ZAMENJAVA DOMOV (home swapping/exchange)

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

morissette
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a morissette » 20. Maj. 2009 10:03

Gre za zamisel o zamenjavi doma za počitnice. Na različnih portalih (npr. HomeExchange) ponujaš svojo hišo/stanovanje in hkrati iščeš tisto, v kateri bi sam preživljal počitnice. Zainteresirani za zamenjavo se o pogojih menjave dogovarjajo po elektronski pošti ali po telefonu. Tako naj bi se privarčevali mnogi stroški, predvsem za bivanje v želenem kraju.

Zanima me če ste že slišali za to možnost? Kakšna se vam zdi?
Bi se odločili za to? Zakaj da/ne?
Zakaj mislite, da je prav med Slovenci najmanj takšnih ponudnikov?
Kaj se vam zdi prednost/ slabost take organizacije počitnic.

Meni osebno se zdi ta možnost izredno zanimiva in razmišljam, da bi se včlanila v tak spletni portal.

Hvala za vsako mnenje, upam da se bo razvila dobra debata
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 20. Maj. 2009 12:42

sem že slišala to tole in se mi zdi zelo zanimivo. jest bi sicer šla v dom nekoga drugega,samo ne bi pa zaupala svoje (oz.naše) hiše kr enim neznancem,ker bi me skrbelo da bojo kej ukradli ali kaj podobnega. se mi zdi da je to izvedljivo samo s kakšnim,ki ga res dobro poznaš
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 20. Maj. 2009 13:48

Meni se zdi ideja zelo zanimiva, še spomnila sem se zdej na en film, ko sta si dve dekleti izmenjali bivališči, ne vem, za en mesec al kolk že in se potem seveda mal po filmsko tam tud zaljubili.
Vem tudi za en primer, ko sta lastnika stanovanja odpotovala za cel mesec in je v tem času bil v njunem stanovanju drug par, sploh iz drugega kontinenta.

Sama to nebi šla, ker bi me ravno tako motilo, da nekdo pač ima možnost stikat po mojih stvareh, edino če bi imela tako narejeno, da bi imela bivalni del in del za goste povsem ločen. Bi pa šla v stanovanje nekoga, vem, da bi mi lahko zaupal, skrbelo bi me pa, če bi ravno takrat prišlo do kake okvare kje (npr. tv, peč, pipa pušča in podobno), ker bi bila potem takoj na sumu, kaj sem počela.
softTouch, sej v teh primerih se mi zdi, da največkrat en drugega ne poznajo in niti ne vedo, kdo bo prišel v njihovo stanovanje in niti ti ne poznajo, v čigavo stanovanje gredo, pač izmenjava, eni gredo v tuje, tujci v njihovo. Zato meni to nebi odgovarjalo, sej sem že napisala, ideja pa drugač ni slaba.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 20. Maj. 2009 15:44

Še poznanim ne bi 100% zaupala, tko da tujcem pa definitivno ne. :D
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 20. Maj. 2009 16:06

Snow flake napisal/-a:Meni se zdi ideja zelo zanimiva, še spomnila sem se zdej na en film, ko sta si dve dekleti izmenjali bivališči, ne vem, za en mesec al kolk že in se potem seveda mal po filmsko tam tud zaljubili.

film je the holiday in ga priporočam, ker je carski :)
no, pa da še svoje mnenje pristavim: jst ne bi šla na varjanto izmenjave domov, sem pa gledala varjante za house-sitting, kar je podobno. greš živet k nekomu, ki se odloči da gre npr. za pol leta okoli sveta in ponavadi paziš na njegove ljubljenčke itd. jaz sicer za tako dolgo ne bi šla, ker nikoli ne veš, kje pristaneš in potem moraš dejansko živet tam, dokler si obvezan.
da bi si pa dom menjala z nekom, torej da bi tujci spali v moji postelji, pa uporabljali mojo kopalnico, pa brskali po mojih predalih ... to pa lih ne bi :)
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 20. Maj. 2009 19:16

Sem že slišala. Je zanimiva ideja, sam men je couchsurfing bl všeč k tole. K se tm lah premikaš po državi, nisi skoz na enem mestu. Bi pa tole mogoče probala, če bi me kak plac na svetu totalno navdušu in bi si ful želela tam mal več časa preživet. Čeprou si res ne predstavljam, da bi se kdo za en mesec vselu v moje gnezdo. Mogoče, če bi vse omare spraznla. Al pa če bi menjala za uno stanvanje, k ga drgač oddajamo pa bi blo slučajn lih prazno. :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 20. Maj. 2009 19:40

Vidla film, ja, luštno. :)

Hm, jz tud mal skeptična glede spuščanja neznancev v svoj dom [sploh je pa trenutno družinsko stanovanje, tko da ne vem kok bi bli moji starši navdušeni nad idejo :D], če že, bi se šla house-sitting.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 23. Maj. 2009 17:12

*hox* napisal/-a:Še poznanim ne bi 100% zaupala, tko da tujcem pa definitivno ne. :D

Totally agree. ;D Nisem tak tip človeka, da bi se spuščala v kaj takega.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 23. Maj. 2009 17:25

ce bi mela en flat u lj bi se takoj za to odlocla ker itk nc vrednega ne bi mela notr, za hiso pa ni variante - sploh se kr pac zivim s starsi in itak mami ne bi mogla prebolet da bi biu se kdo drug tam not :wink:
Zivljenje je piskotek!
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 31. Maj. 2009 22:41

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov