Blokada motorja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
^^ no to sem mislila, mogoče sem se narobe izrazila
No vglavnem, do 250 s Peugeotom še nebomo šli, bo treba počakat na moj dreamcar, ki zgleda nekako takole

No vglavnem, do 250 s Peugeotom še nebomo šli, bo treba počakat na moj dreamcar, ki zgleda nekako takole

Houd de wereld tegen
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
:bussi:
Ja s tem boš pa res lahko ga žgala ja...še driftala skozi križišče oz. po krožnem...
Honda al pa BMW moj sanjski avto

Ja s tem boš pa res lahko ga žgala ja...še driftala skozi križišče oz. po krožnem...

Honda al pa BMW moj sanjski avto

...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
jowko - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 9. 2006
- Kraj: Ljubljana
Moj sanjski avto je Audi RS4. Najlepša notranjost in seveda zunanjost...
Upam da bom kdaj lahko zbral 80.000€ in da bom imel denar za vzdrževanje...
Upam da bom kdaj lahko zbral 80.000€ in da bom imel denar za vzdrževanje...
Home Page:
http://www.foto-jovo.com
http://www.foto-jovo.com
-
petar - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 1. 2007
- Kraj: metropola-LJ
Če imaš peugeota 206 to najverjetneje res ni blokada motorja ampak zračni upor premaga moč motorja in zato avto ne gre več hitreje. Če pa vseeno hočeš peljati hitreje pa kupi kolesa večjih dimenzij. Zdaj imaš gor najbrž 14 ali pa 15 colske gume in platišča.
Teoretična končna hitrost je povezana z številom obratov motorja in prestavnimi razmerji, ker ta določajo kako hitro (s kakšno frekvenco se kolesa obračajo). Brez posega v motor ali menjalnik tega ne moreš spremenit. Če pa daš gor recimo 16 colske gume pa je obseg tekalne površine večji in končna hitrost avta bo (vsaj teoretično) večja za količnik (obseg tekalne površine 16 colske gume/obseg xy colske gume ki jih imaš zdaj na avtu). Problem pri vsem tem je da večje gume in platišča najverjetneje niso homologirana za tvoj avto, praba bencina bo najbrž večja in boš imela probleme pri tehničnem pregledu in s policaji če te kdaj ustavijo in to opazijo. Pospeški avta pa bodo slabši.
Na kratko moj nasvet: če hočeš hitreje si kupi močnejši avto.
Teoretična končna hitrost je povezana z številom obratov motorja in prestavnimi razmerji, ker ta določajo kako hitro (s kakšno frekvenco se kolesa obračajo). Brez posega v motor ali menjalnik tega ne moreš spremenit. Če pa daš gor recimo 16 colske gume pa je obseg tekalne površine večji in končna hitrost avta bo (vsaj teoretično) večja za količnik (obseg tekalne površine 16 colske gume/obseg xy colske gume ki jih imaš zdaj na avtu). Problem pri vsem tem je da večje gume in platišča najverjetneje niso homologirana za tvoj avto, praba bencina bo najbrž večja in boš imela probleme pri tehničnem pregledu in s policaji če te kdaj ustavijo in to opazijo. Pospeški avta pa bodo slabši.
Na kratko moj nasvet: če hočeš hitreje si kupi močnejši avto.
going down... into the blue
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Ja res je ja...kupi močnejši avto pol...ah sej ko bo mo nekrat imeli svojo redno službo bomo šli na lizing in kupl avtek z veliki konjički (jaz Type R).
Drugače pa če boš dajala 16colske gume ti bo tud več žrl bencina pa počasnej gre avto...
Drugače pa če boš dajala 16colske gume ti bo tud več žrl bencina pa počasnej gre avto...
Zadnjič spremenil Tigi, dne 04. Mar. 2007 14:18, skupaj popravljeno 1 krat.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
kiana - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 1. 2005
jowko napisal/-a:Pa ponavadi nikoli ne prideš do blokade motorja v zadnji prestavi, ampak imajo nekateri avtomobili elektronsko omejeno hitrost npr. 250 km/h to pa zato ker so motorji veliko močnejši in zaradi varnosti in kontrukcije avtomobila to omejijo, če pa odstraniš elektronsko blokado gre tudi veliko več pa motor nič ne trpi.
Ko pride do konca npr. 250 km/h ne čutiš razlike, samo avto več ne vleče
se strinjam s tem...v zadnji prestavi je težko pridt do blokade...
kolk maš pa močn avto? 206ka (1,6) gre tud 215km/h, pa ni blo nobene blokade slišat...

petar: a ni glih obratno? manjše dimenzije kot so, večja končna...vsaj tko je pri meni...

have I told you how good it feels to be me...
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
^^ 1.4 je
zdaj sem čisto not padla v avte...no za začetek grem svojga oprat
zdaj sem čisto not padla v avte...no za začetek grem svojga oprat

Houd de wereld tegen
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov