Pariz

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
laram
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a laram » 27. Mar. 2007 17:09

Joj, jaz sem že vsa eksajted :jump: Komaj čakam petek, ko bom pakirala. :D
Omg bo šlo denarja, ampak ok. Ne greš v Pariz vsak mesec (haha sploh nevem če bo še kdaj imela priložnost iti).
Uuff ta Disneyland pa tudi ni samo tako. :)
Koliko pa npr. pridejo majčke, puloverji ... ? (Sem videla slikice na blogu, superca!)
Jaaaa, topla oblačila obvezno, pa povštrček :D + dekca. Vse imam že naštudirano. :lach:

Vidva Angel, sta imela ono evropsko kartico (zdravstveno)?
Jaz sem jo ravno danes dobila po pošti; Nincy ne pozabi na to!
Uporabniški avatar
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *_nincy_* » 28. Mar. 2007 7:27

OMg to bi pa sigurno pozabila Laram...moram takoj sedaj naročiti preko računalnika. :oops:
HVALA! :D

Sej ta kartica je dovolj ali ne? :)
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
Uporabniški avatar
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a laram » 28. Mar. 2007 8:14

Ja, ja itak, da je dovolj. Midva sva jo že dobila. :)

Angel, kako pa sta se sporazumevala tam? Angelščina glih ne pali, ne? :?
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 28. Mar. 2007 10:53

Mi smo mel Corris vključen, tko da si nisva nč posebi rihtala kartice.

Majčke k si jih vidla tiste moje so ble 20€, pulovr je bil 26€ ampak to samo zato, ker sm vzela otroškega (mislm da za 14 let). Popolnoma isti samo da je kao za odrasle z velikostjo S, M, L je bil pa 40€ hehe. Maš vse sorte, se najde tud kak fajn t-shirt za 15€, kar je pa mal lepš je pa prec več, tud do zeloo drago te pride. Odvisno kaj gledaš, sj boš vidla.

Jst sm se popolnoma vse zmenila v angleščini in to povsod, v trgovinah, raznih kebabih, lokalih, na ulicah, itd. In to vse skupaj brez problema ;) Kogarkoli sem vprašala kaj angleško so vsi znali odgovorit. Tko da ta bajka pomoje glih ne drži najbolj.
Uporabniški avatar
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a laram » 28. Mar. 2007 12:46

In ti je prav za 14 let? :D Hehe, ok hvala za nasvet. Itak, da bom iskala, ker ko sem videla tvoje slike :eek: aaa, jaz tudiii! :love:

Aha, superca glede angleščine ... Da ne bova mahala po "francosko". :lach:

Jeeeej, že koooooooooomaj čakam! :tanz:
Uporabniški avatar
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a laram » 30. Mar. 2007 23:01

No, pa greva tudi midva. Jutri v dopoldanskih urah. Juhej, keeent vejt, ker se še spoloh ne zavedam, da dejansko greva. :D Friki vem. :lach:
Poročilo sledi, ko se vrneva. :french: :jump:
Uporabniški avatar
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a laram » 10. Apr. 2007 21:15

No, da malo obudim temo ... doma sva od sobote; ob 11h sva prispela v mb.
Še vedno sem vsa "pod vplivom" tega prečudovitega mesta. :hearts: Sigurno se bova tja še vrnila, ker je res nenormalno lepo, prelepo, fantastično! Super! :scherzkeks: :love:
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 10. Apr. 2007 21:17

laram je bil pa res že čas, da napišeš kej semle. Sem že hotla obudit temo pa te spomnit ;)
Kaj ti je bilo najbolj všeč? Tudi jaz sem rekla, da se sigurno vrnem še kdaj. Si stopila na točko nič pred Notrdamsko cerkvijo?
Uporabniški avatar
obupana
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 4. 2007
Kraj: heaven****

Neprebrana objavaNapisal/-a obupana » 12. Apr. 2007 11:38

ej jst sm bla tud u parizi, za lanski prvi maj!!!!
nepozabno!!!

pa na vrhi elfflovega stolpa, notredamska katedrala, disneyland, pa še in še....

punce, če maste priložnost it u pariz, pejte....kr tu mesto je res sanjsko mesto...tolk romantike in vsega najdeš tm!!!waw :francais:

fulll je zakon, jst bi šla kr nazaj takoj, ej!!!!
Uporabniški avatar
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a laram » 15. Apr. 2007 20:18

Hehe, Gelči saj je res že bil čas ... :)
Jooooj, res mi je bilo prelepo! Res noro super! Mislim ... sploh ne morem tega opisati z besedmi, kar sva doživela. Vse, vse, vse mi je bilo lepo. :love:
Naj malo opišem ... :)

Prvi dan (nedelja) smo prispeli tja ob 8h zjutraj (po 16h vožnje) in smo do 12h imeli fraj (za malo počitka itd.), nato smo se odpravili proti Eifflovem stolpu. Najprej še to čudo od metroja :D, da smo se poučili malo še o tem. Mene je bilo tega (že doma) strah, samo v bistvu ni bilo čist nič hudega, kasneje mi je že prav prijala vožnja zvečer, ko sem bila zmučena, hehe.
No, povzpeli smo se na stolp (jaz "samo" do 2. nadstropja, ker mi je to bilo čiiiisto zadosti), veliko časa smo imeli fraj (tudi nasplošno ves čas, te nihče ni priganjal ... prišli smo na določeno mesto, potem pa voljno ... ).
Zelo so me navdušili parki, kjer ljudje sedijo na travi vsepovprek; mislim supercaaa! Prav potegne te vase mesto, začneš z njim dihat, waaaaw, :hearts: ... Jaz sem čiiist notr padla, ...

Drugi dan (ponedeljek) smo si šli ogledat Malo in Veliko palačo, trg Concord, La Invalides (saj nevem kako se napiše - muzej od napoleona ...), Elizejske poljane, Slavolok zmage, cerkev Notre - Dame (bila tudi na tisi totčki, ja) + Latinska četrt; no ta dan smo resss veliko videli. Cel dan je bil prijetna dogodivščina. Aja, pa še La Defense smo si ogledali. Viiiiisoke stavbe in trgovski centri. Iz onih stopnic pa se superca vidi slavolok zmage & Elizejske.
Vročina za umret, v kratkih majčki brez rokavov sem se sprehajala ... noro res!

Torek je bil dan za Disneyland ... to je tudi nepozabna dogodivščina! Mikimiška na vsakem delčku; superca! Prevzele so me trgovine (kaj pa, haha) in na koncu se je nakup izkazal za uspešnega: 2 torbici, 2 majčki, špangice, gumice, kapa, darilca za bratca, prijateljico, mojo kokoško, sestrično ... še pa još daril, hehe.

Sreda rezervirana za muzej Louvre. Kot vsi ostali sva tudi midva skušala poslikati znamenito Mona Liso, na kar bi naju skoraj ven vrgli :rofl: ampak na srečo sva jo še ok odnesla.

Četrtek smo imeli fraj, kao za vandranje na lastno pest - večina nas je malo dlje spala (ker si res zmučen do kooonca), pa malo sončkanja v travi ... ob 17h pa smo se zmenili pod Slavolokom zmage od koder smo se odpravili proti cerkvici na griču; Sacre - Coeur je zelo lepa cerkvica ... dol pa se superca vidi Pariz.
Pa potem še sprehod vdolž ulice, ki te pripelje do Moulin Rouge-a. Hehe, tam smo se tudi presmejali ob vseh tisith sex shopih, sex machine ... eh, smehi.
Na koncu pa smo se še vrnili v La Defense; malo po nakupih v trgovske centre.

V petek pa smo ob 12h krenili proti gradu Versailles. Tam je bilo tudi zelo lepo. Sicer nismo šli notri v grad, ampak je zunaj toliko lepega za videti, ... tisti veliki parki ... super lepo.

In potem pot domov ...
Sigurno sem še kaj pozabila napisati ... dodam še kaj če se spomnim.
V spomin pa nama ostane kar 350 čudovitih fotografij.

Res je bilo to tako nepozabna izkušnja ... 100% sem, da se bova še vrnila v Pariz. Ampak takrat definitivno z letalom, ker te pot pošteno utrudi.
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 15. Apr. 2007 20:23

Superca! Skoraj vse kar si naštela smo si tudi mi ogledali, res je vredni čimbolj izkoristiti čas ko si tam. Meni je samo malo manjkalo tistega brezskbnega posedanja na soncu (k ga itak nismo imeli ampak več al manj dež) in občutek da se ti nikamor ne mudi. Zato se je vredno še vrnit nazaj in vse na izi predelat.
Uporabniški avatar
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a laram » 15. Apr. 2007 20:30

No, midva sva na srečo imela tudi to ... čas, da sva se samo usedla in mislila NIČ. Dobesedno. Uživaš. Opazuješ okolico in si obeenem srečen, ker si tam.
Npr. ko smo šli na E. stolp, sva šla dol k Seni sedet na one stopnice (s sladoledom za 4€ v roki :lach:) in mi je bilo super lepo, pa na klopce, pa v travo sva se vsedla, kot miljon drugih ...
Pa potem v La Defensu ... na stopnicah sediš ... sonce je pripekalo ... waaa!
No, v glavnem ... vsepovsod smo imeli čas za uživanje, hkrati pa smo si ogledali res veliko lepih & zakon stvari!

Tudi za vreme smo imeli takšno srečo ... čiiisto vsak dan je bilo prav vroče, ali vsaj toplo ... res enkratno! Sončna očala nujno zlo, hehe. :cool:

Pa zraven hotela samo imeli en veeelik trgovski center ... tudi super.

Angel, v katerem predelu pa ste vi imeli hotel? Na kero linijo metroja ste vstopali (ta začetna)?
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 15. Apr. 2007 20:37

Ja glih to sem te hotla prašat kje ste imeli hotel?
Naš hotel je bil Ibis, vstopali pa smo na postaji Eglise de Pantin, to je tretja postaja metroja št 5. Če imaš plan metroja je to v desnem zgornjem kvadrantu ;)

Vidva sta se sama okoli vozila z metrojem?
Uporabniški avatar
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a laram » 15. Apr. 2007 20:45

Hehe, kot da bi mi misli brala. Sem ravno ven vzela karto metroja :D ...
Ja, sem našla "vašo" postajo ...
Huh, zgleda, da smo bili precej "narazen" ... ali pa tudi ne. Pojma nimam. :lach:
Mi smo bili v hotelu Formula 1; to je v bistvu veriga hotelov po celem svetu ...
Vstopali pa samo na Cergy Prefecture; mislim, da je bila rdeča linija.

Em, sama sva se peljala samo v četrtek, ko smo se ob 17h zbrali pod Slavolokom zmage ... drugače pa smo šli skupaj ...
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 15. Apr. 2007 20:48

A je tale Cergy sploh not v mestu? Ker gledam rdečo progo in piše da je Cergy tko izven te karte... :gruebel:

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov