Solo dopust
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Malce OT (ne morem bit tih).
Upam, da nikoli ne postanem oseba, ki se zadovolji z 1 tednom dopusta na leto
Če mene vprašaš je zmeri premal dopusta, vsaj kakor opažam pri fantu, ki ima ene 25 dni dopusta na leto (ne vem točne številke), 5 dni kar odštejem zaradi raznih nujnih opravkov ali neslutečih situacij (ali kakšnega 2 dnevnega dopusta). Ostalih 20 dni je pa za 2 dvotedenska dopusta, v katerih si privoščiva vsakič po približno 1 teden "počitnic", to je minimum (2 tedna frej je zato, da lahko poljubno rezervirava datume, da nisva strogo omejena, ter tako dobiva ceneje, dopust mora pa precej prej rezervirat). Bi bla pa zelo vesela z dopustom vsaj 3× na leto, da bi šla še večkrat (no, sej tako grem pa sama oz. z drugimi). Ne vem kako mi bo potem v službi zneslo, ko bom
Ampak da ne bo pomote, vsak si sam poskrbi za dopust, da mu najbolj ustreza. Je pa res, da včasih paše bit sam.
Če mene vprašaš je zmeri premal dopusta, vsaj kakor opažam pri fantu, ki ima ene 25 dni dopusta na leto (ne vem točne številke), 5 dni kar odštejem zaradi raznih nujnih opravkov ali neslutečih situacij (ali kakšnega 2 dnevnega dopusta). Ostalih 20 dni je pa za 2 dvotedenska dopusta, v katerih si privoščiva vsakič po približno 1 teden "počitnic", to je minimum (2 tedna frej je zato, da lahko poljubno rezervirava datume, da nisva strogo omejena, ter tako dobiva ceneje, dopust mora pa precej prej rezervirat). Bi bla pa zelo vesela z dopustom vsaj 3× na leto, da bi šla še večkrat (no, sej tako grem pa sama oz. z drugimi). Ne vem kako mi bo potem v službi zneslo, ko bom
Ampak da ne bo pomote, vsak si sam poskrbi za dopust, da mu najbolj ustreza. Je pa res, da včasih paše bit sam.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- novapunca
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 11. 2009
*mala* napisal/-a:.
Nisem rekla, da bi bila zadovoljna z enim tednom dopusta, ampak, da imam dovolj en teden morja ali potovanja. Spet drugo je zadovoljiti se ali imeti možnost.
Na koncu pa jaz razumem, da tudi sama greš za en teden na oddih.
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
Oh jaz ti prav zavidam solo dopust. Kaj bi jaz dala, da bi imela kakšen dan samo zase.
Moj predlog je takšen, natoči si kad polno vode, dodaj kopel, prižgi radio in takole dve uri uživaj in se sproščaj v vodi. Zame je to eden najlepših trenutkov.
Glede dopusta pa, ko imaš enkrat otroke ali pa še koga drugega za katerega moraš skrbeti, skoraj ne veš več kaj je dopust, ali pa nimaš nič od dopusta.
Moj predlog je takšen, natoči si kad polno vode, dodaj kopel, prižgi radio in takole dve uri uživaj in se sproščaj v vodi. Zame je to eden najlepših trenutkov.
Glede dopusta pa, ko imaš enkrat otroke ali pa še koga drugega za katerega moraš skrbeti, skoraj ne veš več kaj je dopust, ali pa nimaš nič od dopusta.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
novapunca napisal/-a:Nisem rekla, da bi bila zadovoljna z enim tednom dopusta, ampak, da imam dovolj en teden morja ali potovanja.
Ne razumem ljudi, ki pravijo, da ne morejo živet brez morja....
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
novapunca napisal/-a:v-e-s-n-a napisal/-a:Meni se pač zdi to čudno oz. škoda dneve dopusta jemat, če si doma (ko ima povprečno zaposlen človek itak tako malo dopusta da... ) Sama tega nikoli nisem prakticirala, tudi poznam nobenega, ki bi to delal. Zato mi je pač nenavadno.
Da če se pač že vzame dopust, greš nekam in izkoristiš na polno. Ne pa da si doma, potem ko pa se ti 1x pojavi želja it nekam za dalj časa pa ne moreš, ker si že full veliko dopusta porabil, pa čeprav si bil samo doma.
Meni je to pač nenavadno...
Ti potem mesec in pol potuješ po svetu? No moram priznat, da se očitno gibljem v drugačnih krogih in med drugačnimi sodelavci, ker povperčno si folk, ki ga poznam vzame za morje en teden dopusta ali pa za potovanje lam na kakšen izlet.
Tako kot me je ena prej napadla, da nekati nimajo denarja za dopust, pa da je treba kdaj kaj naredit na bajti....to je drugo!!!! Če si ne moreš zaradi financ privoščit dopusta pač eno leto ne jemlješ dopusta oz. nekaj časa več delaš in si vmeš vzameš kak dan, dva frej...vsaj jaz bi tako naredila.
Če je treba bajto sezidat, je treba bit doma ker ti neki delavci pridejo neki na bajti štimat....to ok.
Ampak ne da brezdelno ždiš doma, in ti po 3 dneh rata dolgčas (maš dopusta pa še 4 dni.....men bi se zmešal).
In ja, če bi imela denar, bi mesec in pol potovala po svetu oz. šla na daljše potovanje v Azijo, si ogledala prestolnice Evrope ali pa samo Skandinavijo...pač...1x na leto bi bil to moj dopust. Naenkrat bi vse porabila, in vem da mi ne bi bilo žal.
Meni je tudi 1 teden morja premalo in nikoli se ne bi mogla sprijaznit s tem, da bi samo to lahko dobila...ljudje pač drugače funkcioniramo, razmišljamo....
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Nimam ne....vsaj ne toliko, da bi si lahko privoščila potovanja. Imam pa ga toliko, da si lahko vzamem dopust 1, 2 dni in grem za podaljšan vikend nekam ali pa za 1 teden nekam...pač ne lih za mesec in pol...
Ne pa da ždim doma!!!!!!!!!!!! In poleg tega še ne vem, kaj početi!!!!!
...kolikor vem, lahko neizkoriščen dopust koristiš tudi v prvi polovici naslednega leta...tako da, ne bi šel v prazno
Ne pa da ždim doma!!!!!!!!!!!! In poleg tega še ne vem, kaj početi!!!!!
...kolikor vem, lahko neizkoriščen dopust koristiš tudi v prvi polovici naslednega leta...tako da, ne bi šel v prazno
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
In tako tudi večina ostalih nima, zato ne gredo na mesečno potovanje ampak na tedensko. Dopusta pa ima vsak več kot teden dni in bil bil zelo neumen, če ga ne bi pokoristil. In ja dopust bi šel v prazno, če ga dva tedna ne izrabiš, ker preneseš lahko le razliko. Dvomim pa, da bi imela drugo leto denarja za dva meseca potovanj, da bi to s tem namenom prenašala.
Druga zadeva pa je sledeča:
Imam občutek, da še nisi zaposlena, če ne bi več vedela glede tega. Precej firm je, ki imajo kolektivni dopust, potem so firme, ki prisilno potiskajo zaposlene na dopust, ker nimajo dela, spet druge, ko je treba dopust prilagoditi delu in tako se je včasih težko uskladiti.
Pri nas je tako, da se moramo razporediti tako, da je polovica vedno prisotnih v službi. Prednost pa imajo tisti, ki so dlje zaposleni. Tako, da tisti, ki pride zadnji lahko izbira samo tisto kar še ostane. Prednost imajo tudi tisti z otroci.
Druga zadeva pa je sledeča:
Imam občutek, da še nisi zaposlena, če ne bi več vedela glede tega. Precej firm je, ki imajo kolektivni dopust, potem so firme, ki prisilno potiskajo zaposlene na dopust, ker nimajo dela, spet druge, ko je treba dopust prilagoditi delu in tako se je včasih težko uskladiti.
Pri nas je tako, da se moramo razporediti tako, da je polovica vedno prisotnih v službi. Prednost pa imajo tisti, ki so dlje zaposleni. Tako, da tisti, ki pride zadnji lahko izbira samo tisto kar še ostane. Prednost imajo tudi tisti z otroci.
- novapunca
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 11. 2009
Dopust mi zapade ja, če ga ne bi porabila. Sicer je tud boljše doma v strop gledat kot ga jim pustit. Ga je pa vedno treba prej vpisat - za čez poletje kar dva meseca prej + da morajo potrdit termin. Tko, da je kar težko planirat istočasno z nekom drugim, ko ima spet neka pravila. Pa saj kot pravim en teden že splaniram takole in to je moj oddih. Ostalo porabim zase, ali za razne obveznosti kot so zobozdravnik, ginekolog, zdravnik, spremstvo,...
Danes sem bila pri frizerju, v petek sem naročena za masažo. Vmes pa grem še v nabavo, da si kaj privoščim zase. Vmes pride enkrat kolegica na inštrukcijo izdelave gobelina,...
Danes sem bila pri frizerju, v petek sem naročena za masažo. Vmes pa grem še v nabavo, da si kaj privoščim zase. Vmes pride enkrat kolegica na inštrukcijo izdelave gobelina,...
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:43, skupaj popravljeno 1 krat.
- bonbonchek
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 8. 2010
Kaj pa vem, meni se ne bi zdelo nič čudnega da gre človek sam v kino. Why not. Jaz sem šla dostikrat sama na kakšno kavo preden se mi je začelo predavanje, sem se šla eye-contact s kakšnim simpatičnim kelnerjem, če je ravno bil (najbolj se spomnim enega uibr simpatičnega iz Cafe Ateljeja- madona da če bi ga zdej kje vidla oz. vedela kdo je, bi ga takoj povabila na kofe ).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov