Bog.. je to vse res ali samo legenda?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Lolirot - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 6. 2007
- Kraj: Ljubljana
Hvala za razlago gregalina. Lepo povedano
Je pa vsekakor malo "čudno" koliko študentov se na vašem faksu prijavi, ki sploh ne verjamejo v te zadeve Meni se je nekako zmeraj zdelo logično da tam študirajo pač tisti, ki v te stvari verjamejo in tudi želijo nek poklic, ki ne bo preveč oddaljen od tega kar so študirali.
Sej vem, da je to stvar posameznika in lepo da te take stvari veselijo. Vendar če jst gledam s svojega stališča, bi v primeru da me zanima recimo zgodovina, filozofija ali psihologija, raje šla direktno na filozofsko fakulteto tja študirat te predmete... ne pa da grem na teologijo in zraven dobim še kup nekih "čudnih" predmetov. Ampak ok... vsak ima svoje poglede na to in zgleda da je vse odvisno od posameznika
Je pa vsekakor malo "čudno" koliko študentov se na vašem faksu prijavi, ki sploh ne verjamejo v te zadeve Meni se je nekako zmeraj zdelo logično da tam študirajo pač tisti, ki v te stvari verjamejo in tudi želijo nek poklic, ki ne bo preveč oddaljen od tega kar so študirali.
Sej vem, da je to stvar posameznika in lepo da te take stvari veselijo. Vendar če jst gledam s svojega stališča, bi v primeru da me zanima recimo zgodovina, filozofija ali psihologija, raje šla direktno na filozofsko fakulteto tja študirat te predmete... ne pa da grem na teologijo in zraven dobim še kup nekih "čudnih" predmetov. Ampak ok... vsak ima svoje poglede na to in zgleda da je vse odvisno od posameznika
-
Pontifex Maximus - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2007
Hm...res, da nisem prebral vsega, ampak kakih konkretnih zadev pa ne vidim, da bi se lotili...vsaj tisti bi lahko, ki študirate teologijo povedali kaj več.
Npr. nikjer ne zasledim kakšnih petero poti od Tomaža Akvinskega, nikjer Anzelma Canteburyskega, nikjer Bonaventure...Hm...nikjer nič svetopisemskega...
Al' se vam to zdi pretežko, dragi, opa, drage teologinje?
Npr. nikjer ne zasledim kakšnih petero poti od Tomaža Akvinskega, nikjer Anzelma Canteburyskega, nikjer Bonaventure...Hm...nikjer nič svetopisemskega...
- metron(temporary)
- Debatorica
- Na forumu od: 8. 8. 2007
gregalina napisal/-a:Nazadnje ko sem bla pri spovedi, in sem omenla da že živim skupaj s fantom (čeprav nisma poročena), mi je take nazaj govoru, da sm skor popi****.
a) Zakaj svoje zasebne stvari sploh govoriš tujcem (sploh pa duhovniku)?
b) Zakaj bi bilo to, da živiš s fantom, stvar spovedi?
c) Zakaj spoved? Če kej zajebeš u lajfu, se greš opraviči tistemu, ki si mu naredila krivico...fantu, prijateljici, staršem. Bog nima kej dost s tem
Res ne štekam katolikov (in podobnih religij, da nom bil pristranski).
No, k je pa že o faksih debata, mislm da bi potreboval študij religiologije, ne pa teologije. Mal žalost je, da nek družboslovec ve veliko več o islamu, budizmu, hinduizmu, mormonih....povedat kot nek teolog. In ko vlada hoče upeljat v OŠ neko versko vzgojo, jo naj učijo strokovnjaki s področja verstEV (!), ne pa strokovnjak za katolicizem.
-
Pontifex Maximus napisal/-a:Hm...res, da nisem prebral vsega, ampak kakih konkretnih zadev pa ne vidim, da bi se lotili...vsaj tisti bi lahko, ki študirate teologijo povedali kaj več.
Aha, nič od tega....eh, ja....
-
gregalina - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 3. 2007
- Kraj: toti Maribor
^^Ta tvoj post sem pa spregledala.
Mi slabo pride, ko vidim ta imena. Ne maram filozofije, sploh ne Akvinskega... Res mi ni za debatirat o filozofiji, kr mrzim ta predmet
A je mus, da smo zj kr vsi teologi tut filozofi?
Mi slabo pride, ko vidim ta imena. Ne maram filozofije, sploh ne Akvinskega... Res mi ni za debatirat o filozofiji, kr mrzim ta predmet
-
gregalina napisal/-a:^^Ta tvoj post sem pa spregledala.
Mus mus...
Sicer pa omenjeni zgoraj, ne spadajo prvotno pod filozofijo, ampak pod teologijo. Zato me zanima, kaj imate teologi o tem za povedati. Seveda omenjeni zgoraj spadajo pod patrologijo in zgodovino teologije.
-
Akvinskega in Anzelma smo mi obravnavali pri FILOZOFIJI RELIGIJE!
Js ti nimam o teh nič za povedat, kr me res ne zanima. Drgač pa js delam visokošolski program, kjer ni tolk povdarka na filozofiji, ampak bol na pastorali.
Kaj si pa ti študiru, al študiraš?
Js ti nimam o teh nič za povedat, kr me res ne zanima. Drgač pa js delam visokošolski program, kjer ni tolk povdarka na filozofiji, ampak bol na pastorali.
Kaj si pa ti študiru, al študiraš?
-
Ni važn...
A na pastorali mate tam poudarka...heh, škoda...
Seveda ste ju obravnavali tudi tam...se pa obravnavata tudi pri Špeliču.
A na pastorali mate tam poudarka...heh, škoda...
Seveda ste ju obravnavali tudi tam...se pa obravnavata tudi pri Špeliču.
-
Ti že maš neki v zvezi s teologijo, če poznaš naše profesorje
Pri Špeliču smo mi obravnavali: apostolske očete (Klemen Rimski, Ignacij Antiohijski), apologete (Justin..), gnosticizem, Irenej Lyonski, Origen, Bazilij Veliki, Gregor Nazianški, Gregor iz Nise, Nestorij, Arij, Ciril Aleksandrijski, koncile... Nismo od Akvinskega nič obravnavali.
Pri Špeliču smo mi obravnavali: apostolske očete (Klemen Rimski, Ignacij Antiohijski), apologete (Justin..), gnosticizem, Irenej Lyonski, Origen, Bazilij Veliki, Gregor Nazianški, Gregor iz Nise, Nestorij, Arij, Ciril Aleksandrijski, koncile... Nismo od Akvinskega nič obravnavali.
- metron(temporary)
- Debatorica
- Na forumu od: 8. 8. 2007
gregalina napisal/-a:^^Zato, ker je to moja stvar in ne tvoja
Jaaa uuu argumentacija na nivoju ni kej
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
metron(temporary) napisal/-a:gregalina napisal/-a:^^Zato, ker je to moja stvar in ne tvoja
Jaaa uuu argumentacija na nivoju ni kej
sm lih slučajno temo preletela, pa me je tale odgovor tud ustavu
nevem čemu pritožbe in pisanje potem na forum, če je to tvoja stvar?
a) Zakaj svoje zasebne stvari sploh govoriš tujcem (sploh pa duhovniku)?
b) Zakaj bi bilo to, da živiš s fantom, stvar spovedi?
c) Zakaj spoved? Če kej zajebeš u lajfu, se greš opraviči tistemu, ki si mu naredila krivico...fantu, prijateljici, staršem. Bog nima kej dost s tem wink
Res ne štekam katolikov (in podobnih religij, da nom bil pristranski).
tega pa tud jst ne razumem.ok spoved, gor, dol, razumem vse te "obrede", ampak moti me pa prepričanje določenih ljudi, ki zagrešijo kakšno slabo stvar komu in mislijo da je dovolj če gredo h spovedi.
-
gregalina napisal/-a:Ti že maš neki v zvezi s teologijo, če poznaš naše profesorje
Pol mate pa zelo skrčeno. No ja... bo že.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov