Španija

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

bistvosanj
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a bistvosanj » 22. Jul. 2010 13:06

Lahko prosim rešte anketo o Španiji, ker jo rabim za ekskurzijo v Španijo. Kr razpište se :P

1. Starost?
2. Spol?
3. Katere so vaše prve asociacije ob besedi Španija?
4. Kakšni so po vašem mnenju Španci?
5. Ali ste že kdaj obiskali Španijo; vtisi?
6. Katere stereotipe poznate o Špancih? Mislite, da držijo?
7. Se učite špansko? Če ne, poznate mogoče kakšno besedo?
8. Gledate španske telenovele?
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 22. Jul. 2010 13:20

^^ Hm, španske telenovele sploh ne vem, če obstajajo... oz. če je kakšna, ni prav znana.. ta zvrst tv-oddaj je značilna za Južno Ameriko :wink: ..če je že anketa o Španiji, ane :)
bistvosanj
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a bistvosanj » 22. Jul. 2010 14:18

Uredu no, če je to tok moteče. Evo popravljam: Gledate telenovele, v katerih govorijo špansko?*
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 22. Jul. 2010 15:09

1. 21
2. Ž
3. Fiesta, siesta, lepi moški :D , tapas, sonce
4. Prijazni, temperamentni, šarmantni
5. V Španiji sem bila 2x - in sicer v Barceloni (enodnevni izlet), Málagi (za 2 tedna), Lloret de Mar (za 5 dni) in še nekaterih manjših krajih blizu Barcelone (enodnevni izleti).
6. Ne poznam stereotipov. Pač znano je da so temperamentni in vredu ljudje, in to se mi je tudi zdelo ko sem bla tam.
7. Špansko govorim tekoče, drugače pa španščino tudi študiram.
8. Ja, jih gledam ko je čas.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 22. Jul. 2010 16:02

1. 26
2. Ž
3. Real Madrid, sexi tipi, flamenko, kastanjete
4. Temperamentni, sexi, temnejše polti :D
5. Ja. 2x....vtisi so pozitivni. Imam namen Španijo obiskati še kdaj.
6. Ne poznam jih...morda to da so temperamentni? Kolkor sem spoznala špancev, mislim da tole drži.
7. Ne. Senior, Buenos dias, buenos noches...(ne vem če sem prav napisala)
8. Ne.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 22. Jul. 2010 16:25

bistvosanj napisal/-a:Uredu no, če je to tok moteče. Evo popravljam: Gledate telenovele, v katerih govorijo špansko?*

Ne, sej ni moteče, sam nima kej dost zveze z Evropo oz. Španijo nasploh :) (razen enakega jezika, sam to je potem isto, kot če bi imela anketo o Veliki Britaniji, pa bi bilo vmes vprašanje, če smo že videle Kip svobode v živo al pa jedle 'New York cheesecake' :lach: )

- ž
- sonce, vročina, kičaste pahljače :D , palme, kraljeva družina, paella
- ne poznam nobenega osebno, tako da ne morem oceniti
- jep, že velikokrat, predvsem v otroštvu (največkrat Mallorca, Costa Dorada, Barcelona, Lloret de Mar, tudi Tenerife, ki spada pod Španijo); všeč mi je bilo, pač poletni dopust.. kakšen bolj temeljit obisk še pride
- temperamentni, sredi dneva se umaknejo k počitku; ja, vsaj zadnje drži v tistih najbolj vročih krajih, kjer se življenje potem nadaljuje šele proti večeru in pozno v noč (tudi družinske večerje z otroki ipd.)
- ne; nekaj pa že
- nope; ne španskih ne mehiških ne venezuelskih ne čilenskih ne argentinskih ipd. (v Španiji bi te pomoje čukasto gledali al bi se ti pa začeli režat, če bi jih začela o tem spraševat, družbo Telemundo imajo latinoameričani, ne Evropejci, to je čist drug svet)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 22. Jul. 2010 16:34

1. 22
2. Ž
3. sangrija, biki, paradižniki, paella, prvaki SP :D
4. temperamentni, glasni, res polni energije, veseli (preverjeno :D)
5. le 2×, nikoli dlje od Barcelone
6. ne poznam nobenih konkretnih stereotipov
7. se učila 2 leti
8. že od 13 leta naprej ne več
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Mrs. Wonka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 7. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Mrs. Wonka » 29. Jul. 2010 12:38

1. Starost? 16,5.
2. Spol? Ženski.
3. Katere so vaše prve asociacije ob besedi Španija? Barcelona, Enrique Iglesias. :D
4. Kakšni so po vašem mnenju Španci? Vljudni, zabavni - vsaj jaz imam take izkušnje. :)
5. Ali ste že kdaj obiskali Španijo; vtisi? Ja, 2x. Meni je bilo zelo všeč, sploh ker obožujem ta jezik, je pa res da so v teh turističnih mestih večinoma priseljenci...
6. Katere stereotipe poznate o Špancih? Mislite, da držijo? Latino lovers? Mogoče. :D
7. Se učite špansko? Če ne, poznate mogoče kakšno besedo? Sem se učila 2 leti ampak ker ne prakticiram sem ogromno pozabila, znam toliko da sem se v hotelu nekako sporazumela s čistilko, ko smo zaklenili ključ v sobo. :P Tako da ja, poznam ene par besed. :D
8. Gledate španske telenovele? Sem gledala par let nazaj, zdaj pa ne več. :)
~beauty is not in the face; beauty is a light in the heart~
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 29. Jul. 2010 17:17

1. Starost? 27
2. Spol? ž
3. Katere so vaše prve asociacije ob besedi Španija? moški pa plaže hehe
4. Kakšni so po vašem mnenju Španci? odprti in vedno nasmejani
5. Ali ste že kdaj obiskali Španijo; vtisi? ja in so pozitivni
6. Katere stereotipe poznate o Špancih? Mislite, da držijo? zmedeni so v ibr, počas delajo stvari, pa še siesto rabijo vmes hahaha...ja mislim da držijo
7. Se učite špansko? Če ne, poznate mogoče kakšno besedo? nekaj znam ja, ne bom zdej tuki naštevala pa pisala stavkov...
8. Gledate španske telenovele? ne...nimam časa. Če bi ga imela čez glavo, bi gledala kakšno, da bi malo vadila španščino zraven...
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 29. Jul. 2010 17:29

1. Starost? 21
2. Spol? Ž
3. Katere so vaše prve asociacije ob besedi Španija? maturantski izlet, Barcelona, vročina
4. Kakšni so po vašem mnenju Španci? Nisem še nobenega spoznala,tako da ne morm ocenit.
5. Ali ste že kdaj obiskali Španijo; vtisi? Ne še.
6. Katere stereotipe poznate o Špancih? Mislite, da držijo? Da so temperamentni. Ne vem pa če ne drži :D , bi blo treba sprobat.
7. Se učite špansko? Če ne, poznate mogoče kakšno besedo? Ne učim se. Poznam pa par besed, iz nadaljevank seveda :P .
8. Gledate španske telenovele? V času OŠ in SŠ sem jih kar veliko. Zdej ni časa, pa še prerasla sem jih :D .
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 29. Jul. 2010 18:41

1. Starost? 24
2. Spol? Ž
3. Katere so vaše prve asociacije ob besedi Španija? Morje, Barcelona, Real Madrid, maturantski izlet
4. Kakšni so po vašem mnenju Španci? Prijazni, v redu, temperamentni
5. Ali ste že kdaj obiskali Španijo; vtisi? Da, maturantski izlet. Vtisi so super, bi še šla kdaj raziskovat manj znane dele, ker je lokacija za maturantske preveč turistična in premalo španska
6. Katere stereotipe poznate o Špancih? Mislite, da držijo? Hm...da so dobri ljubimci...nimam pojma če drži...
7. Se učite špansko? Če ne, poznate mogoče kakšno besedo? Poznam nekaj osnovnih besed, stavkov, mi je zanimiv jezik, več razumem kot znam povedati, nisem se nikoli sistematično učila
8. Gledate španske telenovele? Redko, včasih sem jih več in od tam sem se naučila tudi nekaj osnovnih stavkov
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
donna.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a donna. » 02. Sep. 2010 19:07

1. Starost? 18
2. Spol? Ž
3. Katere so vaše prve asociacije ob besedi Španija? siesta, flamenko, rdeča barva, črn moški
4. Kakšni so po vašem mnenju Španci? Temperamentni(!), odprti
5. Ali ste že kdaj obiskali Španijo; vtisi? ja sem, kolikor sem videla od nekaj obmorskih mest sem čisto naudušena, zelo rada bi šla še v Madrid :)
6. Katere stereotipe poznate o Špancih? Mislite, da držijo? Emm..mogoče da so tipi zelo vroči ljubimci, latino loverji
7. Se učite špansko? Če ne, poznate mogoče kakšno besedo? Sem se 1leto, sicer pa razumem zaradi italijanščine, ki jo obvladam in so si jeziki zelo podobni.
8. Gledate španske telenovele? Trenutno ne
modra_kapica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a modra_kapica » 19. Sep. 2010 11:54

1. 19let
2. ženski
3. barcelona, bikoborbe, sangria, nogomet, flamenco
4. zgovorni, lepo te sprejmejo
5. ne.
6. da so odprti. mislm, da to drži.
7. como estas? gracias. (te osnovne iz telenovel:P)
8. ne.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 25. Sep. 2010 12:05

1. Starost? 25
2. Spol? Ž
3. Katere so vaše prve asociacije ob besedi Španija? Desigual, paella, sangrija, Gaudi
4. Kakšni so po vašem mnenju Španci? čist odvisno, v Barceloni ful prijazni in odprti, v Madridu se držijo bolj zase
5. Ali ste že kdaj obiskali Španijo; vtisi? navdušena nad Barcelono, malo razočarana nad Madricom
6. Katere stereotipe poznate o Špancih? Mislite, da držijo? hm...da so odprti? čist odvidno.
7. Se učite špansko? Če ne, poznate mogoče kakšno besedo? sem se 1 leto v srednji šoli, tko da nekaj osnovnih stvari znam povedat.
8. Gledate španske telenovele? ne.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Veerle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Veerle » 25. Sep. 2010 12:10

bistvosanj napisal/-a:Lahko prosim rešte anketo o Španiji, ker jo rabim za ekskurzijo v Španijo. Kr razpište se :P

1. Starost? 30
2. Spol? Ž
3. Katere so vaše prve asociacije ob besedi Španija? bikoborba, Barcelona, Madrid, Gaudi
4. Kakšni so po vašem mnenju Španci? Temperamentni.
5. Ali ste že kdaj obiskali Španijo; vtisi? Samo Barca in Madrid - za pogledat, dober vibe, kaj več pa ne.
6. Katere stereotipe poznate o Špancih? Mislite, da držijo? Ne poznam.
7. Se učite špansko? Če ne, poznate mogoče kakšno besedo? Ne učim se je še. Claro que si. :D
8. Gledate španske telenovele? Ne.
As your lover describes you, so you are.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov