Potovanja po svetu

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Bi izkoristili možnost potovanja po svetu, če bi imeli dovolj časa in denarja?

Da, več mesecev vsako leto bi potoval/a po Sloveniji
0
Brez glasov
Da, več mesecev vsako leto bi potoval/a po tujih državah
31
39%
Da, več mesecev vsako leto bi potoval/a tako po Sloveniji, kot po tujih državah
10
13%
Ne, svoje življenje bi posvetil/a drugim stvarem, ker so moji interesi povsem drugod
0
Brez glasov
Ne, potoval/a ne bi v nobenem primeru, saj preko interneta in drugih obveščevalnih medijev izvem o svetu več kot dovolj
0
Brez glasov
Da, enkrat ali večkrat v letu bi za par dni potoval/a po Sloveniji
0
Brez glasov
Da, enkrat ali večkrat v letu bi za par dni potoval/a po drugih državah
11
14%
Da, enkrat ali večkrat v letu bi za par dni potoval/a tako po Sloveniji, kot po drugih državah
1
1%
Potovanju v različne kraje bi posvetil/a le eno obdobje svojega življenja in takrat to izkoristil/a v polno, sicer pa bi prosti čas posvečal/a čem drugem
2
3%
Na potovanja po svetu bi se najraje odpravil/a takrat, ko bi začutil/a potrebo po tem in včasih bi bilo to večkrat letno, včasih manjkrat, včasih bi potoval/a dlje časa, včasih pa manj
24
30%
Skupaj glasov : 79

Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 28. Jan. 2007 20:19

Potovanja po svetu so za nekatere ljudi zelo vabljiva stvar, nekateri pa raje uživajo na lastnem dvorišču ali pa vsaj v domačih krajih. Nekatere ljudi potovanja sproščajo, nekateri pa se veliko bolj sprostijo pri plavanju, plesu, poslušanju dobre glasbe, komuniciranju s prijatelji...

Včasih morajo nekateri, da bi prišli do teh užitkov potovati in jim je torej samo potovanje, opazovanje okolice, kulture, drugačnih ljudi, v breme, oziroma jih to ne interesira toliko.

Zanima me, ali bi si privoščili potovanja po svetu, če bi imeli za to dovolj časa in denarja in če ne bi bili privezani na posel in nenehne skrbi doma.

Bi v takem primeru tak prosti čas in denar raje porabili za kaj drugega, naprimer za slikanje, vrtičkanje, ples,... ? Pri tem vprašanju se zavedajmo, da potovanje ne izključuje ukvarjanje z drugimi dejavnostmi.

Poanta je torej v tem, da me zanima, ali bi ali ne bi želeli izkoristiti priložnost potovanja po svetu in zakaj da oziroma zakaj ne, ter koliko časa bi reskirali za to in ob katerih obdobjih v svojem življenju.
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 28. Jan. 2007 20:39

Men potovanja predstavljajo velik del življenja, mi je to nekak priotiteta. Sej raj odpovem drugim stvarem in nekam grem. Že zlo kmal po vrnitvi domov začnem razmišlat, kam grem pa naslednič. Po dveh mescih doma me pa začne že pošteno zvijat in morm kam it.
Obklukala sem zadnjo možnost. Če bi imela sredstva, bi potovala rees velik. Vsak mesec al pa na dva mesca za 10 dni v kšno mesto, pol pa še par mescov po kšni bol oddaljeni deželi.
Vseen pa nebi mogla potovat par let neprekinjeno, ker bi hudo pogrešala vse prjatle in druženje z ljudmi(mislm z unimi k jih res poznaš, ne z nekom ki ga spoznaš na poti)
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 28. Jan. 2007 21:59

Zelo všečna tema. :)
Hm, ta potovanja so moja šibka točka. Že od malega, k sm gledala Šerugo na TVju, sem si želela, da bi bla njegova hčerkica, da bi lah kam tko šla. Pa kake oddaje o tujih deželah so me tut čist potegnile vase.
Mam željo enkrat prepotovat svet, it na potovanje okoli sveta.

Ful mam nekih planov, želja, kam vse bi šla .. Trenutno sem bolj še pri potovanjih po Evropi, za kak teden, par dni v kako mesto, državo .. Kukr se pač da, v skladu z dinarčki, ki jih mam.
Lani smo mele že resno splanirano popotovanje po Nizozemski, pa pol prjatlci nista imeli dovolj denarja. Namesto tega sva pol z eno izmed teh dveh pristali v Pragi za 4, 5 dni.
Letos bomo še vidl, kaj še kej pride. Čim več, čim dlje, tem boljše. :)

Za prihodnjost pa upam, da bom res se spravila čim več stvari se it pogledat, čim več potovat pa čim več stvari izkusit na lastno pest.
Aja, pa definitivno so potovanja v lastni režiji najboljše, kar se da .. Vse bolj ostane v spominu, je bl intenzivno doživeto, če si sam prebereš, maš sam pregled nad mestom, maš mejčken več kontakta z ljudmi, ščekiraš prevozna sredstva, k pa če k si ovčka na ogledu z agencijo, pa te z avtobusom vozijo naokoli. Ni slika čist celotna.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 28. Jan. 2007 22:15

...
Zadnjič spremenil sončk, dne 04. Nov. 2010 18:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Jan. 2007 0:11

jst bi tud potvala...recimo na vsake dva mesca bi šla za kšne dva tedna mal po svetu...sm čist nora na potovanja..ampak ne na taka za izležavanje, ampak šla bi zanimivosti gledat... :)
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 29. Jan. 2007 8:40

Jaz bi tudi full potovala! To mi je ena večjih želja. Upam, da bom kdaj nabrala tolko denarja da bom kam šla za dalj časa! Najbolj me pa mika Peruuu :)
Is sex dirty? Only if it’s done right.
Uporabniški avatar
lolita
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a lolita » 29. Jan. 2007 10:23

Potovanja? Sploh ni vprašanj zame :) kolikor se le da bi potovala, ampak je pa največkrat problem v času in denarčku :( Ampak se da!!! Čez dober teden ravno odhajam na potovanje :freude: tja kamor sem si vedno želela!!!! na peščene plaže, turkizno morje, kokosove palme, rumček :D , najboljša muzika, temerament :) Kumi čakam!!!!!! :D
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 29. Jan. 2007 11:06

lolita napisal/-a:Potovanja? Sploh ni vprašanj zame :) kolikor se le da bi potovala, ampak je pa največkrat problem v času in denarčku :( Ampak se da!!! Čez dober teden ravno odhajam na potovanje :freude: tja kamor sem si vedno želela!!!! na peščene plaže, turkizno morje, kokosove palme, rumček :D , najboljša muzika, temerament :) Kumi čakam!!!!!! :D

joj si mi lušte nardila... :wink: Js tud ful rada potujem... najrajš bi šla v Mehiko, pa upam da si kdaj uresničm to željo...
Always look on the bright side of life!
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 29. Jan. 2007 12:13

Boris napisal/-a:Potovanja po svetu so za nekatere ljudi zelo vabljiva stvar, nekateri pa raje uživajo na lastnem dvorišču ali pa vsaj v domačih krajih. Nekatere ljudi potovanja sproščajo, nekateri pa se veliko bolj sprostijo pri plavanju, plesu, poslušanju dobre glasbe, komuniciranju s prijatelji...

Včasih morajo nekateri, da bi prišli do teh užitkov potovati in jim je torej samo potovanje, opazovanje okolice, kulture, drugačnih ljudi, v breme, oziroma jih to ne interesira toliko.

Zanima me, ali bi si privoščili potovanja po svetu, če bi imeli za to dovolj časa in denarja in če ne bi bili privezani na posel in nenehne skrbi doma.

Bi v takem primeru tak prosti čas in denar raje porabili za kaj drugega, naprimer za slikanje, vrtičkanje, ples,... ? Pri tem vprašanju se zavedajmo, da potovanje ne izključuje ukvarjanje z drugimi dejavnostmi.

Poanta je torej v tem, da me zanima, ali bi ali ne bi želeli izkoristiti priložnost potovanja po svetu in zakaj da oziroma zakaj ne, ter koliko časa bi reskirali za to in ob katerih obdobjih v svojem življenju.

Jaz bi trenutno zelo rada potovala pa mi finance ne dopuscajo, ampak to se nameravam speljat malo kasneje. rada bi videla veliko stvari...sej nekaj sem jih ze, predvsem po Sloveniji in okoliskih drzavah..trenutno pa me ful vlece recimo v Istanbul pa potem v Maroko...
Tko da definitivno ce bi imela cas in denar bi to izkoristila, s tem da ne bi opustila par stvari s katerimi se ukvarjam tukaj, samo verjetno bi enim posvetila manj casa pac ko bi bla na potovanju- ce bi to potovanje trajalo par mesecev.
Drgac mam z ljudmi v tujini in z drugacnimi kulturami dobre izkusnje, mogoce me tudi zato tako vlece..sla pa bi v lastni reziji in ne preko agencij ker ne maram natrpanih urnikov in tega da se ne morm sama odlocat kaj in kdaj bi rada vidla.
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 29. Jan. 2007 12:50

Jst nisem tak tip človeka ki cele dneve sanjari o potovanjih in kam vse bom šla. Taka je recimo moja sestra, k je čist nora na te zadeve. Jst zlo rada kam grem tko na počitnice, ni pa zdj tist da bi sam premišljevala kam vse bom šla pa planirala ne vem kake zadeve. Neki sveta sem že vidla, neki ga pa najbrž še bom :D Ampak moji cilji so mal bolj drugje, to je pa sam tko mala pikica na i da je vse skup lepš.
Kar mi je res zelo všeč pri potovanjih oz počitnicah, da lahko odklopš totalno. Sploh me ne briga kaj je kje kako zakaj, sam da sm jst takrat tam in se mam fino. Zato si včasih kr želim popokat pa kam it, sam da ne bi misnla na določene stvari k jih mam za nardit. Ampak še zmer sm ostala tle :lach:
AbbA
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 6. 2006
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a AbbA » 29. Jan. 2007 17:53

Brez potovanj bi umrla... Vsako leto zginem od doma za vsaj 6 tednov, obvezno vsako leto v Francijo... Mikajo me predvsem latinske in slovanske države, katerih se večinoma držim in zanje zapravim večinoma ves denar ;)
Ponavadi obiščem kakega kolega, ki sem ga spoznala v prejšnjih potovanjih in tako doživim mesto in državo iz prve roke. Nikoli nimam plana, prepustim se življenju tam... In večinoma ne uporabljam javnega prevoza ampak kamorkoli se da grem peš... Da res doživim mesto. Tako sem doživela in se zaljubila v Pariz in še kaj drugega.
Uporabniški avatar
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *SweetGirl* » 29. Jan. 2007 18:00

...
Zadnjič spremenil *SweetGirl*, dne 19. Mar. 2009 14:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
Uporabniški avatar
smotkA
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkA » 29. Jan. 2007 22:08

sofia83 napisal/-a:Oh, jaz sem totalen frik na potovanja. Pa niti ne v smislu "dejmo met tipitopi jasno začrtan plan potovanja, da si bomo ogledali čim več znamenitosti", ampak v smislu, da hočem čim več doživet. Smešnih, žalostnih, zanimivih trenutkov, ki ti dajo mislit ... In spoznat zanimive ljudi s svojimi zanimivimi zgodbami.

Pod tole se lahko podpišem.

Večino svojega denarja zapravim za potovanja in to mi predstavlja trenutno najljubši hobij in tud velik sm prpravljena žrtvovat za kako potovanje.
Narrajš grem tko, da glavne stvari (spanje, prevoz) organiziraš, pol pa pač ko enkrat dejansko tja prideš, počneš kar ti v tistem momentu pade na pamet. :D Komi čakam letos, ko grem prvič sama (+prjatlca) za en mesec z vlakom po Španiji.

Drugač pa mi nikoli niso prvlačile ''počitnice'' v stilu da se usedeš na Brniku na letalo, se odfuraš do enga Iosa al kaj jst vem česa, si tm v hotelu en teden in greš nazaj dam. Bwooo?! :razz: Men to ni to, sm pač popotniškega duha in me prvlačjo druge stvari pri potovanjih, ki jih na takih stvareh težko doživiš ...
Mi je škoda keša za kej tazga.

Tko da ja, želim potovat čimveč kar se bo le dalo in seveda čimbolj različne destinacije ... Kot sem že rekla, grem jeseni v Španijo (septembra), mika me tud Irska. (To pa drug let) :D
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 30. Jan. 2007 7:40

uf jst sm nora na potovanja. sicr zdj ne potujm tolk kokr bi hotla, sam mogoče pa v prihodnosti bom vlik bl... nikol ne veš, rd pa bi, itaq.
sm mela tud recimo možnost d grem v berlin - in kr nimam neomejen sredstev sm se rajš odpovedala novim škornjem tko d berlin, i` m coming!
Uporabniški avatar
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tiasha » 30. Jan. 2007 10:18

Jst tut zlo rada potujem ... čeprou za enkrat še ni tok denarčka, da bi lahko res izpolnila vse svoje želje, ampak neki sm jih pa useen že, neki jih pa še bom ... :wink:

Mam pa nekak željo najprej vidt Evropo, potem pa ko bo mal več dinarčkov našparanih pa tut še preostal svet :D

Je pa pr men prou en tak posebn adrenalin oz. navdušenje to iskanje kart na intrnetu, rezervacije hostlov, prebiranje turističnih vodičov ... :razz:
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov