Pariz

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 13. Okt. 2010 12:24

^^sicer ne vem kaj se smatra pod "ugodno" v Parizu, mi smo bili nazadnje v enem od Ibis hotelov.
najcenejši
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 15. Okt. 2010 16:52

Hvala. Seveda še zbiram predloge. Se mi zdi, da so vsaj po komentarjih hoteli v Parizu bolj švoh (ali pa seveda predragi za moj žep) :?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 15. Okt. 2010 17:44

Vse odvisno od tega s kom bom šla, ker fant ne mara ravno hostlov :? Če bom šla pa s sestrično, pa to verjetno ne bo problem.

Rabim easyHotel v Parizu :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
anciiika333
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a anciiika333 » 20. Okt. 2010 20:00

NOVO

Med počitnicami grem v Pariza. Tiste, ki ste že bile tam, kakšni so ljudje? So odprti in pripravljeni pomagat ali jim je vseeno za turiste? Kako je z jezikom, poskušajo vsaj malo razumeti angleško/nemško ali ne bo šlo? V vsakem primeru mislim seboj vzeti slovarček za najnujnejše stvari. Kako je kaj s cenami tam in z nakupovanjem?Kam se mi najbolj splača it po nakupih? Grem pa sicer z agencijo Palma. Ima katera izkušnje z njo?

Uff, mal velik vprašanj :oops: hvala tisti, ki bo vsaj na kerega odgovorila :)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 20. Okt. 2010 20:37

Parižani niso ravno najprijaznejši ljudje na svetu. :D Vzemi slovarček s sabo.

Jaz imam lepe izkušnje s Palmo, šla sem v Prago z njimi, blo je lepo. :)
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 20. Okt. 2010 21:39

Se strinjam s sonckom, ne bodo se te trudili razumet in turistov ne marajo. Bolj kot soping ti sicer svetujem ogled vseh znamenitosti in muzejev :D Kake so pa cene oblek in tega ne vem, hrana in kavice so drage. Mene bi sicer zdaj bolj skrbelo, da je salb cajt za potovanje v Francijo :(
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 21. Okt. 2010 10:29

patizani se bolj ali majn pozvizgavajo na turiste....vsaj tiste, ki ne znajo francosko. Rajsi ti bodo pomagali, ce jih ogovoris v francoscini, kot v anglescini ali kakem drugem tujem jeziku. Tako je bilo vsaj pred leti (nazadnje sem bila tam 5 let nazaj).

Drugace pa je pariz super, enkraten in 1A skratka. :D

Cene so visoke...in ce se zelis imeti lepo in ne gledat na vsak euro ki ga zapravis, moras met kar lep kupcek denarja s sabo.
vrtavka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a vrtavka » 02. Nov. 2010 0:02

Zanimivo. Js v parizu nisem srečala niti enega neprijaznega človeka. Morda zato, ker sm se potrudla kakšno besedo v francoščini skup spravt, kar se mi zdi lepo ne glede na to, v katero državo greš. Večina se je že ob bonjour prijazno nasmehnila, tudi če sm kje zgubljeno gledala v zemljevid, so ljudje pristopili sami od sebe in pomagali. Na pokopališču pere lachaise sm enga gospoda vprašala, kje je chopinov grob in mi je potem razkazal celotno pokopališče, torej grobove znanih oseb in o tistih, ki jih nisem poznala, povedal stavek ali dva. Škoda, da ne znam bolje francosko in sem se bolj delala da razumem. Ta gospod je bil starejši in nama je bolj pomagala znakovna govorica, pa nekaj mojega zelo skromnega znanja francoščine in njegove angleščine. Mladi pa vsaj z osnovno angleščino niso imeli težav-po mojih izkušnjah.

Js komaj čakam, da grem spet nazaj. :) Tja sem šla pripravljena na nesramnost in vse, kar pravijo o francozih, pa so me prepričali v nasprotno. Po mojem mnenju so angleži veliko bolj hladni.
MIS_MAS
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a MIS_MAS » 12. Jun. 2011 20:01

Hej, takole je na stvari. Z partnerjem se konec avgusta odpravljama z vlakom ali letalom v Pariz za teden dni. Prevoz še ni dorečen, bova videla kaj nama bo najbolj ugodno ( samo tako za informacijo s čem ste pa vi potovali tja, koliko vas je približno prišlo z povratnico?). Prenočišče pa že imava izbrano.

Zalomilo se je le pri ogledih in sicer vprašanju (upam da kdo ve ali pa je že bil): Kako oz. s čim priti do gradov Loare in pa dvorec Versailles in njegove vrtove? Vem, da z avtobusom, ampak kje ste ga rezervirali, cena ipd.?
Druge stvari si je tako ali tako možno ogledalti z metrojem.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Jun. 2011 20:07

^^ Če imata čas septembra lahko zelo ugodno letita z Brnika za ene 60€ na osebo povratna, brez kovčka. Sama ni šans, da bi šla tako razdaljo z vlakom.

Mene pa zanima, če so poceni hoteli v Parizu res tako slabi? :)
Se mi zdi, da povsod same kritike berem. Na booking.com komi kakšen z oceno nad 6.
MIS_MAS
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a MIS_MAS » 12. Jun. 2011 20:26

Žal je možnost samo takrat. Drugače pa z vlakom ni tako hudo, ker bi šla z nočnim vlakom (spalnik) iz Maribora-Zidani Most Zidani Most- Munchen in iz Munchen - Pariz, približno 12 ur pa vlak vozi.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 13. Jun. 2011 7:03

^^ :eek:
To je še men, pa sem vajena skoraj-celodnevnih potovanj :D, tumač! 12 ur na vlaku..jauč.
Pa še dejansko je cenejše z letalom.
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 14. Jun. 2011 14:31

Ne znam francosko, tako, da tudi jaz nisem bila deležna prijaznosti v Parizu. Najbolje je bilo, ko gospodična na turističnih informacijah ni znala angleško. Hrana in pijača po lokalih je zelo draga, v trgovinah je pa ceneje kot pri nas.

Ryanair leti iz Benetk v Pariz. Sicer ni ravno blizu, se mi pa zdi lažje kot 12 ur na vlaku.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 14. Jun. 2011 16:45

^^easyJet pa z Brnika :P
Upoštevajoč, da je treba še do Benetk prit (in, bohnedej, avto tam pustit), je cena ista (oz. easyJetova celo nižja), s tem da je (vsaj meni) bolj prijetno it kar z Brnika.

(čeprav sem res bolj FR-fan :D, ga v tem primeru EZY zmaga)
Uporabniški avatar
Babs.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Babs. » 14. Jun. 2011 19:01

MIS_MAS napisal/-a: Zalomilo se je le pri ogledih in sicer vprašanju (upam da kdo ve ali pa je že bil): Kako oz. s čim priti do gradov Loare in pa dvorec Versailles in njegove vrtove? Vem, da z avtobusom, ampak kje ste ga rezervirali, cena ipd.?

za gradove Loare ne vem, do Versaillesa se pa pride tudi z vlakom, je verjetno hitreje in bolj udobno kot z avtobusom, je v 4. coni, od tega je odvisna cena karte (obstaja kar nekaj variant kart+čez vikend so cenejše), ni pa treba nič prej rezervirati, se kupi karta normalno na postaji

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov