Palma de Majorca

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Saša_26
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Saša_26 » 26. Jun. 2005 23:21

Jaz grem letos spet tja!!! Tokrat greva z mojim pikijem :) Greva pa 23.julija za 11 dni! Komaj že čakam! In tudi mene zanima tale Soller ;)
Don`t regret something that you did, because at one time...you wanted it!
Uporabniški avatar
Slatka Mala
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 5. 2005
Kraj: Göteborg,Sweden

Neprebrana objavaNapisal/-a Slatka Mala » 26. Jun. 2005 23:53

sam pozimi res neboš mela lih neki za delat,vremo bo bolše ko pri nas sam še zmeri ne neki posebnga.
kar se žurk tiče pa to pa pravjo daj Ibiza bolša,grem sprobat zadn tedn julija :P viiiiiii happy :D
U prolazu tjelo pripijena,bez imena samo bez uspomena..
Uporabniški avatar
La*Perla
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a La*Perla » 27. Jun. 2005 0:10

sofia83 napisal/-a:
La*Perla napisal/-a:Ljubim Mallorco! Bila sem pred 2 letoma in je bilo noro.
Povem pa ti, da voda ni ravno čista (še posebej če se hočeš kopat na glavnih plažah, kot sem se jaz), ogromno ljudi je. Vendar pa te to ne bo motilo, če ga rada žuraš. Žura je tam ogromno.

Priporočam tudi vožnjo z rent a car po otoku, ker vidiš ful lepih reči, lepe osamljene plaže in skoraj rajske zalivčke, tko da res - to je skoraj MUST DO :)

Midva z lubijem sva se kopala v bližnjem Soleru, kjer je voda bolj čista kot v sami Palmi, tko da se najdejo placi tudi s kristalno čisto vodo.

Na Mallorci se skoraj ne splača hodit spat. Splača se, da ga žuraš do onemoglosti! :)
Jaz imam Mallorco v najlepšem spominu... :love:

moj cilj pa je v kratkem tudi Ibiza. Mogoče že letos, če ne bova šla na Hvar :)

Kaj??? A kar v Soller sta se hodila kopat? Hudoooo ... Jst mam teto tam in tja hodm skor vsak poletje že od enajstga leta. Soller je res zakon, Palmo pa bol slabo poznam, sam kar sm vidla mi je zlo všeč. Pa za šoping je Palma d best, k loh najdeš zlo solidne stvari za ful pocen. Sam so pa majorkinci dost bol zaprt folk od ostalih Špancev, sam so še vedno zlo prjazni. Ej na kero plažo sta se pa hodila kopat v Soller?

wow ful dobr. Jaz bi tudi imela teto tam :lol:
glede plaže se pa ne spomnim več dobro, največkrat sva sicer hodila v tisti zalivček dol od postaje od tramvaja.
*Diamonds are forever*
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 7. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a el bou » 26. Jan. 2006 8:21

jz sm bla tm pa na ibizi...

nevem, sej je lust pa lepo, sam mene vse prevec na portoroz spominja :) :?

mam raj kej bl eksoticenga...
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 28. Feb. 2006 18:59

Jah, jaz sem bila kot otrok na Mallorci kakih 8x... Luštno, ampak že nekoliko dolgočasno :lol:

Aja, pa otok se imenuje Mallorca (oz. tudi Majorca), Palma de Mallorca je pa glavno mesto :wink:
Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a pjotra » 02. Mar. 2006 11:57

Jest sem bla lansko leto, je blo fajn, lepo, čisto, veliko atraktivnosti. Edina stvar, ki me je zmotila, je to, da je polno Nemcev in večinoma žuri po njihovem okusu, se pravi, sem se počutila kot na Oktoberfestu v Münchnu.
Drugače pa fajn.
Uporabniški avatar
bolhica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 4. 2006
Kraj: somewhere

Neprebrana objavaNapisal/-a bolhica » 30. Avg. 2006 17:40

jst sm bla letos tmm..najbooooLšššš..plaža: miuka, palme..wauuu..34 stopin :D
... ι αм ωнαт ι αм ...
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 31. Avg. 2006 8:48

pjotra napisal/-a:Edina stvar, ki me je zmotila, je to, da je polno Nemcev in večinoma žuri po njihovem okusu, se pravi, sem se počutila kot na Oktoberfestu v Münchnu..

No ja, en del je večinoma nemški :bia: , drugi del pa večinoma angleški, se pravi fish&chips :fisch: , angleške zastavice, topli sendvički, znamenite angleške humoristične nanizanke na TV ekranih v lokalih :D ...

Pravo Španijo je bolje iskati na celini...
Uporabniški avatar
cokolada
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a cokolada » 22. Sep. 2006 13:05

js sm bla pa letos med samimi nizozemci... ampak blo je super. sva rentala avto, tako da sem vidla še marsikej druzga kot nizozemce in prenabutane plaže :)
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.
(Mary Kay Ash)
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 17. Feb. 2007 9:28

Jaz sem dobila eno zelo ugodno ponudbo za Mallorco in sicer zastonj apartma, tko da bi si dejansko mogla plačat sam letalo in hrano. Tko da me zanima kako (= od kje do kje :D) in s katero družbo ste leteli dol, pa kok so vas približno prišli stroški? September je verjetno še vedno kul za se kopat ane?
Uporabniški avatar
Saša_26
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Saša_26 » 25. Feb. 2007 17:23

Čav!

Midva s fantom vsako leto odideva na Mallorco za 14 dni in tudi midva imava nočitve zastonj. Če povem letošnji primer....

Letalske povratne karte iz Munchna naju stanejo s pristojbinami vred 130 € na enega. Pot z avtom do Munchna in nazaj naju stane cca. 50€ na enega. V to ceno je vključen ves bencin, parkirišče na letališču v garaži, tuneli v Avstriji v obe smeri, vinjeta. Za 14 dni bi tam porabila cca. 200€ vsak. Seveda se da porabiti tudi veliko več, odvisno od tega koliko si privoščiš ;) Toliko rabiš sigurno. Če zaokrožim, bi vsak dal za 14 dni za Mallorco 400€.

Pa mi prosim najdi polpenzion za 14 dni za 400€. Seveda se da najti za en teden, ampak bi bila bolj kot ne razočarana nad ponudbo za ta denar...

Pot iz Kranja do Munchna traja cca. 5 ur, odvisno od tega seveda kdaj greš in kakšna je gužva (sam nesreče ne sme biti, ker potem lahko stojiš).

Lahko greš pa z vlakom, vožnje je 6 ur, stane pa povratna karta tam okoli 70€. Nimaš pa skrbi s prometom, pa spiš lahko, lah je fajn, lahko pa nabašeš res podn sopotnike ;))

Letos midva letiva s Tuifly, lani sva letela z Air Berlin (120€ na osebo), predlani z LTU....pač odvisno kje dobiva najcenejše karte. Je pa tudi res, da midva rezervirava karte že februarja. V sezoni jih je res težje dobiti tako poceni.

Evo, to je to, če te zanima še kaj, pa vprašaj ;)

Papa....
Don`t regret something that you did, because at one time...you wanted it!
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 25. Feb. 2007 23:24

Js sm pa najdla na odklopu 3 kul hotelčke za ca. 400€, ampak to pol septembra. Sm jih tut po netu že prečekirala.
A pozna kera drgač kšn dobr pa pocen ho(s)telčk dol pa da je blizu plaže? Pa če greš u lastni režiji - a se splača letalsko karto rezervirat ful prej al kasnej? Čeprou mam js še zmer najraj zrihtan aranžma, da se mi ni treba trest a bom dobila prenočišče al ne pa kako bom pršla do tja z letališča...

Drgač me pa zanimajo še cene dol. Najbrž so dražje od unih v Grčiji, ane? A da loh kšna primer za npr. koktejl, najem ležalnika pa marele na plaži, pice...ipd.
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 27. Feb. 2007 11:45

Dejte no mau za cene povedat, pa kolk je kej stopinj septembra.
Aja, a je bla kšna u mestecu Can Picafort- na severu otoka?
Uporabniški avatar
cokolada
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a cokolada » 08. Mar. 2007 9:32

s fantom sva letela iz Berlina v Palmo in naju je karta prišla okoli 100eur. šla sva za 12 dni, za hotel sva plačala 50.000 sit/osebo za ta dnar je blo 11 nočitev z zajtrki. hotel je bil tok cnej ker sva ga prek easyjeta rezervirala in je bil kul, z bazenom in vse... v mestu el arenal 3 min od obale. čeprav ga itak tam ne rabiš. potem sva najela avto, ki naju je stal smešnih 16o eur za cel teden(z zavarovanjem vred) najela sva ga na letališču in starostna omejitev je bila 21 let (ponavadi je tam 23 ali 25 let). mel pa je klimo, ki je nujna tam dol. jedla sva zunaj pri neki španski babici, ki je imela najboljše tapase kar sem ji kdaj probala in da sva se fajn najedla sva za oba porabila okoli 8 eur s cervezo vred :D paelje ob obali so zelo zelo drage, morte met pa srečo, da naletite na dobro.
če pa hočeš vsak dan na polno žurat po tamkajšnih lokalih pa za 14 dni rabiš vsaj!!!!! še 500 eur za pijačo in vstopnine.
pomoje bo septembra temperatura lih prou! ker midva sva bila dol julija in je blo peklensko. :twisted:
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.
(Mary Kay Ash)
Uporabniški avatar
*just me*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 3. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a *just me* » 23. Mar. 2007 8:05

Bila, pred tremi leti:)

priporočam južni del, ker na severu je bol žalostno, vse prazno, vsaj takrat je bilo no.
Bila sem na predelu Alcudia, kr nč za počet, pa do El Arenala in Palme je grozno dolga vožnja, kokr se spomnem 1,5 ure.
Cene so pa kr zasoljene no, predvsem hrana in pijača (mislim, da je bil tak čist micen hamburger 8 EUR), pa vstopnine so ble tut grozn visoke 50EUR, ogromno tečnih pijanih nemcev in angležev...
Edina pozitiva tam mi je bil Mango, kjer so ble smešne cene, pa še razprodaje :)

Mene ni prepričala no, mi je Grčija dost bol pri srcu:)

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov