Anja Sekolovnik & očetovo nasilje nad njo

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a ena pač » 24. Mar. 2008 22:47

Sam kak starš lahk da otroka takoj v psihiatrično bolnišnico??
Potemtakem bi men tud lahk že dal nekajkrat v norišnico in še marsikoga,kr kdaj rečemo kaj,kar je proti volji staršev. :?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 24. Mar. 2008 23:06

jullia_ napisal/-a:Slovenske Novice, Trenja,... vse je isti šmoren. Naj se javi nekdo, ki je videl dokumentacijo Centra za socialno delo in zapisnike s sodišča, potem bomo pa lahko presojali, kdo je v tem primeru zajebal.

In že nekajkrat sem (če se ne motim, celo v tej temi) zasledila izjavo "uboga punca, če se ji še ni zmešalo, se ji pa še bo". Kaj je to drugega, kot predpostavljanje, da bo ves ta đumbus pustil na njej trajne posledice (kar je itak logično), zaradi česar jo bodo ljudje drugače obravnavali?
Pa sej tvoje mnenje o njej ni važno, ker je ne poznaš,, ampak ona bo morala sčasoma nazaj v šolo, med prijatelje in sosede, vsi ti pa po novem vedo vse njene najbolj osebne težave. To ji definitivno ni v prid. Je pa veliko lahko iz tega potegnil Slak s svojim telefonskim glasovanjem, to pa.

slak je samo voditelj :wink:

drgač pa Julija, kaj bi bilo bolje, primer utišat in ne predstavt svetu kaj se dogaja?
sicer pa mislm da za anjo za naprej ne bo tolk problematično, ker se take stvari hitro pozabijo.
in kar prebermo v cajtengih, mogoče res ni popolnoma resnično, ampak to nam je pač edini vir.glede centra za socialno, a sploh rabmo zgubljat besede?So že večkrat dokazal kako fajn majo pošlihtan in kako jih boli patak za otroke.Vedno potegnejo z enim staršev ker se njim pač tko zdi in potem vlačijo otroka od starša do starša na koncu ga pa dodeliju tistemu ki ga otrok noče, ali še huje, za brezveze ga dajo v rejo.Poznam par primerov glede tega, tko da vem da je slovenska socialna en sam bulšit!!!
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 25. Mar. 2008 8:38

jullia_ napisal/-a:Primer je grozljiv, ampak ob nekaterih komentarjih v tej temi se mi obrača želodec. Za sveto jemljete vse, kar preberete v Slovenskih novicah, ki so pravi zgled objektivnosti in resnega novinarstva, na podlagi govoric obtožite človeka pedofilije in si zraven še drznete pizdit, da Slovenija ni pravna država pri tem, da vi sami totalno ignorirate vsa pravna jamstva, ki jih Ustava zagotavlja, z domnevo nedolžnosti na čelu.

To, da si na podlagi rumenega tiska ustvariš svoje mnenje o zgodbi, zavzameš eno pozicijo in celo predlagaš fizično nasilje zoper (domnevnega) storilca, ni nobena pravna država ampak linč. In vi ste raja, na katero se da super vplivat in s tem krepit moč oblasti z razburjanjem vaših čustev.

Brez zamere, ampak upam si trdit, da vsaj 90% tega foruma punce in njene družine ne pozna, pa ste vsi kao poznavalci njihovih družinskih razmer in sporov.

Se zelo strinjam z Jullio
jullia_ napisal/-a:Vse samo zato, ker folk hrepeni po telenovelastih zgodbah, o katerih lahko nato razglablja ob kavici in pravičniško odkimava z glavo ter se zgraža nad stanjem družbe in države. Fuj.

Na bruhanje mi grejo te zgodbe po tvju in rumenih časopisih, kjer se spravijo nad socialno, zdravstvo, sodstvo, ... oni se pa niti ne morejo zagovarjat, ker jim poklicna etika ne dovoljuje javno govoriti o primerih. V pravnih državah obstajajo pravna sredstva. Lepo po vrsti do evropskega sodišča. Ja, krivice se sigurno dogajajo, ampak še veliko več bi jih bilo, če bi si ljudje kar sami jemali pravico razsojati - najraje o stvareh, o katerih itak nimajo pojma.
Spoštovanje pravne države pa pomeni, da spoštuješ odločitve pristojnih inštanc, pa čeprav se ne strinjaš z njimi. (ali se pač uradno pritožiš). Saj če bi se vsi strinjali, sodišč sploh ne rabimo, ne?

Svet ni črnobel, veste? Že od Sneguljčice naprej ne.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 25. Mar. 2008 9:08

kr.ena napisal/-a:Svet ni črnobel, veste? Že od Sneguljčice naprej ne.

No, tud sneguljčico smo spremljal sam do poroke. Kaj veš kakšne zdrahe ji je potem delu mož :)
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 25. Mar. 2008 12:50

Janja84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Janja84 » 25. Mar. 2008 13:07

Pri tej vsej zgodbi, je dosti kriva tudi mama, katera nima vseh računov poravnanih v glavi. Sem 100%, da Anja ni sama pisala takih pisem, ampak sta pisali mama in teta, ki tudi nima vse poštimano (mene je učila fiziko v OŠ, čeprav je pravnica). :roll:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 25. Mar. 2008 17:28

*purple* napisal/-a: drgač pa Julija, kaj bi bilo bolje, primer utišat in ne predstavt svetu kaj se dogaja?

Ja, bi bilo. Kdo je kaj na boljšem, ker cela Slovenija govori o tem? Anja že ne, ker je ne bodo zaradi enih Trenj nič bolj upoštevali. Cela njena familija tudi ne, ker so jim totalno ugled zbili.
Folk ima pa eno zanimivo temo za pogovor ob kofetu. Kruha in iger, pa smo vsi srečni.
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 25. Mar. 2008 19:14

Groza. :?

Jaz sem tudi mnenja, da se to ne bi smelo tako javno razglabljati, saj ima deklica ze tako uniceno zivljenje in ce se bomo o tem se javno pogovarjali ne bomo njej nic pomagali, saj je zdaj samo javno zaznamovana. Lahko samo pripomoremo, da se take grozote ne bodo več ponavljale.

Drzim pesti, da je oz. bo deklici dobro.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 25. Mar. 2008 19:50

jullia_ napisal/-a:
*purple* napisal/-a: drgač pa Julija, kaj bi bilo bolje, primer utišat in ne predstavt svetu kaj se dogaja?

Ja, bi bilo. Kdo je kaj na boljšem, ker cela Slovenija govori o tem? Anja že ne, ker je ne bodo zaradi enih Trenj nič bolj upoštevali. Cela njena familija tudi ne, ker so jim totalno ugled zbili.
Folk ima pa eno zanimivo temo za pogovor ob kofetu. Kruha in iger, pa smo vsi srečni.

Oprosti, ampak tukaj pa nimaš prav. To je isto, kot če bi bila ena deklica posliljena, pa bi bila tiho, potem bi posiljevalec posilil še drugo in tako naprej... In nihče ne bi vedel in kao vse bi bilo super - dejmo pomest pod preprogo. Če se pa problem izpostavi, mogoče ne bo bolje za tistega posameznika, bo pa bolje za ostale naprej.
Sicer je žal tako, da se zganejo šele ko pride do problema oz. dostikrat do smrti, ampak roko na srce - potem se pa kar nekaj naredi.
Treba je gledat globalno, in dejstvo je, da enkrat slej ko prej se zganejo - bolje pozneje kot nikoli.
Bi pa seveda, govorim že tretjič, lahko to naredili brez da bi izdajali identiteto.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 25. Mar. 2008 20:19

Nihče ne govori o pometanju pod preprogo, takšne stvari je treba rešit. Ampak od kod ljudem ideja, da se problemi glede skrbništva rešujejo preko kontaktnih oddaj? Za to imamo ustrezne institucije, če te ne delujejo, obstajajo višji organi,...
In če uporabim tvojo teorijo glede tega, da je nekaj dobro za večino... upam si trdit, da CSD-ji večino situacij korektno rešijo. Vseh pa seveda ne, ampak to ni razlog, da jih je treba kar povozit in reševat zadeve mimo njih. Še vedno so sposobni večino situacij bolje obvladat od novinarjev.
Pa še, v situacijah, kjer je vpleten mladoletnik, se vedno najprej gleda na njegovo korist in ne na obče dobro. Zato je javnost vedno izključena, kadar na sodišču priča mladoletnik, njegova zgodba bi sicer mogoče komu odprla oči, ampak prednostno je treba njega zaščitit in preprečit nadaljno škodo.

Aja, pa sem ostro proti temu, da se razkriva identiteta ljudi, ki so obtoženi kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost pred pravnomočnostjo sodbe, ampak to je že druga tema.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 25. Mar. 2008 22:52

jullia,
ljudje ki ne poznajo vec resitve vedno posezejo po medijih, ki jim skoraj vedno prinesejo pravice, zaradi tega, ker ozavesti nas in osebe ki lahko pomagajo v tem primeru...ce mediji tega ne bi razkrivali, bi sodisce in socialno doseglo svoje-se pravi narediti krivico nekomu,zakaj pa bi sicer ravnali tako skrivnostno,ce bi imeli cisto vest?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Mar. 2008 23:09

julija, deklico so očitno neupravičeno psolali v umobolnico v zaprti oddelek, z njo ravnajo kot z največjim norcem in najbolj strgano cunjo, tebe pa v tem primeru skrbi ugled njene družine????? :roll:
Ugled je tukej tazadnja stvar, ki bi mogla kakšnega skrbet!In tud kasnejših psoledic ne bo mela stem.Poglejmo recimo za primer nataso kampush in primer s priklopilom.Prišlo je v javnost, odmevalo mesec dva in zdaj je globoka tišina.enostavno pač to ne pušča nekih posledic, da bi se karše nadaljnih 50 let o tem govorilo.Govori se o aktualnih zadevah ne pa o zastarelih.

sicer pa bolje je da ve čimveč ljudi, da se lahko najde kakšen ki deklici lahko pomaga.Jst se popolnoma ne strijam s tem da o takih primerih molčijo.Če samo pomislim koliko je lahko še takih in podobnih primerov, pa se otroci borijo sami s sabo in proti motenim staršem.
In če se še ne opazi je to očitna vojna (bivših9 zakoncev).In tukaj je Anja tista ki je najbolj najebala, ki je potegnila tanajkrajšo!In pomisli, kolk je takh primerov ko si otroke tkole podajajo, en drugmu kradejo, skrivajo, si jih podajajo in se nihče ne vpraša kaj pa otrok tukaj čuti?
valda da greš na tv, tud jst bi šla če bi mi lahko kdo pomagal iz tega dreka rešit otroka.v te rpimeru bi vse vse vse naredila, pa bbc bi poklicala če bi blo treba.
in prosm ne mi o CSDjih in otrokovih korstih, ker otroka dajo ponavad ravno tistemu staršu h katermu noče it in pri katermu se ne počuti dobro.
spomnim se enega primera izpred let ko so dodelili deklico h očetu pa čeprav tud malo ni hotela.čez par let je pa na plan prišlo da jo je zlorabljal!In to je bilo v njeno korist?Ahja, odprite oči!
poznam tri rejniške otroke, katere so vzeli mami, ker jo je sosed prijavil da je kadila travo.mame se dobro spomnim in je bilo z njo vse ok.poskrbela je za otroke, bili so siti, oblečeni, obuti, vse so imeli.sam sem in tja je pokadila đoint.In mater so zaprli v umobolnico, da se tega odvadi, otroke dali pa v rejo.V reji so jih pa tepli, pa ne tepli, prefukavali, se stalno znašali nad njimi, hodili so razcapanih oblekah, da je rejniška družina dobila denar od države kao za njih, potlačila ga je pa v žep zase.in socialna je to dovoljevala skos in skos, dokler nista starejši dve dekleti postali polnoletni in se z mlajšo sestro odselili na svoje.mama je kasneje umrla v naravni nesreči.
tko da prosm, CSD je sam en velik bulšit in pojma nimajo kaj je dobro za koga in kaj ne!
mislm da je že čas da se naša gnila država kam premakne glede tega ker se res dogajajo svinsjke stvari! :roll:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 26. Mar. 2008 12:27

Sessa napisal/-a:jullia,
ce mediji tega ne bi razkrivali, bi sodisce in socialno doseglo svoje-se pravi narediti krivico nekomu,zakaj pa bi sicer ravnali tako skrivnostno,ce bi imeli cisto vest?

Zato ker so dolžni varovati osebne podatke ljudi v postopkih. Preberi post kr.ene na to temo, brezveze, da še enkrat pišem.

*purple*: Seveda me skrbi ugled njene družine, skrbi me tudi njen ugled in dobrobit, ampak ti si se seveda obesila na en del stavka.
Pa če te smem opomnit, ne živiš v Avstriji, tako da ne moreš vedet, koliko se tam govori o Nataši Kampusch. Očitno pa 24ur tudi ne spremljaš, drugače bi vedela, da se o celi zadevi še vedno piše, ravno pred kratkih so preiskovali vpletenost njene mame v zadevo. A še trdiš da takšne zadeve hitro poniknejo?

S tem postom se iz debate umikam, ker mi je jasno, da sem tu edina, ki je ob tej zgodbi pomislila na varstvo osebnih podatkov, domnevo nedolžnosti in izključitev javnosti iz postopka. Ostali pač z največjim veseljem pljuvate čez državne organe, na podlagi enega (oziroma treh) primera. Zanimivo, da se nikoli ne odpre tema o tem, kako je CSD en primer korektno in smotrno rešil. To pa ni zanimivo in vredno omembe, kajne.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 26. Mar. 2008 13:10

jullia_ napisal/-a:
Sessa napisal/-a:

S tem postom se iz debate umikam, ker mi je jasno, da sem tu edina, ki je ob tej zgodbi pomislila na varstvo osebnih podatkov, domnevo nedolžnosti in izključitev javnosti iz postopka. Ostali pač z največjim veseljem pljuvate čez državne organe, na podlagi enega (oziroma treh) primera. Zanimivo, da se nikoli ne odpre tema o tem, kako je CSD en primer korektno in smotrno rešil. To pa ni zanimivo in vredno omembe, kajne.

Dej julija zdej se pa nehi smilt sama sebi. In ne zdi se mi fer da to govoriš, ker jaz zdejle že 4. po moje povem, da se mi to ravno tako zdi grdo in v neskladju z marsikaterim zakonom.
Jaz sem poudarila samo, da take zgodbe morajo v javnost, ampak da se to z lahkoto naredi brez razkrivanja identitete! Ampak populistični novinarji grejo pač preko trupel.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Mar. 2008 23:44

jullia_ napisal/-a:
Sessa napisal/-a:jullia,
ce mediji tega ne bi razkrivali, bi sodisce in socialno doseglo svoje-se pravi narediti krivico nekomu,zakaj pa bi sicer ravnali tako skrivnostno,ce bi imeli cisto vest?

Zato ker so dolžni varovati osebne podatke ljudi v postopkih. Preberi post kr.ene na to temo, brezveze, da še enkrat pišem.

*purple*: Seveda me skrbi ugled njene družine, skrbi me tudi njen ugled in dobrobit, ampak ti si se seveda obesila na en del stavka.
Pa če te smem opomnit, ne živiš v Avstriji, tako da ne moreš vedet, koliko se tam govori o Nataši Kampusch. Očitno pa 24ur tudi ne spremljaš, drugače bi vedela, da se o celi zadevi še vedno piše, ravno pred kratkih so preiskovali vpletenost njene mame v zadevo. A še trdiš da takšne zadeve hitro poniknejo?

khm...gled ena to, da imamo precej hitre in pikolovske rumene medije ki napišejo za vsako noo dlako ki je komu zrasla, mislm da bi kakršnakoli novica in dogodek o natashi odmevala tudi pri nas.in kukr sm vidla njo, gled ena pretrpljeno, ji očitno ne gre preveč slabo.in ja take zadeve hitro poniknejo, ker se dogajajo dan na dan nove.kar je staro ni več aktualno-večno pravilo.
sicer pa ja, zadnja skrb tukaj bi moral biti ugled, najprej je treba gledat na dobrobit deklice.sicer pa če smo že pri ugledu, mar ni ravno njen predragi očka skazil njen ugled ko jo je proglasil za noro in jo poslal v zaprt oddele norišice??torej ugled je že zdavnaj skopnel.edina stvar kiso jo polomili v objavi v javnosti je bila odkritost identitete z imenom.

in julija, o identiteti se strinjamo vsi, ampak o drugem pač ne, ker dobro poznamo kakšne štale in krivice otrokom dela CSD!
Bi me prav zanimalo kaj bi rekla če bi bila ena izmed oškodovancev, ker take stvari so ene težjih, sploh če te dajo h staršu mučitelju in trdijo da je to dobro zate, ne verjamejo pa da včeraj nisi padla s kolesom, apak da te je natolkel fotr.Veš kolk je tega, ti se sploh ne zavedaš!!CSD nima pojma!
in par primerov dobrih in na stotine slabih nakazijo sam center.sori, ampak dobra ustavova je tista ustanova ki rešuje proleme, vse probleme in ne da jih še bolj zapleta!

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov