Pariz

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

katrin21
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a katrin21 » 30. Jul. 2006 13:54

Salut! :D

Mene pa zanima kolko vas je prišlo vse skupaj približno enotedensko potepanje po Parizu? Tu mislim všteto nekje, poceni letalsi prevoz, poceni prenočišče...vse ostalo pa tako ali tako vem, da ni poceni. :)
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 02. Avg. 2006 13:16

katrin21 napisal/-a:Salut! :D

Mene pa zanima kolko vas je prišlo vse skupaj približno enotedensko potepanje po Parizu? Tu mislim všteto nekje, poceni letalsi prevoz, poceni prenočišče...vse ostalo pa tako ali tako vem, da ni poceni. :)

To tud mene zanima... Že dolgo si želim it tja pa me zanima res kok približno to stane? :)
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
*MajCiKa*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *MajCiKa* » 15. Okt. 2006 10:37

alina napisal/-a:mona lise pa se ne sme slikat in jo ves čas strogo nadzorujejo :(

Em a druge slike pa lahka slikaš al je tud prepovedano?
Uporabniški avatar
alina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 8. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a alina » 15. Okt. 2006 11:28

*MajCiKa* napisal/-a:
alina napisal/-a:mona lise pa se ne sme slikat in jo ves čas strogo nadzorujejo :(

na različnih koncih muzeja so znaki, da ne smeš nič slikat, ampak kakšna stvar se vseeno da, ker ne pazijo tako strogo kot okrog mona lise! ker tam maš pa rest direkt pred sliko dva al tri varnostnike in res takoj opazijo tudi če poskušaš kaj na skrivaj in pol je cel halo, ko se tista zoprna ženska začne nate dret po možnosti v francoščini-tako da to res odsvetujem :wink: sem pa slikala ene par stvari v louvru! sploh tisti del, kjer je urejen napoleonov apartma, pa kjer imajo razstavljene kronske dragulje.
It looks like we could have made it baby...me and you!
Deepsea Princess
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Deepsea Princess » 15. Okt. 2006 11:44

jst ze bila in je bilo zares super,sem bila v eni blagobnici .bilo je noro,vec nadstropna,v zivljenju se nisem vidla tolko parfumu...
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 15. Okt. 2006 11:45

Fantasistykke napisal/-a:Bom šla nekoč. Si ful želim. Zaenkrat je na skopredu takoj za Londonom.

Ful me zanima seveda Eifflov stolp, elizejske poljane, Louve, Versailess pa tut v ta disneyland bi šla an =)

jst sm si tud zastavla cilj; vidt london, pariz pa berlin.
no, london se mi je uresniču, berlin kot kažebo na vrsto pršu spomlad, za pariz sm pa itak mnenja d bom rajš mal počakala, d se tale mrzlica po davinčievi šifri mal poleže, pol pa :francais: .
mary_ka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary_ka » 15. Okt. 2006 11:46

Jst sm bla pred tremi leti pa pol v Parizu! (ne uprašte kak! :D -konc 8razreda smo šli z župnikom :D za 200€---> res da je hecn, sam smo se pa super mel&ogromno vidl) :D To mesto se res splača it pogledat!
Hm... glede Mona Lise... Men jo je uspel slikat! Je bla taka gužva tam okol, da varnostniki sploh niso opazl! Fora na tej fotki je v tem, da se vidi tist opozorilni znak, da se ne sme slikat&snemat! :D No, če bi me varnostniki dobil ne bi blo glih super! :) Drgač je pa ta slika itak v taki stekleni vitrini, še dodatno zavarovana!
Ja, na Eifflov stolp se res splača it! Pogled na Pariz s tako viskokega je res veličasten!!! Ja, pa tut ponoč, ko se tiste utripajoče lučke pržgejo je super!!!! Če greš v Pariz, moraš it na Eiffla!!!
V Verssaillesu mi je bila najbol všeč tista steklena soba... Pa park je tut čudovit!!! (ko sm bla jst tam, se ne spomnem,da bi kej gradil!!)
Ja, pa trg umetnikov, pa cerku Sacre Ceur je tut cool!! Pa rdeča ulica je tut zanimiva(no ja :D ) , pa Moulin Rouge :)
Bla sm tut v Disneylandu(vstopnina je bla39€), kjer je vse čist pravljično (sj more bit, ne).
Hrana je kar vredu, no! :D Men se ni zdela nč kej posebna! :D
Res se vam splača it v Pariz, ker je res čudovit!!!
mary_ka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary_ka » 15. Okt. 2006 11:48

---> jaaaaaaaa pa elizejske poljane so tut čudovite (poleg zgoraj naštetega)!!!! Zelo lepo urejen drevored, polnooo trgovin! Okol božiča in teh praznikov je baje vsako drevo okrašeno kot jelka :D.. Hm... to bi pa rada vidla enkrat! :D
Uporabniški avatar
*MajCiKa*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *MajCiKa* » 15. Okt. 2006 13:07

alina napisal/-a:
*MajCiKa* napisal/-a:

na različnih koncih muzeja so znaki, da ne smeš nič slikat, ampak kakšna stvar se vseeno da, ker ne pazijo tako strogo kot okrog mona lise! ker tam maš pa rest direkt pred sliko dva al tri varnostnike in res takoj opazijo tudi če poskušaš kaj na skrivaj in pol je cel halo, ko se tista zoprna ženska začne nate dret po možnosti v francoščini-tako da to res odsvetujem :wink: sem pa slikala ene par stvari v louvru! sploh tisti del, kjer je urejen napoleonov apartma, pa kjer imajo razstavljene kronske dragulje.

No pa sj vazn je da jo vidiš. Slikat je tk brezveze ko lah na netu tut dobiš slike od teh slik v muzeju.

Joj pa tk lepo ste napisali usi kk ste se meli da bi še bol rada šla u Pariz :(
Uporabniški avatar
pikica83
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2004
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a pikica83 » 18. Jan. 2007 21:21

Joj, jst pa sem zdej te dni vidla ful poceni varianto za Pariz, ampak ker ni všteta hrana in vstopnine, bi verjetno vse skup prišlo ful drago. REs ne vem kaj naj naredim, sam o tem mestu, o tej državi že sanjam PREDOLGO :$. Pa pojma nimam kolko dnara bi naj mela zraven za pet dni, res ne vem kaj naj nardim, ker v službi bo zdejle ful malo dela, torej bo tud malo denarja in sem res v dilemi.
Nič ni tako dragoceno, kot tisti del tebe, ki je v drugih in tisti del drugih, ki je v tebi.
~ClaUdyKa~
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 1. 2007
Kraj: Idrija

Neprebrana objavaNapisal/-a ~ClaUdyKa~ » 18. Jan. 2007 21:37

Pariz je res lepo mesto, ampak normalno, tudi drago. Spomnim se, da ko sem bila pred tremi leti tam in ko smo šli na kavo, smo za en kapučin odšteli 7€, ampak je treba vedeti, da je bilo to na Elizejskih poljanah, kjer so cene dost zasoljene, ampak to je pač Pariz.
Drugače pa ga je ful lepo obiskati pomladi ali pa za silvestrovo, jst sm bla tam za silvestrovo in je ful lpo stat pod Eiflovim stolpom, sam škoda, kr takrat niso mel ognjemeta.
Sae
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Sae » 18. Jan. 2007 22:03

u sm bla v Parizu pred enimi tremi leti... mi smo šli z enim italjanskim cheap letalom, po parizu pa smo nekajkrat uporabili podzemno. eiffel je kul, sacre cour, la defense, notre dame... res vredno ogleda. aja v pariški živalski vrt se ne splača it, če bo kerga mikal. louvre si je fajn naredit plan, kaj si ogledat. ker če hočeš vse vidt, zna trajat dva dni. mi smo si na mojo željo ogledali egipčanski oddelek in afriški, poj smo si pa skupi pogledal seveda še slike in najbolj znamenito mona liso.. k je btw tko mejhna, da sm sam debel gledala :eek: . slikal smo jo lahko ja. pa ni bilo takrat kake gneče okol slike. vrtovi luxembourga so bli tud lepi. elizejske poljane pa so se mi zdele brezvezne. pač ulica s trgovinami. niti najmanj romantično. u najbolj so mi ble ulične palačinke :D njamiiiii, res največje pancakes k sm jih vidla v lajfu z nutello, banano in kokosam. kalorična bomba, ampak vredno :wink: hrana v restavracijah je bla pomoje (se spomnem sam testenin) okusna.
aja šli smo pa tud na en izlet. gledat gradove loare. ogledal smo si tri in je blo res fenomenalno. samo na en način škoda, k smo bli jeseni, ker vrtovi niso tako prišli do izraza.
ja cene so bile nekje zasoljene, samo še vseeno lahko najdeš (če se ti da iskat) tud "normalne" cene za pijačo in hrano.

drugače je pa vreden ogled pariza. aja pa gradovi loare rulz :lol:
"A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort" - Herm Albrite
Uporabniški avatar
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 18. Jan. 2007 23:24

najbolj so me v parizu presunl luxembourg gardens. in pa seveda štacune :D :D
Uporabniški avatar
*Laura*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 12. 2006
Kraj: Pariz

Neprebrana objavaNapisal/-a *Laura* » 20. Jan. 2007 20:53

jaz sem si lansko poletje želela iti v Pariz, ampak mi ni ratalo.
Mogoče mi bo letos :razz:
Uporabniški avatar
adelina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 4. 2006
Kraj: lj za par let...

Neprebrana objavaNapisal/-a adelina » 22. Jan. 2007 18:48

jaz grem pa med prvomajskimi v pariz...komaj čakam:D!

je katera že bila tam med prvomajskimi - kako je kaj z odprtostjo raznih stvari - znamenitostmi, trgovinami?

pa če mogoče katere ve, ali je boljše da izberem AirFrance, Adrio ali se najprej pozanimam na STA? v vsakem primeru grem tja in nazaj z letalom, vlak bi mi vzel preveč časa, vožnja do benetk pa tudi, tako da to odpade. mogoče še kdo ve, kako je kaj s cenami letalskih kart ob različnih dnevih - menda je ob petkih veliko dražje kot recimo ob sobotah?

hvala za odgovore, lp :)

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov