Vikend kolesarska tura za punce
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
Helou. Organiziram en kolesarski izlet zase in za prijateljice.
Ideja je, da bi naredile max 60km na dan (da ne umrejo od naporov), da ni prehudih klancev, da niso preveč prometne cestice. Tako, ene 20, 30 km zjutraj, pol nekaj pred kosilom, nekaj po kosilu. Pa če so kakšne lokalne znamenitosti, bi bile tut ful vesele
Spale bi v kakšnih penzionih ob cesti.
Šle bi v eno smer do kjerkoli že, nazaj gremo lahko tudi na vlak. Ali obratno, seveda
Ena varianta je, da bi šle dol do Kočevja, pa Bela Krajina, pa nazaj na vlak.
Druga varianta je, da bi šle že v petek na vlak, pa v Avstrijo, kjer je urejen kolesarski svet, voziš se po naravnem paru ob nekih jezerih, ptičji rezervat je, itd.
TOREJ: ali ima kdo že kakšne izkušnje, lahko kaj priporoča?
Kot sem rekla, smo same punce, nismo neke hude kolesarke, bi pa šle malo na izlet se malo zabavat po Sloveniji Ne bi se vozile po strmih hribih. Šotorov ne bi niti pod razno sabo vlačile za teh par dni. Če se lahko še kje malo kopamo, je še dodaten plus.
Ideja je, da bi naredile max 60km na dan (da ne umrejo od naporov), da ni prehudih klancev, da niso preveč prometne cestice. Tako, ene 20, 30 km zjutraj, pol nekaj pred kosilom, nekaj po kosilu. Pa če so kakšne lokalne znamenitosti, bi bile tut ful vesele
Spale bi v kakšnih penzionih ob cesti.
Šle bi v eno smer do kjerkoli že, nazaj gremo lahko tudi na vlak. Ali obratno, seveda
Ena varianta je, da bi šle dol do Kočevja, pa Bela Krajina, pa nazaj na vlak.
Druga varianta je, da bi šle že v petek na vlak, pa v Avstrijo, kjer je urejen kolesarski svet, voziš se po naravnem paru ob nekih jezerih, ptičji rezervat je, itd.
TOREJ: ali ima kdo že kakšne izkušnje, lahko kaj priporoča?
Kot sem rekla, smo same punce, nismo neke hude kolesarke, bi pa šle malo na izlet se malo zabavat po Sloveniji Ne bi se vozile po strmih hribih. Šotorov ne bi niti pod razno sabo vlačile za teh par dni. Če se lahko še kje malo kopamo, je še dodaten plus.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
V Avstrijo je res super it s kolesom, ker majo izjemno urejene kolesqarske ceste pa tudi nasploh imajo zelo lepe in neluknjaste ceste. Problem je, ker je Avstrija kar hribovita zato je bolje it na izlet čimbolj na vzhod kjer je veliko bol ravno.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
abstraktna - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 8. 2009
kaj pa te Evropske pešpoti? skoz Slovenijo gresta E6 pa E7. sam pa nevem če se da tud kolesarit, predvidevam da ja.
drugače pa pobrskaj kaj po internetu. js sm zdele na hitro najdla to stran če ti kej prov pride
http://www.slovenia.info/?kolesarjenje=0&lng=2
drugače pa pobrskaj kaj po internetu. js sm zdele na hitro najdla to stran če ti kej prov pride
http://www.slovenia.info/?kolesarjenje=0&lng=2
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
O, kok se pa tole lepo sliši!
Ampak jz bi (bom?) enkrat šla kolesarit po Nizozemski al pa Danski, sta bolj ravni.
Ampak jz bi (bom?) enkrat šla kolesarit po Nizozemski al pa Danski, sta bolj ravni.
-
purple_rain - Cosmopsiho
^^loh te dam v košarco.
Ja, ma bo treba najprej €€€ zbrat; to je itak sam ideja zaenkrat, družba pa sicer vedno dobrodošla.
Sam jz bi reees lagano šla, tko, piknik košara pa gremo, hehe.
Ja, ma bo treba najprej €€€ zbrat; to je itak sam ideja zaenkrat, družba pa sicer vedno dobrodošla.
Sam jz bi reees lagano šla, tko, piknik košara pa gremo, hehe.
-
sam danska je res palačinka 173 m nadmorske najvišji hrib
-
Dioniz - Cosmo moderator
ma ni to največji dolgčas kaj je možno? nonstop moreš gonit, če hočeš kam prit... pač malo v breg goniš pa se prejebeš pol pa je tolko boljše ko se dol po bregu pelješ
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
purple_rain - Cosmopsiho
^^pač ne.
To ne bi blo športno udejstvovanje, ampak uizi izlet in namesto da šetaš po mestih/vaseh, se lepo udobno fijakaš s kolesom.
Matr, morte fantje res iz vsega narest neki extremnega?
To ne bi blo športno udejstvovanje, ampak uizi izlet in namesto da šetaš po mestih/vaseh, se lepo udobno fijakaš s kolesom.
Matr, morte fantje res iz vsega narest neki extremnega?
-
Dioniz - Cosmo moderator
ma vredi no samo men je še vedno bol zanimivo kam v breg it pa se pol pohvalit... pa še veter me ne moti tak ko me lahko na ravninski progi... ti iz izkušenj lahko povem, da je veliko težje gonit proti vetru kot pa v nevem kaki breg...
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
purple_rain - Cosmopsiho
Believe you me, da vem (sicer ne na dolge proge, ma vem vseen) kako je in v hrib in proti vetru..ma vseeno je men osebno lažje po ravnem proti vetru kot pa v hrib v brezvetrju.
Ja, štekam da je večji "dosežek" vzpon na hrib in tralala, ampak tle govorimo o popotovanju, ne športu.
Ja, štekam da je večji "dosežek" vzpon na hrib in tralala, ampak tle govorimo o popotovanju, ne športu.
-
men je tud bolš da se rabiš pomatrat kej. sicer se celo pot navzgor po hribu kolnem kaj mi je blo tega treba, da me bo pobral, da grejo še polži hitrej, če mi uspe na poti pojest še kakšno mušico je še slabš ampak spust... aaaaaaa katarza! takrat mi pa ni žal in si mislim da se res splača trpet pa lezt v hrib
-
purple_rain - Cosmopsiho
kok je pa to obupno!abstraktna napisal/-a:če mi uspe na poti pojest še kakšno mušico je še slabš
Eh, vi kar po hribih lazte, bo več ravnin zame ostal, vsaj gužve ne bo, hehe.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov