Bog.. je to vse res ali samo legenda?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- metron(temporary)
- Debatorica
- Na forumu od: 8. 8. 2007
Boga si predstavljam v NAJVEČJEM nasprotju od krščanske vere.
-
_BoSa_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 4. 2007
Js verjamem v Boga, ne verjamem pa v cerkev...in to mi zadostuje.
Vsi pač rabimo nekaj, kar je višjega od nas....ni treba da je to Bog....vsak ima pravico do tega, da si ga predstavlja kako drugače....
Drugače pa sem študentka teologije in se počutim kar malo krivo, ker se mi zdijo kakšne stvari, ki jih uči cerkev popolnoma nesmiselne (primer:spolna vzdržnost-komu sploh koristi?)..
Vsi pač rabimo nekaj, kar je višjega od nas....ni treba da je to Bog....vsak ima pravico do tega, da si ga predstavlja kako drugače....
Drugače pa sem študentka teologije in se počutim kar malo krivo, ker se mi zdijo kakšne stvari, ki jih uči cerkev popolnoma nesmiselne (primer:spolna vzdržnost-komu sploh koristi?)..
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
metron(temporary) napisal/-a:Boga si predstavljam v NAJVEČJEM nasprotju od krščanske vere.
Lahko malo natančneje razložiš?
Ker pod tem si jaz npr. lahko predstavljam, da je Bog eno veliko budalo, ki se smeji vsem krivicam na Zemlji in vse po vrsti skuša napeljati na krivo pot, blabla. (ok, to se res čist neumno sliši, pa vseeno)
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
- metron(temporary)
- Debatorica
- Na forumu od: 8. 8. 2007
g00fy_qa napisal/-a:metron(temporary) napisal/-a:Boga si predstavljam v NAJVEČJEM nasprotju od krščanske vere.
Lahko malo natančneje razložiš?
Ker pod tem si jaz npr. lahko predstavljam, da je Bog eno veliko budalo, ki se smeji vsem krivicam na Zemlji in vse po vrsti skuša napeljati na krivo pot, blabla. (ok, to se res čist neumno sliši, pa vseeno)
To si ti napisala.
Jz misllm, da je en velk car, ki se res smeji, no naši neumnosti, ter seveda vicom o policajih ter blondinkah, in ma "gor" 12000 MW zvočnike, kjer nabija narodnjake in se poigrava s številnimi lepimi božičkovimi pomočnicami in "angelkami"... Duhovniki mu pa za kazen posodo perejo, ker so ga tako "oblatili" pred ljudmi.
Krščanska verzija strica, ki žuga nad našimi grehi .... grehe so si zmislili ljudje, ne bog...ma kje se mu pa da, če ma tok lepših stvari za počet. Skratka idiotizem na kvadrat. Brez zamere, kristjani .
-
Mayflower* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 6. 2007
Tako kot nekaj punc pred mano, tudi jz strogo ločujem Cetkev kot inštitucijo in Boga. Cerkev je zame nič drugega kot samo profitna inštitucija in vanjo res redko zahajam (samo največji prazniki ...). V boga pa verjamem in sem verna, ker mi to daje eno uteho, vedno zmolim, ko se česa bojim itd. Krščanske norme in vrednote pa bi po mojem mnenju dones potrebovale eno temeljito prenovo (če vzamemo za primer spolno vzdržnost)!
-
gregalina - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 3. 2007
- Kraj: toti Maribor
Se strinjam. Ker se svet spreminja, vse je bolj moderno, imamo drugačen način mišljenja kot v srednjem veku, bi se lahko tut krščanski nauk mal spremenil, prenovil.
Žal navadni ljudje nimamo besede pri tem, da bi sklicali kakšen koncil, na katerem bi bilo govora o perečih temah, ki so danes tako aktualne.
Žal navadni ljudje nimamo besede pri tem, da bi sklicali kakšen koncil, na katerem bi bilo govora o perečih temah, ki so danes tako aktualne.
-
Lolirot - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 6. 2007
- Kraj: Ljubljana
gregalina: če tudi tebi ni všeč ta celoten krščanski nauk in če tudi sama priznaš, da je nekaj s cerkvijo kot institucijo narobe, čemu potem odločitev za študij teologije??? Kolikor je meni znano se na teoloških fakultetah uči ravno o krščanskih naukih, njegovi zgodovini in na splošno vsem kar spada zraven. Dvomim da lahko ti, ki recimo imaš drugačne poglede na vse skupaj, tam nekaj spremeniš oz. se potem v svojem poklicu odločiš, da boš stvari "uporabljala" "oznanjala" (karkoli boš po poklicu) v drugačnem smislu.
Sej vem, da se pri teologiji ne učiš samo o krščanstvu, vendar je vseeno to zelo pomemben del tega. Jst recimo se ravno zaradi tega ne bi mogla odločit to študirat, ker bi bila potem prisiljena verjet v neke stvari, v katere ne morem.
Sej vem, da se pri teologiji ne učiš samo o krščanstvu, vendar je vseeno to zelo pomemben del tega. Jst recimo se ravno zaradi tega ne bi mogla odločit to študirat, ker bi bila potem prisiljena verjet v neke stvari, v katere ne morem.
-
gregalina - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 3. 2007
- Kraj: toti Maribor
Verjem, da je na našem faxu polovica študentov, ki sploh ne veruje. Nas učijo ja, kakšen je krščanski nauk. Pol se pa na to temo velikokrat razvije debata. Ker se seveda mladi v marsičem ne strinjamo, kar učijo. Tudi profesorji (ki so posvečeni v duhovnike) se velikokrat strinjajo z nami.
En pater (ne vem točno keri), ki ima predzakonske skupine je tut v svoji knjigi napisu, da se mu ne zdi nič slabega, če par pred poroko spolno občuje, saj je potrebno najprej "sprobat" če v spolnosti vse štima In zarad tega, kr ma pač tako mišljenje, ne bo izobčen s Cerkve.
Na faxu me uči prof. Gostečnik, ki je res super profesor. Ima totalno razumevanje za nas mlade, ker ne vsiljuje nekega prepričanja, ampak je tk go with the flow... Frančiškani so res face!
Na drugi strani so pa pol taki župniki, ki so še čist starokopitni. Takih pa res ne maram. Nazadnje ko sem bla pri spovedi, in sem omenla da že živim skupaj s fantom (čeprav nisma poročena), mi je take nazaj govoru, da sm skor popi****.
Za študij sem se pa odločla, ker sem bla radovedna. Res, da je ful zgodovine pa filozofije, sam je pa prima študij. Sploh sem navdušena nad družinsko psihologijo, verstvi, zakonskem pravu, animiranju mladinskih skupin, raznimi oblikami zasvojenosti ter psihologijo karitativnega in svetovalnega dela (to so mi najljubši predmeti).
Ko bom pa doštudirala, pa upam, da mi bo zlaufalo naredit še specializacijo (Zakonska in družinska terapija). Želim delati z ljudmi. Z mojo izobrazbo sploh ni mus, da bom delala v kakšni krščanski ustanovi in učila krščanski nauk. Tega tut nočem.
En pater (ne vem točno keri), ki ima predzakonske skupine je tut v svoji knjigi napisu, da se mu ne zdi nič slabega, če par pred poroko spolno občuje, saj je potrebno najprej "sprobat" če v spolnosti vse štima In zarad tega, kr ma pač tako mišljenje, ne bo izobčen s Cerkve.
Na faxu me uči prof. Gostečnik, ki je res super profesor. Ima totalno razumevanje za nas mlade, ker ne vsiljuje nekega prepričanja, ampak je tk go with the flow... Frančiškani so res face!
Na drugi strani so pa pol taki župniki, ki so še čist starokopitni. Takih pa res ne maram. Nazadnje ko sem bla pri spovedi, in sem omenla da že živim skupaj s fantom (čeprav nisma poročena), mi je take nazaj govoru, da sm skor popi****.
Za študij sem se pa odločla, ker sem bla radovedna. Res, da je ful zgodovine pa filozofije, sam je pa prima študij. Sploh sem navdušena nad družinsko psihologijo, verstvi, zakonskem pravu, animiranju mladinskih skupin, raznimi oblikami zasvojenosti ter psihologijo karitativnega in svetovalnega dela (to so mi najljubši predmeti).
Ko bom pa doštudirala, pa upam, da mi bo zlaufalo naredit še specializacijo (Zakonska in družinska terapija). Želim delati z ljudmi. Z mojo izobrazbo sploh ni mus, da bom delala v kakšni krščanski ustanovi in učila krščanski nauk. Tega tut nočem.
-
Pontifex Maximus - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2007
gregalina napisal/-a:Verjem, da je na našem faxu polovica študentov, ki sploh ne veruje. Nas učijo ja, kakšen je krščanski nauk. Pol se pa na to temo velikokrat razvije debata. Ker se seveda mladi v marsičem ne strinjamo, kar učijo. Tudi profesorji (ki so posvečeni v duhovnike) se velikokrat strinjajo z nami.
Fino!
-
Pontifex Maximus - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2007
gregalina napisal/-a:^^Kaj si s tem mislu povedat
Da je fino.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov