Bog.. je to vse res ali samo legenda?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
alina napisal/-a:jaz sem ateist in v vse te verske neumnosti (pa ne me zdaj napadt, ampak zame so neumnosti) ne verjamem. enostavno ne verjamem v nič kar mi ne more nihče dokazati, prav tako ne v RKC kot institucijo. najbolj na živce mi pa gre, da se ta cerkev vmešava v čisto vse: v politiko, v šolstvo, v gospodarstvo... povsod bi rabi bili zraven in imeli glavno besedo. potem naj me pa še kdo poskuša prepričati, da je vera tu zato, da človeku daje duhovno podporo. kakšno že? a tako, da mu župnik v cerkvi ukaže koliko denarja mora dati vsako nedeljo pri maši??? pa da mu pove koga naj voli???
seveda pa spoštujem vsakega posameznika, ki pripada katerikoli veri že...samo naj mene ne prepričuje v karkoli...
pa še to...zakaj se vsi toliko obremenjujete s tem kam gremo ko umremo? tak je pač razvoj človeka. se rodiš, živiš, umreš. tako pač je. tak je naravni proces. enak za ribe, muhe, pse in ljudi. za vsa bitja je to dejstvo enako. enostavno sistem odpove. zaradi starosti, bolezni, česarkoli tretjega. tako pač je!
Jaz se s tem popolnoma strinjam, samo bi rada še dodala, da ko doživiš kakšno travmatično izkušnjo, ki je ne boš mogel nikakor pozabiti, se stvar malo spremeni. Sicer nisem verna ampak VERJAMEM.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
-
Shannon - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
RKC je samo biznis. Ogromen, izkoriščevalski, kapitalistični biznis, ki ljudem že 2000 let pere možgane. To jim sicer v zadnjem času malo manj uspeva, ker je folk vedno bolj izobražen in razmišlja s svojo glavo. Na bruhanje mi gre ob vsem, kar je ta institucija zagrešila, koliko premoženja nagrabila ljudem, ki že tako niso ničesar imeli. RKC je v času svojega obstoja na najbolj grozljive načine pobila več ljudi kot ogromno vojn skupaj. Čeprav sem ateist, zgodovino krščanstva poznam precej bolje kot večina vernikov. Priznam sicer, da so storili tudi kaj dobrega (opismenjevanje itd) ampak to je pljunek v morje proti vsem grozodejstvom, hinavščini in pohlepnosti, ki jo kažejo že stotine let. Preberite kako knjigo o inkviziciji za začetek.
RKC kot institucija je skrajno ogabna. Kar pa se tiče vere same (katerekoli, ne samo krščanske) - moje mnenje je, da jo potrebujejo predvsem tisti, ki v sebi nimajo dovolj moči, da bi "sami" zvozili življenje. Pač rabijo nekaj, česar se oklenejo in v to verjamejo, pa čeprav je to povsem nedokazljivo in je jasno kot beli dan, da boga ni. Vsaj nekomu, ki ima v glavi razčiščeno in pač ni vraževeren (ker zame je vera točno to) in ne verjame v pravljice.
RKC kot institucija je skrajno ogabna. Kar pa se tiče vere same (katerekoli, ne samo krščanske) - moje mnenje je, da jo potrebujejo predvsem tisti, ki v sebi nimajo dovolj moči, da bi "sami" zvozili življenje. Pač rabijo nekaj, česar se oklenejo in v to verjamejo, pa čeprav je to povsem nedokazljivo in je jasno kot beli dan, da boga ni. Vsaj nekomu, ki ima v glavi razčiščeno in pač ni vraževeren (ker zame je vera točno to) in ne verjame v pravljice.
-
Traxie - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 2. 2005
- Kraj: Ljubljana
K da bi mi misli brala. Popolnoma se strinjam s tabo.
-
mary-kate and ashley bigg - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 5. 2006
ljudje preveč enačijo cerkev z bogom. bog in cerkev praktično nimata nič skupnega. vsaj ne danes. če bi bog videl, kakšne se grejo dons župniki, bi po moje vse cerkve porušil.
jaz nisem kristjanka, ampak verjamem v boga - če ga lahko tako imenujem kot simbol za tisto, kar je nad nami, kar je nedoumljivo, tista skrivnostna energija...
jaz nisem kristjanka, ampak verjamem v boga - če ga lahko tako imenujem kot simbol za tisto, kar je nad nami, kar je nedoumljivo, tista skrivnostna energija...
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Shannon napisal/-a:RKC kot institucija je skrajno ogabna. Kar pa se tiče vere same (katerekoli, ne samo krščanske) - moje mnenje je, da jo potrebujejo predvsem tisti, ki v sebi nimajo dovolj moči, da bi "sami" zvozili življenje. Pač rabijo nekaj, česar se oklenejo in v to verjamejo, pa čeprav je to povsem nedokazljivo in je jasno kot beli dan, da boga ni. Vsaj nekomu, ki ima v glavi razčiščeno in pač ni vraževeren (ker zame je vera točno to) in ne verjame v pravljice.
Popolnoma se strinjam. Js sm sicer kristjanka ker sm krščena in mam pač vse zakramente, ampak v boga pa že dolgo ne verjamem več, oz. nikol niti nism. Včasih sm še hodla v cerkev tak prib. enkrat na mesec, ampak to zgolj zato ker so me prisilili (ne tok starši, ampak stari starši, ki se jim je zdel smrtni greh da ne bi hodla k maši), zdej pa ne grem niti ob tavečjih praznikih. Zdi se mi res bedno da bi sedela tam, gledala v zrak in sam čakala kdaj bo konc. Ne verjamem v boga zato ker pač vse to skupi ni logično, ker je to sam pravljica, ker se mi zdi absurdno verjet kej v takega. Ampak pač, vsakemu svoje, nimam proti nobenmu verniku nič, sam smilijo se mi pa kakšni fanatiki ki jim je vera že res čist oprala možgane.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
mary-kate and ashley bigg - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 5. 2006
tako poenostavljati pa to tudi ne gre. vse je odvisno od tega, kaj razumemo pod besedo bog. jasno je, da to ni neko človeku podobno bitjece, ki nas gleda z nebes. zadeve imajo globlji pomen, ki ga ne gre jemati dobesedno ... kristjani pa povečini itak ne vedo, v kaj verujejo.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Prebrala sem razvpito knjigo Richarda Dawkinsa: Bog kot zabloda
Odlična knjiga. Ponavadi sem precej kritično nastrojena in pri branju knjig vedno polemiziram z avtorjem, tule sem pa večino časa samo kimala. Ja, Dawkins, prav imaš.
Vredno branja in razmišljanja.
Odlična knjiga. Ponavadi sem precej kritično nastrojena in pri branju knjig vedno polemiziram z avtorjem, tule sem pa večino časa samo kimala. Ja, Dawkins, prav imaš.
Vredno branja in razmišljanja.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
Dead_kid - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 11. 2006
Jst tud ne vrjamem v boga, sem ateistka. ( nekej časa sem še nekako, sicer dvomljivo verjela, dobro leto nazaj pa sem izgubila še toisto malo vere, ki sem jo imela). Sicer sem krščena, vendar manj ko vidim cerkev, bolj sem srečna. Sploh ti župniki in cerkev nasploh po mojem mnenju čisto napačno predstavlja Boga
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov