Tunizija [ZT]

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

parižanka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a parižanka » 20. Feb. 2006 16:35

V Tuniziji sem bla dvakrat plus Djerba se pravi trikrat. Safari cel teden je zakon. Lani pa sem bla na jugu Tunizije v Mahdii. Hotel Magic life all inclusive. Plaža je podobna kot na Djerbi, hotel je zakon. Na izlete nisem šla ker sem itak že vse vidla. Vam priporočam da greste v Mahdio.
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 22. Feb. 2006 10:22

Midva s fantom greva letos v Tunizijo al pa na Djerbo. Še ne veva, ker se ne morva uskladit, u ker hotel bi šla! Dejte mal poročat, v kerih hotelih ste bli, kok vam je blo ušeč pa to... pliiis! :)
Peek-a-boo!
Uporabniški avatar
*melby*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *melby* » 22. Feb. 2006 11:48

Za Djerbo ti tukaj neki piše, upam da ti bo kaj pomagalo.
* ~ ne oziraj se za drugimi, bodi originalen ~ *
Uporabniški avatar
~škratk štunfk~
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2005
Kraj: življenje..

Neprebrana objavaNapisal/-a ~škratk štunfk~ » 23. Feb. 2006 21:14

sm bla u tuniziji.natančneje v hamametu.to je en turističn mest...ampak smo šli tut na ta potovanja po tuniziji...v tunis..puščavo..itd..
men je blo zlo ušeč :D pa še rjava sm bla k hudič :D
res je pa da je treba pazt kaj ješ..kr sm mela ceu tedn drisko... :roll: in sm mogla pol skoz oglje jest...drgač je pa hrana dobra
umiram.</3
dalia24
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 3. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a dalia24 » 23. Feb. 2006 23:34

Smo bili lani v Tuniziji-Mahdia,all inclusive,14 dni,zadnja dva tedna v avgustu...za 178.000 sit na osebo... Turkizno morje in bel pesek-FENOMENALNO! Letos pa bi ga pičila v Egipt,samo mojega je še treba prepričat... Ful je tut fajn v Turčiji-bogata ponudba :D
lunica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a lunica » 23. Apr. 2006 12:59

Mene pa zanima, če je bil že kdo v Tuniziji v mestu Sousse - in kako je kaj tam? Se splača it?
In če je že bil kdo v hotelu El Hana Beach?
Hvala za pomoč.
ula
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ula » 15. Maj. 2006 20:23

tut mene zanima tole mesto Sousse?
ful bi bla vesela vseh kakšne informacije o tem mestu... tisti ki ste že bili v Tuniziji in ste šli tudi na safari, ste se na safari prijavli kr tam ali ste to meli urejeno že prej (agenicija)? kakšne so cene teh safarijev?

hvala

LP
pikpolonca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 5. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a pikpolonca » 02. Jun. 2006 22:00

Tunizijaa, takoj bi šla še 1x!! Ali pa še večkrat!

Jaz sem bila v Tuniziji letos za novo leto, za en teden.. ko smo odleteli iz brnika je na moč snežilo, blo je tam nekje -10 stopinj... medtem ko je bilo ob prihodu v tunizijo tam okoli 15 stopinj, določene dni smo pa imeli tudi čez 20 stopinj.. Vrhunsko!

Šli smo preko turistične agencije.. Ogledali smo si različne kraje: Hammamet (naše prvotno nahajališče), Douz, Matmata, Tunis.. Za obisk vseh teh krajev pa smo se vozili tudi po 6 ur naenkrat.. Prenočili smo skoraj vsako noč v drugem hotelu.. Eno noč celo v nekih zanimivih bungalovih, znotraj vse leseno.. Sam da prideš do svojga brloga pa tut mal lutaš, ker je blo kt v labirintu!

Puščava, jahanje kamel, oaze, tržnice, življenje v izi(nikomur se nikamor ne mudi), druga kultura, drugi ljudje..
In res, vzamejo te povsem zase-takoj si njihov, takoj dobrodošel, zlo prijazno ljudstvo..

Tisti teden sem bila tam čisto VIP za tamkajšnje prebivalce..
Razlog: Dolgolasa blondinka z modrikastimi očmi.. to daje tam učinke-celo prednosti: sem prejela kar nekaj darov od tunizijcev.. Tamkajšnja dekleta so namreč vsa temna tko da ko vidjo neko bjondo navalijo...

Eni celo preveč! En ni mogu nehat razlagat folku da sem jst ko Claudia Šifrer, spet drugi so me želeli KUPITI! Sprva smo mislili da gre za šalo, a potem se je izkazalo da dokaj resno mislijo, očetu so zame ponujali denar in kamele! Določenih sem se prav bala, ker so me kar zgrabili za roke pa se jih nism mogla rešit..
TKO DA PUNCE, NE SE SAME SPREHAJAT PO TUNIZIJI! Že na brniškem letališču je opozorilo naj se pazmo trgovcev z belim blagom..

Skratka, kdor gre v Tunizijo mu svetujem da si v program vključi: ogled Medine-staro mestno jedro s španskih pridihom (nahaja se v neposredni bližini mesta Hammamet), potem življenje domorodcev-berberov, ki živijo sredi ničesar, v jamah izkopanih v zemljo-oziroma v nekakšnih rovih.. potem definitivno pojdite s kamelami v puščavo, do oaze, oglejte si tudi slano jezero..
Okoli tega slanega jezera je več ali manj puščava in ob jezeru razni kipci iz soli (namesto sneženih možev, so bile tam pač na primer solne kamele..) Pa zanimivo mi je blo, ko nam vodič pokaže na avtobus sredi jezera :D Očitno je tam nasedel..

Neka izkušnja je bla tut taksi, na katerga smo naletel-šofer drvi, trobi vsem povprek, prižge radio na ves glas in poje tiste arabian komade, sede pleše.. Kar mal scarry :D

Pa kot so že omenil ostali: BARANTAJTE! Navijejo ceno da kar glava boli! Ampk se da brez problemov zbit ceno vsaj za 60%, če se potrudite pa clo do 80-90%..

Sm se razpisala k nimam itak kej počet.. Mogoče bom še kake slike dodala, če mi jih rata na net spravt..
pikpolonca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a pikpolonca » 02. Jun. 2006 22:28

Slika
TUNIS- slikano ob letališču

Slika
HAMMAMET-sončni zahod, slikano ob našem hotelu..

Slika
Pozabila sem omenit: to je mislim da 3. največji kolosej rimskega cesarstva.. hkrati prizorišče, kje so snemali film Gladiator..

Slika
MATMATA- berberski skromni dom

Slika
berberke v "kuhinji"

Slika
Berberska skromna spalnica...

No tolk o skromnosti, k smo pršli v njihovo dnevno sobo pa opazmo satelitsko tv (od kje jim napeljava pa vse nism opazila).. :D

Slika
Ti neki rovi so drgač ti berberski domovi..

Dost bo zaenkrat, ne da se mi več :D Mogoč še drugič naprej..
pikpolonca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a pikpolonca » 02. Jun. 2006 22:56

Ma nimam kej počet, spat pa ne morm, tko da bom pa še par slikc dodala :D :D :D

Slika
Oaza v Sahari (do Sahare je blo iz Hammameta okol 600km tko da vožnje ni mankalo..potem pa še 600km k smo se vrnil nazaj v prvotni hotel na silvestrovanje)Še to, kar se samega silvestrovanja tiče: je biu nek program pa to, ni bla pa ne vem kaka organizacija, z nekim ognjemetom pa to, odštevali smo 2x pa ne vem točn kdaj je blo zares novo leto.. Ob kakih 2 zjutraj so že začeli pospravljati okrasje po hotelu.. očitno jim ni to praznovanje novega leta v navadi..

Slika
Hihi, evo to sm pa jst, arabian stile :D Original k ne :D
Aja pa če proti nebu pogledate lahk vidte oblake.. ko smo jezdil kamele nazaj proti našim džipom se je mal dežja ulilo.. smo ravno naleteli, ker baje je dež v sahari tam približno 7x letno..

Slika
Del naše posadke

Slika
Mal postojanke..psihične priprave na vožnjo po puščavski mivki :D Škoda da nism tega posnela.. rukalo, v džipih smo skakal, se premetaval.. šoferji džipov mal tekmoval kdo bo bol noro vozu.. :D

Slika
naš odštekani šofer :D

Slika
to je tisti avtobus sredi slanega jezera o katerem sem prej pisala..

Slika
za ta kraj ne vem točn kako se imenuje, je pa nekje v bližina matmate..

Slika
tu mi je nek trgovec za lase zatikal nek veje mete :D Pa zlo dobr metin čaj mi je dal za pit.. Na tabli pa lahko vidte slovenski napis.

Slika
Mal rekreacije.. Na sliki gorovje Atlas, pa neko staro naselje.. je bla pred leti neka poplava, ki je to naselje uničila, pomrlo je tut ogromno ljudi..

Slika
:D

Slika
Še neko uničeno naselje..

Slika
in še zadnja slika, mal meglena, ampk mi je biu pa prizor čisto filmski, kot bi se zgubila par stoletij nazaj.. Sicr je pa bila to neka prireditev kjer se je zbralo ogroomnoo ljudi.. Ne vem pa točn za kaj se je šlo :nixweiss:

Evo, dans sm se pa res potrudila, mal opisa, slike :D :D :D
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 04. Jun. 2006 15:43

Kaj sem tukaj edina ki nisem prevec zadovoljna s potovanjem v Tunizijo:)? No, saj ni blo tak slabo, ce odstejem ZELO slabo hrano, tako v hotelu, kot tud v restavracijah.. Majo neko tursko salamo, in ma nekaj not kot da bi neke konjske lase mela.. bljak.. Moski so ful vsiljivi in je prav grozno, ko se te vsi dotikajo in govorijo kako si lep, te bozajo... Barantanje ti ze na koncu preseda, ker ze tako ali tako po enem tednu ves kolko bos dal za doloceno stvar in te pol ure prepricujejo na koncu pa itak zmer ti "zmagas":) No, bla sem v Hammametu, plaza je res super, ceprav ti ful tezijo ce ne lezis na lezalnikih od svojga hotela in ti racunajo. Zaracunajo ti itak VSE. Ampak res vse. Ful je blo smesno ko sma s fantom sla na bus v center in so bli gor sami domacini pa se dva turista pa so VSI bulili v nas, pa sploh nisma vedla kje morma izstopit pa tak..:) Drugac pa je taxi tud ful poceni, za 1000 sit te pelje povsod:) Sli smo tud jahat kamele in je blo noro.. Saj je bil v glavnem lep dopust, ampak ne glih tak da bi si ful zelela se tja.
pikpolonca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a pikpolonca » 04. Jun. 2006 18:21

Hja ne vem, sej mogoč se prot konc res malenkost naveličaš tiste vsiljivosti pa barantanja... se mi zadnje dni sploh ni dalo več na tržnico.. ampk s tem vsaj začutiš neko drugo ozračje, druga kultura.. jst sm se čist vživela :D

Je pa res da vseee zaračunajooo... vseee... In na začetku ko se tega še nismo dobro zavedal smo šli v tisto staro mestno jedro.. ko v labirintu.. in kar od nekje se vzame model ki je vedel ker hotel smo, kera država, in se ponudil da nas popelje do središča da se ne zgubimo.. smo bli navdušeni vau, kera prijaznost.. a na koncu se je pa še neki zdiral na nas da smo mu dali premal keša...

Pa v hammametu smo šli mal na sprehod in je tko nek mali nas ful bulu.. pa je odtrgu v enem grmovju zraven par vejic in dal vsakemu eno.. se lepo zahvalmo nasmejemo, vauu.. a on takoj nastavi roke in kaže naj mu damo denar :roll:
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 05. Jun. 2006 12:13

Aa, pa glej nama s fantom se je isto zgodilo, da sma tam pred tem centrom neki slikala pa pride en do naju pa je vedno iz kerega hotela sma pa naju je povabu kao not v trgovino od njegovga brata. Pol pa so tam bli sami domacini cist neki not pa sami moski pa kr nekaj no so gnjavli.. Mene je kr strah blo, kako so delali.

Drugac pa je tud velik stvari lepih... Finta pa je da sploh ne rabis izpita ce si hoces sposodit avto al pa skuterja :) Se sploh ne cudim, ker vozijo pa res ubitacno, kr po sred ceste :D Pa midva ko sma se peljala s taxijem si je en stari taxist cel cas ful pel pa sma ga snemala pa si je se bolj zacel :D Ful so smesni eni.. :)
pikpolonca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a pikpolonca » 05. Jun. 2006 15:56

Ja itak, naš taksist je pomahu policajem-k so sedel na nekih stolčkih sred križišča pa debatiral.. svašta :lol:
Uporabniški avatar
Ewchk
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 7. 2004
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Ewchk » 07. Jun. 2006 9:17

Men je šlo tut barantanje že tok na žice na konc... Ceno sm pa vedno zbila za več kot 100%... Pa nategnt te hočjo ko ti keš vračajo... To so mali lopovi :) Kupla sm kr precej stvai, žow mi je da nism še več... Je pa res da so bli kšni tok vsiljivi da me je blo že strah. En je hotu na vsak način mojga fanta vn iz štacune spravt ampak na srečo ni šow... Hrana pa tut men ni bla ušeč. Je blo pa zanimiv vidt vse to...
Če nisi del rešitve, si del problema.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov