Pariz

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 09. Feb. 2009 15:17

o0girl0o napisal/-a:hvala,bom :)
drugač me pa še neki zanima... kako je s trgovinami pa restavracijami? a so drage restavracije al so cene normalne? pa če so trgovine odprte v ponedeljek? ( ker sm namreč slišala da naj ne bi ble )

Kolikorvem, imajo trgovine ob ponedeljkih zaprte samo Italijani. :gruebel:

Restavracije so obupno drage, sploh pijača (v črnskem getu (!) je bila coca-cola 4,5 eu 2 dl). Splača se ti it v kako samopostrežno. Obvezno pa jej njihov kruh ki je najboljši.

Trgovine pa niso pretirano drage, nekje kot pri nas, za obleke in to mislim.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 09. Feb. 2009 15:48

Midva sva bla zdej decembra, 4 dni v Parizu, ko naj bi bilo še dražje pa sem imela 200 € s sabo in sem polovico domov prinesla. Jedla sva sprot, kosilo sva šla jest samo enkrat v eno restavracijo v eni četrti poleg NotreDama, takoj ulica zravn je ene 100 restavracij in sva najdla eno s hitro hrano pa ni bil nevem kakšen račun. Pač pijača je mal držja, js sm vzela piščančja nabodala, pomfri in sok pa me je prišlo okoli 10 €, kar je tudi isto pri nas.
Zdej če maš preveč denarja ga komot zagoniš, samo midva nisva imela potrebe, pač jedla sva k nama je zapasal, največ kkšne sendviče iz delikates, kjer so skoraj iste cene kot pri nas, pa v kkšnih štantih s hitro prehrano. Spominčki in izleti so naju največ koštali, pa še to ni blo nevem kaj. Zdej shooping je pa tko, kkšne trgovine kot pri nas imajo iste cene. Mogoče je malenkost dražje v centru Pariza, kot pa v shooping centru v poslovni četrti. Mi smo šli tja in so iste štacune kot pri nas, Avstriji, Nemčiji. H&M, NewYorker itd. in so cene popolnoma iste, tako kot tudi cunje. Sem prov primerjala in imajo iste majčke, puloverje , ma vse, mogoče malenkost več izbire.
Tko, da če nimaš namena nevem kaj kupovat imaš 200 € več kot dovolj.
Uporabniški avatar
o0girl0o
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 8. 2008
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a o0girl0o » 09. Feb. 2009 16:14

o hvala obema :D zdej sm kr mal pomirjena :)
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 12. Feb. 2009 10:44

No sej ne vem kak tip človeka si ti, jaz zelo rada zapravljam in s seboj vedno vzamem malo več dnarja, ker pač v Pariz ne greš vsak dan ;)
Uporabniški avatar
grejpfrut
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a grejpfrut » 12. Feb. 2009 16:56

Ja v pariz ne greš vsak dan.. In to sem govorila celih 4 dni v parizu. Mel smo tko butastga vodiča, ki je za vsako torbico vedu kje jo lahko kupš, kje majo najcenejše majčke, pa kje nevem kaj vse... to je prav, da pove tud za trgovine in restavracije, ne pa da nas potem pelje za 4 ure v shoping center.. v teh 4ih urah bi si lahko ogledala kaj bolj pametnega npr. nekaj kar pač v sloveniji nimamo ane? Mislm pa da shoping center ne spada pod znamenitosti pariza :D .. eh :) važno da smo vsaj glavne stvari vidl. :)
"Always forgive your enemies. Nothing annoys them so much."
Oscar Wilde
Uporabniški avatar
o0girl0o
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a o0girl0o » 12. Feb. 2009 17:42

jah... če bi bli mal več časa v Parizu bi šla tut v šoping ja :D tko pa ne vem kolk časa bomo mel frej,ker gremo na Eifflov stolp,v Eurodisney pa tko mal :)
Uporabniški avatar
grejpfrut
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a grejpfrut » 12. Feb. 2009 21:19

No sej, če je čas ni problema. sej tam je res fajn nakupovat.. ampak meni so ble takrat bolj prioritete ksni ogledi pametni.. tak da sm bla mal razočarana in bi šla vsekakor rada še kdaj v lastni režiji :) v eurodisney sm si tud želela it, namesto tistih 4ih ur shopinga pr nas bi blo to odlično :)
"Always forgive your enemies. Nothing annoys them so much."
Oscar Wilde
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 12. Feb. 2009 21:24

Mi ko smo šli, smo šli za cel teden - 4 dni Normandijo in 3 dni Paris. Pa smo si kr uspeli pogledat. Bili smo na Eifflovem stolpu, Louvru, Nothredamski cerkvi, pa tisti ogromni stavbi na hribčku (sm pozabla ime :D) ...
Žal mi je bilo, ker nismo šli edino v tiste high-fashion ulice in Disneyevo trgovino :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 12. Feb. 2009 23:22

a_pikica_a napisal/-a:Mi ko smo šli, smo šli za cel teden - 4 dni Normandijo in 3 dni Paris. Pa smo si kr uspeli pogledat. Bili smo na Eifflovem stolpu, Louvru, Nothredamski cerkvi, pa tisti ogromni stavbi na hribčku (sm pozabla ime :D) ...

Sacre Coeur... Jst sm živela v Montmartru, pa sem jo videla le od bliz, not je blo preveč turistov za moj okus... Res jih je miljone. Pa tut sam Montmartre mi ni biu glih neki. Marais je ful ful ful lepši (bl ravn :D), pa tm vidš res odfukane ljudi, počekirite židovsko sosesko, to je tok kul in rahlo strašljivo. Pa nujno nujno je treba v kšno 2nd hand shop. Ker tm pa res dobiš za mali denar huda oblačila, recimo raznorazne rutke, šali, so po 1€, obleke so največ 10€.
"Pravi" šoping je pa tko. Ne priporočam Galeries Lafayette, kamor grejo vsi, razen če imate debelo denarnico, razen kletnih prostorov, kjer so raznorazne Bershke, Disney ipd. Ampak se splača not že samo zarad arhitekture. Ampak baje, da je na Champs Elysées en supermega center, sama ga nisem našla.
Pa če iščete raznorazne H&M young sceno, pa pisana oblačila, se boste naiskal. Jst sm samo enga najdla, k je mel dejansko oblačila za mlade, od ene petih. Tm nekje pr Operi je bil, če koga zanima :D V Parizu je pač tko, da je bl elegantna moda.
Uporabniški avatar
laram
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a laram » 15. Feb. 2009 21:01

H&M in podobne zadevščine (vse nam zelo znane trgovine z oblačili- in predvsem po povsem normalnih cenah) najdete v Parizu v poslovni četrti La Defense. Tam, ko se lahko povzpneš po stopnicah; oz. z dvigalom in se ob jasnem vremenu lepo vidi slavolok zmage. Tam je zelooo velik šoping center. :wink:
Uporabniški avatar
o0girl0o
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a o0girl0o » 19. Feb. 2009 15:11

evo mene nazaj iz Pariza :D (sem že včeri prišla sam se mi ni dal pisat )
uglavnem...
blo je zaakoon :D sam motilo me je da smo šli tko hitr pač od znamenitosti do znamenitosti.Aja drugač smo pa šli najprej v Disneyland,potem smo si ogledal Pariz nato šli naprej v Bruselj pa z letalom nazaj do Milana pa še z busom do Lj. :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 19. Feb. 2009 15:19

A si šla z agencijo? Kolk te prišlo?
Kolk kej zapravla? :D pa kaj kej kupila?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
o0girl0o
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a o0girl0o » 19. Feb. 2009 15:30

jp šla sm z agencijo Twin - ampak tko s šolo :wink:
pršlo me je pa okol 350€ + to da sm si mogla za večerjo sama kupovat
zapravla sm 120€ :oops: pač rekla sm si da itak sm enkrat v Parizu pa v Bruslju pa sm nabavla par stvari- v Disneylandu sm kupila 2 magnetka,obesek za kluče pa ene bonbončke (huda škatlca je bla xD),v Parizu sm kupila Eifflove stolpe(take bol mini) pa razglednice in pa sir ~ brez tega pač ne gre :D ,v Bruslju sm si kupila parfum pa majčko,pa še par spominkov kupila za domače,pa čokoladoo <3 :D (res majo dobro) aia pa še pivo,sam se mi je en pol razlil po kovčku :roll:
aia pa še na letalu sm fantu kupila parfum :)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 19. Feb. 2009 16:09

Gremo v 4. letniku.. Can't wait :D
Uporabniški avatar
jagoda802
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda802 » 04. Jan. 2010 21:20

hey!
verjetno je že blo kaj govora o tem sam....priznam.... se mi ni dalo vse brati :)
mene pa zanima kolk kaj pridejo razne vstopnine?

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]