Turčija

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

laila
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 3. 2007
Kraj: malo v realnosti malo v sanjah XD

Neprebrana objavaNapisal/-a laila » 09. Jul. 2008 22:34

Eila!
konc avgusta grem v istanbul pa sm se o večini stvari že ke pozanimala (lonely planet, hvala :) ), me pa zanima neki glede šopinga :sport:
Kakšne so cene v grand bazaarju in na splošno okoli za torbice (ponaredke teh znanih firm) sm čula da so precej dobri?
Pa za ostale souvenirje (začimbe, rute pa kšne modne dodatke, oblačila)?

Hvala :D
"Over the years I have learned that what is important in a dress is the woman who is wearing it.”
Yves Saint Laurent
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 10. Jul. 2008 9:16

se mi zdi da sem prebrala v cosmopolitanu kar nekaj številk nazaj,
da so cene ponaredkov nizke... piše da recimo cene torbic gucci in d&g
se gibljejo (takrat še) od pet do deset tisočakov...
seveda odvisno kako boš barantala...
a smem vprašat s kom greš? ...namreč moja sošolka je bila v turčiji lani..
pa je rekla da naj raje moški baranta...kao več spoštovanja :)
no, jaz sem se tudi kar fejst pozanimala o šopingu...in baje je vse tako smešno poceni...:)... ravno ta sošolka je rekla da naslednje leto gre spet dol, ...ampak ne na počitnice temveč v šoping.. :lol:
hehe
jej, komaj čakam
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 10. Jul. 2008 10:38

ja cene so kar nizke...ampak se dvigujejo glede na kvaliteto...kar je slabše ti ponudi za manjši denar in zraven tudi pove, da je kvaliteta slabša...za ostalo pa kar držijo ceno...čeprav po dolgem barantanju vseeno popustijo... :D
imajo pa veliko usnja, zato so skoraj vsi čevlji, jakne, torbice iz pravega usnja in zelo fajn za nosit..jaz sem si kupila pumice, ki tukaj pridejo okoli 100€, jaz sem dala 13..so pa popolnoma enake kot v trgovini...pa super za nosit...prav tako imajo ogromno stvari la coste...ampak se cene od trgovine do trgovine razlikuje in prav tako kvaliteta...nekatere majice so še po letu in pol kot nove..tiste malo cenejše pa ravno niso več briljantne...prav tako so nekatere smešno poceni(2-3€) majčke preživele le eno pranje..malo dražje(okoli 4-5€) pa so še vedno lepe...
imajo doli zelo lepe stvari, veliko izbiro, predvsem športnih, jeansa(čeprav se ga ne splača kupovat, ker so skoraj iste cene kot pri nas, je pa res, da piše gor d&g ipd :D ) in usnja...jaz bi v turčijo spet šla takoj...mi je bilo blazno všeč..pa še kulinarika je zelo dobra...
aja...pa kupila sem še chanel očala...ker sem moja doma pozabila...s popolno uv zaščito...pa super za nosit...v bistvu z njimi vidim skoraj kot s temi kupljenimi v optiki...bile pa so 10€...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 10. Jul. 2008 11:06

astra_mb napisal/-a:chanel očala...s popolno uv zaščito...bile pa so 10€...

:rofl:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 10. Jul. 2008 12:46

superca...joj komaj čakam, upam, da nama bo uspelo it...

kaj pa glede krajev za obiskat? znamenitosti za pogledat?
se splača rent a car vzet?
laila
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a laila » 10. Jul. 2008 18:25

hvala za odgovore :)

emm pikica ja s fantom grem :) tko da ga bom kr aktivirala če hoče al pa ne... :D joooj komi čakam
aja glede rent a carja moj stric je bil dol v lastni organizaciji in je reku da so svtobusi in tramvaji zelo redni (po istanbulu) pa tudi vlaki do drugih pokrajin tko da se ti ta varianta vsaj pomoje bol splača
je pa odvisno kam hočeš it...
"Over the years I have learned that what is important in a dress is the woman who is wearing it.”
Yves Saint Laurent
laila
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a laila » 10. Jul. 2008 21:21

aja pa glede kulinarike..
jz nisem ravno od mesa.. sm pa slišala da delajo tudi neke zelenjavne pa ribje kebabe.. je to dobro?
pa tudi za neke turške raviole sm že čula..kko to zgleda? :o
Yves Saint Laurent
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 11. Jul. 2008 8:26

lakeesha napisal/-a:
astra_mb napisal/-a:chanel očala...s popolno uv zaščito...bile pa so 10€...

:rofl:

ni to pomenilo, da sem kupovala original...da ne bo pomote :lol:doli je vse ponaredek... uv zaščita pa je popolna zame..niso mi tako rekli...ampak sem bila dejanska kot panda okoli oči, ko sem jih nosila na soncu..pa nič ne globijo...še celo vozim lahko z njimi...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
Lamb
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lamb » 11. Jul. 2008 8:35

a_pikica_a napisal/-a:ne, plačat za teden ždenja v hotelu se mi ne zdi smiselno :)
tko da mislim da bo ok

No, to boš potem rekla, ko boš nazaj pršla. Mi smo bli isti kako bomo skoz okol hodili, na koncu smo pa samo na plaži ležali ali pa pri bazenu, ker je bilo tako nenormalno vroče, da nisi do večera imel želje po pretiranih sprehodih.
Poleg tega, grem pa jaz na dopust uživat ;)
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 12. Jul. 2008 20:41

hehe, na plaži že že...v hotelu pa dvomim da bova neki ful..
pač ne znava pri miru bit ;)
sej važno da bova uživala... vsak po svoje a ne..
drugače pa ne greva v istambul ampak v alanyo...yey
kar se tiče pa tiče kulinarike, laila, sem slišala da imaš pester izbor vseh jedi...tko da ne skrbi...neboš shujšala :D :lol:
Uporabniški avatar
irisina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 8. 2006
Kraj: =)

Neprebrana objavaNapisal/-a irisina » 13. Jul. 2008 10:47

zelenjave majo ful velik, tko da zihr ne boš lačna. Je pa res da majo mal drugačne začimbe kot pr nas,tko da.. na to se morš pripravt, ker drgač ti ne bo nč všeč :) Se pa splača probat, ker se mi zdi da majo čist drugačne stvari kot pr nas...no,razen če so kje v kakšnem hotelu že prilagodil hrano "okusu turistov" ;) kar je pa tud čist možno....
Moj je reku, da je krompir pogrešal, ker ga je res zlo mal :D je več riža pa kej takega... ma men je ful dobr no, morm rečt, mi je bla všeč njihova hrana... Pa tud vse ostalo, morje, plaže... se plača it
Uporabniški avatar
Cruella De Vil
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Cruella De Vil » 13. Jul. 2008 18:49

Je bil že kdo v hotelu Concorde 5*?
Be with someone who knows what he has, when he has you.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 14. Jul. 2008 17:59

midva s fantom greva drug teden tudi v Alanyo, sva dobila dost ugodno ponudbo hotel 3*, 14 dni, polpenzion za 530eur. komi čakam!!! a mi pove kdo, ki se je pred kratkim vrnil a je ful vroče, kolk je kej čisto morje? hvala.
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 16. Jul. 2008 8:27

I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
roxy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a roxy* » 16. Jul. 2008 10:49

evva napisal/-a:midva s fantom greva drug teden tudi v Alanyo, sva dobila dost ugodno ponudbo hotel 3*, 14 dni, polpenzion za 530eur. komi čakam!!! a mi pove kdo, ki se je pred kratkim vrnil a je ful vroče, kolk je kej čisto morje? hvala.

Par let nazaj sem bla v Alanyji. Je lepo, leopatrina plaža je prav lepa, mivka, ležalniki, slamnati senčniki... morje pa je 'umazano'z mivko - skoz je pihalo, so valovi in potemtakem je morje motno, ampak to zaradi mivke, ne da bi bilo drugače umazano. Zvečer je fajn za se it mal sprehajat po mestecu, je kup barčkov in trgovinc, kjer barantaš za ceno. Obvezno pejt pogledat 'Pamukkale' - bombažni grad, meni je blo ful všeč.
http://www.yusuftuvi.com/slides/Hierapolis%20-%20Pamukkale,%20Turkey.jpg

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov