pes na potovanju

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
La_Stella
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a La_Stella » 22. Mar. 2009 19:40

Sem pregledala in iskala, če že obstaja podobna tema, vendar je edina obstoječa zaklenjena, zato sem se odločila, da odprem novo.
Na koncu pomladi bomo nabavili psa (kratkodlako čivavo) in ker sem že od ogromno lastnikov te pasme slišala, da je šel z njimi na morje, ker je navajen vročine itd., sem pomislila, da bi ga tudi mi vzeli s sabo na morje. V bistvu druge možnosti sploh ni, ker ne more nihče skrbeti zanj. Ker je na takšne stvari treba misliti že vnaprej, me zanima, če kdo ve za kakšne hotele v Sredozemlju (Grčija ali Španija), kjer je dovoljeno bivanje majhnih štirinožnih ljubljenčkov. Večina jih hodi s psi v kampe, apartmaje ipd., vendar se mi ne bomo odločili za katero od teh možnosti, zato me zanimajo izključno hoteli.
Prosim za resne odgovore. :wink:
Resnica ni plenica, vendar marsikomu smrdi.
Uporabniški avatar
poletje06
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja

Neprebrana objavaNapisal/-a poletje06 » 22. Mar. 2009 20:09

vzemi v tur.agencijah kkšne kataloge s hoteli, ponavad vedno piše ali pa je oznaka če so živali dovoljene..sicer pa n vem, se mi zdi, da žival vseeno mal trpi na avionu in potem tam dol v tisti vročini.. nš ps je lani na hrvaški obali trpel, ne predstavlam si d bi ga še v sredozemlje vlačila. drugače pa obstajajo tud pasji hoteli.. priporočam pa, da če boste kupili še mladička, da ga ne peljete takoj na avion in tako daleč..moje osebno mnenje.
Uporabniški avatar
La_Stella
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a La_Stella » 22. Mar. 2009 21:10

Saj ko ga bomo kupili, bo že star 3 mesece, do poletja bo še več. Verjetno bomo morali kako drugače urediti varstvo zanj, ker je zelo malo hotelov (večinoma bolj nižjega razreda), ki dovoljujejo bivanje manjših hišnih ljubljenčkov. Glede tega, da pes trpi v vročini in na letalu... za čivave je znano, da prihajajo iz vročih krajev in je zato za to pasmo značilno, da vročino prenaša zelo dobro.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 22. Mar. 2009 22:21

Pa malo se je treba prilagoditi in preprečiti, da bi pes trpel na dopustu. Pač s psom ne hodiš na plažo v najhujši vročini, ampak zelo zgodaj zjutraj in pozno popoldne, na plaži se zadržuješ v senci, sabo imaš hladilno skrinjo z vodo, izbereš tak apartma/kamp kjer je veliko sence, psa spiraš s sladko vodo, vsakič ko pride iz morja. Se odpoveš kakšni fensi šmensi plaži in greš raje na divjo, kjer bo pes lahko sproščeno plaval in imel mir... Skratka, treba je gledati na to, da ne bo komot samo zate, ampak tudi za psa.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
poletje06
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja

Neprebrana objavaNapisal/-a poletje06 » 22. Mar. 2009 22:42

dejstvo je, da žival trpi na avionu, že človek ni vedno najbol siguren in ga je strah, kaj šele mora delat živali, če je v kletki na avionu. pa zračni tlak..ne vem, če živali tako dobro prenesejo te spremembe.
tako kot je rekla frigga.. ti se moraš prilagajat živali, ker žival se tebi ne bo..preden ste se odločili za nakup, bi morali pretehtat tudi to, da pač kamorkoli na dopust najbrž ne boste mogli it, ker s tem trpi samo žival.
nš kuža je bil star 6 mescev ko je biu lani prvič na morju na hrvaškem..in ga je zdelala vročina, potem se ni mogel prilagodit na novo okolje, ni mogel spat v apartmaju, ker je bilo to zanj novo okolje, problemi so bli na plaži, ker nikjer ni blo nobenega samotnega kotička, ampak je blo use nabito s folkom(in vsi ljudje tudi ne marajo živali), zdelala ga je vožnja ke in nazaj..zato smo se pač odločili, da bomo na morje hodili tako, da bo pač takrt ko bodo tastari / jaz na morju vedno en doma, da ne bo treba kužka nikamor vlačt..pač mislm da tako mjhnega kužka ne moreš še tako deleč vozt, naj se najprej lepo navadi na vse in tako.. pa tut tako mladega kužka ni priporočljivo v pasji hotel dat, zato, ker bo samo še bol zbegan in tudi vsi starejši psi ne marajo mladičkov..
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 22. Mar. 2009 22:49

Jaz s psi nimam nobenih izkušenj, s Sredozemljem pa kar nekaj, tako da bi ti priporočila to, da se pozanimaj, v kakšni okolici je hotel, da ne bo preveč hrupa, ker dvomim, da bo kuža ravno navdušen, če bo cel dan in noč bobnela glasna glasba + vreščanje turistov.[/b]
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 22. Mar. 2009 22:54

poletje06 napisal/-a:nš kuža je bil star 6 mescev ko je biu lani prvič na morju na hrvaškem..in ga je zdelala vročina, potem se ni mogel prilagodit na novo okolje, ni mogel spat v apartmaju, ker je bilo to zanj novo okolje, problemi so bli na plaži, ker nikjer ni blo nobenega samotnega kotička, ampak je blo use nabito s folkom(in vsi ljudje tudi ne marajo živali), zdelala ga je vožnja ke in nazaj..

moj kuza je pa zdej star 6 mescev, in ker je navajen potovanj sem in tja, spanja drugje, ljudi vseh oblih in velikosti, gruc ljudi in otrok, spanja v hrupu...sem sigurna da mu na morju ne bi bil noben problem. to je pac na vas, da bi ga prej navadli..js ga povsod s sabo jemljem, seli se pa ce ne druga na 14 dni, ko grem domov za vikend...vcasih grem k fantu cez vikend prespat, pa gre pac zravn, pa vcasih grem se kam drugam...na kake vikend tripe in za novo leto itd. je pa skos zraven, in je navajen res kjerkol spat...

nemors pa pricakovat da ce ste ga prvic nekam na tuje peljali mu bo kr fajn..to bi lahka prej razmisljali. no za vrocino verjamem, ampak glede novega okolja, se pa to pac tako resi da bi ga ze od malega mal s sabo jemali, pa bi biu navajen...

drugac pa bova midva s fantom letos peljala psa zraven, pa je velik pes (velikosti labradorca - ZP), sli bomo pa malo dlje, z avtom (najbrz kaka Korzika) in sm sigurna da ne bo problemov in da bo mali uzivau 100 na uro. :razz: res je pravi mali popotnik, in ful hitr se prilagodi na vsako situacijo :D (sj se more, k sem tabornica, in bo tut na taborjenja in na vvse bivake v gozd prespat z mano sou :D ). tako da js sm se za svojga kuzka res pripravljena ful prilagajat, samo da je lahko z mano in da je tudi njemu lepo (ker nama je pac najlepse ce sma skupaj :D )
Uporabniški avatar
svetlana5
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 23. 2. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a svetlana5 » 22. Mar. 2009 23:06

Vsak kuža je najbolj nesrečen, če je sam doma. Srečen je s svojim gospodarjem tako, da je na poti potrebno poskrbeti, da bo tudi psu udobno, da ne bo prevroče, voda, hrana. Podobno kot bi imel človek majhnega otroka. :)
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 23. Mar. 2009 7:13

tole je kr podobna tema :wink:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
La_Stella
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a La_Stella » 23. Mar. 2009 14:07

Tamarra* napisal/-a:tole je kr podobna tema :wink:

Hvala za preusmeritev, te teme nisem našla (razen eno že zaklenjeno). :wink: Smo se doma spet pogovarjali o tem in smo se odločili, da gremo na morje brez psa, ker gremo v hotel, ki ima tudi svojo plažo, vendar je ta tako dolga, da je en del popolnoma samoten (smo bili že lani tam) in ne bi bilo problemov glede tekanja psa, kopanja zanj ipd., a smo prišli do zaključka, da je vseeno bolje, da ta čas nekdo popazi nanj od domačih in se ukvarja z njim kolikor se bo dalo.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov