Tajska

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 18. Jan. 2009 20:43

Tamarra* napisal/-a:Čez slab mesec se spet odpravljam na Tajsko, tokrat pa ne na Phuket, ampak kar v Bangkok :) če je kdo bil tam, bi bila vesela, da mi napiše malo, kako je glede higiene tam in hrane (predvsem, koliko se da kaj dobiti normalne hrane, brez raznih žužkov in podobnega), kaj se splača videti in podobno :)

jah, higiena ni neki na višku, to najbrž že veš. pa tud kakšne vonjave na ulicah niso najbolj prijetne, ampak to je treba vzet v zakup. glede hrane: meni je bla povsod na tajskem fenomenalna. sploh na khao sanu dobiš pečeni riž za male pare, pa še pred tabo ti ga naredijo. ne vem, zakaj bi žužke jedla oz. od kje ti ta ideja? sej so jih meli (kobilice, ščurke, črve), ampak majo tud za nas normalno hrano :)
splača se ti obiskat sunday market, ki je res ogrooomna tržnica, je pa samo ob nedeljah. tam si lahko cel dan, ker prodajajo res vse, kar si zmisliš.
glede hrane ti priporočam, da jo vzameš tam, kjer ti jo nardijo pred očmi al pa v restavracijah, kjer imajo veliko gostov. tako ne bo straha, da bi dobila na krožnik kaj postanega ...
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 19. Jan. 2009 19:02

Roisin napisal/-a:ne vem, zakaj bi žužke jedla oz. od kje ti ta ideja? sej so jih meli (kobilice, ščurke, črve), ampak majo tud za nas normalno hrano :)

Mene so vedno 'strašili', da pač tam dosti ponujajo žužke in podobne ogabne zadevščine, če greš v kakšen market tudi ni vsepovsod napisano v angleščini, kaj je pripravljeno, tako da, zaradi tega me je malce strah :D
hvala za nasvete :wink:
kakšne znamenitosti in to si si šla pa ti ogledat?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 20. Jan. 2009 16:43

pa sej ločiš črva od piščanca, a ne? :D ne se bat, hrana je čist kul, dobiš tud dost mednarodne hrane, če ti tajska ni všeč. drugače je pa mene bangkok pustil hladno. nekateri so navdušeni, mani pa ni nič posebnega. za ogledat maš en kup watov, grand palace je glavna znamenitost (samo pojdi čim bolj zgodaj zjutraj, ker je čez dan nabito polna turistov), kak market.

koliko časa pa boš v bangokou? po moje se splača nardit še kak enodnevni izlet, recimo kak floating market. podobne stvari ponujajo vse turistične agencije in hoteli, tako da ti ni niti s prstom treba migniti.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 20. Jan. 2009 18:54

tamarra, glede znamenitosti ti ne morem velik pomagat, ker nisem hodila po raznih templjih, ker se mi niti ni dalo potem ko sem jih vidla do bangkoka že kr neki. drgač pa ja, kot je predhodnica povedala, ogledat si lahko greš kraljevo palačo in na izlet na floating market (čeprav eni pravijo, da jim sploh ni blo všeč, ker je vse tko skomercializirano, sam ne vem, nisem bla). meni je bil bangkok všeč, ker je kaotično in noro mesto :) sam pazi ko prečkaš cesto. tud če se zelena za pešce prižge, počakaj, da grejo čez domačini in pojdi z njimi, ker eni vozijo kar čez rdečo luč in majo nek svoj sistem :D bangkok je na eni strani moderno mesto, majo hude šoping centre in vse to, po drugi pa je dosti revežev. mal si v lonely planetu poglej tud, na kaj moraš bit pozorna.
še enkrat brez skrbi glede hrane: večinoma so meniji v turističnih predelih tud v angleščini in nobena rižota nima kr enih ščurkov noter. to si lahko posebi naročiš, pa še to sem sam na khao san road vidla, da majo in to na stojnici, ne v restavraciji.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 20. Jan. 2009 21:08

hvala vama :)

_patchouli_, v bistvu bom verjetno tja šla pogledat samo za kakšna dva dni, ker imamo hotel rezerviran v okolici :wink:

aja, kakšne so kaj tam cene? Na Phuketu se spomnim, da ni bilo ne vem koliko ceneje kot pri nas, slišala pa sem, da naj bi v Bangkoku bilo..

Sicer pa, menda ta teden pride od tam znanka, bom še njo malo povprašala, kaj si je šla pogledat :)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 21. Jan. 2009 15:31

Ja, glede floating marketa tud js nsem bla, ker je bil bangkok bolj odskočna deska za sosednje države. Sam tak, ker si ne predstavljam, kaj bi človek počel v Bkk-u več kot par dni.

Cene so nižje kot pri nas. Hoteli te najbrž ne zanimajo (moj je bil 550bht - cca 11€ za dvoposteljno sobo), če praviš da boste že drugje nastanjeni. Hrana je poceni, na stojnicah se lahk tud za kakih 80bht naješ kot kralj, v restavracijah pa sem če se prav spomnem dala za obrok s pijačo vred okoli 200bht. šoping je čist odvisn od tvojih pogajalskih sposobnosti, zame je blo prvič na začetku potovanja zato dražje, ko sem se po 2 mesecih vračala, sem bla že pravi mojster barantanja. obleke se še vedno splača kupovati, samo na khao sanu malo težje zbarantaš ugodno ceno, kot kje drugje. pač se pozna, da je tam največja koncentracija turistov. za šoping bi lahk bil zanimiv chinatown, že zato, ker maš tam tak kitajski kič, da se res splača videt :o . zvečer je na ulicah chinatowna dost stojnic s hrano, ampak meni je blo mal grozljivo tam hodit ponoči. drugače pa voda in hrana v trgovini sta smešno poceni.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 27. Feb. 2009 5:38

Evo, pravkar sem se vrnila iz mojega potovanja po Tajski :) lepa izkusnja.. prezivela brez kakrsnih koli zuzkov za jest, videla ogromno stvari.
Bangkok je za mene bil v bistvu muka, se vozit po tej gneci in nic za videt, ali pa mogoce niem naletela na prave stvari. Ogledali smo si floating market, sli za en dan v Kambodzo, videli rdeco ulico v Pattayi, najvecji nakupovalni center, roza taksije, kupila sem kup oblacil, spoznala kup prijaznih ljudi, naucila sem se celo malo potrpezljivosti, ki mi je drugace vcasih zmanjka :P hrana mi je bila zelo vsec, tudi zelo poceni, ceprav sem mogla res ogromno iskati, da sem nasla kaksne spodobne restavracije, vecinoma se vse dogaja na ulici. Tudi voznje po levi strani sem se hitro navadila in me prav zanima kako bo, ko se bo treba nazaj navajati na desno :P :top:
MojcaKa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a MojcaKa » 12. Okt. 2009 10:16

@ napisal/-a:Najcenejše karte se dobi preko STA ali kar direktno preko našega častnega konzula (

Najcenejše letalske karte in potovanja najdeš na Belmondo.si
Saga_Luxie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Saga_Luxie » 15. Okt. 2009 21:44

Js sem bla na Tajskem pred dobrim letom. Pot je potekala takole: Celje-Munich(vlak), Munich-Bangkok, nato let do Phuketa(na Phuketu na dve lokaciji:Patong-kot sredisce zabave in nocnega zivljenja, me je kar malo razocaral, prostitutke, nemci... in nato Kata. Za Phuketom je sledil otok Phi Phi, ki je bil zame popoln, koktejl bari, bruhanje ognja, tak res neokranjen otok s pestrim zivalskim svetom ter plaze najlepse(bela mivka), mladi domačini...pac tk rajski otok kot je v filmu Obala. Nato je sledila voznja z ladjo do Krabija in potem iz Krabija v Bangkok. ... kratek opis:)
Uporabniški avatar
LiL*PrinceSS
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2006
Kraj: ¤[MaRiBoR]¤

Neprebrana objavaNapisal/-a LiL*PrinceSS » 26. Okt. 2009 23:12

mene je tut zamikalo da bi šla amlo v te daljne kraje, tak za kakšen mesec: tajska, kambodža vietnam, mogoče malezija. pa me zanima če je kdo bil podobno in kolko so kaj stroški vse skupaj, letalo in pol prevozi tam, bivanje itd. šla bi tam septembra naslednje leto in da vem približno kolk je treba našparat do takrat :)
To see a world in a grain of sand
and a heaven in a wild flower,
hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 27. Okt. 2009 10:18

Jaz sem bila lansko poletje na eni lušni turi: priletele smo v bangkok, od tam čez sever tajske do laoške meje in čez cel laos od severa proti jugu, nato čez mejo v vietnam in nekje od sredine vietnama do delte mekonga (must see, za moje pojme), nato pa z ladjico do phnom penha v kambodži. potem še malo okoli in nazaj v bkk in domov. tura je trajala 7 tednov in bi bilo po moji oceni potrebno dodati še vsaj kak teden do 10 dni, da bi se lepo izteklo in se nama nebi ves čas mudilo.
Če bi torej šla samo za en mesec, obdelaj samo eno ali max dve državi. recimo tajska + skok v kambodžo za ene 10 dni, da vidiš osnove. ali pa mogoče ti uspe laos + kambodža (laos je btw ČUDOVIT). vietnam je dovolj velik, da boš potrebovala skoraj cel mesec in ti ne bo ostalo dosti časa za katero drugo državo. medve sva bili tam 2 tedna pa sva obdelali le jug, pa še to ne celega. imaš pa možnost v Saigonu ogled Angkorja v Kambodži v obliki pardnevnega organiziranega izleta in potem ali povratek v saigon ali pa sama nadaljuješ naprej. cenovno je to dost ugodna varijanta, a žal ti iz prve roke ne morem povedati, kako izgleda. enako možnost maš iz tajske strani.
cene... jah, vsako leto grejo gor. vize so strošek, ampak zaenkrat je tajska brezplačna. jaz sem zapravila okoli 1000€ + let. karta za kot rečeno, 7 tednov, vključno z vizami (tajska 50€ za dvakratni vstop, laoška, vietnamska in kamboška vsaka tam nekje 20-30€) in šopingom. prenočišča so relativno poceni, tam okoli 4, 5 evre ali manj. naješ se lahko za kaka 2, 3 evre kot kralj, na ulici je še ceneje, pod evro, če najdeš. vietnam ima na videz najdražja prenočišča, plačevali sva tam od $6-14 za dvoposteljno sobo, a za to dobiš klimo, satTV, hladilnik, lastno kopalnico. Prevozi so lahko smešno poceni, če potuješ z lokalnimi in malo več, če si malo razvajena in potuješ z vip busi, ki so ponekod res pravi luksuz, ponekod pa stran vržen denar. pa pivo je poceni, valjda :D
Ampak kot rečeno, cene grejo vsako leto gor.
Letalske karte je pač čist odvisno, kako hitro jo boš nabavila. letos so bile baje smešno poceni. računaj tam do 600€, če boš letela v Bkk, več ne dat, ker se da dobiti tudi za manj kot 500€, če se malo angažiraš.

pa računaj na to, da to ne bo tvoje zadnje potovanje v Azijo :wink:
Uporabniški avatar
LiL*PrinceSS
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a LiL*PrinceSS » 27. Okt. 2009 16:00

_patchouli_ najlepša hvala za odg :) zanima me pa sam kak je kaj z vremenom tam?? ravno sredi deževne dobe nebi rada šla :)[/code]
and eternity in an hour.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 27. Okt. 2009 21:27

Deževna doba je na tistih koncih poleti, sepravi nekje od maja do konca septembra, oktobra. Jaz sem potovala v deževni dobi in če grem še kdaj na tiste konce, se bom potrudila, da grem spet v tem času.
Ok, ne bom rekla, kar se ponavadi bere na forumih: sej se samo malo za 45 minut ulije, potem je pa spet sonce. Je res in ni. Prve 4 tedne sva imeli fenomenalno vreme, deževalo je res samo ponoči, čez dan naju je ujel dež samo dvakrat. no, zadnja 2,3 tedne se je pa začelo. Tak kot bi rekel Forrest Gumb: nekega dne je začelo deževati in ni nehalo 3 tedne. Ampak moraš vedeti, da je to tak dež, da si res premočen do kosti. Večinoma je začelo deževati popoldne, tako da sva pač aktivnosti prilagodile ritmu vremena in imele vedno v nahrbtniku palarine. Zakaj bi potem spet potovala v tem času? Ker je narava čudovita, je nizka sezona turizma (malenkost nižje cene, manjša gneča) in v resnici dež ne moti. Pač moraš računati na to, da se ne boš mogla vsak dan kopati, ker bo cel dan deževalo, ampak itak se da počet še veliko drugega kot poležavanje na plaži. Res, ne se bat dežavne dobe. kak september, oktober bi bil po moje idealen, ker se deževna doba končuje, turistična sezona pa še ni v polnem zamahu.
Uporabniški avatar
LiL*PrinceSS
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a LiL*PrinceSS » 27. Okt. 2009 22:12

sej jaz bi šla tak konc avgusta in pol september, med študijskimi počitnicam, drugače si ne morm privoščit niti zaradi faksa. no, itak mam še kr nekaj časa za razmislit in splanirat zadevo :)
pa hvala za odgovore!
and eternity in an hour.
Trkaj
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 10. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Trkaj » 04. Dec. 2009 9:55

Lepe pozdrave iz Tajske, cist je hudo:)