potovanje z letalom
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
roxy* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 2. 2005
Jaz moram rečt da nisem imela kakega groznega straha pred letenjem, a me je vseeno mal čudn feeling dajal, ko sm gor stopala. Grozno se mi je zdelo na začetku, ko ti vse postopke povejo in pokažejo kako moraš ukrepat, v primeru nesreče, če zmanjka zraka kje dobiš tiste dihalke pa kako si jih nadet, pa kje so rešilni jopiči in to. Kr strah me je ratalo ko sm to poslušala. Sicer pa itak prav da to povejo! Drugače pa moram rečt, da je let bil v redu. Men je blo prav fajn. Pa zanimivo je dol gledat pokrajno. ko pa smo ponoči pristajali, je blo prav noro lučke v mestu gledat s take višine! Svetovno! Res lep razgled.
Nič takega ni na letalu, ne se bat. Še všeč ti bo!!! Le pogumno!
Nič takega ni na letalu, ne se bat. Še všeč ti bo!!! Le pogumno!
-
Tamala` - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
bambi napisal/-a:imam en velik problem.konec aprila potujem v london za en teden.problem pa nastane tukaj ker se ZELO bojim leteti, verjetno je to povezano z strahom višine.celo življenje pravim da me noben ne spravi na letalo, ampak sem se odločila da moram vse to enkrat premagat če hočem videt vsaj majhen del sveta...
zanima me kako ste kaj vi glede tega, če ima kdo enak problem kot jaz in kako se da vsaj malo sprostit oziroma se rešit tega straha.meni so predlagali da vzamem kakšno pomirjevalo da mi bo lažje...kakšni so občutki ko si na letalu?
Na letalu sem pa tako uživala..tako fajn občutek je ko vzleti in ko pristane..pa pogled dol je enkraten
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
samomojca napisal/-a:Jaz sem že večkrat letela z letalom in me je ZMERAJ strah. Pred letom cel dan nič ne jem, ker se bojim, da bom bruhala (še nikoli nisem), sem zmeraj najbolj bledo bitje na letalu, strah me je vzleta, strah me je pristanka, sam let je pa ok. Ni me strah, da bi se letalu kaj naredlo, bolj me je groza tega občutka v želodcu, ker mam bolj slabi želodec...
Tako da, tud če te je strah mej v mislih tisti kraj kamor greš, pa boš vidla, da se splača malo potrpet.
ja mene tud zmer zvije preden morm kam letet ... čeprav v bistvu me avioni ful fascinirajo in ko sem enkrat gor je vse ql... mam pa vseen zmeri ušesa na peclih in poslušam če bo kje kej začel nenavadno ropotat
mam pa vedno ful reisefiber preden kam grem in takrat sem ful živčna, pa najraj bi kar doma ostala, pa vse mi gre na jetra, pa kr neki me je strah... skratka kriza ... ne vem kako nej se znebim tega, ker s tem tud vse okol ob živce spravlam
-
*melby* - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 7. 2004
Jst sm se 1x peljala in mi je blo noro! Res sem se veselila poleta, vendar me je, ko sem šla proti letalu, vseeno malo zvilo, pol ko smo pa vzletel je blo pa enkratno, ful lep razgled na hrvaške otoke smo mel ... aja, edin mal bedn filing je ko je sem pa tja tak filing kot da bi se po makadamu peljal, kr trese mal, ampak to ni nč hudga,
Upam da bo v bližnji prihodnosti spet kakšen polet! Fajn je, boš vidla!
Upam da bo v bližnji prihodnosti spet kakšen polet! Fajn je, boš vidla!
* ~ ne oziraj se za drugimi, bodi originalen ~ *
- metuljčica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 10. 2004
Sama sem že letela z letalom, pa še presesti sem se morala na rimskem letališču. Zanimiva izkušnja, čisto sama na veeelikem letališču iskala letalo, ki me bo peljalo naprej proti Napoliju, kjer sem ostala en mesec.
Mi je pa letenje z letalom zelo všeč. Prav vesela sem bila, da sem morala vmes še zamenjati letalo in tako kar dvakrat doživeti adrenalin vzletanja in pristajanja letala. Men je super.
Mi je pa letenje z letalom zelo všeč. Prav vesela sem bila, da sem morala vmes še zamenjati letalo in tako kar dvakrat doživeti adrenalin vzletanja in pristajanja letala. Men je super.
Svet je okrogel zato, da ga obkroža prijateljstvo
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
ko sva šla v egipt sem se peljala z letalom drugič. za prvič se ne spomnem ker sem bila še majhna lahko pa ti povem svojo drugo izkušnjo. ko smo šli tja sem se krčevito držala moža v drugi roki sem imela vrečko da ne bi slučajno bruhala, po licih pa so mi tekle krokodilje solze,bojim se majhnih zaprtih prostorov pleg tega pa imam še fobijo povezano z višino. nazaj grede pa ni bilo ne vem več kako grozno, v bistvu sem vedela kaj me čaka,tako da sem se sprostila in nisem mislila na to da sem v letalu in ti povem da je pomagalo. samo misli preusmeri drugam pa bo šlo. sej ni tako hudo kot zgleda
-
PlayLejdi - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 3. 2005
jaz sem letela z letalom...ko se letalo dviguje je občutek nepopisen, adrenalin se ti dvigne, želodček se obrne...jaz potem ko se dviguje raje ne gledam skozi okno, ker me je strah višine, ko pa že mirno letalo leti, pa je božanski pogled. sem bla ful nadvušena...kot da bi bila u nebesih...enkraten pogled. ko sem šla na irsko, sem prvo letela iz graza u london, pa ko sem bla u londonu, sem komaj čakala, da spet sedem na letalo za dublin....pa še prvič sem letela z letalom, čisto sama.
-
||MuCkAa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 12. 2004
Mene sprva ni bilo strah.. potem ko pa sem bila dejansko na letalu..pa bum..panika...za kaj naj se primem, kaj se lahko zgodi..itd. Ko smo vzleteli, sem samo zvecila-zaradi pritiska v usesih nato pa samo poslusala ce bo kaj pocilo...No potem sem se pomirila...dobili smo kosilo in ravno ko nam prinesejo kavo...turbulenca... Seveda mi ni treba ponovno poudarjati...panika...kaj ce nas zrusi... No potem sem se vseeno pomirila in to celo tako, da sem dejansko ZASPALA!!
Tako da letalo ni tak bavbav, vse je v glavi... pomiris se, pa je...meni napr. je bilo vsec, da je pri meni sedela ena, ki je ze letela.. in mi je lahko iz prve roke, ob mojih napadih panike , razlozila kaj pomeni ta in oni hrup
Tako da letalo ni tak bavbav, vse je v glavi... pomiris se, pa je...meni napr. je bilo vsec, da je pri meni sedela ena, ki je ze letela.. in mi je lahko iz prve roke, ob mojih napadih panike , razlozila kaj pomeni ta in oni hrup
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Hm, jaz sem pa do zdaj letela enkrat (okej, v bistvu 2x - do Pariza pa nazaj) .. Pa prvo me je blo mejčkn strah, sam niti ne tega, da bo kaj narobe z letalom ampak, ker je blo vse tko na novo.. Čakanje pa to ...
Pol n letalu mi je blo pa super! Sicer prvo mi je blo mal bedno, ker sem sedela zraven ene babice&dedka, pa v bistvu nisem mela nč pametnega za počet.. Sam sem pol mal gledala čez okno - sem sedela ob oknu - pa opazovala oblake pa pokrajino ša tko Ful se je lepo vse vidl.. Pa še ta gospa in gospod sta bla dost prijazna, tko da sem preživela!
Drgač pa noter sploh nimaš filinga, da letiš oz.se premikaš.. Če te je strah višine, je najbolše, da sediš ob prehodu, pa da ne gledaš čez okno.. (pomojem) ..
Uglavnem, you go grl!
Pol n letalu mi je blo pa super! Sicer prvo mi je blo mal bedno, ker sem sedela zraven ene babice&dedka, pa v bistvu nisem mela nč pametnega za počet.. Sam sem pol mal gledala čez okno - sem sedela ob oknu - pa opazovala oblake pa pokrajino ša tko Ful se je lepo vse vidl.. Pa še ta gospa in gospod sta bla dost prijazna, tko da sem preživela!
Drgač pa noter sploh nimaš filinga, da letiš oz.se premikaš.. Če te je strah višine, je najbolše, da sediš ob prehodu, pa da ne gledaš čez okno.. (pomojem) ..
Uglavnem, you go grl!
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
-
Ledenka - Debatorica
- Na forumu od: 21. 2. 2005
Mene je tudi veno full strah na letalo, pa čeprav sem že velikokrat letela.
Vem, da je full majhna možnost, da se ponesrečim, ampak groza, da bi umrla v letalu, ko pada, je ogromna! Vedno mi grejo taki prizori iz filmov po glavi.
Najhuje mi je med izletom in pristankom, pa seveda, če nastane kaka turbolenca!
Moj recept pred letenjem je: Takoj po carini zavijem v Duty free shop, kjer si kupim najljubšo alkoholno pijačo. Se vsedem v čakalnici in spijem pijačko. Nato je vse lažje, lepše in smešno. Če me še med letom postane strah, popijem še en drink.
Meni pomaga!
Vem, da je full majhna možnost, da se ponesrečim, ampak groza, da bi umrla v letalu, ko pada, je ogromna! Vedno mi grejo taki prizori iz filmov po glavi.
Moj recept pred letenjem je: Takoj po carini zavijem v Duty free shop, kjer si kupim najljubšo alkoholno pijačo. Se vsedem v čakalnici in spijem pijačko. Nato je vse lažje, lepše in smešno. Če me še med letom postane strah, popijem še en drink.
Meni pomaga!
Don't worry, be happy!!!
-
alina - Debatorica
- Na forumu od: 28. 8. 2004
- Kraj: Ljubljana
Ledenka napisal/-a:Mene je tudi veno full strah na letalo, pa čeprav sem že velikokrat letela.
Meni pomaga!
sam je pa fajn, če glih ne pretiravaš, ker alkohol in letalo ne gresta skupaj-razmere so popolnoma drugačne in mnogo prej si pijan, kot pa na zemlji, tako da je treba biti previden!
It looks like we could have made it baby...me and you!
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
Ledenka napisal/-a:Moj recept pred letenjem je: Takoj po carini zavijem v Duty free shop, kjer si kupim najljubšo alkoholno pijačo. Se vsedem v čakalnici in spijem pijačko. Nato je vse lažje, lepše in smešno. Če me še med letom postane strah, popijem še en drink.
Meni pomaga!
... jst se pa ponavad če je res kriza "nafilam" s kakšnim xanaxom in učink je skor isti k če bi spila deci žganja (jaaa pa vem da to ni zdravo )... in se mi pol vse zdi ravno ...tko kot enkrat, ko smo se ravno spuščali na Brnik pa smo se zarad hude nevihte moral spet dvignit in krožit okol Triglava... in je bla taka turbulenca da so razne smetance in cukri letel okol, men se je pa vse zdel tko blazn smešn
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov