purple_rain napisal/-a:_patchouli_ napisal/-a:nisem še slišala negativnih kritik na račun odklopa. meni je odklop (in podobne agencije) všeč,
Jz (oz. pri nas doma) pa mam slabo izkušnjo s tem, namreč je mami enkrat kupovala karte prek -zdej res ne vem katere agencije- in je vse skupaj prišlo več kot če bi direktno prek družbe.
_patchouli_ napisal/-a:viso electron, ki pa je nimam

Hitr si jo zrihtat.

meni se zdi logično, da agencija provizijo zaračuna, kdo vam bo zastonj kaj naredil?

je pač odvisno od agencije do agencije, kolikšna je provizija. recimo sta računa 40€ za rezervacijo preko neta in 60€ v poslovalnici. če plačaš 500€ za karto, se pač tistih 20€ ne pozna toliko. vise electron pa moja banka nima in bi blo preveč komplikacij račun menjat, sploh ker mi je drugač moja banka ful všeč
pa še en namig, zakaj je odklop dober: poiščeš si karto (ker majo včasih res ugodne in od več letaskih družb, tak da lahko primerjaš) na njihovi strani, pogledaš za katero letalsko družbo gre, greš na stran od te let. družbe in poiščeš isti let, kot ste že ugotovile, ceneje - brez provizije.