Pariz

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
nItY
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 10. 2008
Kraj: za obzorjem

Neprebrana objavaNapisal/-a nItY » 08. Okt. 2008 17:02

hej! Ja js sm že bla v parizu, lahko ti povem, da so ljudje zelo prijazni in ustrežljivi. Znamenitosti je pa itak tako veliko, da najbrš ne bosta uspeli vsega videt, upam da bosta meli kkšnega dobrega vodiča, da vama bo vse lepo razkazal in razložil, obvezno - obvezno morš it na eifflov stolp, ker tega razgleda ne pozabiš nikoli :D
Js osebno sm šla z busom (nenormalno dolga vožnja in utrujenost, tko da ti predlagam letalo), ker je blo ceneje... No in ker smo ravno pri cenah, sabo imej kar nekaj denarja, ker je francija zelo draga... Nastanjena sm bla pa v hotelu s 3 zvezdicami, kar pa v bistvu popolnoma zadošča, ker je tam standerd zelo na nivoju.
Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 14. Okt. 2008 20:05

Wiwiwiwiwiwiw, jst sm ša letos tja.. Prjatlca pa jst sva se odločile, da bove šle čist na blef.. Pač jst sm v denarnci mela 80€ za 5 dni, kar niti slučajno ne bi bilo dovolj, če bi hotele spati v motelih.. Huh, in odločili sve se- že 1. dan, da nama ne preostane drugega, kot da se napijeva.. Torbe sva pustili pr prjaznem natakarju, same pa sva tekle v trgovino po vino. Že pošteno prešerni sva se vrnili v tisti klub ( Black dog), kjer sva imeli torbe.. No prjatlca je že komirala za mizo, jst pa sm šla vn na cigaret (še vedno nisve vedle kje bove preživele noč). Tam me neko dekle vpraša, če imam ogenj,.. In takoj pade debata o tem iz kje sva in tako naprej... Potem pa me vpraša kje bova s prijateljico spale, pa povem, da še ne veva, in ona v isti sapi reče, da laho pri njej, če naju ne motijo psi.. Itak se mi je zdel, da je to rekla samo zaradi lepšega. No potem je prisedla k nama in mi povedala, da je resno mislna, pač če nisva nekakšni ciganki :rofl: . Uglavnem dejansko sva pri tej ženski živele celih 5 dni, bila je največja legenda, gostoljubna kot sam hudič, prijazna, je rekla, da ji sploh ni problema. Potem nama je še dala ne vem kok stvari, plačevala nama je pijače, ker medve pač nisva mele denarja itn.. In res smo postale prjatlce, stalno smo v kontaktih, res taka gostoljubnost in prijaznost kakršne je ona zmožna.. Heheheh, pa nasploh nama je celotne počitnice v Franciji vse tako lepo teklo. Pristale ssva na letališču okrog 20km stran od Pariza. In sva šle štopat. Po 3eh minutah nama ustavi starejši gospod in nama obenem pove, da francozi zelo neradi ustavljajo. Potem sva se sprehajali po Parizu, ko srečam nekega moškega z zemljevidom in ga vprašam, kje ga je dobil, pa mi ga le ta da, in reče, da ima 2, da ni problema :cool: ...
Videle sva pa Notre Dame, grob od Jima Morrisona, Edit Piaf, (iskale sva še Molliera, pa ga nisve našlle :x ), bile sva na Eifllovem stolpu, na najbolj odštekani glam zabavi od enega benda (nekaj smo se po netu menili).. V glavnem najbolj nore počitnice v življenju! Vsak dan sva pili pod Eifflovem stolpom, se skupaj bali črncev (nekateri so bili resnično prav scary :eek: ).. Ampak priporočam Pariz, res..
Men je blo najboljš! :tanz:
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 15. Okt. 2008 9:41

vidm da sta mele več sreče ko pameti :razz:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 15. Okt. 2008 10:13

Men so pa glih črnci najbolj prijazni in nasmejani v tem mestu =) vse je tko sivo, zamorjeno, ljudje so bol resni... Kkšni prodajalci so pa res ustrežljivi, to je res. Pol ko pa prideš tam kjer je več črncev, pa je use tko bl živahno :) Btw zanč sm najdla 'balkansko cesto', aka Rue Simplon pri metroju Simplon... Ogromno trgovin, kjer lahko kupiš slovenske, hrvaške, srbske izdelke, pa pravoslavna cerkev, pa srbske restavracije...

Najbolj scary je pa men v mestu arabska mladina. :? To je tko kot čefurji pri nas, sam da mene arabci še bolj strašijo ker še zgledajo drugače... Majo pa iste navade - na cestah iz mobitelov predvajajo arabski turbofolk, organizirajo tolpe, težijo po cesti, se cela skupina spravi na pločnik in hodjo zloooo počasi, da sploh ne moreš mimo njih... :roll:
Uporabniški avatar
KittyCat
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KittyCat » 15. Okt. 2008 17:31

ne letet z ryanairom, sploh! nama s fantom so kar odpovedali letalo za nazaj in sva 24 ur na letališču zmrzovala :x
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 19. Okt. 2008 7:27

js grem pa za novo leto v pariz s collegiumom pa me zanima če je kera že bla? kšne izkušnje, nasveti?
nenanena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 3. 2005
Kraj: Me land

Neprebrana objavaNapisal/-a nenanena » 08. Jan. 2009 14:07

Jaz imam namen v Pariz februarja in me zanima od kje vse se da leteti in seveda najbol poceni...Pač če je kje izven (bližje) Slovenije ceneje potem se priporočam za info?
Uporabniški avatar
KittyCat
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KittyCat » 11. Jan. 2009 3:00

nenanena napisal/-a:Jaz imam namen v Pariz februarja in me zanima od kje vse se da leteti in seveda najbol poceni...Pač če je kje izven (bližje) Slovenije ceneje potem se priporočam za info?

da se seveda. iz benetk, trbiža, graza, zagreba... js ti vseen priporočam adrio, zdej majo outlet kart, pa si v obe smeri za 200€ in nič komplikacij. ker če greš z nizkocenovnim moraš računat še prevoz do letališča, ki je vedno ful oddaljeno od mest (tud do 100km) in te lahko stane še več pa še živce zgubljaš za brez veze.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 11. Jan. 2009 18:23

Jst sm glih na letu za Pariz z Adrio zgubila živce, k smo mel tehnične težave :pale: Drgač je pa tale outlet bl tko, take čudne datume majo, ker morš kupt za tja in nazaj dve karti.
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 11. Jan. 2009 22:24

Kaksne tehnicne tezave? :?
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 12. Jan. 2009 13:23

KittyCat napisal/-a:ne letet z ryanairom, sploh! nama s fantom so kar odpovedali letalo za nazaj in sva 24 ur na letališču zmrzovala :x

Samo to nima veze. Lahko odpovedujejo tudi lete drugih letalskih družb. Jaz sem lani tudi čakala adrijin let in smo leteli 15 ur kasneje. :eek: :lol:
Pa tudi glede prevoza iz oddaljenih letališč: samo zanjti se je treba. Povsod se najde optimalna rešitev. In mislim, da z nizkocenovnimi prevozniki lahko veliko ceneje prideš skozi, kljub vštetemu prevozu iz letališča do mesta. Mene bolj skrbi, ker je zadnje čase res veliko tehničnih problemov z avioni ... :?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 12. Jan. 2009 19:52

||MuCkAa napisal/-a:Kaksne tehnicne tezave? :?

Nevem, smo že skor zletel, pol so pa ugotovil da neki ne dela, neki z zrakom, pa smo kšno uro sedel v avionu preden smo zletel, medtem ko so ga popravlal.
nenanena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 3. 2005
Kraj: Me land

Neprebrana objavaNapisal/-a nenanena » 13. Jan. 2009 11:34

No mene pa zdj zanima nekaj, ce grem na stran adrie mi zračuna ceno do pariza in nazaj okoli 250 evrov, ce grem na stran air france potem me povratna pride 90 evrov...kako pa si naročim karto iz airfrance...si lahko rezerviram in potem jo dobim domov? ali si morem to ful prej rezervirat? v čem je fora???
wacky
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a wacky » 28. Jan. 2009 8:13

Kje pa se da sploh dobiti najbolj poceni karto do pariza? Sem šla pogledat tudi na stran ryanaira, pa se mi zdi da niti niso več tako poceni karte kot so bile včasih. Pozna katera še kaknega nizkocenovnega prevoznika, ki leti npr. iz benetk?
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 28. Jan. 2009 11:01

wacky napisal/-a:Kje pa se da sploh dobiti najbolj poceni karto do pariza? Sem šla pogledat tudi na stran ryanaira, pa se mi zdi da niti niso več tako poceni karte kot so bile včasih. Pozna katera še kaknega nizkocenovnega prevoznika, ki leti npr. iz benetk?
easyjet, ryanair, myair,..
Sicer pa greš na spletno stran letališča in gledaš "departure" in letalske družbe. :)

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]