Potovanja z Ladjo...

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 28. Mar. 2008 9:29

Mene pa zanima če je kera recimo lanko leto potovala z ladjo kok ste plačale?Ker recimo smo letos ugotovil da bi se nm mogoče pa bl splačal iz Rijeke na Pag z ladjo?Ker za benz smo dal kr velik,pa glede na to da gremo pol naprej na Brač pa na Hvar pa do Dubrovnika?A ma kera uradno spletno stran od teh ladij k pelejo po hrvaškem morju?Mislm d aje Jadrolinija sma nism zihr.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 28. Mar. 2008 9:31

Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 28. Mar. 2008 10:52

Ja sam na tej strani k si mi jo napopala,kao sploh ne morš prepelat avta iz Rijeke na Pag :? Pa sploh se nč ne znajdem tuki.K majo kr neke čudne relacije.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 28. Mar. 2008 11:48

mislm da relacija rijeka-pag ne obstaja za avto.vem pa da greš lahko peš, mislm da s hidrogliserjem al pa enim manjšim trajektom-sam pa še to vozi zlo malkrat.

drgač jst ful ful ful rada potujem z ladjo.Nekej let nazaj ko smo še ful hodili s familijo na Vis, smo se skos vozil s trajektom Rijeka-Vis, s postankom v Splitu in na Hvaru.Cena je bla pa kar draga, mislm da ni dost razlike med današnjo.Povratna za avto tam okol 100 evrov+potem še za osebe.
sam je pa ful dobro no.Sam ne kupuj kšne kabine za brezveze, ker to je samo metanje dnarja stran.Mi smo se vozili 16 ur na Vis, pa smo bli palubni potniki in res ni blo lepšega kot spat na palubi pod milim nebom (vožnja je namreč potekala večinoma čez noč).Moraš pa vedet, da se je treba zvečer kr oblečt ker zunej kr piha.
drgač pa za vse tiste ki čakate za na Pag na trajekt sredi največje sezone.zapeljete se še kakšne pol urce naprej do Zadra in greste skozi Paški most (ampak če ornk piha, ne priporočam ker je lahko most zaprt), pa maš sigurno uro/dve prihranjeno za čakanje v največji vročini na trajekt.mi smo šli dvakrat, enkrat smo čist čist na vrhu čakal in smo čakal 5 ur na trajekt, direkt čez največjo vročino.naslednjič smo šli čez most in smo bli velik prej na Pagu.

in še neki glede jadrolinijenega pejđa.Tale pejđ vsako poletje zelooo crkuje.Lani sm mela ful velke probleme in sploh nism mogla odpirat pejđa-nevem lahko prevelk naval, in isto leto poprej.Tko da priporočam da stiopiš do kšne turistične agencije in si vzameš njihov letak s cenikom, mislm pa da vse glede vožnje trajektov, vedo tud v kakšnem Kompasu.

mi je pa zanimivo tole: split-Hvar, je trajekt 216 kun na avto (okol 30 evrov) v eno smer.s tem da do splta potrošiva še 40-50 evrov za tank , kar vse skupaj pride cerka 80 €.Če greva pa v Rijeki na trajekt do Hvara, dava pa za avto 500 Kun (okol 60 evrov, pa ene 20 za bencin do rijeke).in je cena popolnoam ista, sam da mava pršparanih 8 ur vožnje z avtom, pa še uživava lepo na ladici :)
v drugo smer greva pa nazaj z avtom, ker so vmes prevideni še postanki v splitu, Plitvičkih jezerih, itd.
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 28. Mar. 2008 11:54

*purple* napisal/-a:drgač pa za vse tiste ki čakate za na Pag na trajekt sredi največje sezone.zapeljete se še kakšne pol urce naprej do Zadra in greste skozi Paški most (ampak če ornk piha, ne priporočam ker je lahko most zaprt), pa maš sigurno uro/dve prihranjeno za čakanje v največji vročini na trajekt.mi smo šli dvakrat, enkrat smo čist čist na vrhu čakal in smo čakal 5 ur na trajekt, direkt čez največjo vročino.naslednjič smo šli čez most in smo bli velik prej na Pagu.

mal je tud odvisn kje na pagu, k pag je doug k pondelk. mi rečmo hodmo v metajno in če greš na most se tm po pagu cjazš po unih ovinkih še 2h, se nam rečmo bl splača na trajekt, valda če ni gužva do amerike.
sam mi gremo tko zmer ponoč oz. zgodi zjutri tm ob 3h da se ne vozmo po vročini in si lih lepo tm skor prvi na trajektu, pred vso gužvo :)
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 28. Mar. 2008 11:55

Recimo do Paga če greš pač z nahrbtnikom je 40kun karta.To se mi pa zdi res fulll mau.Sam škoda k ni za avte.Ker recimo zdj je odvisn kakšen avto maš,Ker kolega ma alfico in mu kr dost kur,pa čeprov smo 4je kr dost znese tale bencin,sploh k gremo pol naprej na Brač pa Hvar pa Budva.Morm fejst pregledat ponudbe.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 28. Mar. 2008 12:04

ja sej so za potnike povsod take smešne cene.Msilm zase skor nč ne plačam, nek drobižek, za avto na trajekt pa ceu premoženje. :roll:
sam itak je pag dost bliz tko da se jim ne splača tovorit vseh avtov, sploh ker majo hitro (v največji sezoni sicer ne) trajektno linijo med celino in otokom.
pa tud nevem kolk bi se jih odločal za tole, pomoje bolj malo.
sam vi pa boste dale za tele trajekte in bencin :eek: :D ti sam upi, da alfica ni preveč žejna :D

željka, ma ja to je res, sam spet odvisn.Če ti ej težko čakat tam ful dolg greš okol, pa si prej.Mi gremo tud zmeri ponoč in tud takrat smo šli, sam smo mel takoo faking gužvo, da smo se do paga cjazl in Ljubljane 7 ur.pol pa še na trajekt čakal ko norci.tko da takrat če nebi bli že zaparkirani not v gužvi in če nebi narobe presodl ure čakanja, bi zihr šli okolker smo mel že poun kufer usega.pa še klime v avtu ne, pa nbenga wcja pa nč :?
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 28. Mar. 2008 12:06

*purple* napisal/-a:željka, ma ja to je res, sam spet odvisn.Če ti ej težko čakat tam ful dolg greš okol, pa si prej.Mi gremo tud zmeri ponoč in tud takrat smo šli, sam smo mel takoo faking gužvo, da smo se do paga cjazl in Ljubljane 7 ur.pol pa še na trajekt čakal ko norci.tko da takrat če nebi bli že zaparkirani not v gužvi in če nebi narobe presodl ure čakanja, bi zihr šli okolker smo mel že poun kufer usega.pa še klime v avtu ne, pa nbenga wcja pa nč :?

ma ne vem mi smo bli zdj že 3x, pa zmer tm sred julija, pa nismo nikol mel gužve. edin za nazaj smo enkrat mel, ampak še to je blo tm pou urce.
zgleda smo mel zmer srečo :D
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 28. Mar. 2008 13:50

*zeljka* napisal/-a:sam mi gremo tko zmer ponoč oz. zgodi zjutri tm ob 3h da se ne vozmo po vročini in si lih lepo tm skor prvi na trajektu, pred vso gužvo :)

Enako. Midva sva bila okoli 8h zjutraj že tam in to na začetku vrste, na trajekt pa sva čakala malo manj kot pol urice. In to konec julija. :P
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 28. Mar. 2008 18:52

Mi na Pag res nikol ne gremo s trajektom, no res je odvisn ker konc..
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 29. Mar. 2008 23:18

Ja mi smo šli lansko leto s trajektom na Pag pa smo bli ob 12ih sam je bla nedelja,tko da itak da ni blo gužve.
Ja jst mam bl problem to,ker gremo pol še na Brač pa na Hvar.In mene zanima če se da direkto iz Brača s trajektom(da avto prepeljemo) na Hvar?Da ne bomo slučajno šli nazaj na Split pa pol na Hvar.Ker pol iz Hvara k gremo še do Dubrovnika bomo šli zihr z ladjo,že zaradi počitka pa tko.

A mislte da kakšen trajekt še voz iz Dubrovnika do Budve?
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 29. Mar. 2008 23:41

Jst sm šla z novalje proti rjeki s katamaranom ;) Mam ful slabe izkušnje..k je blo razburkano morje..k sm bla ena redkih(pa se ne zezam) k ni bruhala gor,vrečk zmankalu..jaoo sam da se spomnm me kr mine..

Drgač pa ful hitr mine,pa tut ni neki draga karta bla..smo pocen skos pršle ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 30. Mar. 2008 16:13

Ja sej je ful pocen do Paga ja,sam problem k avta nikakor ne morš prepelat.Morm se še fejst pozanimat kako bomo šli.Da ne bomo mel pol frk ker se mi bo zmešal.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Mar. 2008 20:18

kamis napisal/-a:Ja mi smo šli lansko leto s trajektom na Pag pa smo bli ob 12ih sam je bla nedelja,tko da itak da ni blo gužve.
Ja jst mam bl problem to,ker gremo pol še na Brač pa na Hvar.In mene zanima če se da direkto iz Brača s trajektom(da avto prepeljemo) na Hvar?Da ne bomo slučajno šli nazaj na Split pa pol na Hvar.Ker pol iz Hvara k gremo še do Dubrovnika bomo šli zihr z ladjo,že zaradi počitka pa tko.

A mislte da kakšen trajekt še voz iz Dubrovnika do Budve?

mislm da hrvati ful nimajo takih trajektnih povezav z otoka na otok, ampak večino z celine na otok, tko da pomoje boste mogle it na brač iz splita (oziroma okolice, nevem iz kje točno gre) in kukr kaže tud za na hvar nazaj v split iz brača, pa potem na hvar.Vem da lokalne linije "potniških" trajektov vozjo v povezavi z parimi otoki, sam mislm da za avte pa ne.
za dubrovnik ste se pozanimale ali pelje iz hvara trajekt?
za dubrovnik in budvo..khm...če pleje pelje iz kšnga splita, sam vprašanje če pobira folk okol.Nevem, jst še nism slišala za to povezavo, je pa vseeno najboljš al da se preko mejla obrneš na jadrolinijo al pa v kakšno agencijo.kompas bi skor da mogu vedet.
drgač pa če bi fural trajekt iz rijeke na pag bi dvojno plačale kukr boste za benz porable.trajekti za avto so kr dragi.te linije pa itak kukr kaže ni.sicer pa do paga ni tok delč.greš na avtocesto in si hitr tam, če seveda nimaš take sreče da obtičiš kje kukr smo mi skos, pa in na avotcesti in na magistralki :?
lani ko sva šla iz zadra sva stala dve ure pa pol v sedemkilometrov dolgem predoru sko velebit :roll: skor sm se zadušila, tko da na avtocesto tam okol nkol več ne grem, pa še sto in en tunel je pa vsi dougi :?
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 31. Mar. 2008 5:51

mi gremo na pag zmer po magistralki, k nas cenej pride pa še ob morju se pelš :)

drgač kamis na http://www.jadrolinija.hr/ pa maš tm cene in linije trajektov.
Zadnjič spremenil *zeljka*, dne 31. Mar. 2008 10:13, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov