Slovensko hribovje, gore [ZT]

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Hodiš rad/a v hribe?

Ja najlepše je biti čim višje nad morjem...
22
31%
Tako bolj srednje odvisno koliko je težka pot
16
23%
Samo na najbližji hribček na sprehodek
11
15%
Ne nemaram hoditi sploh kam...samo naravnost...
6
8%
Sem raje na morju
16
23%

Skupaj glasov: 71

snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a snezinka* »

Jaz mam tudi rada hribolazenje. Rada imam malo bolj zahtevne zadeve (Šmarna gora in Velika planina nista zame, razen če se gre s kolesom - ravno zadnjič sem šla na Šmarno z bajkom, al pa če je res dobra družba, sicer me pa hoja po gmajni, brez razgleda dela živčno). Je pa največji problem pomanjkanje družbe, ki bi se ji dalo hribolazit malo dlje. Večina kar jih poznam so samo za Šmarno goro, mogoče Krvavec ipd., tako da večinoma hodva s fotrom in bratrancem. Najbolj me pa jezi, da mi kdo cel let obljublja, kako bo šel z mano kam višje, potem si pa do takrat niti gojzerjev ne kup.

Ena mojih ljubših tura je bil Triglav čez Vrata, čeprav sem bila na Triglavu tudi še iz več drugih smeri (čez Krmo, čez Komarčo). Osebno mi Triglav sploh ni tako zahtevna tura, ker je zelo dobro označeno vse, poleg tega pa je na vsakem še tako banalnem mestu klin, zajla, ipd., res se potrudijo, ker vejo, da gre tu čez folka še pa še. Razgled je pa v lepem vremenu fantastičen.

Potem sem bila navdušena še nad Kočno (če je kaj zafrknjeno je pa tisto melišče, ko greš dva koraka naprej in enega nazaj in ko se bojiš. da bo zdaj zdaj kak kamen priletu v tvojo glavo) in Skuto čez Dolgi hrbet, kjer so res nevarni prepadi. Btw, zanimivo mi je blo, ko smo bli na Kočni samo 3-je, medtem ko je bilo čez, na Grintavcu, videti celo procesijo ljudi :P

Sicer sem pa obdelala predvsem Kamniško-Savinjske Alpe (Kočna, Skuta, Kalški greben, Grintavec, Storžič, ipd.) in nekaj Karavank (Stol). Julijske Alpe so pa iz moje strani še bolj ko ne neodkrite (razen Triglava), pa si želim v prihodnosti malo več še tja it pogledat. Imate kakšen predlog za kako res lepo, malo bolj zahtevno turo tja??

In še, kako nekoga, ki mu hribi ne dišijo preveč prepričat, da bi šel kam s tabo? HEHE. Jaz tudi česa ne maram, pa sem probala, in mi je zdaj všeč. :)
Zadnjič spremenil snezinka*, dne 19. Okt. 2009 22:54, skupaj popravljeno 1 krat.
kizzy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kizzy »

sicer je sezone že konc za visokogorje, bi ti pa ful priporočala za drugo leto glede na to da vidim, da imaš rada bolj zahtevne ture s klini in to...z vršiča na malo Mojstrovko po hanzovi in pol naprej na veliko ali pa na Prisojnik čez okno (čelada tu ni odveč) in nazaj po jubilejni (se mi zdi), ki je polna cvetja, potem kakšen Mangart ... z malo manj oz. nič klinov pa kakšen Špik nad Kranjsko G. al pa veliki Kanin ... ma tega je res fuul in mislim da ne boš nikjer razočarana ... ful lep razgled mi je še s Tičarice nad sedmerimi

mene je pa drugač letos najbolj navdušil "Montaž", ki je sicer v Italiji, takoj čez mejo ... z njega zreš na Kanin ... zakaj navdušil...zato ker prvič, ves čas hodiš v družbi kozorogov, ki so že skor udomačeni in se ne pustijo preveč motit, približaš se jim že na meter ... in drugič zato, ker je na koncu pred vrhom ene 60m lojtre, po kateri je treba splezat in če na njej zazreš pod noge vidiš celo dolino ... res fenomenalen občutek, za tiste, ki seveda nimajo straha pred višino

kako prepričat nekoga...hm, kot si rekla težko, vendar ko enkrat stojiš nekje s prekrasnim razgledom, mislim, da nikomur ni žal ... zato najboljše da čim bolj opisuješ kako je lepo, kaj se da videt, doživet ... izpostavljaj pozitivne stvari ... držim pesti da ti uspe
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

uf..jaz sem pa ful nekak lena za te reci, ampak ko se spravim in pridem na vrh sem pa fuuul vesela in me ful napolni z energijo tako da rada grem, amapk niti ne tolk pogosto. s fantom greva ponavad v do logarske in na kaksen vrh tam okoli. sma si kupila knjigo 101 izlet v slovenske gore in malo predelujeva izlete :D

nazadnje sva bla na Strelovcu...cuuudoovita planina! bolj kratka tura ampak res lepa :) je mal problem kr hodiva s psom, ki je spuscen in morma iskat take bolj neobljudene poti, pa brez klinov in zajl in tega =)
Uporabniški avatar
mitkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mitkica »

Jaz imam osvojenih kar en par hribov in gora iz Julijskih alp, medtem ko ostalo se mi pa kar nekako odmika v prihodnost :?

Za motivacijo imam tudi planinsko knjižico Slovenska transverzala (od Maribora do Ankarana), pa se kar pridno polni!

Slovenske gore so lepe, se pa splača tudi čez mejo pogledat.
Odgovori