V Miami in nazaj

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Moonlightglow
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Žalec

Neprebrana objavaNapisal/-a Moonlightglow » 01. Jun. 2005 11:43

No, jst nisem šla v sobo, jst sem bla med zadnjimi na plaži, tak da... :) Sandre pa res nismo velik vidli.
No, moji drugi dve cimri sta hodli spat, jst sem pa ostajala do pozno vsako noč, sam sem bla na unih mizah pr hotelu, ne na plaži. Čeprav tazadnji dan sdem bla kr na plaži. Sam ne vem, če si bla ti dolg... Ma mogoče te nisem vidla, k sme se začvekala. :)
Nekatera sanjarenja so le prividi, ki se spremenijo v prah, če se jih dotakneš. Druga se počasi oblikujejo, dokler ne postanejo resnična.
Nekatere sanje se uresničijo, ampak nikoli ne veš katere!
Uporabniški avatar
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *SweetGirl* » 20. Jan. 2007 12:03

No dajte punce malo na dan z nasveti :D Ziher še je kakšna tukaj, ki je že bila...
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
!Katja!
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a !Katja! » 05. Maj. 2009 12:02

mene pa zanima, glede na to, da je miami znan tudi po žuranju, kak je kaj glede tega. pa ta njihova starostna meja (21let)-gnjavijo v lokalih glede tega? kak pa je glede dokumentov? velja za njih samo potni list ali tudi naš kateri drugi dokument?
cao
Uporabniški avatar
Mrs Beauty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Mrs Beauty » 05. Maj. 2009 12:48

A ni v enih zveznih državah polnoletnost šele pri 24? To sem enkrat zasledila nekje na internetu. No, vsaj glede alkohola naj bi veljala ta meja. V večini zveznih držav je pa itak 21.
Zadnjič spremenil Mrs Beauty, dne 05. Feb. 2012 18:04, skupaj popravljeno 1 krat.
"If a guy doesn't call you, he doesn't want to call you. And if a guy treats you like he doesn't give a shit, it's because he doesn't give a shit." (He's Just Not That Into You movie)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 06. Maj. 2009 0:52

Kolikor vem, je starostna meja v vseh zveznih državah ista: 21. in po mojih izkušnjah (sicer iz drugega konca, ampak po moje je vsepovsod isto) kar gledajo na to. Sem morala skoraj vedno, ko smo naročili alkohol, pokazat dokument (sem mela potni list). mogoče se je enkrat nardil, da mi ni blo treba. pa ne sam jaz, ki sem itak komaj 2 leti čez to starost, pa še to mi ne zgleda, tud moj prijatelj, ki je že lepov drugi polovici dvajsetih, je moral kazati dokumente. tak da so očitno kr strogi glede tega...

ne vem pa, kako je v klubih in diskačih, ker nisem bila v nobenem. smo pili bolj v barih in pubih.

glede veljavnega dokumenta, bi blo verjetno potni list najbolje, ker še tega mal zaboden gledajo, naša osebna al pa vozniška je pa za njih itak kr neki verjetno :)
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 06. Maj. 2009 17:14

^^
Povsod je starostna meja 21 let. V nekaterih nočnih klubih celo več, npr. 24 let. Odvisno kakšni ljudje se zbirajo v določenih klubih in kako obiskan je določen klub. Na splošno pa je v barih starostna meja 21 let, če prideš noter, ti ni treba kazat osebne pri naročanju alkohola. V trgovinah ne prodajajo alkohola, kupiš ga lahko v posebnih trgovinah, kjer moraš vedno pokazati osebno, ampak v tem primeru ti alkohol lahko kupi kdo drug.

Brez osebne nimaš šans, da prideš noter (edino, če res izgledaš 10 let starejša kot si v resnici :) ). Sicer pa v ZDA z lahkoto dobiš fake osebno izkaznico, malo se sprehodi po kakšnem campusu in se zapleti v pogovor s študenti, pa jo brez problema dobiš. Pa če se boš s študenti pogovarjala ti res priporočam udeležbo kakšne študentske zabave (sploh npr. v university of miami :D), tam ne rabiš nobene osebne. :lol:
!Katja!
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a !Katja! » 06. Maj. 2009 17:57

ta odgovor me veseli...haha..hvala!
se ni panike glede osebne samo malo me skrbi, da bi ful gledali in ugotovili, da mam od koga drugega osebni dokument:/
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 06. Maj. 2009 19:03

aja, še to kot zanimivost: sem videla, da majo v trgovinah z alkoholom tako napravico, s katero preverijo, če maš slučajno fake ID :D

majo mularijo kr naštudirano :)
!Katja!
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a !Katja! » 06. Maj. 2009 19:35

verjamem ja... samo mislim, da se ta ˝mularija˝ znajde tak ko smo se vsi mi dokler nismo dobili :wink:

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov