Praga

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 27. Maj. 2008 17:36

sokolja napisal/-a:kakšno je kaj vreme v Pragi?
a tam imajo evre?

Midve sva bli julija al avgusta, blo nej bi okol 25°C, sam je bil lih nek "vročinski val" in je blo lepo 35°C+.
Poglej kako vremensko napoved za tujino. Vpiši "Prague weather" v googla pa bo. :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 27. Maj. 2008 17:47

jst sem bila tam pred štirimi leti, julija, pa je blo tud vseh 10 dni, kar sem bila v pragi, nad 30 stopinj.

Hm, za evre se ne spomnim, jst sem imela takrat njihove krone sabo.

Je pa ful bedno to (sej ne vem, če to še prakticirajo), ker imajo posebne cene, če si češki državljan, in posebne (neprimerno višje), če si turist. Tko da, razen če u nulo ne obvladaš češčine, se pripravi, da boš plačevala tud do 60 odstotkov več kot Čehi. To velja za razne vstopnine v muzejih, oglede itd. Se ti pa splača met ISIC kartico sabo, ker maš pol popust pri teh stvareh.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
Kasiopeia
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kasiopeia » 27. Maj. 2008 23:06

Jeseni še niso imeli evrov... Sicer pa je Praga definitivno vredna obiska!!
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 29. Maj. 2008 11:52

Ne, češke krone.

:/ zdej morem pa še u menjalnico...
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Sp3lca » 29. Maj. 2008 15:49

Pa še to je odvisno v katero. Jst ka sm šla na banko jih niso meli, pa so mi jih naročili in sm dobila v 2 dnevih. Če pa misliš gor menjat, glej kake provizije jemljejo, ker te v nekaterih lahko kar fajn osleparijo.
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 07. Jun. 2008 10:34

danes ponoč sem prišla iz prage. mesto me je ful impresioniralo, prisežem da bom šla še tja ampak ljudje....no comment. sam čakajo da te oberejo. s prijateljico sva šli u picerijo in naročili pico. prinesel nama je kruh z nekim ogabnim namazom, ki se ga tut piknle nisve. in na koncu nama je zaračunal za tisto sranje 30 kron. sem se razp**** in je rekel da to spada zraven. halooooo

tako da pazite
Uporabniški avatar
[alone]
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: LJ - KR neki umes :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [alone] » 07. Jun. 2008 21:49

waw, če bi imela denar bi šla šeenkrat v prago ..... sicer sem šla že 2 leti nazaj ampak je blo fenomenalno ... sem bla tm sam tri dni ampak je blo zakon .... ljudje pa itak, če vidjo da si tm tujc izkoristjo vsako stvar da te oberejo, to pa ni sam v pragi
Uporabniški avatar
bleona
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a bleona » 01. Avg. 2008 22:30

:!: ::::::NUJNO:::: :!: pred kratkim sem odprla eno temo da se z družbo odločamo kam bi šli.no beseda je padla in gremo v prago :D
po netu sem si že ful prebrala o pragi,znamenitostih and so on.povečini po turist quide-ih in po parih forumih na katere pišejo tujci iz večih krajev sveta,povečini američani.
ful me zanimajo še kakšne vase izkušnje,kje vam je blo všeč,kakšne podrobnosti...kok se kej iz prage splača it ven,pa kam bi šli vi?kutna hora,karlštajn,Česki krumlov...??Prva in zadnja sta sicer pod unescovo zaščito,karta tud ni draga...samo kok je tam potem se kej za videt?Ker najbrž si cel dan pol tm?A je kaj takega,ki ni turistično preveč oblegano in se splača videt?
Pa še nujno:a kdo ve kje je v pragi muzej voščenih lutk.kakšen let nazaj sem slišala da je tam,tud na netu je neki,samo rabla bi točen naslov,ker nisem nikjer zasledila.
upam da bo kdo kej hitro in konkretno napisal,ker res rabim
Uporabniški avatar
bleona
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a bleona » 01. Avg. 2008 22:48

a res noben nic ne ve? :?
Uporabniški avatar
bleona
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a bleona » 02. Avg. 2008 19:02

<----prej sem torej odprla novo temo,ker tukaj ni blo nobenega odziva,pa so jo seveda takoj zaklenili :roll:
najlazje je zaklenit vse skupaj pa pametno povedat da tema ze obstaja kot pa da bi kdo kaj pametnega napisal
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 02. Avg. 2008 20:07

dj se pomir... sj lohk tud tele štir strani za nazaj preberš, no!

sicr pa jst grem jesen v prago. zravn bom šla pa še v kutno horo, uno cerkev iz kosti pogledat pa še kj malga zravn
kokr jst vem v pragi ni muzeja voščenih lutk. vsaj ne madam tuso (london, berlin). maš pa en muzej dekorativnih umetnosti, sicr je pa polhn teh muzejev. sj maš na netu vse
Uporabniški avatar
bleona
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a bleona » 02. Avg. 2008 21:14

sej se nc ne jezim,sam nazivce mi gre..prebrala sem si pa so vec al manj same nepomembne stvari napisane v te temi,ki jih ze vem pa dost je takih splosnih stvari pa vreme
in ce nisi opazla me je zanimal par dolocenih vprasanj.pa tud nisi vidla da sem si na netu ze prebrala,ampak po vecini pisejo tujci...vseeno raje slisim mnenje kakega slovenca
pa ta muzej voscenih lutk sem potem nasla,ampak mi ni tok privlacen.vedla sem da ni isti kot v londonu in nisem pricakovala da so notri razni bradi pitti in angeline ampak mi vseeno ni prevec vsec,ker se mi zdi tud slabsa kakovost lutk.ja ta kutna hora je tud meni vsec drugace,sam nevem kok se splaca it tja...ma nevem...tenksi)p.s.a gres z agencijo al sama s frendi?)
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 02. Avg. 2008 22:15

Kaj ti gre na živce, da nisi dobila odgovora v minuti dvajset? :? It's not all about you... :wink:
Veliko tistih, ki so že bili v Pragi, je že kaj napisalo v to temo, vsi pa niti še bili nismo in ti ne moremo odgovoriti.

Po mojih izkušnjah s potovanji je najboljša opcija iti v knjižnico in si sposoditi kakšen turistični vodnik (zbirke Lonely Planet, Mesto na dlani ipd.), ga prelistati in se sam odločiti, kam in kako... :)
Princezna
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Princezna » 03. Avg. 2008 16:05

V Pragi maš poln muzejev voščenih lutk...notr niso svetovno znane osebnosti ampak pomembne osebnosti Češke. Jst sm bla in morm rečt,da mi je blo zanimiv. Karlštejn se splača pogledat, vstopnina je nekje 100 kron, povratna karta z vlakom je ful pocen pa fl vidiš, ubistvu če te zanima grad....drgač je to majhna vasica. kutna Hora je fenomenalna, cene so nizke, Kostnica je zanimiva ampak morbidna, česky Krumlov je na čistem jugu Češke, reče se mu mala Praga in je ful lep.Pa še en pocen hostl majo pa penzion.
Za vn je v pragi polno klubov, jasno je, da so vstopnine visoke, najbolj poznan je pri Karlovem mostu, 3 nadstropja in je s tem največji v srednji Evropi.
Po mojem mnjenju se z agencijo ne splača it...velik boljš je it sam...nimaš se kej zgubit...jst hodim tja že zdej redno ene tri leta na vsake tri mesce, ker mi je pač fenomenalno, mesto ma eno posebno energijo in grem tja napolnit baterije.Zdej jo že tud tolk poznam, da sm ubistvu tam ko doma. hostli so poleti dost dražji (ne vem pa več cen,ker zdej spim pr praških prjatlih). Češka je turistično ful oblegana...ampak se splača.
Še kej?

somebody: cerkev v Kutni Hori ni iz kosti ampak je notrjanost sestavljena iz kosti, grb češke družine, lestenec ipd

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov