Portugalska

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
evonja
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 11. 2005
Kraj: moravče

Neprebrana objavaNapisal/-a evonja » 05. Feb. 2006 14:21

*slatka* napisal/-a:oooo odlično :D :D jah, punce, treba bo začet šparat...! :D :D girlie, ti ns boš pa mau jezika naučila in to je to... :D :D gremo takoj, k bomo mele zadost keša :D :D sam...kdja bo to :gruebel: i hope soon!! :D

jerneja a si to ti?
ma ja kma lbo treba začet potovat :D
chocholate
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 2. 2006
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a chocholate » 12. Feb. 2006 12:16

Jst bla pa na Portogalskem v začetku decembra!! Obistvu sm bla sam v Portu ko sm šla v španijo naprej in sm bla dva dni dol in mi je res najlepše mesto kjerkoli sm bla!! Une hiške stare v starem delu mesta....noro je , aja pa Portovec je res ornk!! :)
Uporabniški avatar
*slatka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 1. 2006
Kraj: v pravljici*

Neprebrana objavaNapisal/-a *slatka* » 12. Feb. 2006 14:35

evonja napisal/-a:
*slatka* napisal/-a:oooo odlično :D :D jah, punce, treba bo začet šparat...! :D :D girlie, ti ns boš pa mau jezika naučila in to je to... :D :D gremo takoj, k bomo mele zadost keša :D :D sam...kdja bo to :gruebel: i hope soon!! :D

jerneja a si to ti?
ma ja kma lbo treba začet potovat :D

jaaaa...to sm jst :hallo:

ewčika?? :D

drgač pa...ja, dnarja nimam še nč našparanga... :D sj bom mami mau nafehtala :D
Biti pripravljen, je veliko,
znati čakati, je še več,
toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 17. Feb. 2006 11:51

Aaaaa... jst bla pa sicer samo v Lizboni, ampak ... !! :love: Totalno sem se zaljubila v to mesto! Tko lepo, sproščeno, srčkano.. Joj, tja bi tud še šla! :D Men je jezik sicer bil dokaj hecen in totalno nerazumljiv, ampak sej so se najdli tud taki, ki so znal angleško. Bla sem pa 1teden in prinsela nazaj 4filme slikc! Vse, vse slikala!
Cene se mi pa tud niso zdele previsoke, ubistvu je dokaj primerljivo z našimi (pa mičken dražji).
Ena stvar mi je pa še totalno ostala v spominu - folk na cesti! Ajoj, groza. In šoferji in pešci! To se kar noben ne zmen za nikogar, grejo čez ceste ko se jim zdi, vozijo noro.. Z mami sva se strinjale, da bi jih ubistvu na kratko lahko opisal z besedo - Balkanci. :D Kar je sicer res, življenje ob morju je vedno bolj sproščeno kot v notranjosti..
Pa grad St. Jose, pa stolp Belem, pa trg Rossi in .. in .. in slaščice! pa konec Evrope (Cabo da Roca; mal ven iz Lizbone)! In keramične ploščice po pločnikih in fasadah! In.. joj, tolk je še tega!
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 17. Feb. 2006 17:50

Js grem polet za 14dni, že komi čakam :)
Uporabniški avatar
evonja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a evonja » 17. Feb. 2006 17:51

a res?fajn fajn,a greš sama al kako?
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 17. Feb. 2006 17:53

Ne, s starši =)
Uporabniški avatar
evonja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a evonja » 17. Feb. 2006 17:56

fino,fino,mi gremo tudi vrjewten letos :D :D komi čakam :D
črna_dalija
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 1. 2005
Kraj: far far away.... :)

Neprebrana objavaNapisal/-a črna_dalija » 17. Feb. 2006 18:22

in kolk dnarja boš uzela s sabo za 14 dni? kako pa greste, z letalom? baje se najbolj splača?

jst tud že zbiram denar, za september, sicer gre bolj počasi, zdaj imam 30.000,00 SIT prav za to, ampak počasi se daleč pride, do takrt je še pol leta :D

se pravi, da je v bistvu Portugalska ful lepa in jo je vredno preiskati? :)
Uporabniški avatar
evonja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a evonja » 17. Feb. 2006 18:30

ja mene tut zanima,mal povejte kako je tm,tiste k ste že ble,kaj se splača pogledat...
Uporabniški avatar
lolita
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a lolita » 20. Feb. 2006 8:22

Kolk pa približno stane, če greš na Portugalsko za 14 dni? A pa to greste v hotel, pač prek turistične agencije?
Uporabniški avatar
hmm
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 4. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a hmm » 20. Feb. 2006 19:12

Jas sem bla par let nazaj. Šli smo z agencijo. Leteli smo iz Gradca V frankfurkt in potem v lizbono. V Lizboni je skoz deževalo, drugače p mi je bila zelo všeč. Potem pa smo šli na sever, v tiste palače blizu Lizbone, potem pa v ta mesta, kjer so stari samostani (bathallia) Meni osebno je bila najbolj všeč Coimbra -tako luškano ne preveč veliko univerzitetno mesto. Majo tui en zanimiv park, kjer so vse hiše pomajnšane. Bili smo tudi v Fatimi, ki pa se je meni zdela zelo kičastva (spominki, pa pardon vsem tistim, ki so verni, amapk meni ni bilo preveč všeč, jo pa vsekakor moraš videt). Tudi Porto mi je bil zelo všeč..Borza, Glavni trg...Šli smo še malo bolj na sever, tam pa so spet vsi zelo verni...

Drugače pa od hrane so meni najbolj ostali v spominu taki mali kolački napolnjeni z jajčno kremo-ful dobri, obvezno treba probat!
---------
Is this the real life?
Is this just fantasy?
Uporabniški avatar
evonja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a evonja » 04. Mar. 2006 17:47

ja no mi gremo letos tja,in mislimo it še man 'raziskat' portugalsko :D spal bomo v portu....katere stvari,tut znamenitosti se splača pogledat??kok kej stanejo stvari na tržnicah in v trgovinah?
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 21. Nov. 2006 23:46

jz morem tud enga naštimat, da bi pel z mano na Portugalsko, ker mi je res všeč :hearts:
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 22. Nov. 2006 1:22

Hm, takrt nism odgovorila, ste neki sprašvale, bom zdej.

Cene so prbližn take k pr ns, zdej odvisn kok si hočš privoščt, mi nismo neki ful zapravlal.

Men je bla Lisbona zelo všeč, taka na izi, nobenga hitenja, ljudje odprti, chill out vzdušje. Pa majo ful dobr bolšjak, se splača pogledat.

Pol mi je biu pa tud Porto res super, ker je tok posebn. Čist zgleda da vse razpada, noro je umazan in zanemarjen, use je neurejeno,ampak ma lih zarad tega en poseben čar. Je pa Porto bl tko, da si tm kšn dan, dva, lih da vidš, v Lisboni pa mislm da se splača mal dl ostat, ker se tud več dogaja.

Tako luškano mejhno mestece je tud Obidos, če si lih v bližini se mogoče splača pogledat, čeprov je dost krneki, sam si lahko uzamš kšno urco da vidš. Taka mičkena vasica, sam je čist preveč turistično, kokr npr. una zlata ulca v Pragi(al kako se že reče), al pa Poble espanol v Barceloni. Sam da tle ni vstopnine. Sam mislm da se bl splača pogledat kej bl pristnega, uprašaš kšnga domačina al pa mal po LP pobrskaš, pa se podaš v kšno tipično vasico, kjer ni point da pride čimveč folka razglednce kupt =)

Fatima ni neki ful zanimiva, razn če nisi verski fanatik. Smo bli pa tm lih v času romanja, al neki tazga, in je blo ogromn folka k so tm kampiral, nekateri tud pred wcji, ker drgje ni blo več prostora. Je pa tist trg pred cerkvijo baje ful večji od unga v Vatikanu(res je ogromen).

Algarve je pa itak znan po plažah(bl za gledat kt za kopat, je dost mrzla voda pa ful piha, pa valovi pa tko)

Pa Sintra je prisrčna, tako manjše mestece.

Je prijetna dežela, se splača pogledat. Če se še kej spomnm dopišm =)

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov