Viza + Nigerija

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kitten
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Kitten » 04. Dec. 2008 11:35

Ker ne najdem nobene teme v zvezi z vizo odpiram novo.

Me zanima ce je kdo ze dozivel kaj podobnega...

Npr odhajam za pol leta v Nigerijo, torej bom pridobila Vizo na njihovem Evropskem veleposlanistvu. Kaj pa ce se meni zahoce v tem casu da bi sla se kam drugam ko bom dol....itak povsod rabis vizo kaj v tem primeru ?

Da bi sla nazaj v Evropo po vizo za drugo drzavo ne pride v postev, nekateri mi govorijo, da je mozno da ce potujes npr v Tanzanijo, da prides tja in lahko dobis vizo kar na letaliscu ampk ni 100 %, lahko ma kdo slab dan in te poslje domov torej mi je malo prevec tvegano, da bi se usedla na avion, odletela tja da me poslejo nazaj,....

In ce ma se kdo kako izkusnjo z Nigerijo naj se razpise :)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 04. Dec. 2008 12:18

Vem le to, da sem v Tanzaniji dobila vizo na letališču. (btw - splača se imet dolarje, ker je koštala 50USD, če si imel samo evre, pa 50€) Ker nič ne vem o tem, da bi bila Tanzanija v kakšnem sporu s katero od sosednjih držav ali z Nigerijo, najbrž ni problem, če pripotuješ od tam. Taki problemi so, če potuješ po Bližnjem Vzhodu, kjer mislim, da te ne pustijo v Izrael, če imaš v pasošu žig od Sirije ali nekaj podobnega.

Še največ boš zvedela v Nigeriji, kjer imajo verjetno vse afriške države svoja veleposlaništva ali predstavništva in lahko verjetno dobiš vizo tam (na podlagi vize za Nigerijo). Lahko pa poskusiš povprašati na kakšno telefonsko številko s te strani
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Dec. 2008 12:26

Ravno obratno je. Z izraelskim žigom ne smeš v večino bolj hardcore islamskih držav.
Kitten, tudi če se na letališču vize ne da dobit, ti jo verjetno lahko dajo na tanzanijskem veleposlaništvu v Nigeriji. Problem je samo afriška birokracija, ki ti zna požret gromno časa in živcev, ker ura ni njihov gospod :)
Kitten
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kitten » 04. Dec. 2008 12:50

jullia_ napisal/-a:Ravno obratno je. Z izraelskim žigom ne smeš v večino bolj hardcore islamskih držav.
Kitten, tudi če se na letališču vize ne da dobit, ti jo verjetno lahko dajo na tanzanijskem veleposlaništvu v Nigeriji. Problem je samo afriška birokracija, ki ti zna požret gromno časa in živcev, ker ura ni njihov gospod :)

no upam da mi bo v vseh teh mesecih uspelo dobit se kako drugo vizo. Mogoce se kdo kej ve kako je s Kenijo, Bocwano, Zimbabwe mislim na to, ce lahko dobim vizo na letaliscu glede na to da bom mela v pasusu vizo Nigerije.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 04. Dec. 2008 12:52

Mislim, da bo res najbolje, če se pozanimaš na našem ministrstvu za zunanje zadeve.

Jullia - ja, nisem točno vedela, se mi je zdelo, da je nekaj podobnega. :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Dec. 2008 12:57

Kitten, to če imaš ti v potnem listu vize sosednjih držav, v večini primerov niti ni pomembno. Določene države so grozno stroge glede viznih postopkov. Turčija in Iran sta recimo sosednji državi, pa ti v Turčiji brez problema dajo vizo na letališču, v Iranu se pa lahko za kaj takega pod nosom obrišeš.
Pri afriških državah pa res ne vem, kako je s tem, ker do tja še nisem uspela prit.

Ti pa, čisto offtopic, trenutno toplo odsvetujem obisk Zimbabveja.
Kitten
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kitten » 04. Dec. 2008 12:59

jullia_ napisal/-a:Kitten, to če imaš ti v potnem listu vize sosednjih držav, v večini primerov niti ni pomembno. Določene države so grozno stroge glede viznih postopkov. Turčija in Iran sta recimo sosednji državi, pa ti v Turčiji brez problema dajo vizo na letališču, v Iranu se pa lahko za kaj takega pod nosom obrišeš.
Pri afriških državah pa res ne vem, kako je s tem, ker do tja še nisem uspela prit.

Ti pa, čisto offtopic, trenutno toplo odsvetujem obisk Zimbabveja.

Zakaj pa odsvetujes :) ?
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 04. Dec. 2008 13:02

Verjetno zaradi politične situacije (nemiri, pred kratkim so bile precej čudne volitve ...)
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 04. Jun. 2009 9:48

Da ne bom nove teme odpirala.

Mogoce neumno vprasanje, ampak mene res zanima, kako se dobi vizo iz Berlina? Od tam mi ne odpisejo, na sta forumu sem pa ze 2x vpeasala pa ni odgovora.
Ok, verjetno posljes pasos itd. Ampak kaj se, kaj moras narest? A to jih najprej obvestis, da bos poslal pasos al kako to gre? Pa kako se placa?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Jun. 2009 11:29

Bom se pozanimala, pa ti zvečer odgovorim. Za katero vizo pa gre?
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 04. Jun. 2009 13:31

Madagaskar. Hvala ti!
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 04. Jun. 2009 14:13

a jo ne dobiš na letališču?
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 04. Jun. 2009 14:15

Ja, za do 30 dni, js grem za 42 al kok.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Jun. 2009 14:49

http://www.madagascar-consulate.org/visainfo.html

Na tem linku imaš obrazec in ostale zahteve, ki jih je potrebno poslat na ambasado.

Ampak, a si prepričana, da si to rihtaš preko Berlina?
Na spodnjem linku je seznam veleposlaništev, na katerem piše, da so za Slovenijo pristojni na ambasadi v Rimu.
http://www.madagascar-consulate.org/emb ... world.html

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov