Bog.. je to vse res ali samo legenda?

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 14. Sep. 2007 11:46

tega pa tud jst ne razumem.ok spoved, gor, dol, razumem vse te "obrede", ampak moti me pa prepričanje določenih ljudi, ki zagrešijo kakšno slabo stvar komu in mislijo da je dovolj če gredo h spovedi.

Tega tudi jaz ne razumem, namreč miselnosti, da je dovolj, da gre nekdo k spovedi. Ja ne, ni dovolj! Spoved je šele prva faza.
Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 14. Sep. 2007 16:17

jullia_ napisal/-a:a nisi mogoče hotela povedat, da je narobe to, da cerkev sploh predstavlja boga? ker stvar, ki sploh ne obstaja, težko narobe predstaviš :P

Sicer malo pozno, pa vseeno. Ne, nisem rekla, da je narobe, ker cerkev predstavlja Boga, zdi se mi, da si božji podložnik samo takrat, ko nekaj daš cerkvi. Namreč lansko leto, ko je mami hotela, da na pogrebu zvonijo cerkveni zvonci, so ji dali ceno 300€, čeprav je bil pokopani bivši ministrant. Sicer pa cerkev ima ogromno denarja in lepo je, da imajo maše in ceremonije, vendar pa bi lahko vsaj del svojega bogastva razdelili med revne ljudi.
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 14. Sep. 2007 17:36

Jaz bi rekla tkole: Ne verjamem v Boga. Ko ga bom vidla, čutla al pa karkol bom mogoč spremenila mnenje. Sem pa za vse vere, pač vsak človek najde tolažbo drugje. sama menim da je vera zlo pametna stvar, ni treba da zdej hodmo vsako nedeljo k maši in to, ampak to kar nam vera daje. Lahk greš v cerkev, ko rabiš mir, ker ga tam res dobiš. Lahk moliš ko ti gre kaj narobe, ne da bi to kaj pomagal, ampak malo ti je lažje. Fajn je če v nekaj veruješ, potem laži prebrodiš.
To kar pa Cerkev sedaj dela iz vere, tega ne podpiram. Cerkev sam izkorišča naivne ljudi. Grešniki...hm...če to da sexamo, da se učas kaj zlažemo in to pomen da smo grešniki...potem smo. Sam zame to ni greh. Večkrat se ne strinjam s Cerkvijo, u bistvi se sploh ne. cerkev bi mogla bit zelo skromna, imet čist skromne cerkvice, nobenga zlata in nobenga prosjačenja ali celo zahtevanja denarja. Nikjer ne piše da bi mogli cerkvi dajat denar. Denar ne odrešuje. Mislim da odrešujejo le dobra dejanja, in mislim da je boljše dejanje, če pomagaš sočloveku v stiski kot da daš denar tam kjer ga je največ. Tako je moje mnenje, lahk me popljuvate, lahk se strinjate, sam jz od tega ne odstopam.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Sep. 2007 17:50

amyZ napisal/-a:Večkrat se ne strinjam s Cerkvijo, u bistvi se sploh ne. cerkev bi mogla bit zelo skromna, imet čist skromne cerkvice, nobenga zlata in nobenga prosjačenja ali celo zahtevanja denarja. Nikjer ne piše da bi mogli cerkvi dajat denar. Denar ne odrešuje. Mislim da odrešujejo le dobra dejanja, in mislim da je boljše dejanje, če pomagaš sočloveku v stiski kot da daš denar tam kjer ga je največ. Tako je moje mnenje, lahk me popljuvate, lahk se strinjate, sam jz od tega ne odstopam.

točno tako! Ko sem bila mala, sem skos poslušala da cerkev skrbi za revne in tralala.Tud kukr jst vem naj bi bilo to njeno poslanstvo.ampak očitno je cerkveno poslanstvo, bogatenje denarja, zemlje, gozdov in zlata na oltarjih :roll: če bi vsaj polovico teh pretopil, bi blo zihr za vse naše uboge klošarje pozim na toplo spravt.cerkev ni nč druzga kot ena oderuška ustanova, ker samo odžira denar.mislm še na pogrebih mi moli s tistim žaklom na palci naj dam dnar.Od mene se ga lahko kilometer odmakne! :roll: in ne vidm nobenih skrbi za revne.Če bo kdo omenu karitas, sam prosm.Sramota da to sploh obstaja! :roll:
Poleg tega je že od nekdaj znano da so cerkvena vrata vedno odprta za vse vernike.Hja, kadarkoli sem jaz v kakšni bližini je vse zaklenjeno.Seveda, bojijo se da jim kdo oltarja ne odnese.
Skratka jst cerkve ne maram.tle se ne šteje vera v boga in zgodovina, ampak samo cerkev kot cerkev.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 14. Sep. 2007 17:56

*purple* napisal/-a:tega pa tud jst ne razumem.ok spoved, gor, dol, razumem vse te "obrede", ampak moti me pa prepričanje določenih ljudi, ki zagrešijo kakšno slabo stvar komu in mislijo da je dovolj če gredo h spovedi. :?

To pač spada k veri. Bil si poreden, skesano priznaš in greh ti je odpuščen. Super stvarca, ane?

Sicer pa, gregalina, če si do te mere verna, da hodiš k spovedi in tam priznaš svoje 'grehe', potem moraš tudi sprejeti, kar ti duhovnik pove. Če ne maraš, da ti soli pamet, pa pač ne hodi v cerkev. V bistvu je to povsem simpl zadeva.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Sep. 2007 18:03

ja skesano priznaš in greh ti je odpuščen.sam jst tko pravm, če si res totalno veren, se boš potem obnašal tudi po verskih načelih.to, da sexaš pred poroko, tepeš folk naokol, ubiješ žival (primeri) itd, in greš potem h psovedi in si kao "čist" je čist neumesno.dons sm sexala, jutr bom šla pa h spovedi in mi bo odpuščeno :eek: sicer pa zakaj bi moglo bit nekej najbolj običajnega grešno?no, sej to so pač ta cerkvena načela, katerih ne podpiram.
men je to pač krneki.
Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 14. Sep. 2007 20:54

amyZ napisal/-a:Jaz bi rekla tkole: Ne verjamem v Boga. Ko ga bom vidla, čutla al pa karkol bom mogoč spremenila mnenje. Sem pa za vse vere, pač vsak človek najde tolažbo drugje. sama menim da je vera zlo pametna stvar, ni treba da zdej hodmo vsako nedeljo k maši in to, ampak to kar nam vera daje. Lahk greš v cerkev, ko rabiš mir, ker ga tam res dobiš. Lahk moliš ko ti gre kaj narobe, ne da bi to kaj pomagal, ampak malo ti je lažje. Fajn je če v nekaj veruješ, potem laži prebrodiš.
To kar pa Cerkev sedaj dela iz vere, tega ne podpiram. Cerkev sam izkorišča naivne ljudi. Grešniki...hm...če to da sexamo, da se učas kaj zlažemo in to pomen da smo grešniki...potem smo. Sam zame to ni greh. Večkrat se ne strinjam s Cerkvijo, u bistvi se sploh ne. cerkev bi mogla bit zelo skromna, imet čist skromne cerkvice, nobenga zlata in nobenga prosjačenja ali celo zahtevanja denarja. Nikjer ne piše da bi mogli cerkvi dajat denar. Denar ne odrešuje. Mislim da odrešujejo le dobra dejanja, in mislim da je boljše dejanje, če pomagaš sočloveku v stiski kot da daš denar tam kjer ga je največ. Tako je moje mnenje, lahk me popljuvate, lahk se strinjate, sam jz od tega ne odstopam.

No ja, sej to je bil point mojga posta, da bi mogla bit cerkev skromna, ne pa vsa v zlatu in razkošju. Ko sem še hodila v cerkev, sem tam videvala ljudi z minimalno plačo/pokojnino, medtem ko se duhovniki vozijo v BMW-jih :roll:

ADDED: Po verski logiki jaz poslušam satansko glasbo :lol:
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 15. Sep. 2007 16:55

^^ Se še jaz pridružujem. Po eni strani Cerkev pridiga o skomnosti in darovanju, po drugi pa je najbogatejša institucija na svetu, s toliko premoženja, da si ga večinoma niti ne predstavljamo. Saj to ji verjetno daje trdne temelje, da ne propade.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
Mucitel1
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 9. 2007
Kraj: tam ko si crkno

Neprebrana objavaNapisal/-a Mucitel1 » 16. Sep. 2007 15:11

jaz sploh ne vrjamem v to... po moje je o samo legenda
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 16. Nov. 2007 19:45

Proti veri nimam popolnoma nič. Imam pa proti vsem religijam, še posebaj masovnim (krščanstvo, islam, hinduizem....). sej tudi danes nimamo razloga za popolnoma vse kar se zgodi, ampak potem razmišljaj in čuti. Če čutiš, da se je nekaj zgodilo zaradi višje sile ali usode ali zaradi česarkoli, potem verjemi v višjo silo, če čutiš da je naključje, verjemi v naključje. Sam to kar mi gre na živcfe, je to, da ti nekdo xy pove v kaj moraš verjeti, ker on/ona tako verjame (od župnikov, hodž pa nadalje). Kako lahko oni tupijo ostalim v glavo v kaj morajo verjeti? In potem smo spet pri ovcah :D
Pomoje so Mohamed pa Jezus Kristus bili lahko dobrosrčni kot Marija Tereza, lahko pa da so samo bili iskalci pozornosti kot Paris Hilton. Ne vem in ni pomembno. Brezveze se mi zdi, da so govorili folku v kaj naj verjamejo, ker so hoteli da bi vsi verjeli v isto stvar. Zakaj? Brezveze. Kakšna je razlika če vsi verjamejo v isto al pa če bi vsak verjel v svoje? In kaj za vraga se majo institucije kot npr. cerkev ali džamija vtikat v karkoli? Za moje pojme so te institucije samo stavbe, v katerih ljudje vsiljujejo svoja mnenja drugim ljudem in pobirajo keš. Še posebaj mi ne gre v glavo, da se majo te institucije za vtikat v politiko in državo v 21. stoletju! Kaj ima določeno razmišljanje o nevidnih in nečutnih stvareh za delati v vodenju države, njene ekonomije in odnosov z drugimi? Dva popolnoma nepovezljiva pojma sta mi to. Prav tako vera nima nobene veze z religijo in njenimi institucijami. Sama verjamem v prijatelje, ljubezen, kako višjo energijo. Zakaj ne more vsak pri sebi verjeti, v to kar dejansko čuti in misli, da je res? Kako lahko nekomu vsiliš nekaj tako osebnega, kot je tvoje lastno mnenje?

Še moja zaključna misel, pa vam pustim me skritizirat :D :
Religija del aljudi ovce, cerkev od tega profitira in se z denarjem vmešava v politiko (čeprav se ne bi smela) ter vera dela ljudi intelektualce, osebke z lastnim mnenjem in razmišljanjem.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Uporabniški avatar
Nita*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: **lost in my world**

Neprebrana objavaNapisal/-a Nita* » 16. Nov. 2007 20:01

jaz osebno nisem verna in mi je to o (vsemogočnem) bogu samo nakladanje. pač vsak sprejema stvari po svoje. jaz tudi :D
tdy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 10. 2007
Kraj: primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a tdy » 16. Nov. 2007 21:16

no jest pa verjamem v Boga.
še bolj pa verjamem v izrek Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal.

glede cerkve - čeprav naj bi bla božja, je še zmer človeška institucija, in kot taka pač, človeška.
Uporabniški avatar
lizika.123
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a lizika.123 » 17. Jun. 2011 19:07

majaoko napisal/-a:
(pikica) napisal/-a:Ok,tale se bo nekaterim zdela mal čudna.mene zanima kako si vi predstavlate pač Boga..pa to krščanska vera. a verujete u use to kar naj bi se zgodil...pač d je Bog ustvaru svet,pa glede Jezusa in njegovih čudežev. ker jst živim v zelo pobožni družini..starši so zlo verni.sam jst pa ubistvu ne verjamem u čudeže. :? in so to čist drugač predstavlam. moje razmišljanje je če že tako častimo Boga,pa kaj use je za nas storu pa d Bog use reš use težave sam d mormo molit za to...če bi res Bog lahko use na svetu odločal kakor ns uči katoliška vera zakaj potem nismo usi srečni? zakaj so pol vojne na svetu?zakaj so nekateri bolni? enostavno ne razumem...zato mi je tut bad hodt u cerkev..ampak starčem ne morm rečt ker potem bi me enostavno zasovražil...kako si pa vi predstavljate use to?..Bog?...Jezus?..čudeži?..vera?

Jaz sem verna in jaz mislim, da Bog ni kriv za vse slabo, kar se dogaja na svetu. Za vse to smo krivi mi ljudje. Če bi bili vsi ljudje resnično predani Bogu (ne samo na papirju) in če bi živeli tako kot on želi, potem vojn sploh nebi bilo.
Tudi Jezus je zelo trpel (zaradi nas) in piše, da bomo morali tudi mi trpeti dokler smo na zemlji. No jaz vem, da se vas veliko ne strinja z mano, ampak vsak ima pravico do svojega razmišljanja.

lp :)

sori ampak kako lahko v kaj takega verjameš v 21. stoletju? ko sem vprašala župnika od kje so prišli dinozavri če nas je ustvaril bog (ker namreč dinozavri so starejši kot "adam in eva"), mi je odgovoril "Bog jih je postavil za preizkušnjo če res verjamemo v njegov obstoj".. ko sem ga vprašala kako naj verjamem nekaj kar ne vidim mi je rekel "V elektriko verjameš pa je tudi ne vidiš"..

že pri 12. sem bla tako pametna (moje mnenje), da sem se takim besedam lahko le smejala. ne vem kako jim uspe še vedno imeti tako obsežno čredo ovčk.. pa ne mislim nič žaljivega, ampak meni se zdi žalostno, da se ljudi v tem času še vedno da manipulirati z neko pravljico, katere glavni junak sta bog in jezus. :)
Uporabniški avatar
lizika.123
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lizika.123 » 17. Jun. 2011 19:14

mary-kate and ashley bigg napisal/-a:saj obstoj jezusa sploh ni vprašljiv in sporen. jezus je bil človek tako kot mi ostali, tesar in zeliščar, ukvarjal se je z mnogimi stvarmi... vprašljiva je njegova božja moč ...

ne vem, zakaj nekdo ne bi verjel v obstoj jezusa. to je tako kot da rečeš, da ne verjameš v obstoj Nikolaja Kopernika...

mogoče zato ker je SP edini dokument v katerem je ta nadvse pomembna oseba omenjena :)? še iz antike je ena ta ista oseba večkrat nekje poimenovana..
Uporabniški avatar
lizika.123
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lizika.123 » 17. Jun. 2011 19:24

Iry napisal/-a:
Kot sem že prej napisala hudobni duh je pohlepen in zapeljuje ljudi, da pač človek dela grehe. Glede tistega stavka da gremo ljudje v pekel, ker grešimo...ja gremo v pekel ja, če se ne pokesamo...včasih lahko človeka, ki umira tudi ti odvežeš grehov ( za to pomoje nisi slišala), pa je očiščen grehov.

a ti to resno? :D:D:D

..

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov