sam naokrog-kdaj,kako,kam,..?

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 19. Okt. 2005 17:29

hm...nism najdla podobne teme...zanima me, kdaj ste prvič šli sami al pa s kšnim prjatlom km v tujino? pa kam? pa kako je blo, ste se znajdl pa to? k js bi za božič oz. novo leto šla km, berlin al pa rim al pa....nevem, nekam bi šla no :) pa mami še ne ve če bi me pustila, prau da sm premlada...oči bi me pa pustu...sm pa 2. letnik, decembra bom 16 stara...no, povejte mal svoje izkušnje s tem =)
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 7. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a el bou » 19. Okt. 2005 17:39

hmmm... pri 12h sm sla prvic v anglijo z 2 tedna... zdj pa z fantom okol hodm... ja ce gres, in ce ti starsi pustijo ti predlagam- london, pariz, beograd... ubistvu kolk dalec bi ti sploh pustil jit... drgac zdle prot zimi je najleps najet ksno koco kje v avstriji, par prjatlov za ksn tedn in uzivat pa bordat oz. smucat...
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
nogica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a nogica » 19. Okt. 2005 18:39

Jst že od nekdaj sama velik potujem, sm kr samostojna punca :)
Sej mam zlo rada družbo, ampak za neka daljša potovanja mi je bolje, če greš solo.
Že kot majhna punčka (10let) sm hodila sama z vlakom recimo v Zagreb, v Avstrijo in druge sosednje države. No, pri tistih letih sm sama potovala, na določenem cilju so me pa pričakali kašni sorodniki/ prijatelji.
Da bi bla pa prav sama ... Šla sm v London pri 15.letih. The best počitnice ever!! Tm sm bla sicer samo tri tedne, pol mi je blo žal da nism šla za dva mesca ali kej tazga. Tut pri 16.letih si dost star, da znaš poskrbet zase, če seveda nisi navajen, da ti mamica vse s prstkom pokaže ;) Itak zna pa vsak razmišljat s svojo glavo?!
London. Center mesta. Ljudi. Jst. Zemljevid v roke --> kaj češ lepšga. Samo znajdt se je treba, morš bit samostojna in to je vse.
Pejt če maš možnost. Itak povsod spoznaš ljudi, sploh ti vsi hočjo pomagat, k te vidijo z zemljevidom v roki, ipd.
Prepriči starše in pejd če maš možnost. Jst sm tko doživela nepozabne počitnice ...
Če se bojiš it sama kam, pejt na kakšen krajši izlet s prjatlco za začetek. Recimo med vikendom na Dunaj. Lih tok, da dobiš filing in spoznaš kok so potovanja fletna :flower:

In nasledn moj plan je Kanada - letos ali naslednje leto. Takoj za tem pa Avstralija. Tudi druge države so mi ljube, ampak to bo prišlo sproti. Mogoče mi bo nekje tok všeč, da kr tam ostanem. Pri meni se nikol ne ve.
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 19. Okt. 2005 18:42

Se mi zdi, da je že bla podobna tema...
Drgač pa lani s prjateljicama na morje - konc 2. letnika.. Drgač sem pa skoz hodila že od 5. razreda tko na razne priprave pa tekme naokol brez staršev (sam je bil pač trener zraven), pa k prjatlci na morje pa tko...
Sam mi pa lani recimo niso pustil, da bi šla za en teden s prjatlco v London - easyjet&hostli - razlog: kao so une k bi šle zraven vseen starejše ipd. (ubistvu ne čist utemeljen razlog :/ )... Sa dobr, pol sm bla mal happy, da nisem šla, k je bil lih takrat un terorističen napad pa tko..
Upam pa, da gremo letos za novo leto kam! Se še menimo.. ;)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
smotkA
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkA » 19. Okt. 2005 20:50

Jst sm bla tud sama ze kr na velik koncih.. recimo letos v Londonu, lani v Švici, zdej grem v Italijo v petek, na morju itd .... Stara sm pa 17 let, tko da vidš, da ni panike .... Prvič sm šla pa nekam brez staršev za več dni v petem razredu razredu, ko sm šla sama do Pule, kjer sm bla pol neki časa pr prjatlci. Zihr še kej, sam se zdele ne spomnem .... :)
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 19. Okt. 2005 21:40

u, vidm da kr hodte okol =) ne, sej brez staršou to grem itak usak let ene 4x km bl delč....no, smo se doma zmenl da grem za 1 tedn u berlin, 12.-19. decembr :) ma kdo kšne nasvete? a u hostlih je varno bit z več folka u sobi, mislm če bi kradl pa to...pa če kdo ve za kšn dobr hostel, pa da je u centru al pa bliz?
Uporabniški avatar
@
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a @ » 20. Okt. 2005 9:30

Prvič, da sem šla res sama nekam v tujino za dlje časa, je blo konec prvega letnika srednje šole. Preko nemške agencije sem šla v London v jezikovno šolo za tri tedne. Zakaj z Nemci? Ker nisem hotla met ob sebi Slovencev, ker pol se ne bi nč matrala z angleščino. No, potem sem šla še 2x med poletnimi počitnicami (torej konec 2. in 3. letnika) najprej v Brighton za en mesec in pol in nato v Portsmouth za dva meseca, ko pa sem prišla na faks se je pa začelo. Kar precej sem potovala, najboljše potovanje od vse pa mi je bilo lansko leto, ko smo šli na Tajsko za tri tedne (5 prijateljev :cool: , sam še kuža nam je manjkal, haha :P ) - prvič, da smo šli sploh kam skupaj in že prvi dan smo se ga tko napil, da smo si vse v faco povedal, pol smo mel pa tri tedne miru... Aja, pa letos v Jordaniji z lubijem je blo tud ful noro :zustimm:
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 20. Okt. 2005 11:20

...
Zadnjič spremenil kr.ena, dne 02. Jan. 2009 22:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
***PINKYCA***
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a ***PINKYCA*** » 20. Okt. 2005 18:25

:gruebel:
Zadnjič spremenil ***PINKYCA***, dne 22. Avg. 2009 21:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 28. Jan. 2006 3:55

Čisto sam dlje kot do Hrvaške obale nisem prišla. Sem bila vedno v spremstvu s kolegičinimi starši (ali ona z mojimi) ali s šolo.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Uporabniški avatar
*tamalla*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 3. 2005
Kraj: celje

Neprebrana objavaNapisal/-a *tamalla* » 28. Jan. 2006 9:52

njadle ko sem šla je bla italija...
drgač pa če frem iz slo grem ponavadi na hrvaško k sorodnikom potujem pa ne glih... :?
Uporabniški avatar
*melby*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *melby* » 28. Jan. 2006 10:28

Čisto sama nisem šla nikamor, sem pa šla pri 15-ih s fantom na morje na Hrvaško, potem pa itak še vsako poletje z njim na morje, večinoma na Hrvaško, lansko leto pa sva šla v Romunijo ... upam, da naju tudi letos kam malo bol daleč zanese :D
* ~ ne oziraj se za drugimi, bodi originalen ~ *
chocholate
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 2. 2006
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a chocholate » 13. Feb. 2006 18:23

Jst sm šla lani prvič sama na morje (stara bla 16let), pa letos enako, pa maturanc pa za počitnce grem v španijo...
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 15. Feb. 2006 11:12

gledat tekmo F1 v Budimpešto... za 2 dni... mislm da sm bla stara tam okol 20 let...
The secret of success is consistency of purpose.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov