Turčija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
a_pikica_a napisal/-a:Še en dan pa grem hihihi.
ah![]()
Jaz sem se pozanimala in so rekli, da se splača kupovat s evri, edino kulinarične stvari z lirami. Boo
Moja soseda je bila in pravi, da se bolj splača z lirami.
-
evva - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2008
bila sem v hotelu Diamond. ki je prav tako kategoriziran s 3*. Hotel je v strogem centru, bazen je tudi majhen, ampak se vsaj lahko v miru kopaš, ker je ograjen, ter nobenih miz okrog. Hrana je bila dobra, mi smo se ful zaštekali s kuharjem, zadnji teden nas je že spraševal kaj si želimo za večerjo in nam to kuhal. Drugače pa je to manjši hotel, tako, da ni neke gužve, mi smo se zaštekali z vsem osebjem, skupaj smo hodili na beachvolley, nogomet, pili smo ga skupaj, ma res je bilo dobro. Veliko Slovencev hodi v ta hotel, v tem času, ko smo bili mi, jih je bilo vsaj 10-15. Kar se tiče pa nasploh hotela, sobe so vse prenovljene s klimo, balkonom in tv-jem, ni to nek luksuz 5*, ampak za 550eur / 14 dni je blo to res zakon! takoj bi šla spet. Nama s fantom so na začetku dal mal manjšo sobo, pa sem se jst zbunila
in so naju takoj brez prerekanja premestil v večjo. Ma res je blo dobr vse skupi.
Kar se tiče pa plaže, ne priporočam ti Antalye. Bila sem na izletu tam in je sama svinjarija. To je pač industrijsko mesto, mal večje in pol veš kako je s tem. Zdejlahko, da ima Antalya še kake plažice lepše, ampak jaz kogarkol poznam, da je letoval tam, pravi, da je bila plaža obupna, pa tud ta, ki sem jo jaz videla, adijo res. Ampak sej veš, lahko, da jo je kdo drugače doživel, moje mnenje pač. V Alanyi je plaža lepa (Kleopatrina), nič ne rečem, je peščena, čista, mene so samo tisti kamni ob vhodu noter motili, drugače je notri, ko greš mal bolj v globljo, spet mivka. Ampak fora je v tem, da sem bila lani v Tuniziji, kjer je plaža sama mivka brez enega samega kamenčka in sem pač to plažo v Alanyi primerjala. Samo zato. Pa še ena fora je v Alanyi. Če hočeš met hotel zraven Kleopatrine plaže, ne boš v centru. Če hočeš met pa hotel v centru, se boš morala s hotelskim buskom peljat do Kleopatre (5minut). Tisti hoteli, ki so v centru sicer imajo plažo, ampak je poden od podna, Kleopatrina je lepša. ne vem no, meni je bolj sedlo, da smo nastanjeni v centru, ker si zvečer potem v središču dogajanja. Drugače pa morje je fuuuul fuuul toplo, kot bi se doma namakal v kadi. je čisto, ampak zelo zelo toplo
. Kar se tiče žuranja in shopinga - Alanya - raj!! Tko, če te še karkoli zanima, vprašaj.

Kar se tiče pa plaže, ne priporočam ti Antalye. Bila sem na izletu tam in je sama svinjarija. To je pač industrijsko mesto, mal večje in pol veš kako je s tem. Zdejlahko, da ima Antalya še kake plažice lepše, ampak jaz kogarkol poznam, da je letoval tam, pravi, da je bila plaža obupna, pa tud ta, ki sem jo jaz videla, adijo res. Ampak sej veš, lahko, da jo je kdo drugače doživel, moje mnenje pač. V Alanyi je plaža lepa (Kleopatrina), nič ne rečem, je peščena, čista, mene so samo tisti kamni ob vhodu noter motili, drugače je notri, ko greš mal bolj v globljo, spet mivka. Ampak fora je v tem, da sem bila lani v Tuniziji, kjer je plaža sama mivka brez enega samega kamenčka in sem pač to plažo v Alanyi primerjala. Samo zato. Pa še ena fora je v Alanyi. Če hočeš met hotel zraven Kleopatrine plaže, ne boš v centru. Če hočeš met pa hotel v centru, se boš morala s hotelskim buskom peljat do Kleopatre (5minut). Tisti hoteli, ki so v centru sicer imajo plažo, ampak je poden od podna, Kleopatrina je lepša. ne vem no, meni je bolj sedlo, da smo nastanjeni v centru, ker si zvečer potem v središču dogajanja. Drugače pa morje je fuuuul fuuul toplo, kot bi se doma namakal v kadi. je čisto, ampak zelo zelo toplo

-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Evo mene nazaaaaj
Home sweet home hehe
Jaz sem bila v tem Diamondu v Alanyi, 3* in je super hotel, ker je nov in lep.
Tudi osebje je ful prijazno in vse. Kar se tiče plaž je isto kot je rekla evva, mi smo šli tud peš do Kleopatrine plaže, ker je tista na drugi strani grša in umazana.
Drugače pa je bilo res lepo, sem šla še na turški večer in Pamukkale in se res splača. Ne bi pa šla več nazaj, ker je pač še dosti drugih držav za videt.
Spoznaš pa njihovo zanimivo kulturo. Barantanje in to je dul dobro. Ko nakupuješ ti kokakolo prinesejo, se vsedeš, barantaš, jaz sem ful stvari kupila.
Edino glede hrane se je treba pazit in vročine. Obvezno s sabo tablete za prebavne motnje. V Alanyi je ful bolj vroče kot drugod, ker je veliko vlage, namreč gorovja ne prepuščajo zraka, zato se težje diha, ampak se v dveh dneh počasi navadiš.
Ravno včeraj na 29 stopinjah na soncu doma se mi je zdelo prijetno hladno, zdej si mislite kaka razklika je

Home sweet home hehe
Jaz sem bila v tem Diamondu v Alanyi, 3* in je super hotel, ker je nov in lep.
Tudi osebje je ful prijazno in vse. Kar se tiče plaž je isto kot je rekla evva, mi smo šli tud peš do Kleopatrine plaže, ker je tista na drugi strani grša in umazana.
Drugače pa je bilo res lepo, sem šla še na turški večer in Pamukkale in se res splača. Ne bi pa šla več nazaj, ker je pač še dosti drugih držav za videt.
Spoznaš pa njihovo zanimivo kulturo. Barantanje in to je dul dobro. Ko nakupuješ ti kokakolo prinesejo, se vsedeš, barantaš, jaz sem ful stvari kupila.
Edino glede hrane se je treba pazit in vročine. Obvezno s sabo tablete za prebavne motnje. V Alanyi je ful bolj vroče kot drugod, ker je veliko vlage, namreč gorovja ne prepuščajo zraka, zato se težje diha, ampak se v dveh dneh počasi navadiš.
Ravno včeraj na 29 stopinjah na soncu doma se mi je zdelo prijetno hladno, zdej si mislite kaka razklika je

I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
*pupika* - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2005
- Kraj: 3milimetre v zraku
Midva tudi greva.
15.10.
Katera ima kej več info, je takrat že ful mrzlo dol? Mislim veliko pod 30?
greva pa v Lyra resort hotel 5*
Upam, da bo fajn, to je v Antalyi.
Js grem prvič, moj pa je že bil lani dol.
Poročam, ko prideva domov.
Veselim pa se za znort
15.10.
Katera ima kej več info, je takrat že ful mrzlo dol? Mislim veliko pod 30?

greva pa v Lyra resort hotel 5*
Upam, da bo fajn, to je v Antalyi.
Js grem prvič, moj pa je že bil lani dol.
Poročam, ko prideva domov.
Veselim pa se za znort

My dreams are my reality...
-
evva - Kofetarica
ne bi ti vedla povedat točne informacije, ker ne vem, lahko ti povem samo izkušnjo prijateljice,ki je bila oktobra lani,in sicer ne v antalyi, ampak v alanyi. da se še kopat, ampak malo bolj piha, pa ne doživiš več tiste prave sezone, ker je veliko manj turistov kot npr. avgusta. to so namreč izredno turistična mesta in če ni tolk turistov, je bolj pusto vse skupaj. sej pravim, lahko da je v antalyi kaj drugače, ker je še vseeno malo večje mesto.. zato se pa jaz raje odločam za dopust v terminu julij, avgust, pa grem raje v hotel z manj zvezdic v sezoni kot pa v hotel z več zvezdic izven sezone za isti denar
. Ampak kakor komu paše
. Upam, da se bosta mela fajn
, v kar sploh ne dvomim.

-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Pa saj ne greš na dopust zaradi množice drugih turistov
?
Midva tud čakava na oktober in kakšno nizko Last minute ponudbo (cca. 300 € za Ai bi blo super
), verjetno se bova odločila za Alanyo po nasvetu gospe v tur. agenciji in prebranem na internetu.

Midva tud čakava na oktober in kakšno nizko Last minute ponudbo (cca. 300 € za Ai bi blo super

-
evva - Kofetarica
ne ne grem na dopust zarad množice turistov, ampak je vseeno drugačno vzdušje, če je mesto polno al pa na pol prazno. še posebej to občutiš v mestih, ki so izrazito turistična kot je npr. Alanya. Glej, sej pravim, kakor komu paše. Jst mam raj gužvo
.

-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
vedeti je potrebno da tudi ai ni isti v posezoni kot v sezoni...da ne bo kdo razočaran, ker zan biti skromno..
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
- Marcela123
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 4. 2008
- Kraj: Štajerska
midva sva bil lani v kraju SIDE - hotelsko naseljeno, za en dan sva šla v ANTALYA - obmorsko mesto z nekaj zanimivostmi, bilo kar všeč, letos pa sva bila na križarjenju in smo bili za en dan v ISTANBUL, ogled modre mošeje in hagije sophie...meni osebno Istanbul ni všeč, prvič ker je preveliko mesto, z 15 mio prebivalci, turška zastava na vsakem vogalu, predvsem mi niso bili všeč narod..ja to me je motilo. ne vem moglo je še biti nekaj da se tja nimam več želje vrniti, mogoče tudi da nisem bila tisti dan razpoložena za oglede, ali pa mižno da je krivo to ker se nisem počutila varne...medtem ko turško mesto Izmir zanimivosti kot so rdeči stolp, grad in Angora oz. Agora je pa res bilo fantastično...vse kar smo si ogledali smo si v lastni režiji taksi smo vzeli, se zmenli za ceno in šli novim dogodivščinam naproti. BIlo nas je 10 tako, da smo se počutili nekako varno, sproščeno.
Always look on the bright side of your life.
- laila
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 3. 2007
- Kraj: malo v realnosti malo v sanjah XD
Jaz sem v istanbulu preživela 5 dni in je bilo super, morem pa rečt da mi prvi dan ko sem komaj prispela ni bil ravno všeč.
Nekako se je težko navadit na to da folk kr sedi v parku in kuri, pa na tiste stare napol propadajoče zgradbe. Ampak to je bil samo prvi vits(ob vožnji iz letališča), za doživet to mesto zaprav rabiš nekaj dni.
Kar se tiče ljudi ni mi bila všeč pretirana 'vsiljena gostoljubnost' natakarjev in prodajalcev, sem pa imela možnost spoznat pravo naravo teh ljudi, domačinov ki so vredu.
Nekako se je težko navadit na to da folk kr sedi v parku in kuri, pa na tiste stare napol propadajoče zgradbe. Ampak to je bil samo prvi vits(ob vožnji iz letališča), za doživet to mesto zaprav rabiš nekaj dni.
Kar se tiče ljudi ni mi bila všeč pretirana 'vsiljena gostoljubnost' natakarjev in prodajalcev, sem pa imela možnost spoznat pravo naravo teh ljudi, domačinov ki so vredu.
"Over the years I have learned that what is important in a dress is the woman who is wearing it.”
Yves Saint Laurent
Yves Saint Laurent
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
sAdie napisal/-a:v Turčiji še nisem bla, ampak po komentarju mojih turških kolegov /en dela celo v enem hotelu tam dol/ so vsi rekli, naj ne hodim v Alanyo ampak v Antalyo. V Alanyi naj bi bila plaža bolj bad...drugače pa pojma nimam.
meni je bila alanya zelo všeč...sicer smo bili mi v konakly-ju...malo pred alanyo...pa je bilo super, ker smo bili v enem centru, ko je bil velik bazar pa polno trgovin..tudi zvečer se je dogajalo...pa hotel je bil bomba...
drugače pa je tudi v alanyi mariskaj za videt..npr. grad pa krasne podzemne jame...v bližini je tudi manavgat in tudi side, ki so krasno mesto...
v antaliji sem bila le na letališču...ampak glede na to kar sem doživela bi se vseeno raje vrnila v alanyo ali pa side...
...i still believe in your eyes...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov