akta al zvezki

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
sm00tka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 12. 2007
Kraj: medvode

Neprebrana objavaNapisal/-a sm00tka » 27. Avg. 2009 10:54

jst sm tut zdej brucka, pa se odločam ali bo akta al zvezki. kolk predmetov približno pa je na dan? ker drugače sem bolj za zvezke, samo 6 zvezkov pa tudi ne mislim sabo vlačit.
pa še neki čist off topic me zanima: kje se izve katere učbenike morš kupit? pa a moraš to kej pri sebi imet na predavanjih?
Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sarchika09 » 27. Avg. 2009 10:57

No, tudi jaz bom letos brucka in glede na to, da sem akto dobila v dar, jo mam namen tudi uporabljat (pa še lepa je :lol: ) ampak vseeno obstaja dilema: kaj je boll primerno, akta ali zvezek? Grem pa na pravno fakulteto in če je kakšen bodoči pravnik/pravnica, ki že obiskuje pravno fakulteto, bi blo fajn, če pove kako se sam/a znajde-akta ali zvezki?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Avg. 2009 11:14

@ sm00tka:

Ja, odvisno kater faks si?

Npr. pri nas imamo večinoma blok ure in imamo maksimalno 5-6 predmetov na dan (ponavadi 3). Učbenikov ne rabimo na predavanjih, ima večina profesorjev svoje skripte na netu, pa v šolski knjigarni si kupiš vse knjige oz. zbirke z vajami, ki jih rabiš. Ter še kakšno knjigo sposodiš v knjižnici.

Sicer boš pa vse izvedela še v prvem tednu faksa.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a love.<3 » 27. Avg. 2009 11:23

akto dobila, uporabljala en teden. mi ne paše, prevelika, predebela, presmotana za uporabo. al je pa jaz ne znam uporablet. mam rajš en debel zvezek, noter pišem vse predmete potem pa doma v zvezke prepisujem. in se tko še učim zravn.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 27. Avg. 2009 12:33

*mala* napisal/-a:@ sm00tka:

Npr. pri nas imamo večinoma blok ure in imamo maksimalno 5-6 predmetov na dan (ponavadi 3). Učbenikov ne rabimo na predavanjih, ima večina profesorjev svoje skripte na netu, pa v šolski knjigarni si kupiš vse knjige oz. zbirke z vajami, ki jih rabiš. Ter še kakšno knjigo sposodiš v knjižnici.

5-6 predmetov na dan in blok ure? A ti si 12 ur na dan na faksu? :eek:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 27. Avg. 2009 12:46

sarchika09 napisal/-a:No, tudi jaz bom letos brucka in glede na to, da sem akto dobila v dar, jo mam namen tudi uporabljat (pa še lepa je :lol: ) ampak vseeno obstaja dilema: kaj je boll primerno, akta ali zvezek? Grem pa na pravno fakulteto in če je kakšen bodoči pravnik/pravnica, ki že obiskuje pravno fakulteto, bi blo fajn, če pove kako se sam/a znajde-akta ali zvezki?

Js sm mela lani zvezke, za 2 predmeta so bli lepo popisani in urejeni, za ostale predmete (boš vidla da boš na teh ostalih 1x na mesec) pa so povsod bli kaki prazni listi vmes, manjkala je snov.. Letos sm dlih zato mela akto, pa se je končal tako, da za noben predmet ne vem več kje je kaj in mi manjka 3/4 vsega. Drug let bom mela mogoč kr laptopa.
Freedom is just another word for nothing left to lose..
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Avg. 2009 12:50

McLarnovc napisal/-a:
*mala* napisal/-a:@ sm00tka:

5-6 predmetov na dan in blok ure? A ti si 12 ur na dan na faksu? :eek:

Rekla sem da je to MAKSIMUM. Pa VEČINOMA blok ure. Npr. lani sem imela v ponedeljek od 9ih- 18ih (ter 6 predmetov).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 27. Avg. 2009 12:51

js sm prevec neorganizirana tako za zvezke in za akto :D hvalabogu da nism na takem faksu, kjer bi blo to zlo pomembno :D in si tam kjer je potrebno zapiske pac kopiram, po vecini jih pa itak ne rabim...

zame bi bla najboljsa opcija laptop :P

zvezki so za take k majo radi velik reda, k so se kr deloma v srednji soli - nevem zakaj meni zvezki ne pasejo na faks :D akta je za organizirane do malo slabse organiziranih - manjkajoce zapiske pac fotokopiras :D laptop je za vse ful dobra opcija, nezapisovanje pa tut - pac fotokopiras pred izpitom :D
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 27. Avg. 2009 13:12

red_rose napisal/-a:js sm prevec neorganizirana tako za zvezke in za akto :D hvalabogu da nism na takem faksu, kjer bi blo to zlo pomembno :D in si tam kjer je potrebno zapiske pac kopiram, po vecini jih pa itak ne rabim...

zame bi bla najboljsa opcija laptop :P

Jaz sem ista. Na splošno sem nad delanjem zapiskov obupala že po prvem semestru 1. letnika faksa in se mi zdijo samo kratenje časa. Na predavanjih raje poslušam, vaje so itak praktične, za učenje pa se najde literature še pa još, sploh v moderni dobi Interneta.
Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 27. Avg. 2009 13:59

zdej ce si na faksu k mas full predmetov vsak dan pa mors se ksne knjige sabo nost zvezki odpadejo vsekakor ker mas prevelko tezo zaokol prenasat.

jez sm hodila na faks k smo mel dnevno kvecm 3 predmete pa nobene knjige zasabo nost (nali vsake kvatre leptop) in so mi bli zvezki zakon!

(ce tko pomisls je akta v kombinaciji z leptopom velik tezja kt pa leptop pa 3je zvezki)
Uporabniški avatar
maissi
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a maissi » 27. Avg. 2009 15:10

McLarnovc napisal/-a:
maissi napisal/-a:Odvisno kak tip človeka si. Če boš redno hodila na predavanja, potem zvezek. Ker maš vse lepo po vrsti. Če pa jih spuščaš, potem v zvezku nimaš lih urejenih zapiskov in je bolj fajn akta kjer lahko vmes dodajaš liste.

Če je bodoča brucka to pomeni, da bo faks sigurno meu že bolonjca, to pa avtomatsko pomeni obvezna predavanja. :wink:

Eh, "obvezna" predavanja, hodi pa noben. jaz sem na bolonjcu pa sem hodila samo na vaje
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 27. Avg. 2009 15:29

*cheRry* napisal/-a:Js sm mela lani zvezke, za 2 predmeta so bli lepo popisani in urejeni, za ostale predmete (boš vidla da boš na teh ostalih 1x na mesec) pa so povsod bli kaki prazni listi vmes, manjkala je snov.. Letos sm dlih zato mela akto, pa se je končal tako, da za noben predmet ne vem več kje je kaj in mi manjka 3/4 vsega. Drug let bom mela mogoč kr laptopa.

Četrto leto pa priporočam tablico in kredo. Daje občutek, da maš zapiske na koncu jih pa pač ni (kot pri vseh ostalih opcijah). :D
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 27. Avg. 2009 15:32

maissi napisal/-a:Eh, "obvezna" predavanja, hodi pa noben. jaz sem na bolonjcu pa sem hodila samo na vaje

Kateri faks pa? Na nekaterih faksih so kar striktni kar se tega tiče oz. dejansko preverjajo kdo je prisoten na predavanjih. :wink:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 27. Avg. 2009 16:11

js sm tut na bolonjskem, cist novem programu, pa so nam ful govorili da je obvezna prisotnost - ampak stvar je taka da ti ne morjo prepovedat it na izpit zarad neprisotnosti. ce mas prisotnost nad 80% ti lahko to kvecjemu potegne oceno navzgor - CE si med oceno! drugace lahko mas pa z nic prisotnosti tut 10 ce se ti da...
pri nas vsi profesorji kao zapisujejo ampak to je bolj lari fari...v razredu jih sedi 10 podpisanih je pa 35 :D :D pa so tut kao striktni pa use...eh. to se bo tezko zelo spremenilo, sploh tam kjer so profesorji stari in ze ''uteceni''
Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sarchika09 » 27. Avg. 2009 16:24

No, jaz sem se odločla, da bom na začetku poskusla z akto, pa bom vidla kak se bo obneslo :D

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]