potovanje z letalom in prestopanje

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 23. Jul. 2008 15:09

_patchouli_ napisal/-a:glede prtljage... vprašaj na brniku, ko se boš čekirala, ampak mislim, da ne bi smelo bit problema in boš čekirana do končne destinacije. drugače pa če ostaneš na letališču v bruslju v tranzitu, torej ne zapuščaš letališča, oziroma ne greš čez "mejno kontrolo" (ki je sicer na notranjih letih eu tak al tak ni več), ti tud čez rendgen ni treba. vsaj men ni blo treba, ko sem mela connecting flight.

midva sva morala iti ven..pa potem ponovno čez kontrolo...prtljaga je šla sama naprej...midva sva bila ta čas na letališču ozirom tudi zunaj njega...potem pa sva šla še enkrat čez kontrolo in čez rentgen...zdaj ne vem kako je to pri notranjih letih..najin je bil namreč medcelinski...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 24. Jul. 2008 16:33

hmmm, zanimivo... moj let je bil tud mednarodni, iz lj do istanbula in potem naprej in mi definitivno ni blo treba ven, ker bi v tem primeru sploh potrebovala turško vizo (zapustiš mednarodni prostor in to...). ne vem. včasih med letoma nimaš kej velik časa in če se morš na novo čekirat, lahko gre zelo na tesno. jaz sem oba boarding passa dobila že na brniku, tak da sem morala v istanbulu sam do departure gate in to je blo to. sicer pa svetujem vsem, ki niste sigurni kam je treba, ko greš na ali iz letala, da sam sledite ostalim :) pa mal napise na letališču gledat, če pa se še vedno zatakne, pa je osebje ponavadi ful prijazno in ti z veseljem pomaga.
yosephine
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a yosephine » 01. Avg. 2008 22:37

Kako pa je z zamudami letal? Kaj se zgodi v primeru, da prvo letalo zamuja in ne ujamem drugega? Dan odhoda se bliža, jaz pa sem vse bolj živčna. Na adriini spletni strani malo gledam (in upam da gledam prav), so zadnje dni kar ogromne zamude-upam, da to kar gledam pomeni to kar mislim-zamude:)
Hvala!
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 02. Avg. 2008 14:12

kaj se zgodi? čisto odvisno. če je tvoj naslednji let z nizkocenovnikom (ryanair, easyjet in podobni), se lahko obrišeš pod nosom, oziroma lepo nabaviš novo karto. če je naslednji let z istim prevoznikom in je prevoznikova krivda, da si zamudila naslednji let, ti morajo oni urediti nov let in če je potrebno še prenočišče (vsaj taka je praksa pri boljših let. družbah). če pa naprej letiš z drugim prevoznikom, pa ne vem, ali so ti dolžni priskrbeti let :nixweiss: bilo bi že lepo, če je njihova krivda, da zamudiš.
yosephine
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a yosephine » 02. Avg. 2008 18:07

Ja, oba leta imam z isto družbo, mislim da ni nizkocenovna:) Letim z Brussels Airlines. A kakšne možnosti da počakajo pa ni?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 04. Avg. 2008 10:47

hmm, po moje ne... bi blo preveč letal za čakat zarad zamud in bi se po moje sesul sistem... lahk pa da tudi. koliko časa pa imaš med letoma?

aja, sem vidla, da maš sam eno uro. tole zna bit tesno, če bojo zamude. sam nič sekirat, sem prepričana, da so belgijci učinkoviti in ne bo zamud :wink:
janna

Neprebrana objavaNapisal/-a janna » 11. Avg. 2008 22:39

_patchouli_ napisal/-a:hmm, po moje ne... bi blo preveč letal za čakat zarad zamud in bi se po moje sesul sistem... lahk pa da tudi. koliko časa pa imaš med letoma?

aja, sem vidla, da maš sam eno uro. tole zna bit tesno, če bojo zamude. sam nič sekirat, sem prepričana, da so belgijci učinkoviti in ne bo zamud :wink:

Če so zamude in ne ujameš svojega letala, te prerazporedijo na naslednji let, če so vmes dolge čakalne dobe, ti morajo zagotoviti hotel na njihove stroške. Sedež ti dodelijo, ko še čekiraš, prtljago pa oddaš na začetnem letališču in jo pobereš na končnem, vmes ti ni treba skrbeti. Jaz sem imela eno uro čisto zadosti, na karti imaš napisano kam moraš it (gate number), greš tja, se čekiraš in greš takoj na letalo, vsaj pri meni je bilo tako. :wink: Jaz sem bila tudi vsa panična, da se ne bom izgubila na letališču in zamudila letalo, ampak tam se pa res ne morš izgubit :)
!Katja!
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a !Katja! » 25. Mar. 2009 17:02

hej punce!

mene pa zanima če je katera letela z Ljubljane v Miami?kakšna je bila cena karte za direktno linijo?s katerim letalskim prevoznikom? ali pa če ste kje prestople oz. niste letele z Ljubljane?

hvala...čao :D
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 26. Mar. 2009 11:52

^^

Ja iz Ljubljane v Miami direktnega leta itak nimaš, to upam, da ti je jasno. Iz Slovenije ne moreš iti direktno na čezoceanski let, ampak moraš prestopiti. Prestopaš pa lahko skoraj kjerkoli (italija, avstrija, nemčija so najbližje države, kjer so leti tudi v zda)... Tam ponavadi potem letiš do Bostona (vsaj take izkušnje imam jaz), tam letalo pristane in čez kakšno uro ponovno vzleti direktno do Miamia. Malo pobrskaj po internetu kateri prevozniki so najcenejši, ker to je čisto odvisno od tega kdaj rezerviraš karto, kakšne so akcije, ipd... Cena je pa najbrž tam okrog 600 evrov. Lahko imaš srečo in jo dobiš tudi za pol ceneje ...
Če nisi vešča letališč in prestopanj, potem ti za prvič priporočam, da prestopiš v kakšnem "manjšem" (manjšem v narekovajih zato, ker je še vseeno 50-krat večje kot brnik) letališču, npr. v Zürichu je luškano in zelo nezapleteno letališče. Pa lepo potuj. :)
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 26. Mar. 2009 12:38

direktni let za miami je iz munchna pa možno, da tudi iz dunaja...po mojem pride tam okoli 600 €...po mojem se leti z ltu-jem ali pa lufthanso...jaz osebno bi se odločila za to varianto..ko sem jaz potovala v srednjo ameriko, sicer ne v miami, ampak v cancun, nismo nič prestopali...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
!Katja!
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a !Katja! » 26. Mar. 2009 17:11

kak ni možen direkten let iz Ljubljane? Našla sem, da me United airlines direktno z Brnika pripelje na Miami International letališče.
Ker se mi res ne da še prestopat in čakat tak da upam da dobim to varianto...

Hvala vam vseeno :wink:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 26. Mar. 2009 17:14

No, šla na njihovo stran, pa nisem našla te povezave. Le z prestopanji.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 26. Mar. 2009 18:17

!Katja! napisal/-a:kak ni možen direkten let iz Ljubljane? Našla sem, da me United airlines direktno z Brnika pripelje na Miami International letališče.
Ker se mi res ne da še prestopat in čakat tak da upam da dobim to varianto...

Hvala vam vseeno :wink:

Prvič slišim, da je kaj takega možno. A lahko prosim nalimaš link? Bi bila pa zelo vesela, če je to res, vendar močno dvomim.

Kolikor vem ni čezoceanskih letov direktno iz Slovenije, ker je naše letališče premajhno, da bi na njem pristajala večja potniška letala. Logično pa je, da je za čezoceanski let, ki traja 7 ur, potrebno večje letalo ... Če je pa to kar ti pišeš res, mi pa res ni jasno, kako drage morajo biti karte, da tako majhno število potnikov plača bencin, ki ga letlalo porabi na tej 7 urni poti. :eek:
!Katja!
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a !Katja! » 26. Mar. 2009 20:28

Nevem no, samo mislim da bo to kr to:http://www.kompas.si/letalske-vozovnice-karte/

Pa kaj bi se lahko javla katera prosim, ki je resnično bila prav v Miamiju, da vidim kak je ona šla... :D

čao
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 26. Mar. 2009 20:37

^^ Niso direktni leti. Se kar nekaj prestopa. Samo tukaj ne napisana le končna in začetna postaja. Že če klikneš Odhodni časi, vidš da so postaje.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov