Tajska
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- *tinkabinka*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 1. 2010
- Kraj: ljubljana
čez en mesec odhajam na tajsko, zanima me, kako je s plačevanjem?
katere kartice priporočate? ali plačevati hrano s kartico ali z bahtami?
pa še to...kako je z notranjimi leti? ste jih rezervirale prek neta?
kaj mi predlagate..se bolj splača iti od severa do juga z letali? pač vmesne postojanke...ali s kakšnim drugim prevoznim sredstvom?
Najlepša hvala za odgovore, vsakega bom vesela
katere kartice priporočate? ali plačevati hrano s kartico ali z bahtami?
pa še to...kako je z notranjimi leti? ste jih rezervirale prek neta?
kaj mi predlagate..se bolj splača iti od severa do juga z letali? pač vmesne postojanke...ali s kakšnim drugim prevoznim sredstvom?
Najlepša hvala za odgovore, vsakega bom vesela
Here is my secret. It is very simple: It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
Kolegica je bila na tajskem pred kratkim.
Je rekla, da je bilo res nepozabno, edino ena stvar, zaradi katere se je pritoževala so wc-ji tam. baje niti niso čučalice, ampak še hujše, pa vse po tleh..
drugače pa sem slike vidla pa zgleda res dobro
Je rekla, da je bilo res nepozabno, edino ena stvar, zaradi katere se je pritoževala so wc-ji tam. baje niti niso čučalice, ampak še hujše, pa vse po tleh..
drugače pa sem slike vidla pa zgleda res dobro
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
No no, tako slabi wcji pa tud niso. Res pa je, da je to Azija in ne moreš pričakovati luksuza.
Glede plačevanja: odvisno za koliko časa greš. Itak ne boš zapravila veliko, tako da mogoče vzemi s sabo gotovino. Kreditna kartica ti bo prišla prav pri plačevanju v malo boljših hotelih (recimo kakih verigah kot je Sawasdee) in pri nakupu letalskih kart, drugje pa praktično ne. Verjetno veš, da se na Tajskem vse odvija na ulicah - šoping, hrana... in seveda tam ne sprejemajo kartic. Lahko pa brez najmanjšega problema dviguješ na bankomatih z debetno kartico (maestro), a moraš vedeti da je cca 1,60€ provizije ponavadi, odvisno od banke. Jaz osebno bi priporočala kombinacijo plastike in papirja. Jaz imam ponavadi polovico predvidenega budžeta v gotovini + kreditno kartico + debetno za bankomate.
Glede notranjih letov, lahko jih rezerviraš že od doma, ampak ne bo nič narobe, če jih boš na Tajskem. Imaš mali milijon turističnih agencij in je to res najmanjši problem. Tudi razlike v ceni naj ne bi bilo. Če se boš posluževala notranjih letov ali ne, pa je spet stvar tega, koliko časa imaš in kaj si boš na S ogledala. Do Chiang Maija recimo vozi tudi vlak in bus. Oba sta nočna, tako da tudi ne izgubiš preveč na času.
Uživaj na Tajskem!
Glede plačevanja: odvisno za koliko časa greš. Itak ne boš zapravila veliko, tako da mogoče vzemi s sabo gotovino. Kreditna kartica ti bo prišla prav pri plačevanju v malo boljših hotelih (recimo kakih verigah kot je Sawasdee) in pri nakupu letalskih kart, drugje pa praktično ne. Verjetno veš, da se na Tajskem vse odvija na ulicah - šoping, hrana... in seveda tam ne sprejemajo kartic. Lahko pa brez najmanjšega problema dviguješ na bankomatih z debetno kartico (maestro), a moraš vedeti da je cca 1,60€ provizije ponavadi, odvisno od banke. Jaz osebno bi priporočala kombinacijo plastike in papirja. Jaz imam ponavadi polovico predvidenega budžeta v gotovini + kreditno kartico + debetno za bankomate.
Glede notranjih letov, lahko jih rezerviraš že od doma, ampak ne bo nič narobe, če jih boš na Tajskem. Imaš mali milijon turističnih agencij in je to res najmanjši problem. Tudi razlike v ceni naj ne bi bilo. Če se boš posluževala notranjih letov ali ne, pa je spet stvar tega, koliko časa imaš in kaj si boš na S ogledala. Do Chiang Maija recimo vozi tudi vlak in bus. Oba sta nočna, tako da tudi ne izgubiš preveč na času.
Uživaj na Tajskem!
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
_patchouli_ & ostale ki že bile na Tajskem - koliko zapravila za letalo in "hotele"?
Koliko pa tam zapravla?
BTW: Kje rezervirala?
Koliko pa tam zapravla?
BTW: Kje rezervirala?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Težko povem, koliko sem zapravila samo na Tajskem, ker sem jo kombinirala z drugimi državami in tam preživela še najmanj časa. Recimo nekje 15-20€ na dan (poleti 2007). Hoteli so bili tam od 11€ v Bangkoku, ki je bil najdražji, do 3€ na severu za dvoposteljno sobo. Otoki so dražji, ampak ne bi vedela iz prve roke. Hrana od enega evra na ulici do recimo 4€ s pivom vred v restavracijah (spet Bkk najdražji).
Letalo je bilo okoli 580€ (Munchen - Bangkok). Rezervirala na STA v Lj, drugače se splača pogledati Emirates, Etihad, mogoče še Turkish, ki ima lahko kaj uporabnega z Brnika.
Letalo je bilo okoli 580€ (Munchen - Bangkok). Rezervirala na STA v Lj, drugače se splača pogledati Emirates, Etihad, mogoče še Turkish, ki ima lahko kaj uporabnega z Brnika.
- *tinkabinka*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 1. 2010
- Kraj: ljubljana
_patchouli_ hvala za odgovore...
bom upoštevala tvoje nasvete pa posredovala kako uporabno info ko se vrnem!:)
lp vsem popotnikom
bom upoštevala tvoje nasvete pa posredovala kako uporabno info ko se vrnem!:)
lp vsem popotnikom
Here is my secret. It is very simple: It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
-
Maruša Habot - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2010
Živjo!
Js sem bila pred dobrim mesecem na potovanju po Tajskem. Lahko preberš tudi malo moje objave na cosmo maturi, kjer se pisala "potopisni dnevnik". http://matura.cosmopolitan.si/blog/marusa/
Iz prve roke lahko povem, da je bilo to potovanje nepozabno in zanimivo. Če imaš pa kakšna konkretna vprašanja pa kar na plan z njimi
Js sem bila pred dobrim mesecem na potovanju po Tajskem. Lahko preberš tudi malo moje objave na cosmo maturi, kjer se pisala "potopisni dnevnik". http://matura.cosmopolitan.si/blog/marusa/
Iz prve roke lahko povem, da je bilo to potovanje nepozabno in zanimivo. Če imaš pa kakšna konkretna vprašanja pa kar na plan z njimi
- Louis Pitton
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 10. 2010
Je kdo v kratkem bil na Tajskem oz. planira na Tajsko ?
- Veerle
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2010
Moja sodelavka je bila, samo ona je tiste vrste človek, ki zna povedati samo to, da je blo full dobr, da si ni upala jesti hrane z ulice in da majo vse v nulo zorganizirano (beri: jo je skos nekdo nekam za ročico vodil). Se je pa bolj zadrževala na S, večina otokov je bila takrat poplavljena, bila je konec oktobra-sredina novembra.
As your lover describes you, so you are.
- Louis Pitton
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 10. 2010
Aha..mene zanima ravno nasprotno.Sam bom potoval po Jugu Tajske.Pa planiram jesti samo na ulici
Veliko sem že prebral o Tajski,pa me je zanimal še kakšen podatek iz prve roke.
Važno da je bilo full dober
Veliko sem že prebral o Tajski,pa me je zanimal še kakšen podatek iz prve roke.
Važno da je bilo full dober
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Na Tajskem sicer se nisem bila, sem pa hrano na ulici probala med potovanjem po Kitajski.....samo pohvale!!! Res super in dobra hrana. Pa se zelo poceni.
Je pa res, da sem se pred odhodom cepila in nisem imela nobenih prebavnih motenj ali cesa podobnega.
Morda je na Tajskem podobno....probaj. Moja prijateljica, ki je bila tam je vecino casa jedla hrano iz ulice.
Je pa res, da sem se pred odhodom cepila in nisem imela nobenih prebavnih motenj ali cesa podobnega.
Morda je na Tajskem podobno....probaj. Moja prijateljica, ki je bila tam je vecino casa jedla hrano iz ulice.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov