Potovanja z letalom in rezervacija letalske karte-potek

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 1. 2005
Kraj: skoraj Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Chica Guapa » 01. Mar. 2009 22:50

purple_rain napisal/-a:
_patchouli_ napisal/-a:nisem še slišala negativnih kritik na račun odklopa. meni je odklop (in podobne agencije) všeč,
Jz (oz. pri nas doma) pa mam slabo izkušnjo s tem, namreč je mami enkrat kupovala karte prek -zdej res ne vem katere agencije- in je vse skupaj prišlo več kot če bi direktno prek družbe.

Ja, to je res. Cenovno se najbolj splača kupit direkt od letalske družbe. Jaz sem enkrat tudi preko agencije kupila, pa sem plačala 20eur več, kot bi plačala pri letalski družbi.
HASTA LUEGO
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 02. Mar. 2009 13:47

hvala za nasvete
sm šla na stran letalskega prevoznika pa ravno za tisto lokacijo kamor jaz hočem iti, napiše da ni veljavno mesto (čeprav oni tja letijo) :?
bom jutri še enkrat poskusila... če bi bla karta cenejša za kakih 50€ mi to sicer ni blazen denar,ampak bi mela pa s tem plačano vizo pa še cepljenje.bom vidla kako bo
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 02. Mar. 2009 15:51

softTouch napisal/-a:hvala za nasvete
sm šla na stran letalskega prevoznika pa ravno za tisto lokacijo kamor jaz hočem iti, napiše da ni veljavno mesto (čeprav oni tja letijo) :?
bom jutri še enkrat poskusila... če bi bla karta cenejša za kakih 50€ mi to sicer ni blazen denar,ampak bi mela pa s tem plačano vizo pa še cepljenje.bom vidla kako bo
Kako ni veljavno? Mogoče so ble samo kakšne tehnične težave? Probaj še enkrat kasnej? Al jim pa kar piši in opozori na problem. :)
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 02. Mar. 2009 16:40

ne vem, tam kjer majo zemljevid where we fly majo tud mojo destinacijo. ko kliknem gor mi jo vrže v okeneček za rezervacijo karte, ko pa kliknem search mi napiše naj vpišem veljavno mesto pristanka. jim bom kr pisala da nekej ne dela v redu
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 02. Mar. 2009 20:55

purple_rain napisal/-a:
_patchouli_ napisal/-a:nisem še slišala negativnih kritik na račun odklopa. meni je odklop (in podobne agencije) všeč,
Jz (oz. pri nas doma) pa mam slabo izkušnjo s tem, namreč je mami enkrat kupovala karte prek -zdej res ne vem katere agencije- in je vse skupaj prišlo več kot če bi direktno prek družbe.

_patchouli_ napisal/-a:viso electron, ki pa je nimam :)
Hitr si jo zrihtat. ;)

meni se zdi logično, da agencija provizijo zaračuna, kdo vam bo zastonj kaj naredil? :D je pač odvisno od agencije do agencije, kolikšna je provizija. recimo sta računa 40€ za rezervacijo preko neta in 60€ v poslovalnici. če plačaš 500€ za karto, se pač tistih 20€ ne pozna toliko. vise electron pa moja banka nima in bi blo preveč komplikacij račun menjat, sploh ker mi je drugač moja banka ful všeč :)

pa še en namig, zakaj je odklop dober: poiščeš si karto (ker majo včasih res ugodne in od več letaskih družb, tak da lahko primerjaš) na njihovi strani, pogledaš za katero letalsko družbo gre, greš na stran od te let. družbe in poiščeš isti let, kot ste že ugotovile, ceneje - brez provizije.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 02. Mar. 2009 21:01

Na začetno vprašanje, kako najceneje do letalske karte: znanec tako dela že dolgo in se splača, baje. 2,3 dni preden bi rad najkasneje odpotoval, si spakira kovčke, odpelje v Munchen, Frankfurt, na kakšno večje letališče v glavnem, tam pogleda kakšne karte so v tistem trenutku na voljo res super last minute in če najde pravo karto rezervira in ponavadi že isti dan leti. Če prvi dan ni nobene primerne karte, si najame poceni hotel in gre gledat drug dan. Sama tega še nisem poskusila, ker morem zardi vseh obveznosti imeti dopust malce vnaprej že oraganiziran.. :) Baje pa se zelo poceni dobi :wink:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 03. Mar. 2009 17:21

tole je zanimivo,samo če maš kakšno bolj nenavadno destinacijo se pomoje ne bi izšlo.
anyway,sem pisala tisti letalski družbi in so mi odpisal da bi zdej moglo delovat,sam še kr ne :? zgleda da iz te moke ne bo kruha

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov