Potovanja z letalom in rezervacija letalske karte-potek

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

ninasara
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a ninasara » 07. Feb. 2008 21:59

Kako najceneje do letalske karte. Slišala sem da je to najboljše preko interneta da si rezerviraš. Se pravi tam izbereš destinacijo datum in izpolneš tisti obrazec. Pol pa dobiš kaj nazaj mail ali kaj. Kako potem vem da bo točno in v redu opravljena rezervacija.

Ko pridem na letališče pa grem kaj se čekirat k okencu od letalske družbe pri kateri sem rezervirala karto pol pa kaj oddam prtljago pa grem čez kontrolo in nato v čakalnico za odhode pa od tam na letalo.

Že dolgo nisem letela (pred 7 leti nazadnje pa sem mal pozabila).

Kako točno to gre začenši z rezervacijo karte preko interneta pa potem do takrat ko sediš na letalu. Napišite glavne stvari kar se res ne sme pozabit da ni potem nevšečnosti na letališču.
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 11. 2005
Kraj: ŠpG/LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinchka » 07. Feb. 2008 23:59

Ma izi je. Prek interneta narediš tako, kot si rekla. Dobiš nazaj mail, kjer imaš napisano neko številko. Prideš na letališče ene 2 uri prej, greš do check-ina (je več check-in okenc, na vsakem piše, za kateri let je (kam in kdaj)), daš tja številko in dokument in kovček, ki ga potem oni peljejo na letalo, dobiš karto, na karti ti piše, na kateri vhod moreš in tam je uni rentgen. Daš na pladenjček torbico in vse stvari iz žepov, pobereš svoje stvari in greš čakat. In ko pridejo une ženskice, ne vem kako se jim reče, ti pogledajo karto in dokumente in te spustijo do letala. Poiščeš sedež (pokažeš stevardesi karto in ti ona pove, kam it), se usedeš, pripneš in poletiš :)
Vsaj tako približno. Ma nč bat, na letališču itak vse piše kam moreš it. Jaz sem šla prvič sama in sem se tudi malo bala. Ko sem pa pršla tja, sem takoj vse obvladala :)
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
Uporabniški avatar
Spelina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Spelina » 08. Feb. 2008 21:44

kako pa je na medcelinskem letu s kufri (2x se prestopa)?
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 08. Feb. 2008 23:31

Ponavadi te čekirajo do finalne destinacije, torej ti kufrov ni treba prekladat...No, usaj pr men je blo tko...
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 28. Jun. 2008 10:27

^^ Jaz tudi drug teden letim z dvema prestopoma. A potem jim pač rečem, naj mi do konca čekirajo in do končne destinacije sploh ne vidim več svojega kovčka? Kako je pa z dokumenti-mislim letalsko karto? Kufer se bo sam prevažal naokoli, jaz pa samo ročno prtljago pa letalsko karto kažem na ostalih 2 prestopih?
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 28. Jun. 2008 10:38

Mi ko smo šli na Finsko smo 1x prestopli, kufrov nismo vidli, to vse oni uredijo.Smo pa tisto kar smo nujno rabli ker smo meli tekmo dali v ročno prtljago za vsak slučaj :D.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
cReAmY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a cReAmY » 28. Jun. 2008 22:07

js tut rabim za december letalsko karto iz maroka do lj alpa do bližnjih letališč...je že kdo tko šou pa ve za kakšne cenejše lete?
Pokraculja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Pokraculja » 30. Jun. 2008 10:35

Daan, sicer nova tukaj, ampak upam, da mi bo kdo lahko pomagal in mi malo pomiril moje zivcke. :D

Cez 1 mesec letim v Kanado, s prestopanjem v Frankfurtu. Ok, prebrala sem, da prtljage ti ni spremljat, to ze oni poskrbijo. Kako pa je s tabo? Mislim, ko prides iz prvega leta dol, na prestopno letalisce, kaj potem? Moras iti na nov check-in? Kdaj si lahko izberes sedeze za na letalo? (to mi je ful pomembno, ker spremljam 2 osebi na letu, za kateri sem odgovorna). Ok, iz brnika do frankfurta mi je jasno da izberem sedeze na prvem check-inu na brniku, ampak kako naprej (frankfurt-kanada)?

Cisto nic nimam pojma....... :(
Tomaz
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 9. 2008
Kraj: Portorož

Neprebrana objavaNapisal/-a Tomaz » 10. Okt. 2008 20:02

hey :D mene pa zanima, če kdo pozna, kako spletno stran, kjer se da poiskat najcenejše lete, pa če ve tud kakšno fajn varianto, pa mi jo lahk posreduje. Iščem najcenejše lete na relaciji Frankfurt - Mexico City. Hvala
Tomaz
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 9. 2008
Kraj: Portorož

Neprebrana objavaNapisal/-a Tomaz » 10. Okt. 2008 20:02

hey :D mene pa zanima, če kdo pozna, kako spletno stran, kjer se da poiskat najcenejše lete, pa če ve tud kakšno fajn varianto, pa mi jo lahk posreduje. Iščem najcenejše lete na relaciji Frankfurt - Mexico City. Hvala
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 11. Okt. 2008 19:03

Pokraculja napisal/-a:Daan, sicer nova tukaj, ampak upam, da mi bo kdo lahko pomagal in mi malo pomiril moje zivcke. :D

Cez 1 mesec letim v Kanado, s prestopanjem v Frankfurtu. Ok, prebrala sem, da prtljage ti ni spremljat, to ze oni poskrbijo. Kako pa je s tabo? Mislim, ko prides iz prvega leta dol, na prestopno letalisce, kaj potem? Moras iti na nov check-in? Kdaj si lahko izberes sedeze za na letalo? (to mi je ful pomembno, ker spremljam 2 osebi na letu, za kateri sem odgovorna). Ok, iz brnika do frankfurta mi je jasno da izberem sedeze na prvem check-inu na brniku, ampak kako naprej (frankfurt-kanada)?

Cisto nic nimam pojma....... :(
Poiščeš tablo "transfers" in ji slediš. :)
Sicer sama še nisem tako letela, oz. če že, sem z različnimi družbami in sem mogla sama poskrbet za prtljago, tako da ne vem točno kako poteka..

Za izbiro sedeža: to pa že med samim nakupom (če družba dovoljuje; kakšni low-budget tega nimajo, oz. nekatera ja, ampak z doplačilom, večje ti pa mislim da dodelijo sedež - vsekakor pa verjamem, da se da tudi izbrati).
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 28. Feb. 2009 14:22

a je katera že kupovala letalsko karto prek odklopa?
jest jo nameravam,sam mi je ful čudno to prek neta...do sedaj sem jo vedno prek agencije in tam sem res dobila prav karto v roke :D ,temu pa ne zaupam preveč pa ne vem zakaj. ja pa še glede corissa pri odklopu,al ti po mailu pošljejo uno številko zavarovanja?al pa če grem raje na agencijo pa tam plačam coriss in dobim ta kartonček ki mu potem tako zaupam :D ?
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 28. Feb. 2009 23:20

softTouch napisal/-a:a je katera že kupovala letalsko karto prek odklopa?
jest jo nameravam,sam mi je ful čudno to prek neta...do sedaj sem jo vedno prek agencije in tam sem res dobila prav karto v roke :D ,temu pa ne zaupam preveč pa ne vem zakaj. ja pa še glede corissa pri odklopu,al ti po mailu pošljejo uno številko zavarovanja?al pa če grem raje na agencijo pa tam plačam coriss in dobim ta kartonček ki mu potem tako zaupam :D ?
Osebno bi rajš kupovala (govorim za karte) preko uradne spletne strani letalske družbe.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 01. Mar. 2009 16:31

Najbolje je vedno karto kupiti direktno pri letalski družbi (itak so praktično vse karte danes elektronske). sicer pa glede odklopa: sama sem pred parimi meseci kupila karto pri njih, brez problema. sama si poiščeš karto, pošlješ poizvedbo, oni ti odgovorijo na mail. potem jih ti čimprej pokličeš, da preveriš, če je cena še ista in oni ti naredijo rezervacijo. spet dobiš mail s št njihovega transakcijskega računa in sklicem. če do določene ure (mislim da do 6ih isti dan) ne nakažeš denarja na njihov račun (preko položnice ali klika) in pošlješ potrdilo na fax ali mail, ti karto stornirajo. ko karto plačaš, dobiš kodo rezervacije na mail in lahko letiš :) .

nisem še slišala negativnih kritik na račun odklopa. meni je odklop (in podobne agencije) všeč, ker sama nimam dovolj velikega limita na kreditni kartici, da bi lahko plačevala dražje karte direktno pri letalskih družbah (kjer se plačuje s kreditnimi ali viso electron, ki pa je nimam :) ).

aja, zavarovanje si pa jaz vedno urejem posebej.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 01. Mar. 2009 16:46

_patchouli_ napisal/-a:nisem še slišala negativnih kritik na račun odklopa. meni je odklop (in podobne agencije) všeč,
Jz (oz. pri nas doma) pa mam slabo izkušnjo s tem, namreč je mami enkrat kupovala karte prek -zdej res ne vem katere agencije- in je vse skupaj prišlo več kot če bi direktno prek družbe.

_patchouli_ napisal/-a:viso electron, ki pa je nimam :)
Hitr si jo zrihtat. ;)

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov