Bog.. je to vse res ali samo legenda?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
emmeline napisal/-a:1 mojzesova 1:1-31
v začetku je ustvaril nebesa in zemljo,ločil je svetlobo od teme.to je bil prvi dan in marsikomu se je zdelo čudno da je to ustvaril v enem dnevu.Tisti ki preučujejo biblijo pa vedo da je ta prvi dan trajal 1000let.Torej je bog ustvarjal nebesa in zemljo in ustvaril svetlobo in temo ter ju ločil in poimenoval dan in noč 1000let in ne en dan.Isto je z adamom bog mu je rekel še isti dan umrješ!Ampak tudi meni se je zdelo čudno saj je živel 930 let.torej če je za boga dan 1000let je na dan gledal isto in torej adam je res umrl še isti dan.
Kaj? Torej je stvaritev Zemlje trajala 1000 let, teh 1000 let pa je identičnih dolžini človeškega življenja?
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
- emmeline
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 6. 2007
g00fy_qa napisal/-a:emmeline napisal/-a:1 mojzesova 1:1-31
v začetku je ustvaril nebesa in zemljo,ločil je svetlobo od teme.to je bil prvi dan in marsikomu se je zdelo čudno da je to ustvaril v enem dnevu.Tisti ki preučujejo biblijo pa vedo da je ta prvi dan trajal 1000let.Torej je bog ustvarjal nebesa in zemljo in ustvaril svetlobo in temo ter ju ločil in poimenoval dan in noč 1000let in ne en dan.Isto je z adamom bog mu je rekel še isti dan umrješ!Ampak tudi meni se je zdelo čudno saj je živel 930 let.torej če je za boga dan 1000let je na dan gledal isto in torej adam je res umrl še isti dan.
Kaj? Torej je stvaritev Zemlje trajala 1000 let, teh 1000 let pa je identičnih dolžini človeškega življenja?
ne razumeš da je za boga 1 dan 1000let
- emmeline
- Sramežljivka
reimo kot pravite da je biblija en sam bullshit.Mene pa je nekaj zelo presenetilo kar sem prebrala v knjigi življenje kako je nastalo?z razvojem ali ustvarjanjem?
to rej če bi to pisali kar neki ljudje pred toliko leti me zanima če bi oni to uganili:
bog Jehova je Abrahamu za znamenje svoje zaveze z njim zapovedal:Osem dni po rojstvu naj se obreže pri vas vsak moški. Potem je to isto zahtevo ponovil še izraelskemu ljudstvu. Takrat niso vedeli zakaj je treba ta poseg opraviti ravno osmi dan.
Danes pa to vemo. Medicinske raziskave so pokazale da vitamin K ki pomaga pri strjevanju krvi šele takrat doseže ustrezno količino. Protrombin ki je tudi pomemben element pri strjevanju krvi pa sploh doseže najvišjo vrednost ravni osmi dan otrokovega življenja ne prej ne kasneje gi ni več toliko.Vsled tega je dr. S. I- McMillen prišel do takšnegale zaključka:Najprimernejši dan za obrezo je ravno osmi dan.Ali je to naključje?
Ko so bibilijo še pisali so ljudje že premišljevali kako je zemlja uvrščena v prostor.Nekateri so bili naprimer prepričani da zemljo nosijo štirje sloni ki stojijo na velikanski morski želvi. Biblija pa ni povzela teh čudnih neznantvenih trditev ampak je napisala preprosto:bog razpenja sever nad praznino,obeša zemljo nad ničem. Da,pred več kot 3000leti je biblija pravilno zapisala da zemlja nima vidne opore in ta predstava se sklada z zakoni o težnosti in gibanju do katerih smo prišli kasneje.
O tem kaj so menili pomorščaki pa menda že veste
to rej če bi to pisali kar neki ljudje pred toliko leti me zanima če bi oni to uganili:
bog Jehova je Abrahamu za znamenje svoje zaveze z njim zapovedal:Osem dni po rojstvu naj se obreže pri vas vsak moški. Potem je to isto zahtevo ponovil še izraelskemu ljudstvu. Takrat niso vedeli zakaj je treba ta poseg opraviti ravno osmi dan.
Danes pa to vemo. Medicinske raziskave so pokazale da vitamin K ki pomaga pri strjevanju krvi šele takrat doseže ustrezno količino. Protrombin ki je tudi pomemben element pri strjevanju krvi pa sploh doseže najvišjo vrednost ravni osmi dan otrokovega življenja ne prej ne kasneje gi ni več toliko.Vsled tega je dr. S. I- McMillen prišel do takšnegale zaključka:Najprimernejši dan za obrezo je ravno osmi dan.Ali je to naključje?
Ko so bibilijo še pisali so ljudje že premišljevali kako je zemlja uvrščena v prostor.Nekateri so bili naprimer prepričani da zemljo nosijo štirje sloni ki stojijo na velikanski morski želvi. Biblija pa ni povzela teh čudnih neznantvenih trditev ampak je napisala preprosto:bog razpenja sever nad praznino,obeša zemljo nad ničem. Da,pred več kot 3000leti je biblija pravilno zapisala da zemlja nima vidne opore in ta predstava se sklada z zakoni o težnosti in gibanju do katerih smo prišli kasneje.
O tem kaj so menili pomorščaki pa menda že veste
-
the big red machine - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 3. 2007
- Kraj: gozd
Fantazija klerikalcev očitno nima meja...
- emmeline
- Sramežljivka
g00fy_qa napisal/-a:^^ Perfektno.
Bog je delal zemljo 1000 let (kao en dan).
Adam je živel (skoraj) 1000 let.
Torej je teh 1000 let za delanje zemlje isto kot dolžina človeškega življenja.
saj če bi brala bibljijo(vsaj prvo mojzesovo) bi videla da se je življenska doba ljudi manjšala.torej ja pravilno si zapisala to tazadnje.
- emmeline
- Sramežljivka
mislim da je bil forum ustvarjen zato da si deliš mnenja in ne za kritiziranje ljud ki imajo drugačna prepričanja.Saj vi počnete enako kot so v srednjem in novem veku
No,nas ne zažigaste in morite.Ampak o cerkvi je blo totalno sfaljeno.Pobirali so in bojo pe naprej denar.Še moja nona mi je povedala kae so delali na vasi.Da so prišli na dom duhovniki težit naj rojevajo in da seme ne sme it na tla.Torej po domače mora moški oplojevat ko zajec.In ženske rojevat.in to zakaj?zato ker so menili da več ljudi,več denarja.
No,nas ne zažigaste in morite.Ampak o cerkvi je blo totalno sfaljeno.Pobirali so in bojo pe naprej denar.Še moja nona mi je povedala kae so delali na vasi.Da so prišli na dom duhovniki težit naj rojevajo in da seme ne sme it na tla.Torej po domače mora moški oplojevat ko zajec.In ženske rojevat.in to zakaj?zato ker so menili da več ljudi,več denarja.
- emmeline
- Sramežljivka
~NIA~ napisal/-a:adam in eva sta prva človeka. prednika vseh nas. seprav so se njuni otročki natepaval med sabo?!?! Incest? Od kdaj ga že cerkev podpira?
kaj maste s to cerkvijo jaz je ne podpiram!Morali bi vse cerkve zapretin namesto njih naredit kaj drugega.Se vidi da kar nekaj nakladate.Tako nasprotuejo ljudje tudi pri nas in nas kličejo jehovci.Ma kako me to ujezi.če že nas mislijo tle preganjat naj se vsaj naučijo nas pravilno poimenovat!
Tako kot ne vedo kako je ime bogu,kaj mi sploh počnemo.Jaz še nisem krščena ampak upam da se bom.In slišala sem že veliko pokvarjenih zgodb od ljudi ki so se širile okoli.Nnpr da kao organiziramo shode kjer si kao damo maske in spolno občujemo z drugimi.Kak me je to razjezilo.
In to so govorili ravno tisti ki hodijo v cerkev.Meni gre ravno to na živce da ponavadi v cerkev hodijo največji hinavci.Pa hodijo v cerkev doma pa pretepajo žene in otroke in pijančujejo okoli
- emmeline
- Sramežljivka
~NIA~ napisal/-a:^^a ti si jehova priča?
pa saj sem napisala da nas prej pravilno sploh poimenujte.In sem napisala tudi da nisem še krščena torej nisem jehovova priča.To me tudi jezi.Da me kličejo jehovc ko pa sploh nisem krščena.Tdi če to preučuješ 30let in se nisi krstil nisi jehovova priča.To je tako kot da bi jaz začela hoditi v cerkev in bi bila že katolik?Al pa bi prebrala nekaj korana bi bla že muslimanka...
-
alina - Debatorica
- Na forumu od: 28. 8. 2004
- Kraj: Ljubljana
jaz sem ateist in v vse te verske neumnosti (pa ne me zdaj napadt, ampak zame so neumnosti) ne verjamem. enostavno ne verjamem v nič kar mi ne more nihče dokazati, prav tako ne v RKC kot institucijo. najbolj na živce mi pa gre, da se ta cerkev vmešava v čisto vse: v politiko, v šolstvo, v gospodarstvo... povsod bi rabi bili zraven in imeli glavno besedo. potem naj me pa še kdo poskuša prepričati, da je vera tu zato, da človeku daje duhovno podporo. kakšno že? a tako, da mu župnik v cerkvi ukaže koliko denarja mora dati vsako nedeljo pri maši??? pa da mu pove koga naj voli???
seveda pa spoštujem vsakega posameznika, ki pripada katerikoli veri že...samo naj mene ne prepričuje v karkoli...
pa še to...zakaj se vsi toliko obremenjujete s tem kam gremo ko umremo? tak je pač razvoj človeka. se rodiš, živiš, umreš. tako pač je. tak je naravni proces. enak za ribe, muhe, pse in ljudi. za vsa bitja je to dejstvo enako. enostavno sistem odpove. zaradi starosti, bolezni, česarkoli tretjega. tako pač je!
seveda pa spoštujem vsakega posameznika, ki pripada katerikoli veri že...samo naj mene ne prepričuje v karkoli...
pa še to...zakaj se vsi toliko obremenjujete s tem kam gremo ko umremo? tak je pač razvoj človeka. se rodiš, živiš, umreš. tako pač je. tak je naravni proces. enak za ribe, muhe, pse in ljudi. za vsa bitja je to dejstvo enako. enostavno sistem odpove. zaradi starosti, bolezni, česarkoli tretjega. tako pač je!
It looks like we could have made it baby...me and you!
- emmeline
- Sramežljivka
~NIA~ napisal/-a:kako se pa potem pravilno imenujejo jehove priče (oprsti, res nevem, sam nam je prfoksa rekla da je tko pravilno, 'jehovec' pa žaljivo )
In kolkr vem je ta vera dokaj mlada.. jst sm npr.krščena v tej katoliški cerkvi, seprav če bi hotela postat 'jehova priča' bi se mogla v tej cerkvi odkrstit in se ponovno krstit da bi lahko potem zvonila po hišah in usiljevala letake? torej da bi postala 'jehova priča' al kukrkol se reče..
kakor za koga.Meni je.jehovove priče.Tako da zdaj veš.Ta vera ni mlada če je Jehova vse to ustvaril.Usiljevat letake kakor si ti to rekla nevem če je potrebno ampak bolje rečeno razglašajo dobro novico.Jaz to ne počnem.Nekateri pa to počnejo namesto službe.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov