Tajska

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Kunigunda
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: SG
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Kunigunda »

Sofia83, mislim da glede kart tudi v času pred novim letom ne bi smelo biti problema. Je pa res fajn, če jih začneš spremljat vsaj 3 mesece pred odhodom, da malo vidiš kako se spreminjajo cene kart in lahko malo predvidevaš. Pri nas se je izkazalo, da smo se celo prehitr odločli, čeprav smo tudi mi zelo ugodno prišli skos. Mi smo karte kupili prek odklop.com, pa smo to tut prej spremljali in je vse klapalo.

Za notranje lete je bolši, če si vnaprej rezerviraš...posledično tudi zaradi cene letalske karte, ker te lahko, če si jo rihtaš tam pride dosti dražje. Ti priporočam za notranje lete air asia ali pa nok air.

Z ročno prtljago ni nikakršnih problemov, vsaj pr nas jih ni blo in js sem mela celo več kot en sam rukzak zraven sebe. Samo morš pazit, glede na to, da se leti iz evrope, da nimaš tekočin v rukzaku, k pol morš vse tist bek zmetat in te fore, zarad tistih varnostnih ukrepov.

Sicer pa ja...to je to, pa čimbolj uživat! :razz:
rebel*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: :)

Neprebrana objava Napisal/-a rebel* »

sofia83 napisal/-a:Sva se pozanimali glede cene letalske karte, pa nama je bilo rečeno, da pride okoli 200 tisoč. (Iz Ljubljane, prek Nemčije do Bangkoka.) A ni to mal velik? Jst sm slišala, da se cene gibljejo do 150 tisoč max. :?:
Pa še glede notranjih letov (znotraj Tajske): A to je pametno vnaprej rezervirat, al se lahko kupi na licu mesta?
Aja, pa kako je z ročno prtljago? K jst bi nesla res sam en mali ruzak s sabo, pa bi ga mela gor na letalu kot ročno prtljago, če je to možno.

mi smo šli to varjanto in je cena neki takega kot si rekla (prek frankfurta), ker je zelo odvisno, po kiri poti greš,... thai airways ma drgač ena a letala in dobiš, kar si plaču...

notranji let smo mi mel bangkok-phuket in smo kupli karte že vnaprej, kar je zelo pametno, da se ne zapletaš pol tam pr njih...ampak PAZI NA NIJIH! nam so jih namreč "zgubili" v hotelskem sefu in na srečo smo mel fotokopije kart sabo, da smo pol jih prepričali na letališču mal preden je letalo šlo (še čakal so nas) in vrjemte da ni lušn... torej, fotokopije kart obvezno nekje LOČENO od originalov (sej ni nujno, da se lahko ponovi pa vseen- nam se je to nardil v hotelu s petimi zvezdicami...)

ročna prtlaga je pa tko ko na vseh drugih letih...ne sme presegat velikosti 50x50x50 itd itd... sicer majo pa vse letalske družbe to na netu razložen... tko da ruzak neb smel bit problem

in ja- phuket je sam za poležavanje, videt pa ni kaj dost- to je treba it po ostalih delih, sploh sever

še neki- decembra zna bit zelo lepo vreme, ampak nam se je ulilo točno 31.12., ko so meli že vse za silvestrovanje zunaj prpravljeno in so pol s cunjcami pivnali :D ampak je blo pol vseen super, kr se je zjasnil u parih minutah
...ljubiti...
......biti....
........iti...
.........ti...
Uporabniški avatar
*°mermaid°*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *°mermaid°* »

Moram priznat, da ste me čist navdušli s Tajsko s temi opisi...skoraj si že sama sebe predstavljam tam :D

Uglavnem s fantom sva razmišljala, da bi šla letos/drugo leto ne ene daljše počitnice (cc 1 mesec). Sprva sva razmišljala za Bali, samo potem sem slišala, da ni ne vem kaj lepih plaž zato me je že malo minilo. Tajska je pa baje zlo lepa in zato sem začela razmišljati o njej. Zdej me pa zanima, če mi lahko poveste kater mesec se najbolj splača jit (cenovno+vreme)? Poleg tega me pa še zanima,če mogoče katera ve kakšna so kaj odstopanja v ceni, če primerjamo z Balijem? Vem da na Baliju je vse zelo poceni, ...., ali je na Tajskem full dražje,...ker glih kej preveč denarja mi ne bo uspelo nabrati. Pred kratkem je šel namreč en znanec na Tajsko in sta s punco z letalsko karto skupaj zapravila miljon sit. To se mi zdi pa zelo veliko in mi skorja ni jasno kako ste lahko nekatere punce tako poceni prišle čez...

lp
Kunigunda
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: SG
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Kunigunda »

*°mermaid°* napisal/-a:Moram priznat, da ste me čist navdušli s Tajsko s temi opisi...skoraj si že sama sebe predstavljam tam :D

Uglavnem s fantom sva razmišljala, da bi šla letos/drugo leto ne ene daljše počitnice (cc 1 mesec). Sprva sva razmišljala za Bali, samo potem sem slišala, da ni ne vem kaj lepih plaž zato me je že malo minilo. Tajska je pa baje zlo lepa in zato sem začela razmišljati o njej. Zdej me pa zanima, če mi lahko poveste kater mesec se najbolj splača jit (cenovno+vreme)? Poleg tega me pa še zanima,če mogoče katera ve kakšna so kaj odstopanja v ceni, če primerjamo z Balijem? Vem da na Baliju je vse zelo poceni, ...., ali je na Tajskem full dražje,...ker glih kej preveč denarja mi ne bo uspelo nabrati. Pred kratkem je šel namreč en znanec na Tajsko in sta s punco z letalsko karto skupaj zapravila miljon sit. To se mi zdi pa zelo veliko in mi skorja ni jasno kako ste lahko nekatere punce tako poceni prišle čez...

lp

Ne vem sicer kaj sta tvoja znanca počela, da sta uspela zapravit miljon sit :eek: Js sem si kr dost privošla - masaže, hrana, nočitve, prevozi, skuterji, izleti, notranji let + letalska karta, pa me je vse skup prišlo 1000 eur.
Dalo bi se še za manj, pa tok šparat se mi pa tut ni dalo.
Tajska je ful poceni, sam mal morš se prej pozanimat, da te ne naserjejo :twisted: , ker itak probajo čimveč dobit:) Praktično vsako ceno, ki ti jo prvo rečejo moraš vsaj razpolovit. So pa ful prijazni in se res splača.

Tajska je res lepa, js sem se čist zalubla v to deželo.Tudi letos načrtujem potovanje tja.

Najbolj optimalno je baje it nekje konec januarja oz. v začetku februarja, takrat naj bi blo kao najlepš vreme in vse. Mi smo bli lani decembra, pa je blo idealno. Tako da js tudi letos načrtujem (upam no) decembra.

Zelo priporočam!!! :cool:
Obiščite me na: http://lena.rebootcomic.com
Uporabniški avatar
*°mermaid°*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *°mermaid°* »

:) sej sm se tud jst čudila, kako sta lahko tok zapravla, ker kukr sm mal po forumih brala so vsi zapravl ene tok kot ti. No je pa tud res, da onadva npr. nista pila vode ampak samo pivo :)

Jst pa načrtujem, da bi šla na Tajsko nekje od druge polovice januarja, pa za en mesc. Prej mi pomoje denarno ne bo znesl. No bom vidla. Kaj pa glede letalske karte? A je kak riziko, če čakam do zadnjega mesca za nakup, ker namreč ne vem še kako bo s službo takrat itd. Kaj pa last minute varjanta? Glede na to da je glih jan. in feb. taglavna sezona kar se Tajske tiče, je verjetno bolj malo možnosti za take varjante. Kaj ti misliš?
Veš kaj me še zanima, če bi mi lahko posredovala okviren načrt potovanja...pač kaj si si ogledala, kok časa si bila kje,...Ker ne vem kaj vse se splača jit pogledat in kok časa si vzet za kako stvar. Če se ti da napisat, al pa če mogoče že imaš napisan bi bila full vesela. Lahko tudi na ZS :wink:
Uporabniški avatar
jowko
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a jowko »

Gre kdo konec nivembra začetek decembra na Tajsko, varjanta backpacking?
Če je kdo zainteresiran naj mi senda mail: jovich@email.si
Uporabniški avatar
villa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a villa »

Jaz grem konec januarja začetek februarja 2008. Če se kdo odpravlja v tem času se javite, da izmenjamo kakšne informacije.
Uporabniški avatar
jowko
Komunikatorka
Komunikatorka

villa napisal/-a:Jaz grem konec januarja začetek februarja 2008. Če se kdo odpravlja v tem času se javite, da izmenjamo kakšne informacije.

Ugotavljam ta bi šel tudi sam najraje v tem terminu dol.
te kontaktiram....
Uporabniški avatar
leychy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a leychy »

juhu karta za na tajsko končno rezervirana :jump: zanima me pa sam nekej,ker se odpravlam tud v malezijo me zanima kako je s cepljenji,kakšne izkušnje? mal sm gledala na zzzs in je priporočljivo proti hepatitisu a in proti rumeni mrzlici pa priporočljivo je jemat tablete proti malariji? vse je pa samoplačniško :boese:
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a blue eye »

Kako pa je kej na Tajskem ostale mesece, naprimer maja, julija al pa septembra?
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
jowko
Komunikatorka
Komunikatorka

blue eye napisal/-a:Kako pa je kej na Tajskem ostale mesece, naprimer maja, julija al pa septembra?

zakaj ti je tesko malo pobrskati po googlu??? :roll:

@leychy jst grem jutri vplačat karto rezervirano imam že nekaj tednov!
Kdaj pa točno nameravaš na Tajsko in za koliko časa?
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a blue eye »

jowko sej mi ni težko :cool: sam tko sm misnla, če je bil kdo takrat tam..
Za dežjem vedno posije sonce!!
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Kdaj gresta, kje sta rezervirala/kupila karto? Kok je bla cena? Kera družba letalska?
Uporabniški avatar
jowko
Komunikatorka
Komunikatorka

classy napisal/-a:Kdaj gresta, kje sta rezervirala/kupila karto? Kok je bla cena? Kera družba letalska?

29. januar iz Munichna.

Direkt kupil karti pri Emiratih, kar pomeni da potujem z emirati :D
karta 760€ s taksami.
Uporabniški avatar
leychy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a leychy »

letim 19. februarja brnik -> munich -> bangkok nazaj pa 20. marca preko frankfurta :wink: jaz sem dala samo 290 EUR ker sm fotru koristila milje pri lufthansi :D tko da grem do munich-a z adrio naprej pa s thai airways :wink: drugače sem pa gledala da majo pri etihad airways zlo pocen karte,sam ne vem kašne avione majo,oz. kok je kej sigurn da ne pade dol :D
Odgovori