Pariz

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 15. Jun. 2011 11:15

^^easyJet pa z Brnika
Upoštevajoč, da je treba še do Benetk prit (in, bohnedej, avto tam pustit), je cena ista (oz. easyJetova celo nižja), s tem da je (vsaj meni) bolj prijetno it kar z Brnika.

(čeprav sem res bolj FR-fan , ga v tem primeru EZY zmaga)

Res je. Skoz z Ryanair-om leti in pozabim na EZY. Kadarkoli sem primerjala cene, je bil vedno dražji. Zgleda, da nikoli ne naletim na akcijo. Ko sem pa letela iz Benetk, sem naredila malo turo po treh državah, tako da se mi je kljub parkirnini v Benetkah bolj splačalo.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 17. Sep. 2011 17:14

NOVO:
V katerem delu Pariza se splača rezervirati hotel?

Koliko stanejo prevozi po mestu? Ter koliko prevoz iz letališča CDG- center?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 17. Sep. 2011 20:12

Če nau prepozn, ti sporočim čez 14 dni k pridm nazaj :D pomoje je skor useen kje je hotel/hostel, če je u 1./2. coni pa metro zravn, ker se na konc itak vozš naokol povsod.

Z letališča vozi v center kr RER, ni treba na noben posebn vlak, verjetno pa obstaja tut kkšn bus.

Wiiiiiii, komi čakam, da grem :D
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
pyr kitty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a pyr kitty » 18. Sep. 2011 15:13

Iscem hostel ali cenovno ugoden hotel, cimblizje centru oz. vsem vecjim muzejom ali metroju, ce zna katera kaj priporocat?
Uporabniški avatar
Babs.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Babs. » 18. Sep. 2011 19:11

*mala* napisal/-a:
Koliko stanejo prevozi po mestu? Ter koliko prevoz iz letališča CDG- center?

http://www.ratp.fr/fr/ratp/c_20586/tous ... et-tarifs/
celodnevna karta (mobilis) je 6,30 eu (zona 1-2, torej center), posamezna karta pride 1,7 eu, paket desetih pa je 12,50 eu

če si stara manj kot 26, se ti za vikend najbolj splača ticket jeunes week-end, ki je 3,5 eu za zone 1-3
(ne vem, koliko razumeš francosko, ampak na tej strani najdeš vse možne variante)

iz cdg do centra je 6,80 eu karta v eno smer, vozi rer B, ne moreš pa druge karte kupiti kot te, celodnevne karte in ostalo tam ne velja
Uporabniški avatar
Babs.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Babs. » 18. Sep. 2011 19:20

*mala* napisal/-a:NOVO:
V katerem delu Pariza se splača rezervirati hotel?

če misliš na okrožja, nižja je cifra, bolj je center, bližje si vsemu in načeloma je lepše, drugače pa če že, bi se jaz izognila 17. in 18., ker ni najlepše in najbolj čisto, 9., 10., 11. so recimo meni zelo všeč:) pa seveda 5., 6., 7., ampak to je že precej center, tako da zna verjetno biti tudi dražje
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 18. Sep. 2011 20:23

Najlepša ti hvala za vse informacije :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 21. Sep. 2011 11:14

NOVO:
A je Montmartre slaba lokacija za izbiro hotela? Je tam res kaj nevarno?
Mi je sicer všečna ideja Montmartre za večer, pol pa direkt spat. Al je preveč glasno?

Koliko je približno hrana? Res za nizki proračun. Bolj fast food, po ulicah, iz trgovine.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 21. Sep. 2011 18:34

Pariz je pač dražji kakorkoli obrneš. Hrana na ulici od 3 eur naprej, kava odvisno kje jo spiješ, tudi 7 EUR na glavni ulici, , v restavracijah ne prideš čez pod 15 eur na osebo. V trgovinah so cene dokaj normalne. Ful je dobr da imaš v hotelu zajtrk.

Montmartre je ok lokacija, v bistvu je vse ok kar je v bližini podzemne.
Uporabniški avatar
Babs.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Babs. » 21. Sep. 2011 21:36

*mala* napisal/-a:NOVO:
A je Montmartre slaba lokacija za izbiro hotela? Je tam res kaj nevarno?
Mi je sicer všečna ideja Montmartre za večer, pol pa direkt spat. Al je preveč glasno?

meni osebno tam res ni všeč, kar precej umazano je, pa kljub temu da gre za montmartre, mi atmosfera, utrip tega okrožja res ni bil nikoli všeč, sem bila enkrat tam v enem hostlu, ampak nekaj veselo zvečer ravno hodila okoli nisem :?
Uporabniški avatar
Piiikica69
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 10. 2011
Kraj: Bovec

Neprebrana objavaNapisal/-a Piiikica69 » 02. Nov. 2011 16:24

Pravkar sm se vrnila iz čudovitega 5dnevnega pohajanja po Parizu in bilo je ČUDOVITO :) nekaj je na teh francozih...kar ostala bi tam :) Imeli smo srečo s hotelom(formula1, sicer izven centra) Ogledali pa smo si : Eifflov stolp,Louvre,Montmartre...tipično turistično
Carpe diem!
Kisli
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Kisli » 20. Nov. 2011 10:35

HEJ.
zanima me če mi lahko poveš kateri hotel formule1 je bil to ker sem našel tri in se daj me zanim ače si bila slučajno v hotelF1 Paris Porte de Châtillon in ali je vredu ali je kopalnica skupna?ker bom najbrš rezerviral tega.

hvala in lp

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov