
Treselle
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Treselle » 23. Jun. 2011 13:36

tdy napisal/-a:no jest pa verjamem v Boga.
še bolj pa verjamem v izrek Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal.

glede cerkve - čeprav naj bi bla božja, je še zmer človeška institucija, in kot taka pač, človeška.

:zustimm:

Točno tako. In, če se v cerkvi dogajajo številne hudobije, če so duhovniki pedofili in nune prešuštnice, to ne odraža take vere o kakršni je govoril Jezus. Zato ne posplošujte dejstva – krščanstvo je neumnost, cerkev je bogata, revni stradajo, duhovniki posiljujejo.

Jezus je učil naj se revnim pomaga, želel je, da bi ljudje (torej duhovniki) nadaljevali njegovo poslanstvo ter spreobračali ljudi, žal pa se je to danes spremenilo in je marsikje prisotne dosti umazanije. Vendar to ne pomeni, da je to učil Bog, to je naredil človek s svojimi nizkotnimi dejanji.
''Kaj pa kristjani in njihove bolj ali manj svete vojne; kristjani, ki so blagoslavljali orožje …''
So grešili. Imeli so Jezusa v ustih, ne pa v srcu. Brez Jezusa je mir samo beseda.

In tisti, ki ste obupali nad vero, ker molite a ne dobite želenega. Na Boga se ne smemo obračati kot na avtomat, dva žetona in priteče kava, ena molitev in narejen izpit, prosimo, da bi nekdo preživel, pa umre. A to ni razlog, da bi nehali verovati, Bog nas sliši, zaupajmo mu. Vse katastrofe, ki se dogajajo po svetu, večina njih je krivec človek sam, nekatere pa povzroči narava. Ne moremo zahtevati, naj Bog kar naprej preobrača zakone življenja in narave. Čudeži se dogajajo redko, a se zgodijo, ko to nihče ne pričakuje in nam da vedeti, da je blizu, da nam pomaga.
Vem, da so si znanstveniki in vera pogosto v laseh. Da naj bi imeli celo dokaze, da smo prišli iz opic. Spoštujem vsa mnenja, a sprijaznimo se, razum je tisti, ki nas loči od živali in prav to je bistvo, da nam razum pomaga dojeti, da obstajajo stvari katere nikoli ne bomo mogli doumeti.

Ni moj namen vsiljevati krščanstva, želela sem zgolj pokazati moj pogled na vero.
turn up the music, turn down reality
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 23. Jun. 2011 13:40

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 15:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 23. Jun. 2011 14:55

končno se je pojavil še kak kristjan tle gor, ki ta tema je postajala dolgočasna. sem se že mislila spreobrnit.
Treselle
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Treselle » 23. Jun. 2011 15:40

sirova štručka napisal/-a:^^ tebi se je že zgodil kak čudež?

Odvisno kaj ti smatraš kot čudež, ni se mi še spremenila voda v vino ;)
Drugače pa ja, ker znam ceniti stvari v življenju.
turn up the music, turn down reality
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 23. Jun. 2011 16:32

...

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov