FemmeFatal napisal/-a:Jaz pa obozujem hribe. Morje me spravlja ob zivce, ce sem dol vec kot en dan. Zadnja leta sicer ne hodim veliko v gore, smo pa s starsi, ko sem bila majhna, vsako poletje prezivljali v gorah. To takrat, ko se ni bilo moderno.
Svoj prvi dvotisocak sem osvojila pri rosnih 5-ih letih, na kar sem zelo ponosna. Sicer je bila samo Raduha, ampak vseeno ... za takega otroka ogromen dosezek.
Srcno upam, da bo kmalu spet prislo do tega, da bom lahko poletja prezivljala v nasih gorah. Najvecja zelja mi je trenutno Mala Mojstrovka. Za zacetek pa nameravam peljati kolega, ki ni bil NIKOLI visje kot na Mrzlici s solo, peljati na Okreselj in Kamnisko sedlo. Za prvic se mi zdi cisto dovolj.
Jaz pa svoj prvi dvatisočak pri sedmih... zimski pohod na Peco... doživetje ni kaj... od takrat dalje sem vsako leto gori... vsako leto mi je lepše... so pa gore meni bolj posebne kot morje...
Izziv je v tem da ostaneš to kar si,v svetu ki te poskuša narediti takšnega kot so vsi drugi!
obožujem gore. jih mam raje kot morje. morje me plaši, ker je tko velik, temen, globok, gore pa ponujajo svež zrak, odličen razgled in lepe turce.
moj prvi dvatisočak je bila raduha. do sedaj nisem osvojila veliko dvatisočakov, ker sta moja starša bol za krajše izlete v hribe. s fantom greva zdaj daljše in višje, ker oba rada hodiva v hribe.
vsako leto gremo za en teden v bohinj, enkrat smo bli tut v kranjski gori. in morm rečt da je en teden kr premalo.
najlepša tura do sedaj mi je bla pa črna prst. ki sm jo letos prehodla. sploh zadnji klanec direkt pod goro, ko narediš največji vzpon. in prideš šele po eni uri in pol do največjega klanca.
Obožujem hribe no morje tud isto, je pa res ja da so počitnice v gorah (v eni koči) res bolš kokr na morju.
Zadne čase ugotavlam, da mi bol pašejo ture k je bl strm hrib (Jerebikovc je biu tak nazadnje)..no zdj pa bl enostavne, k nimam še shojenih čevlov in me res užul vse.
še ena navdušenka nad gorami ...po hribih so me starsi nosili in vlačili od kar živim, prehodila sem že ogromno hribčkov kot gora na področju cele slovenije in tako spoznala dele naše lepe dežele, ki jih sicer nikoli v življenju ne bi, kljub lepotam gričov morm rečt da me veliko bolj vleče na naše 2tisočake z izjemnimi razgledi in letos sem osvojila že 2...najbolj fenomenalen razgled sem doživela pred leti s Tičarice nad sedmerimi jezeri, najhujši muskelfieber letos s Kočne, najboljšo pot pa po "zahtevni" varianti na Malo mojstrovko
Joj imam slabo vest...nikamor se letos med počitnicami nisem spravila v hribe...drugo leto začnem spomladi...
Pa če gre še kaka z menoj oz. še letos saj je ponavadi jesen zelo lepa pa še toliko vroče ni...začnemo z malimi hribčki...
Prevala na našem koncu je zelo lepa...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
jaz sem bla pa prejšnjo soboto kaj greš za en dan al več? pa mate rezervirano prenočišče?ker za prejšnji vikend je bilo že 14 dni prej že vse v naprej rezervirano-kao povsod. pol pa eni niso prišli pa sem dobila svojo posteljico
Za 2 dni gremo. Prvi dan do vrha, potem pa dol do Vodnikove koče, kjer bomo prespali, v nedeljo pa čist dol. Rezervirano nimamo, vendar pozna teta gor eno žensko, ki ji je zagotovila prenočišča. Drugače pa vem ja, je baje že 1 mesec vse rezervirano.
Sam hodim veliko po hribih s kolegom. Zadnje čase tedensko. Narava in šport - to je najboljša kombinacija.
Kar je zaskrbljujoče, je pomanjkanje deklet, ki bi tudi hodila v hribe. Srečujeva večinoma starejše, kake fante in v najboljšem primeru kak mlad par. Kje ste punce? Če bi ve vedele kaj naredijo za vašo rit hribi, si nebi dale dvakrat reči.
Zelo lepa tura, ki ni prezahtevna, je pa nad 2000m, je Sleme nad Mojstrano. Priporočam. Dajte napisat, kam ste kaj že šli in kaj priporočate. Če sploh še kdo hribolazi, razen staršev.
tudi jaz mam rada gore to izhaja verjetno iz naše familije kr so vsi pr nas čist friki na to nisem bila sicer še nikjer nevemkako visoko, ampak vseeno mi je zakon plazit po hribih že par let govorim, kako bi šla na triglav ampak nekako nikoli ne pride do tega.. upam, da mi vseeno rata no drugač pa so mi ene najlepših kamniško savinjske alpe oz vse tam okrog..
nekaj se menimo za avgust, da bi šli spet kam.. upam da rata no.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Moja sestrična in njeni starši so ful navdušeni nad tem in so bli že povsod in enkrat nekaj let nazaj so mene prepričali naj grem z njimi na Krnska jezera.Prvič in zadnjič.Js sem morsko dete in vse kar je v povezavi s hribi ni zame.Edino če me helikopter go pelje .
Meni je fajn hodit v hribe, čeprav se težko spravim...ampak ko si na cilju, je vredno vsakega truda...všeč mi je tudi čaj in domača hrana na kočah...pa čudoviti razgledi naokoli...ponavadi grem na kakšne lažje do srednje težke...na Triglav pa ne vem, če mi bo uspelo prilezti, ker imam strah pred višino...
eno vprašanje ... mi pa z družbo razmišljamo da bi šli v Trento ... pa me zanima, če je katera iz tistga konca doma? da bi mogoče mal povedala, kje se splača cenovno prespat pa to .... al pa če je katera bla že gor pa mal bolj pozna te scene? hvalaaaaa
The greatest thing you`ll ever learn is just to love and be loved in return....