z letalom

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

Tamarra* napisal/-a:^^ Jaz grem (najverjetneje' komaj februarja, pa sem se že kak mesec nazaj začela sekirat :D :?

Drugače pa, mene je enkrat ful pomirilo oz. se vedno spomnim na to, kaj mi je enkrat rekla ena profesorica, da če bi mi bilo usojeno, bi se to že zgodilo. Samo vseeno, verjetno vsi, ki padejo dol niso prvič na letalu, tak da ne vem, zakaj se mi recimo še zdaj ne bi moglo to zgodit, pa dobro, vsaj za trenutek me pomiri :)

Česa točno se pa bojiš? Samo tega, da bi letalo strmoglavilo ali še česa drugega? Ful pomaga, da si vsak večer pred spanjem predstavljaš, kako vstopiš v letalo, se vsedeš, opazuješ druge ljudi, vzlet, celotno pot. Seveda vse to v nekaj minutah in vedno z lepim scenarijem. Čez nekaj časa, bo strah popustil in tudi na dan potovanja boš bolj mirna. :)

Pa tudi pomisli, kaj je najhuje, kar se ti lahko zgodi? Padeš dol in v nekaj sekundah te ni več. Najmanj boleča smrt, če že moramo biti morbidni. Kaj bo z domačimi v primeru, če se ti karkoli zgodi, je pa tudi popolnoma brezveze razmišljati, ker potem lahko o tem razmišljaš vsak dan. Samo brez črnih scenarijev, pa bo. Letenje je lahko zelo prijetno, ker je vedno okrog tebe veliko zanimivih ljudi. :wink:
Uporabniški avatar
Ledenaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Sverige.

Neprebrana objava Napisal/-a Ledenaa »

Mene pa ni strah letenja ampak letališča. :lol: K grem sama na Švedsko in se bojim da bom kej zgrešila.. Vem da je smešn, sam.. :oops:
ωαιтιng ғσя тнє nєxт мαgιc.*
n4stk4
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a n4stk4 »

Na letališču težko karkoli zgrešiš. Tja prideš dovolj časa prej, da si vse ogledaš, še kej kupiš, itd. Dobro preučiš svojo karto, natančno preveriš na kateri izhod moreš in greš tja. Če nisi čisto prepričan, še koga vprašaš, če si prav, drugače pa te itak prežene tista ki čekira karte, če nisi prav zadela. :D Tega te nima kej bit strah, se ne dogajajo take stvari kot v Sam doma. :)

Čim prej bodi tam, bolje da čakaš ti, kot pa da se potem loviš in zamujaš. Vedno lahko vprašaš na tistih informacijskih točkah, tako da ... se boš sigurno znašla. Pa lepo se imej.
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Blondie7 »

Ledenaa napisal/-a:Mene pa ni strah letenja ampak letališča. :lol: K grem sama na Švedsko in se bojim da bom kej zgrešila.. Vem da je smešn, sam.. :oops:

To pa vem kako je. Lani poleti sem sama šla v Dublin in sem mogla v Londonu prestopit-čisto sama :eek: ja pa komaj 18. stara :) ni blo prijetno ampak se znajdeš. Jas sem se znajdla tako da sem sledila množici, ki je odhajala z letala na letališče pol pa gledla table nad mano. Tudi na Švedskem bojo ziher meli mnogojezične table tak da bo. Pa fajn se mej!
Uporabniški avatar
*Zoey*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *Zoey* »

!Katja! napisal/-a:Hej punce!
mene zanima ena stvar, ker prvič prestopam.
če letiš s prestopanjem in na prvotnem letališču poveš, da naj ti pošlejo prtljago kar na končno destinacijo pomeni to, da se na prestopnem letališču ne rabiš čekirat in greš kar tja ko te pregledajo ali to ni tako?

upam, da nisem zakomplicirala preveč. ciao

Po vsej verjetnosti ti bojo na zacetni postaji dali obe karti (torej karto do letalisca kjer prestopas in karto od letalisca kjer prestopas do koncne destinacije), prtljage ne bos rabla dvigovat, ker na letaliscu osebje, ki je zadolzeno za razporejanje prtljage, poslje tvojo prtljago na tvoje letalo. Pa se tisti, ki cekira tvojo prtljago na zacetku, ti bo najbrz kar sam povedal da ne rabis skrbet za prtljago (tudi ce letis z razlicnima letalskima druzbama) med prestopanjem, niti za check-in. Najbrz se bos samo morala registrirati (to je za drugi let), to pa je pult direkt pred vrati, kjer vstopas na hodnik, ki edino vodi na tvoje letalo, tega ma pa ta letalska druzba s katero letis.
Cez rentgen pa mislim da bos tako ali tako morala iti ce imas cezoceanski let.

Kje pa prestopas, ce ni skrivnost?
Pa lepo potuj. :)
Življenje je Igra v kateri lahko uživaš le, če jo igraš strastno, s celim telesom, dušo in srcem.
Uporabniški avatar
Ledenaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Sverige.

Neprebrana objava Napisal/-a Ledenaa »

n4stk4, Blondie7, najlepša hvala za vajine odgovore, se že počutm velik boljš. :) Hvala še enkrat! :D
ωαιтιng ғσя тнє nєxт мαgιc.*
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

Ledenaa napisal/-a:Mene pa ni strah letenja ampak letališča. :lol: K grem sama na Švedsko in se bojim da bom kej zgrešila.. Vem da je smešn, sam.. :oops:

joj to je mene tudi blo fuul :oops: 3x sem letela sama iz krete in nazaj, in sem ze poznala oba letalisca (na kreti in v grazu) pa me je se vseen blo tut 3jic strah - no ne glih strah, sem se pa grozno tesnobno pocutila, kot da bom sigurno nekaj zamesala in sla narobe ali zamudila letalo :roll: grki so pa se sploh malo zmedeni in ti vse povejo zadnji trenutek...uglavnem vse ure na letaliscu sem bla ful zivcna - je blo pa zato tok lepse ko sem koncno sedela na pravem letalu... :D sej bo :wink:
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

*Zoey* napisal/-a:
!Katja! napisal/-a:Hej punce!
mene zanima ena stvar, ker prvič prestopam.
če letiš s prestopanjem in na prvotnem letališču poveš, da naj ti pošlejo prtljago kar na končno destinacijo pomeni to, da se na prestopnem letališču ne rabiš čekirat in greš kar tja ko te pregledajo ali to ni tako?

upam, da nisem zakomplicirala preveč. ciao

Po vsej verjetnosti ti bojo na zacetni postaji dali obe karti (torej karto do letalisca kjer prestopas in karto od letalisca kjer prestopas do koncne destinacije), prtljage ne bos rabla dvigovat, ker na letaliscu osebje, ki je zadolzeno za razporejanje prtljage, poslje tvojo prtljago na tvoje letalo. Pa se tisti, ki cekira tvojo prtljago na zacetku, ti bo najbrz kar sam povedal da ne rabis skrbet za prtljago (tudi ce letis z razlicnima letalskima druzbama) med prestopanjem, niti za check-in. Najbrz se bos samo morala registrirati (to je za drugi let), to pa je pult direkt pred vrati, kjer vstopas na hodnik, ki edino vodi na tvoje letalo, tega ma pa ta letalska druzba s katero letis.
Cez rentgen pa mislim da bos tako ali tako morala iti ce imas cezoceanski let.

Kje pa prestopas, ce ni skrivnost?
Pa lepo potuj. :)
Vseeno je fino preverit pri letalski družbi, s katero se leti, če "omogoča" takošno prestopanje (predvsem teli "low budget" prevozniki se ne grejo tega)...
Natekica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Natekica »

Pozdravljene!
Najverjetneje grem oktobra v NY, pa me zanima par stvari:

- kako je s potnim listom, namreč velja mi do 2018, samo ne vem kako je zdej s temi novimi potnimi listi, mi bojo kej kompliciral, ker ni prstnih odtisov not al pa kej?

- v ZDA bi tudi kupila prenosnik, samo ne vem kam naj ga nazaj grede dam, ali bi pa vzela že kar torbo za prenosnik s sabo v ZDA, v tem primeru imam lahko še eno torbico osebno ali ne? Praktično bi torej imela 2 ročni torbi za v kabino, je to dovoljeno? Pa upam, da mi ne bodo s kakim davkom komplicirali:)

Hvala in lep pozdrav!
Uporabniški avatar
poletje06
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja

Neprebrana objava Napisal/-a poletje06 »

včeraj sem izpolnila vlogo za vstop v ZDA in imam isti potni list kot ti, delan po letu 2006, in če boš dobro pogledala, kaj smatrajo da more potni list imeti, boš videla, da je s tvojim potnim listom use ok.

kar se pa tiče prenosnika, mislim da ne bi smeli komplicirati, je pa res, da se lahko pripraviš na kakšno razstavljanje le-tega na letališču, sploh če bodo opazili da imaš nahrbtnik ali torbo v katero bi lahko dala prenosnika. Mene so do sedaj vedno vprašali, če sem imela nahrbtnik, če imam slučajno laptop notri itd itd.. če imaš pa lahko 2 ročni prtljagi je pa najbolje, da se pozanimaš pri letalski družbi s katero boš letela. Z davki pa naj ne bi komplicirali, meni so tut sorodniki že nosili ipode in svašta od appla iz amerike in ni blo problemov.

srečno pot!
Natekica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Natekica »

Hvala ti!
Ja nameravam ga gor kupiti, ampak bom najbrž res kar v nahrbtnik ga dala, da ne bom tako očitna s torbo za prenosnik. Lep pozdrav in srečno pot tudi tebi!
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^Po mojih dosedanjih izkušnjah z letenjem (resda samo znotraj EU), se torba za prenosnika tretira drugače kot osebna prtljaga (ki gre s tabo v kabino) in se jo lahko vzame s sabo - se pravi, lahko imaš torbo s prenosnikom + karkolipačže imaš za v kabino.

Še vedno je pa najbolje preverti na spletni strani družbe s katero letiš... zakaj ljudje to tako radi pozabljajo narest?
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SWEETprinces »

mi2 s tipom sva ga nesla enmu v egipt k nama ga je dala njegova zena k sva jo na forumu spoznala in naju je prosila ce ga lahko njenemu mozu odneseva :) pa sploh se nismo poznali :)

pa sva ga kar sabo na avijon vzela kot osebno prtljago...
BabySun
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a BabySun »

Tudi mene nekaj zanima..
septembra bom prvič letela z letalom..
Imam dva pirsinga (v popku in nad ustnico) in v tej temi sem zasledila, da je eni piskal pirising v jeziku..
Kako je potem s tem?? Mnda ga ni treba ven dajat? :)
ღ♥ ne sanjaj življenja..ampak živi svoje sanje ♥ღ
Uporabniški avatar
poletje06
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja

Neprebrana objava Napisal/-a poletje06 »

ja tistega nad ustnico bodo itk vidli, ni nujno da vedno piska.. če bo pa piskal, pa pač pokaži da piska pirs, al te bodo pa s tisto stvarco malo preletel, če maš kaj takega še na seb, nč strašnega.. jst vedno ko letim odložim vse kar bi lahko piskalo v zaboj, ampak se vedno najde kaj, kar piska..
pirsa ti pa ne bo treba vn dajat ;)
Odgovori