USA (ZDA)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
DangerRoss - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 9. 2011
živjo! mam namen iti poleti v zda in me zanima kako je kaj z elektriko kakšen adapter moram kupit pa to? čim bolj natančno prosim
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Rabiš tak priključek, kot je skrajno levo. Najlažje bo, če kupiš kar univerzalnega. Kupiš ga lahko pri nas, na letališču pa tud ko boš v ZDA. Niso dragi.
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
Mene pa zanima kak je z zdravili. Ponavadi, če sem potovala sem kar svojo potovalno lekarno dala v prtljago k oblekam in kozmetiki (torej NE ročno), pol na letališču na check-in in to je blo to, ko smo prispeli na cilj poštemplali pasoš pri cariniku pol vzeli prtljago in šli z letališča.
Zdaj za ZDA je pa mal drugače menda, ajde vse enako kot prej glede letališča iz katerega potuješ me pa zanima pol na cilj ko prispeš na letališče v ZDA, kolko sem slišala je potrebno pač vse tiste papire izpolnit (že pred potovanjem pa pol še na letalu oz. tam pri cariniku)... zanima me kako je s prtljago tisto ki ni ročna, se še v ZDA enkrat pregleda je potrebno odpirat še kaj gor posebej takrat ko dajaš prstne odtise in ko te slikajo al še takrat nimaš niti tiste prtljage pri sebi? Nisem še veliko potovala pa nevem ravno kako poteka vse skupaj še posebej za v ZDA in če grem za dalj časa ker imam neke zdr. probleme bi vzela pač mal več zdravil in ne bi rada ravno, da me obtožijo tam da kaka mamila tihotapim
Načeloma kolk sem mal po forumih brala niti ne komplicirajo nekaj preveč dokler ni nekih utekočinjenih itd... Pa še takrat če imaš utokočinjeno kaj (npr. parfum, tekočino za leče) itak nič ni narobe, če je v kufru spodaj v letalu med ostalo prtljago.
Zdaj za ZDA je pa mal drugače menda, ajde vse enako kot prej glede letališča iz katerega potuješ me pa zanima pol na cilj ko prispeš na letališče v ZDA, kolko sem slišala je potrebno pač vse tiste papire izpolnit (že pred potovanjem pa pol še na letalu oz. tam pri cariniku)... zanima me kako je s prtljago tisto ki ni ročna, se še v ZDA enkrat pregleda je potrebno odpirat še kaj gor posebej takrat ko dajaš prstne odtise in ko te slikajo al še takrat nimaš niti tiste prtljage pri sebi? Nisem še veliko potovala pa nevem ravno kako poteka vse skupaj še posebej za v ZDA in če grem za dalj časa ker imam neke zdr. probleme bi vzela pač mal več zdravil in ne bi rada ravno, da me obtožijo tam da kaka mamila tihotapim
Načeloma kolk sem mal po forumih brala niti ne komplicirajo nekaj preveč dokler ni nekih utekočinjenih itd... Pa še takrat če imaš utokočinjeno kaj (npr. parfum, tekočino za leče) itak nič ni narobe, če je v kufru spodaj v letalu med ostalo prtljago.
Yada, yada, yada...
-
DangerRoss - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 9. 2011
_patchouli_ napisal/-a:Rabiš tak priključek, kot je skrajno levo. Najlažje bo, če kupiš kar univerzalnega. Kupiš ga lahko pri nas, na letališču pa tud ko boš v ZDA. Niso dragi.
kaj je pa tisto desno?
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
Priključek za en drug kontinent, sam ne vem, kater Men se zdi, da so mel v Afriki take s tremi "palčkami." Pač, ti univerzalni adapterji imajo vse priključke in ga potem sestavljaš tako, da paše v vse vrste vtičnic.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
Če je JA Južna Amerika, potem ne Tam imajo ali naše ali pa podobne severnoameriškim, ki so malo pod kotom obrnjene. Ali pa kar nekaj nedoločljivega. Za Avstralijo in VB pa možno.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^pol pa napiši JAR, sej ti je sam ena črka zmanjkala
Ja, pa Irska ima tudi take.
Ja, pa Irska ima tudi take.
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
^Saj ni vse samo zapakirano in mastno. Mogoce se tako zdi turistom, ker pac vecinoma casa jejo on the go. Se da kupit in skuhat cist normalno hrano.
kikyca, ce bos imela v cekirani prtljagi, potem ne bi smelo biti problemov. Omejitve so za carry-on prtljago, v oddani prtljagi pa imas lahko toliko, kot potrebujes za osebno uporabo. Border Patrol gleda prtljago samo, ce si jim kaj sumljiv, vsakemu pa ne.
kikyca, ce bos imela v cekirani prtljagi, potem ne bi smelo biti problemov. Omejitve so za carry-on prtljago, v oddani prtljagi pa imas lahko toliko, kot potrebujes za osebno uporabo. Border Patrol gleda prtljago samo, ce si jim kaj sumljiv, vsakemu pa ne.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
Aha, hvala. Saj sem pol prebrala nekje, da pol ko vzameš prtljago da baje na izhodu iz letališča s psi stojijo tam in kar naključno izbirajo in pregledujejo ljudi? Verjetno tiste bolj sumljive al kakorkoli Pač ponavadi mam v chekirani prtljagi celo lekarno zraven in so me kar mal prestrašli, da so te kontrole v ZDA precej stroge.
Yada, yada, yada...
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
Brez skrbi, vsa prtljaga je dobro pregledana od trenutka, ko jo oddaš, do takrat, ko jo spet dobiš v roke. Psi so samo pika na i
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov