Pritožbe na delo potovalnih in turističnih agencij

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 15. Jul. 2009 9:55

1. ne rabiš bit nevemkoliko razgledan in imet nevemkoliko pojma o potovanjih zato, da bi vedel, da če greš v zanzibar ne boš v keniji pristat :roll: mislim, da vsakemu toliko pamet kaže, da to ve, tudi če prvič potuje.
2. če hočeš navodila v slovenščini, pač leti iz ljubljane
3. verjetno da na agenciji ne rečejo samo, da letiš iz Italije, ampak ti povedo kraj, zdaj, če si ona tega nista zapomnila oz. registrirala, da so jima povedali, to ni krivda agencije. Pa najverjetneje je bilo (oz. zagotovo) na kartah napisana tudi kratica letališča, če ne celo ime, tako da bi komot lahko poiskala. Ma ne moreš se peljat na letališče, pa sploh ne veš katero, ahhh..
4. tole na letalu (glede sedežev), nima agencija nič poleg. Če imaš ti karto s tem in tem sedežem, ma lahko spokajo vsi stran, ne bom valda jaz šla na sedež, ki sploh ni moj, to se moreš ti s stevardeso/stevardom zmenit :roll:

In še zadnjič: Stranka ima v celem letu mogoče 1 ali 2 obiska na agenciji, točno ve, kaj bi takrat rada, na agenciji pa mi nismo njihova edina briga, majo na 100 strank dnevno, tako da menda pa res ne morejo vedet vsega, kar si ti želiš. Bi lahko komot šla na agencijo pa vprašala v kerem kraju je letališče, ne vem no, meni je to nekako logično, ker oni ti (vsaj verjetno) ne vidijo v glavo :wink:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
krenaše
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a krenaše » 15. Jul. 2009 11:47

Eni trdijo eno, drugi trdijo drugo. Uradno smo ŠE VEDNO v pravni državi, kjer lahko poveš svoje mnenje ter izkušnje!!
Očitno eni ne razumejo ali nočejo razumet (vsaj po končani srednji šoli bi naj človek prebrano tudi razumel) kar nekdo napiše.
Škoda debatirat, če mi je do čveka, grem na kavo, kjer ljudje moje besede razumejo :lol:
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 15. Jul. 2009 14:02

^^ meni namenjeno tak čisto slučajno?

Ker če je, pol ne vem kaj te moti na tem oz. česa ne razumem. Če ti poveš svoje mnenje in izkušnje je ok, ne moreš pa drugega krivit za to, za kar si sam kriv :roll:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 15. Jul. 2009 16:11

lolitaa & tamarra*...ja sej je nekak logično, da če greš v zanizbar, da nimaš kej delat v keniji.ampak tist moment takrt ko si že tko presenečen in ko ti še praktično rečejo, da morš it do kenije, pač misliš da je to prav.
men se zdi tole vse skupi precej v ku*cu organizacija.
in kukr sm jst razumela je ona klicala katero letališče, pa se je predstavnik na hitro poslovil in ji je potem ena druga gospa pomagala.Pozanimala se je,želela je ponoč, jo je iskala, dobila je pa ni.

Tamarra*...
2.men se zdi pravilno korektno in logično, da če se v sloveniji dogovorim za potovanje in slovenski agenciji plačam zadevo, da mi tudi da slovenska navodila in napotke!80% letov se prične izven naše države, in neglede na vse bi morala agencija poskrbet za slovenske dopise!tlele jst nimam nobenga opravičila.so ljudje, ki ne znajo drugih tujih jezikov kot samo angleščino in jim en tak dopis,ki še po možnosti vsebuje pomembne podatke, prou nič ne koristi!in to ni prou!
3.nekatere agencije so žal, tud precej površne.jst sicer nimam slabih izkušenj, ampak slišala sem pa že marsktero podobno situacijo.in zato ni nihče drug kriv, kot agencija.
4.tlele sm razumela da sta imela skupna sedeža?sicer pa če letiš v dvoje, je spet nekak logično da dobiš skupaj zic na letalu?al pač ne?

in z zadnjim se strinjam, lahko bi ja..ampak lahko bi tudi agencija poskrbela bolj konkretno za organizacijo in obveščevanje.
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 15. Jul. 2009 17:13

^^ ne, ni nujno da dobis skupaj zic na letalu. Z mojim sva iz Turcije letela nazaj narazen...
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
poletje06
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja

Neprebrana objavaNapisal/-a poletje06 » 15. Jul. 2009 17:34

a_pikica_a napisal/-a:^^ ne, ni nujno da dobis skupaj zic na letalu. Z mojim sva iz Turcije letela nazaj narazen...

joj ljudje, je rekla da sta mela zice skupaj in da se je ena italijanka usedla na njenega in se pizdila na njo, češ da je to njen sedež.. stevardesi bi mogla vržt boarding pass u glavo, da bi videla, kateri sedež ima določen..
je pa logično, da kasneje ko prideš na check-in, slabše sedeže dobiš in pomožnost razdrobljene, ker tisti ki pač prej pride, sebi lepo postilje.. tako pač je.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 15. Jul. 2009 19:14

*purple* napisal/-a:lolitaa & tamarra*...ja sej je nekak logično, da če greš v zanizbar, da nimaš kej delat v keniji.ampak tist moment takrt ko si že tko presenečen in ko ti še praktično rečejo, da morš it do kenije, pač misliš da je to prav.
men se zdi tole vse skupi precej v ku*cu organizacija.
in kukr sm jst razumela je ona klicala katero letališče, pa se je predstavnik na hitro poslovil in ji je potem ena druga gospa pomagala.Pozanimala se je,želela je ponoč, jo je iskala, dobila je pa ni.

Tamarra*...
2.men se zdi pravilno korektno in logično, da če se v sloveniji dogovorim za potovanje in slovenski agenciji plačam zadevo, da mi tudi da slovenska navodila in napotke!80% letov se prične izven naše države, in neglede na vse bi morala agencija poskrbet za slovenske dopise!tlele jst nimam nobenga opravičila.so ljudje, ki ne znajo drugih tujih jezikov kot samo angleščino in jim en tak dopis,ki še po možnosti vsebuje pomembne podatke, prou nič ne koristi!in to ni prou!
3.nekatere agencije so žal, tud precej površne.jst sicer nimam slabih izkušenj, ampak slišala sem pa že marsktero podobno situacijo.in zato ni nihče drug kriv, kot agencija.
4.tlele sm razumela da sta imela skupna sedeža?sicer pa če letiš v dvoje, je spet nekak logično da dobiš skupaj zic na letalu?al pač ne?

in z zadnjim se strinjam, lahko bi ja..ampak lahko bi tudi agencija poskrbela bolj konkretno za organizacijo in obveščevanje.

jaz pač rečem je*bat ga glede informacij v slovenščini. Moja dva ko sta prvič šla tudi noben ni imel pojma o nemščini, angleščini, kaj šele o španščini (ker sta potovala v špansko govorečo državo), pa sta tudi prepotovala pol sveta z vmesnimi pristanki. Ne vem, če se sploh na kateri agenciji dobi informacije v slo.
Sedeža naj bi imela skupaj ja - sej sem rekla, da bi si mogla sama 'izborit' to na letalu, da tu nima agencija nič, RAZEN, če sta si predhodno rezervirala sedeže, potem je agencija dolžna vrniti denar. Glede logičnosti, da sediš skupaj - mi smo šli 4je, smo imeli sedeže rezervirane skupaj, pridemo na letalo in ni bilo prostora ker so meli neko zmešnjavo s prejšnjim letalom in smo se tudi čez pol sveta peljaji vsak na čisto svojem koncu. Pa smo preživeli, pač denar nazaj dobili, če ne rezerviraš pa pride do zmešnjave pa pač žalim slučaj :)
Barbi5
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Barbi5 » 17. Jul. 2009 8:03

Vse imate prav, res sva si bila sama kriva... ampak se zavedate, da sva bila na poročnem potovanju!?!? Vsaj toliko bi lahko bilo poskrbljeno s strani agencije, da bi nama dala ustrezne podatke, na letalu pa sem se razjezila zato, ker sva imele s tisto Italijanko iste številke sedeža, en sedež malo bolj spredaj je bil pa še prost. Vendar si ona ni dala reči, pa je potovala SAMA!!

Glede dela vseh agencij pa imam na splošno bolj slabe izkušnje - gre jim samo za denar, navsezadnje zakaj pa je potem toliko pritožb!?! :))

No, saj pravim: zdaj ni več pomembno, važni so raje tisti lepi trenutki, ki pa jih tudi ni bilo malo!!
keksy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 4. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a keksy » 17. Jul. 2009 8:54

densy napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:na naši gimnaziji so šli predlan na maturanca z agencijo Jupiter in je blo baje porazno.. ko so pršl dol sploh ni blo rezerviranga hotela tk da se pol razdelil v tri hotele, en je bil brez zajtrka, brez tople vode, z umazanimi rjuhami :? pa baje so ful preplačal.. in zadnga obroka niso hotel plačat.. pa še ful enih pizdarij so mel, sam zdej se ne spomnem usega..

ja tut mi smo šli z jupitrom, in pol k ti še uno faking zapestnco zaračunajo kao za klube, pol so ns pa vozil (itak bivališče oddaljeno od mesta 15 min vožnje od plaže pa pol ure peš) do jupiter bara. aja, italjani in ostali ljudje so not šli lohka brez zapestnce.. krene nategancije..

Podpis!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Jul. 2009 19:42

Tamarra*...ja kukr komu se pač zdi.Jst pač za določen, sploh ornk dnar pričakujem tud nekej v zameno.Sigurno pa ne vse tako nekako po šalabajzarsk :roll: Pač niso usi ljudje, ki potujejo sposobni preračunat in pregruntat use zadeve, ampak pričakujejo da jim bo agencija dala dost jasna navodila kako in kaj.Zame pač to, da so v tujem jeziku niso jasna, neglede na use.mislm, da jim krona nebo z glave padla pa tud bankrotiral ne bodo če bodo pretipkal navodila v slovenščino in po sloveniji razpošiljevali slovenska.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 21. Jul. 2009 15:39

Glede te cele štorije z Zanzibarjem je moj edini komentar ta, da ni ravno pametno, da ljudje že na prvo "orenk" potovanje silijo v Centralno Afriko. Turistični vodiči niso vaše osebne varuške in nekako se pričakuje, da se človek zna sam z avionom peljat, ne da ga je potrebno za roko držat, da ne pristane v napačni državi.

Vidva sta se čisto preveč zanašala na to, da bodo z vama delali kot z otrokoma, kar je razvidno že iz tega, da se nista pravočasno in samoiniciativno pozanimala, s katerega letališča sploh letita. A ni to že pri rezervaciji dopusta bistven podatek? Kaj pa, če bi se (ko bi že vse plačala) izkazalo, da letita iz Rima?

Edina stvar, ki jo agenciji res lahko očitata, je izkrivljen opis hotela, ker za kolobocije s transportom niso krivi na Kompasu, ampak v večinski meri vidva, nekoliko pa tudi letalska družba, ki je delala sedežni red.
Ampak to, da so opisi hotelov v katalogu neresnični, je spet dejstvo, ki je normalnemu človeku znano. "Očarljiva mirna vasica v osrčju narave" je v resnici zabačeno selo s sedmimi prebivalci in dvema osloma, "bližina letališča" pomeni, da bo nonstop hrup, "rustikalno opremljene sobe" so samo drug izraz za 30 let staro pohištvo.
V bodoče vama svetujem, da hotel pred rezervacijo preverita na http://www.tripadvisor.com/ , kjer ocene hotelov pišejo gosti sami, zato so precej bolj realne.
Uporabniški avatar
lubenica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 4. 2006
Kraj: lublana

Neprebrana objavaNapisal/-a lubenica » 02. Avg. 2010 21:11

jowko napisal/-a:Sj tudi če je kvalitetno potovanje in kvalitetna organizacija itd. itd. itd.
in če potuje 1000 folka a misliš da bodo vsi zadovoljni? :roll: in da ne bo pritožb?

Ta debata se ne bo nikoli končala... samo v prepir se lahko sprevrže... kot ponavadi...

tko da se umikam iz teme... svoje sem pa povedal!

Vem da si komentiral že zdavnaj - a vseeno. Agencija je dolžna zagotoviti svojim strankam pošteno poslovanje. ČE ima agencija v katalogu napisane zavajajoče stvari, kot so: hotel ima bazen, hotel je nabolje ocenjen v tej in tej državi, hotel je miren, ima klimo, itd in se potem pokaže, da je vse to navaden bullshit ?Povej mi, mar to ni zavajujoče? Kot so to na primer oglasi za kakšne čaje za hujšanje in podobn bullshit, ki se btw tud kaznujejo s strani inšpekcije? Agencija je dolžna zagotoviti tisto, kar oglašuje in pika. Če ne zagotovi se potrošnik pritoži in pika. Če agencija oglašuje za nek hotel da je oh in sploh, mu ful navije ceno do amena, je to po tvoje fer? Mar naj to še kar delajo, nekaznovano, ignorantsko, pač malodane kot da je njihova stranka ničvredna? Seveda da ne. Dokler bomo takšne stvari dovoljevali, se bodo vedno tudi dogajale, zato je treba temu nardit konc. In pika.
Uporabniški avatar
lubenica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lubenica » 02. Avg. 2010 21:21

papaya86 napisal/-a:vse agencije nategujejo. To je njihov vir zaslužka. Tut pri najbolj priznanih se to dogaja (kompas holidays) kolegica je šla v ameriko in je plačala hotel, sobe zanjo pa niso imeli ker kompas ni poslal hotelu njene rezervacije. Ko enkrat dobijo denar jim je vseeno zate. Tako da nima veze ali je študentska agencija ali normalna. In opozarjam vse ki hodite na razne last minute akcije-tam te še hitreje prinesejo okoli in NE MOREŠ se nad ničemer pritožiti, ker to ni bil aranžma redne ponudbe. Tako da te lahko vtaknejo v najbližjo luknjo in nimaš pravice niti pritožbe napisat. V glavnem pazite.

To seveda ni res. Pritoži se lahko vsak po 8 dneh od prihoda z potovanja, kot stoji v obligacijskem zakonu... Ne vem zakaj takšne neutemljene trditve brez kakršnegakoli preverjanja??
Uporabniški avatar
lubenica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lubenica » 02. Avg. 2010 21:45

Tamarra* napisal/-a:^^ meni namenjeno tak čisto slučajno?

Ker če je, pol ne vem kaj te moti na tem oz. česa ne razumem. Če ti poveš svoje mnenje in izkušnje je ok, ne moreš pa drugega krivit za to, za kar si sam kriv :roll:

Kot je povedala že mislim da purple - agencija bi jima lahko razložila vsaj osnovne stvari, saj je dolžna preskrbeti program potovanja in jima razložiti najbolj osnovne stvari - tud to ve vsak ˝pametnjakovič˝ podoben tebi, ki dela v agenciji, da je to MUSS!!!! Tko da ne nabiji kle bedarije pa ne soli ljudem pameti in se ne norčuj iz nekoga, ki še nikoli ni bil na avionu in verjetno sploh nikjer izven Slovenije, da bi se mu zdelo vse tako zelo samoumnevno kot se to zdi tebi! Če ljudje nekaj plačajo, potem lahko za svoj denar to tudi zahtevajo!!!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Avg. 2010 22:09

V temi stari eno leto je pa res luštno pametovat :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov