Anja Sekolovnik & očetovo nasilje nad njo

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 24. Mar. 2008 10:05

baje je blo tko, da ko je anja zvedela, da so jo dal očetu, rekla, da se bo ubila, da k nemu ne gre in je oče potem po hitrem postopku zrihtal, da jo odpelejo v norišnco. pa vso zadevo so hotl skrit. mah kaj nej rečm, dost žalostno vse skp, mislim da te oče raj pošle v norišnco je groza.
spermij
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 27. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a spermij » 24. Mar. 2008 10:20

kamis napisal/-a:Ne to je res žalostn do konca.Prov sramota,pa kao da ni use res kar je napisan v časopisih,zakaj pa je pristala na psihiatriji?Najbrž ne kr brez veze...
Če te pravilno razumem, se ti zdi prav, da je pristala na psihiatriji?
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 24. Mar. 2008 13:33

Takšne in podobne zgodbe samo dokazujemo, kakšna pravna država smo. Marsikaj smo že videli, veliko brali, bili priča marsikaterim dejanjem, vendar nas je marsikaj morda manj prizadelo, kot pa resnična zgodba mlade deklice, ki je žrtev nasilja v okolju, kjer bi naj bila najbolj varna - v svojem lastnem domu, v objemu očeta.
Pravici v tej zadevi prav gotovo ne bo zadoščeno. Že sam podatek, kdo je njen oče (za katerega vedo da ima pedofilska nagnjenja), da vedeti, da je deklica in celotna njena družina nemočna. V naši po*ukani Sloveniji lahko dosežeš svoj prav (četudi si kriv), če imaš ali
1.) vpliv in ugled
2.) denar
O poštenosti tukaj nebi razglabljala, kajti danes je poštenost le nakazilo čimvečje vsote denarja.
Jaz sem spremljala zgodbo deklice. In me je prizadelo - močno!
Mati ima dokazila proti očetu, sin ima dokazila, mala deklica je govorila o dejanjih pisno in ustno... In kaj so pošteni ljudje dosegli s tem? Nič...
Deklico so zaradi "nevarnosti, da bi škodila sebi" zaprli na zaprti oddelek psihiatrične bolnišnice :stupid: .
Kaj ne uvidi ta pre*leta, glupa država, naša sodstva in socialna dela, da ona raje umre, kot je predana v roke nekomu, ki se ga boji? Kaj ne uvidijo, da bi za vrati bolnišnice moral biti ta človek, ki se izživlja nad nemočno dušo? Kaj ne uvidijo, da bi imela deklica spet nasmešek na ustnicah, če bi vedela, da lahko diha, brez da bi ji nekdo grozil ali rinil vanjo???
In namesto racionalne odločitve se je sodstvo ter sociala odločila, da zavozi še eno mlado življenje...
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 24. Mar. 2008 13:34

Slovenija je še daleč od ta prave demokracije.... :angry:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 24. Mar. 2008 13:58

Primer je grozljiv, ampak ob nekaterih komentarjih v tej temi se mi obrača želodec. Za sveto jemljete vse, kar preberete v Slovenskih novicah, ki so pravi zgled objektivnosti in resnega novinarstva, na podlagi govoric obtožite človeka pedofilije in si zraven še drznete pizdit, da Slovenija ni pravna država pri tem, da vi sami totalno ignorirate vsa pravna jamstva, ki jih Ustava zagotavlja, z domnevo nedolžnosti na čelu.

To, da si na podlagi rumenega tiska ustvariš svoje mnenje o zgodbi, zavzameš eno pozicijo in celo predlagaš fizično nasilje zoper (domnevnega) storilca, ni nobena pravna država ampak linč. In vi ste raja, na katero se da super vplivat in s tem krepit moč oblasti z razburjanjem vaših čustev.

Brez zamere, ampak upam si trdit, da vsaj 90% tega foruma punce in njene družine ne pozna, pa ste vsi kao poznavalci njihovih družinskih razmer in sporov.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 24. Mar. 2008 14:12

Bejba saj se ne gre samo za ta primer, če bi na podlagi enega primera uvidel, kje živimo, bi blo glupo... Ta primer je samo bolj touči, ker je vpleten otrok...
Drugače pa (za druge ne vem), ampak ja... Zadeve okoli naše države so mi prekleto dobro jasne, pa ne iz Novic (ki jih ne berem) ali nekega rumenega tiska, ki ga lihtk ne berem, 24 ur spremljam zelo poredko... Imam pa strokovna gradiva v rokah in izkušnje raznoraznih ljudi, ki so bili obravnavani nepravično iz strani zakona (po domače nategnjeni).
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 24. Mar. 2008 14:23

Ne govorim o primeru samem, če je zgodba res takšna, je to čista katastrofa.
Moti me reakcija ljudi, ki ne poznajo ne dotičnega primera, ne zakonodaje s tega področja, so pa najbolj pametni.
In ne vem, kdo je to zgodbo z vsemi osebnimi podatki vpletenih sploh spravil v javnost, ampak če je to naredil kdo, ki je punci s tem želel pomagat, se bo lahko celo življenje po glavi tolkel, ker ji je v bistvu naredil še večje probleme. Od objave članka o njenem sprejetju v umobolnico je po celi Sloveniji poznana kot "una ta zmešana". In to jo bo spremljalo do konca življenja ne glede na to, kako se bo tale zgodba razpletla.
Vse samo zato, ker folk hrepeni po telenovelastih zgodbah, o katerih lahko nato razglablja ob kavici in pravičniško odkimava z glavo ter se zgraža nad stanjem družbe in države. Fuj.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 24. Mar. 2008 14:44

Julija no, sej ni treba bit tolk "stroga" :)
Ni važno, odkod so zgodbo zvedli (jaz recimo sem prvič zvedela na trenjih), dejstvo je, da je zgodba realna (to kar posnamejo s kamero pač je realno), kljub vsem izmišljenim dodatkom zraven. In kolikor sem prebrala, ne gre za pametovanje, zgolj za zgražanje, kako se lahko kaj takega zgodi, bolj za "sočutje".
Sem pa že takoj izpostavila, da se takih stvari ne bi smelo vsaj ne z razkrivanjem identitete na tak način predstavljati. In kot novinar to danes moraš delat - kar se mi zdi še skoraj večji problem kot sama zgodba. Edina varianta, da se postaviš po robu, je, da greš iz novinarstva. Tako, kot sem šla leta nazaj jaz. Ker se mi je obračalo, da bi pokrivala take zgodbe.
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 24. Mar. 2008 15:11

spermij napisal/-a:
kamis napisal/-a:Ne to je res žalostn do konca.Prov sramota,pa kao da ni use res kar je napisan v časopisih,zakaj pa je pristala na psihiatriji?Najbrž ne kr brez veze...
Če te pravilno razumem, se ti zdi prav, da je pristala na psihiatriji?

ne ne sploh ne,ubistvu sm hotla povedat da use kar pišejo o njenem fotru pa socialni pa sodišču pa usm,da je najbrž res.Ker kako bi pa drgač najstnico sprovoceral do te meje da bi pristala na psihiatriji.Ker je blo neki govora,da je varuhinja rekla da nej kao ne verjamemo medijem.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 24. Mar. 2008 15:30

jullia_ napisal/-a:Brez zamere, ampak upam si trdit, da vsaj 90% tega foruma punce in njene družine ne pozna, pa ste vsi kao poznavalci njihovih družinskih razmer in sporov.

Ne poznam punce niti njene družine. Komentirala sem pač, sam tisto kar sem prebrala in se mi zdi resnično. O tem, da ma njej oče pedofilistična nagnjenja ne vem nič, in ne vem od kje točno je to pršlo, zato tega tud komentirala nisem.
Sem pa pač napisala, tisto kar je definitivno res in to je, da bi mogel upoštevat dekličino željo. Ne pa, da se v njeno škodo upošteva ukaze nekoga,ki je na višjem položaju.
Uporabniški avatar
*daddy's girl*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *daddy's girl* » 24. Mar. 2008 16:34

Se strinjam.. Vse skupaj se mi zdi nezaslišano,saj ubogo dekle ni nič krivo in nihče nima pravice tako delati z njo. Ne vem zakaj tak cirkus,saj si dekle želi samo ostati pri mami. Na koncu pa je pristala v psihiatrični...žalostno.
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 24. Mar. 2008 18:15

Fak ob takih "zgodbah" pa res ne vem kaj nej rečem. Ne morem vrjet, da se kej tako nedopustnega dogaja..U tem se pokaže kako močan vpliv ima denar :roll: Smil se mi deklca,k mora use to doživlat..tut če zgodba ni do pike taka u resnici..Tak dogodek za vedno ostane u teb..upam, da se bo znala nekak spopadat z njim u življenju.
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 24. Mar. 2008 21:31

jullia_ napisal/-a:Ne govorim o primeru samem, če je zgodba res takšna, je to čista katastrofa.
Moti me reakcija ljudi, ki ne poznajo ne dotičnega primera, ne zakonodaje s tega področja, so pa najbolj pametni.
In ne vem, kdo je to zgodbo z vsemi osebnimi podatki vpletenih sploh spravil v javnost, ampak če je to naredil kdo, ki je punci s tem želel pomagat, se bo lahko celo življenje po glavi tolkel, ker ji je v bistvu naredil še večje probleme. Od objave članka o njenem sprejetju v umobolnico je po celi Sloveniji poznana kot "una ta zmešana". In to jo bo spremljalo do konca življenja ne glede na to, kako se bo tale zgodba razpletla.
Vse samo zato, ker folk hrepeni po telenovelastih zgodbah, o katerih lahko nato razglablja ob kavici in pravičniško odkimava z glavo ter se zgraža nad stanjem družbe in države. Fuj.

Joj, Julia, ti si pa vedno najbolj pametna ej! Kdo je reku, da smo vse to pobrali v Slovenskih novicah? In noben ne misli o tej punci, da je una ta zmešana, ampak prej mislimo, da je zmešana ta država, ker nardi nč za to punco, ki si želi sam ostat pr mami in hodt normalno v šolo. Pa dej ne obsojej vedno vse povprek, ker ne vem od kje pa tebi podatk, da jo majo vsi za zmešano, ker noben ne gleda nanjo tako!
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 24. Mar. 2008 22:23

Slovenske Novice, Trenja,... vse je isti šmoren. Naj se javi nekdo, ki je videl dokumentacijo Centra za socialno delo in zapisnike s sodišča, potem bomo pa lahko presojali, kdo je v tem primeru zajebal.

In že nekajkrat sem (če se ne motim, celo v tej temi) zasledila izjavo "uboga punca, če se ji še ni zmešalo, se ji pa še bo". Kaj je to drugega, kot predpostavljanje, da bo ves ta đumbus pustil na njej trajne posledice (kar je itak logično), zaradi česar jo bodo ljudje drugače obravnavali?
Pa sej tvoje mnenje o njej ni važno, ker je ne poznaš,, ampak ona bo morala sčasoma nazaj v šolo, med prijatelje in sosede, vsi ti pa po novem vedo vse njene najbolj osebne težave. To ji definitivno ni v prid. Je pa veliko lahko iz tega potegnil Slak s svojim telefonskim glasovanjem, to pa.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 24. Mar. 2008 22:28

eni so tak pametni da cujejo kak trava raste :lol: :lol: :lol:

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov