USA (ZDA)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 127 prispevkov
• Stran 7 od 9
•
Prejšnja
1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9
Naslednja
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Evo, tole mišljenje, v Slo. ga vidim bolj kot "to je pa tok poceni, da kar moram kupit", mi je totalno sfaljeno. Pa kaj jim bojo ta skladišča hrane?! Kaj, se pripravljajo na kakšno apokalipso, vstajo zombijev??CaliLove* napisal/-a:Na blagajne pridejo s 4 ali vec vozicki naenkrat, nakupujejo v ogromnih kolicinah (vec kot dejansko rabijo), imajo doma dobesedno cela skladisca izdelkov
Sem prebrala še par komentarjev pod videi - kul, sej se najde kakšen, ki dejansko to "nabrano" hrano podari potem socialno ogroženim; in razumem tud npr. kupovanje na zalogo izdelkov kot so papirnate brisačke/čistila/ženski vložki (:D)/etc., ampak ne pa hrane...ki je itak večinoma junk oz. "boxed/canned".
Dol sem padla (od smeha) ob temle:
itak!
Mesa za cel seznam, zelenjave 3 sorte - "dost bo".
(ok, možno, da je "vzeto iz konteksta")
-
evonja - Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 11. 2005
- Kraj: moravče
Zdravo!
Septembra imamo s prijateljicami namen iti v Ameriko. Naš plan je bil, da bi odšle v Chicago kjer bi šle pogledat tudi sorodnike od ene prijateljice potem pa do New Yorka in Washingtona. Me zanima, če je mogoče že šel to turo, oziroma če kdo pozna ali se splača iz Chicaga do NY z vlakom, pa kako do Washingtona, kje v NY in Washingtonu kakšna v redu in poceni nastanitev za 4 do 5 mladih punc? Koliko dni bi morale v NY preživeti po vašem mnenju?
Upam da se najde kdo,ki bi znal pomagat
Septembra imamo s prijateljicami namen iti v Ameriko. Naš plan je bil, da bi odšle v Chicago kjer bi šle pogledat tudi sorodnike od ene prijateljice potem pa do New Yorka in Washingtona. Me zanima, če je mogoče že šel to turo, oziroma če kdo pozna ali se splača iz Chicaga do NY z vlakom, pa kako do Washingtona, kje v NY in Washingtonu kakšna v redu in poceni nastanitev za 4 do 5 mladih punc? Koliko dni bi morale v NY preživeti po vašem mnenju?
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
CaliLove* napisal/-a:- majo cudna cestna pravila, kot npr. 4-way stop, kar pomeni, da v kriziscu brez semaforja nobena cesta ni prednostna, vse 4 imajo znak stop in kdor prej pride, prej spelje
- racune se lahko placuje prek telefona
Sam tole, vem, da je več kot pol leta star post, ampak moram.
1. križišče enakovrednih cest - desno pravilo in pravilo srečanja. 4 krat stop je zarad varnosti, da se ne spregleda enakovrednost ind a se ustavi. Al majo res "kdor prej pride, prej spelje"?
2. teledom?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
vidim da še nisi vozila po ZDA. Tam vozijo malce po svoje, sploh v manjših mest je dejansko pravilo kdor prej pride prej spelje.
Nama se je zgodilo da pripeljeva v križišče in hočeva počakati, ampak tip ki je pripeljal za nama in je imel prednost ni hotel v križišče in nama je mahal, da naj greva. Potem so nama razložili da je to normalno.
Dodajam bencinske... Ko sem vsa pasja šla notri da jim ročka ne dela in gospod zelo prijazno reče da moram prej plačati. So se mi pa vsi smejal in potem je bil obvezen klepet... Ful so prijazni.
Teledom pa tudi jaz ne razumem, ker ko nekaj plačaš ne dobiš uradnega potrdil o plačilu in če moraš to faksirati ali pa poslati potrdilo o plačilu nimaš dokazov da si plačal.
Nama se je zgodilo da pripeljeva v križišče in hočeva počakati, ampak tip ki je pripeljal za nama in je imel prednost ni hotel v križišče in nama je mahal, da naj greva. Potem so nama razložili da je to normalno.
Dodajam bencinske... Ko sem vsa pasja šla notri da jim ročka ne dela in gospod zelo prijazno reče da moram prej plačati. So se mi pa vsi smejal in potem je bil obvezen klepet... Ful so prijazni.
Teledom pa tudi jaz ne razumem, ker ko nekaj plačaš ne dobiš uradnega potrdil o plačilu in če moraš to faksirati ali pa poslati potrdilo o plačilu nimaš dokazov da si plačal.
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
evonja napisal/-a:Zdravo!
Vlak se ne splaca, ker je v ZDA zelo drag ze na krajse razdalje, kaj sele daljse, sploh tako dolge kot je Chi-NY. Ce vas bo 4 ali 5, se vam definitivno bolj splaca najeti avto.
Edit: sem sla zdaj gledat in karta od Chi-NY stane $200 po osebi. x4 ali x5 je to $800 oziroma $1000, za kar pa lahko dobite super avto, pa se vam ostane.
Ja barbie, dejansko velja pravilo kdor prej pride. Desnega pravila se ne uporablja. Menda poznam pravila, ce vozim tukaj.
Nesanica, ce je pripeljal za vama, potem sta vidve imeli prednost, ker kot sem rekla, ne uporablja se pravilo desnega, ampak kdor prej pride. Pa to ne pomeni, da vozijo malo po svoje, ampak to je uradno cestno-prometno pravilo.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
-
haylee - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2009
CaliLove* napisal/-a:Vlak se ne splaca, ker je v ZDA zelo drag ze na krajse razdalje, kaj sele daljse, sploh tako dolge kot je Chi-NY. Ce vas bo 4 ali 5, se vam definitivno bolj splaca najeti avto.
Al pa še bolša varianta - kupte letalske karte. Jst sm bla lani v ZDA in sva s fantom plačala za let NY-LA 70 EUR, LA-SF pa 40
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
Ja, al pa to. Odvisno, kaj nacrtujete. Ce bi rade vmes na poti se kaj videle, potem avto, ce pa vam je vazno, da cimprej in cimbolj udobno pridete v NY, pa letalo.
haylee, kje si pa nasla tako poceni karte? Jaz si trenutno ogledujem LA-NY, pa ne najdem nic tako ugodnega.
haylee, kje si pa nasla tako poceni karte? Jaz si trenutno ogledujem LA-NY, pa ne najdem nic tako ugodnega.
-
arrow - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 11. 2007
Jst tudi razmišljam, da bi med obiskom NY šla še Washington pogledat. Sem mela v mislih vlak, ampak če bi se pa kak avionček poceni dobil pa toliko bolje, tko da haylee prosim povej, kje si to gledala za karte.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
Marx - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 7. 2011
Glede rentanja avtov se pozanimajte, kolikšna je cena, če avto vrneš na drugi lokaciji, kot ga prevzameš.
Včasih znajo biti kar visoka doplačila za tako početje, pa se potem bolj splača iti z letalom (npr. iz chicaga v nyc).
Kar se pa tiče poti iz nyc v washington, pa na taki kratki razdalji skorajda prej prideš z avtom, če upoštevaš še vse procedure na letališču ob odhodu in prihodu (checkin, bag drop, varnostni pregledi, čakanje na gate-u, boarding, taxiing, let, čakanje na prtljago in še transfer iz letališča do željene destinacije).
Poleg tega - če greš z avtom - se je na tej poti zanimivo ustaviti še v philadelphii, potem greš pa mimogrede še skozi delaware, kjer ni sales tax-a in se splača naredit kakšen nakup
Če potuješ čisto sama, potem pa je verjetno tudi avto kar draga izbira.
Včasih znajo biti kar visoka doplačila za tako početje, pa se potem bolj splača iti z letalom (npr. iz chicaga v nyc).
Kar se pa tiče poti iz nyc v washington, pa na taki kratki razdalji skorajda prej prideš z avtom, če upoštevaš še vse procedure na letališču ob odhodu in prihodu (checkin, bag drop, varnostni pregledi, čakanje na gate-u, boarding, taxiing, let, čakanje na prtljago in še transfer iz letališča do željene destinacije).
Poleg tega - če greš z avtom - se je na tej poti zanimivo ustaviti še v philadelphii, potem greš pa mimogrede še skozi delaware, kjer ni sales tax-a in se splača naredit kakšen nakup
Če potuješ čisto sama, potem pa je verjetno tudi avto kar draga izbira.
Per aspera ad astra.
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
Opazujes in vidis. To je itak v manjsih kriziscih. Kjer je vec prometa, so itak semaforji. Ceprav na Beverly Hillsu recimo je eno krizisce, kjer se sreca 6 enakovrednih cest in bi bilo precej bolj smiselno krozisce, ampak kdo ve, zakaj se niso odlocili zanj.
Prvi neprebran prispevek • 127 prispevkov
• Stran 7 od 9
•
Prejšnja
1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov