Sončev mrk
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 15 prispevkov
• Stran 1 od 1
- QueenA
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
29. 3. bo popoln Sončev mrk. Viden bo na naslednjem področju: klik
Veliko ljubiteljev astronomije, med drugim tudi jaz, ga bo šlo gledat v Turčijo. A gre še katera iz tega foruma? Pa še to: ali lahko pove kdo, ki je že bil v Turčiji kakšne posebnosti, na kaj je treba paziti pa to...
LP!
Veliko ljubiteljev astronomije, med drugim tudi jaz, ga bo šlo gledat v Turčijo. A gre še katera iz tega foruma? Pa še to: ali lahko pove kdo, ki je že bil v Turčiji kakšne posebnosti, na kaj je treba paziti pa to...
LP!
Zadnjič spremenil QueenA, dne 03. Mar. 2006 14:03, skupaj popravljeno 1 krat.
...may the force be with you...
-
*melby* - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 7. 2004
Zaradi sončnega mrka ne nameravam nikamor odpotovati. Ene par let nazj sem sončni mrk gledala doma (sicer ni bil popolen), ampak se je ful dobr videlo. Sej se bo zdej tudi pri nas videlo, ane (samo ne bo popln)?
* ~ ne oziraj se za drugimi, bodi originalen ~ *
- QueenA
- Sramežljivka
V Sloveniji bo 55% mrk. Ampak saj je vseeno ali je 1%, 55% ali pa 99%...če ni 100% ni nič Sama sem doživela tistih 100% iz leta 1999 na Madžarskem in ja, bilo je tako zakon in super, da grem zdaj v Turčijo...
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
jaz sem mislila čez kak mesec potovat v turčijo...vse je odpovedano..zaradi ptičje gripe...ne vem, če je turčija trenutno najbolj pametna destinacija za potovanje...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
-
picur - Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 2. 2006
- Kraj: lendava
astra_mb napisal/-a:jaz sem mislila čez kak mesec potovat v turčijo...vse je odpovedano..zaradi ptičje gripe...ne vem, če je turčija trenutno najbolj pametna destinacija za potovanje...
zvezi s tičjo gripo res ni priporočljivo odpotovati tja...
kar se pa tiče sončnega mrka, pa tudi jas sem pogledala 100%, pa bilo je fantastično...sicer pa tudi jasljubim astronomijo...
-
Petrusa - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Gorenjska
Moja sestra je bla v Turčiji par let nazaj. Šli so z njeno familijo in še enimi prijatelji. Obe družini sta zboleli. Bruhal so in driskal. Hrana je bla baje ful dobra, pili so samo pijačo v steklenicah (tud vode v steklenicah ne, ker te lahko odprejo pa not nalijejo navadno, ko jo natakar pred tabo odpre, pa ti itak ne veš, da ni original). V pijačo so si dajali led, ki je bil seveda iz navadne vode in izgleda, da so tam pobral neko bakterijo, da so po 14 dneh prišli čist shiran domov. So jim pa dal neko zmes tabaska, kave in še ene reči in to jim je baje ful pomagal. Tko da se izogibaj ledu, kar se ptičje gripe tiče pa tud pazi.
Pa obilo užitkov!
Pa obilo užitkov!
- opium
- Kofetarica
- Na forumu od: 19. 10. 2004
- Kraj: neutral zone
QueenA napisal/-a:29. 3. bo popoln Sončev mrk. Viden bo na naslednjem področju: klik
LP!
dobra si, da greš zaadi ene minute mrka v turčijo
glede ptičje gripe ni pomoje nobene panike...
lepo se mej
js sm pred par leti doživu mrk na Iosu in je blo res mega, prički so utihnl, presek ki je bil peklensko vroč pa je kr mrzu ratu
-
Chica Guapa - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 1. 2005
- Kraj: skoraj Ljubljana
Ah sm oktobra lani vidla 100 % sončni mrk v Madridu, tako da trenutno nimam posebne želje So mi pa zelo zanimivi te pojavi.
HASTA LUEGO
- QueenA
- Sramežljivka
Mrk bo ob 10:57 min (sam ne vem točno po katerem času, ali po našem ali po GMT), v Tručiji pa bo trajal 3 min 45 sec približno Tako da ni sam zarad ene minute
V Španiji pa je bil kolobarjast mrk, tistega bi tud zelo rada videla... Pa drugič
V Španiji pa je bil kolobarjast mrk, tistega bi tud zelo rada videla... Pa drugič
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Sem ga lani vidla v Madridu, pa se gre letos s šolo v Egipt pa Libijo zarad mrka za 10dni, pa sm hotla it, ampak ne zarad mrka, pač pa zarad Egipta, sam je mrk obvezno it gledat za doplačat je pa 70.000. Tok k ga bo pa pr ns je pa pomoje isto k nč, k lani k je biu kolobarjast se je še zmer čist lepo vidl, mal se je sam stemnil, temperatura je pa padla se mi zdi da za 4'. Drgač pa uživi ne =)
-
tiasha - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
Hmm no jst sicer tega mrka ne grem gledat v Turčijo, ker me to lih neki preveč ne zanima ... Sm pa drugač že bla v Turčiji, in sicer v Alanyi ... zdej recimo nam so tut težil, da ne smemo jest nobenga svežega sadja, vode, kakršnekoli odprte pijače, jajc, sira, šunke, sveže zelenjavee jada jada ja ... Me smo ble tm 3 punce, en tedn in smo se basale z vso možno hrano, vodo, sadjem ... res jedle smo čist vse kar nam je srce poželelo v tistem hotelu pa nam ni blo nič. Nobene driske, nobenga bruhanja, nobene slabosti ... Tko da, to je pomoje čist odvisno kje si pa tut vrjetno kakšn je hotel. Me res nismo mele nobene slabe izkušnje, zko kot recimo Petruša.
Zdej jst sicer ne vem kam greš pa ker ni poletje tut ni neke nevarnosti zarad hrane in tega ... glede ptičje gripe pa tut mislm ... sej če nisi lih v neki neposredni bližini teh ptic. Pomoje se nimaš kej bat!!
Zdej jst sicer ne vem kam greš pa ker ni poletje tut ni neke nevarnosti zarad hrane in tega ... glede ptičje gripe pa tut mislm ... sej če nisi lih v neki neposredni bližini teh ptic. Pomoje se nimaš kej bat!!
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
- QueenA
- Sramežljivka
Prišla nazaj iz Turčije! Živa in zdrava, polna vtisov! Imeli smo lepo vreme in prekrasen sončni mrk, za poskušino si slikico lahko ogledate tukaj. Tako je bilo videti iz tistega mesta, kjer smo bili in to je slika ene kolegica, ki je bila z nami. Meni žal slike niso uspele, a ni panike, popravna izpita bosta 1.8.2008 v Sibiriji in 22.7.2009 na Japonskem
Kako pa je tukaj zgledal mrk? Ste kaj opazovale?
Kako pa je tukaj zgledal mrk? Ste kaj opazovale?
- QueenA
- Sramežljivka
Hja, razmišljam o tem Na Japonsko pa bom šla sigurno! (v Sibiriji bosta 'le' dve minuti in nekaj popolnosti, med tem ko bo tisti mrk na Japonskem najdaljši v tem tisočletju, in sicer 6 min 31 sec na nabokljšem mestu, a žal bo to sredi oceana, na najboljšem mestu za opazovanje pa bo celih 6 min in 20 sec!!!, v Turčiji pa smo videli 3 min 45 sec popolnosti!)
Prvi neprebran prispevek • 15 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov