od kod vam denar?

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 05. Mar. 2008 22:22

ANGELgirl napisal/-a:Midva imava eno škatlico kamor dajeva evrčke za morje.. Je prav zanimiva ideja, ker imava zalepljeno iz vseh možnih koncev, tako da bova šele mejčken pred poletjem odprla in ugotovila koliko sva prišparala :D

zakon :D a te nč ne premami? :wink:
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a ena pač » 06. Mar. 2008 23:21

Vsaka čast tisti,ki sfolga poleg faksa še delat,ampak mislim te, ki imajo vsak dan po recimo 7-8 ur faksa. Pri nas so večinoma tisti,ki so še poleg faksa delal, pocepali.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 07. Mar. 2008 18:51

hehe..poznam veliko takih ko jih zarad tega ni naredlo šole...denar jih premami pol pa delajo veliko in šola splava po vodi,.... :?
christianni cruz
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a christianni cruz » 07. Mar. 2008 22:52

meni doma vsako leto namenijo 400 € za poletne počitnice- niti 1€ več ali manj.
pol pa kar pač nardim s tistim je moja stvar.
letos so pa nardil izjemo (hvala oči :D ) in plačajo še posebej maturanca

drugač pa ...mam frendico k majo s familjo klasično usak let začetk in konc poletja take prestižne 14-dnevne počitnce ...
vem da je blo 1x jamajka + jordanija , 1x maldivi -dubaj , 1x fiji - Sydney....itd.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 08. Mar. 2008 0:04

,,,
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 08. Mar. 2008 9:18

christianni cruz napisal/-a:meni doma vsako leto namenijo 400 € za poletne počitnice- niti 1€ več ali manj.
pol pa kar pač nardim s tistim je moja stvar.
letos so pa nardil izjemo (hvala oči :D ) in plačajo še posebej maturanca

drugač pa ...mam frendico k majo s familjo klasično usak let začetk in konc poletja take prestižne 14-dnevne počitnce ...
vem da je blo 1x jamajka + jordanija , 1x maldivi -dubaj , 1x fiji - Sydney....itd.

Ja tud taki morjo obstajat, sej hvalabogu da si to lahko privoščijo (sploh cela familija)..
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 08. Mar. 2008 15:21

Točno tako :roll:

Ko/če bom jaz imela kdaj otroke, denar in čas, jih bom ful terala okrog po svetu...naj malo vidijo. Moja mami ni hotela leteti z avionom, zato smo bili vedno z avtom. Samo to si seveda ful omejen potem...

Pismo za izobrazbo in potovanja mi za froce pomoje ne bo nikoli škoda denarja.
Uporabniški avatar
shiva*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a shiva* » 09. Mar. 2008 13:07

Nekatere familije pač več dajo na potovanja, kot pa na avtomobile in oblačila. meni se to zdi čist OK. :D
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 09. Mar. 2008 15:51

Zvoncica napisal/-a:Pismo za izobrazbo in potovanja mi za froce pomoje ne bo nikoli škoda denarja.

Se popolnoma strinjam. :gut: Tudi meni ne.
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 09. Mar. 2008 18:13

ena pač napisal/-a:Vsaka čast tisti,ki sfolga poleg faksa še delat,ampak mislim te, ki imajo vsak dan po recimo 7-8 ur faksa. Pri nas so večinoma tisti,ki so še poleg faksa delal, pocepali.

Ja se strinjam. Je pa odvisn tut od faksa. Na enih družboslovnih faksih pač ne hodiš na predavanja, pa se naučiš s knjig. Na naravoslovnih faksih je pa (pomoje) to mal teži. Hodm na matematko in vidm, da če me sam 2 uri ni na vajah, sploh ni isto. Ne predstavlam si, da bi se delala zravn, če hočem narest letnik.
Pač pa zato več delam med počitncami. Lansk let sm delala od 27.6. (takoj, k se je končala matura) pa do konca septembra.
Če nimam dnara, si pač ne prvoščm kkšnga drazga potovanja, čeprov vem, da bi mi doma dal denar (al pa vsaj posodl), če bi jih prosila.
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 09. Mar. 2008 18:33

Jst, se mi zdi, kr velik potujem. Denar dobim od štipendije, doma kej prispevajo, pa rojstni dnevi ipd., pa babi kej da, pa polet delam 3 tedne, pa za jesenske počitnce delam. Pol pa daješ na stran pa se nabere. Res pa je, da nam je to tud prioriteta doma in ne zapravlamo pol velik denarja za avto, obleke, prenavljanje stanovanja, vikendi, ipd. Mamo čist povprečne dohodke, pa čist povprečen življenski standard. Sej se da, če se hoče :)

Me pa skrbi tale fax, ker pomoje ne bom mela časa delat, ker bom bla prezaposlena s faxom. Za štipendijo morm met pa dost dobro povprečje... Pa vse bi mogla res super redno narest, če bom hotla potovat. Dobra motivacija, ni kej =)
galathea
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a galathea » 14. Mar. 2008 12:59

*sanja* napisal/-a:
ena pač napisal/-a:Vsaka čast tisti,ki sfolga poleg faksa še delat,ampak mislim te, ki imajo vsak dan po recimo 7-8 ur faksa. Pri nas so večinoma tisti,ki so še poleg faksa delal, pocepali.

Pri nas je bilo enako. Naravoslovni faksi pač niso enaki družboslovnim, če te ni na vajah si ven, poleg tega so bile vaje pri nas obvezne.
Še zmeraj je moje mnenje-če zmoreš zraven delat, ok. Če ne, je faks prvi. Jaz nisem nikol delala med faksom, končala sem v roku in imam zdaj ok službo.Seveda pa obstajajo tudi izjeme.
Malček smo off topic, drgač.
Zivljenje je lepo...
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 14. Mar. 2008 15:14

Ni to sam na naravoslovnih faksih ne! Jez študiram jezik in imam tudi ful vaj, pa sem vedno zravn delala! Vsaj za vikende, če ne drugače, tko da vse se da, če se hoče!
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
Ange|ina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 8. 2004
Kraj: Pred tipkovnico in ekranom :)

Neprebrana objavaNapisal/-a Ange|ina » 14. Mar. 2008 18:10

ok.. jst mam tut obvezne vaje.. vsak tedn vsaj 20 ur (približn 4 ure na dan, sam da so mal bl neenakomerno porazdeljene.pol so pa še predavanja..) v zadnjem letniku na fdv... pa pač med tednom bol mal spim, pa ne hodm skor nč žurat zadne mesce (tko.. enkrat do max 2krat na mesc) in delam po cca. 90 do 130 ur na mesc.. zdej se že tko počutm k da na družboslovnih faxih za hec študiramo.. sj ne rečm, eni glumijo.. sam če se greš pa resnga študenta maš pa velik dela.. sam men je zlo pomembn to d nekam grem, tko da mi sploh ni problem delat..

Angie
Aye papi eres tan grande y tan duro, Y me lo da tan bueno, Tu eres mi pecado mortal, Coje lo otra vez!!
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 03. Jun. 2008 13:56

Jst sem na svojem zadnjem potovanju spoznala dosti folka, ki veliko potuje. Pogovarjala sem se z ljudmi, ki so dali praktično že celo Azijo čez, vsako leto gredo na najmanj eno enomesečno potovanje ... Kako? Glede na to, da je Azija relativno cheap, je največji strošek letalska karta, ko pa si dol, je pa vse odvisno od tvojih potreb in koliko se "preseravaš". Nekateri imajo radi ugodje, se pravi all inclusive lepe hotele in hotelsko hrano, drugi pa se dobro znajdejo tudi v low budget hotelih in se prehranjujejo na ulici. Da se precej prišparat, pač odvisno, kako zahteven si.

Jaz sem za potovanje zapravila za vse skupi manj kot 1500 evrov, skupaj z vso kramo, ki sem jo nabavila pred odhodom, cepljenje, letalska, vsi prevozi, vsa prenočišča, izleti, hrana. To se mi ne zdi ogromno denarja, če si res to želiš. Jaz sem si tega potovanja ful želela in sem delala preko študenca. Na mesec zaslužim nekje 800 evrov, živim se sama, starši mi ne dajejo nič, torej lahko čez leto prišparam za potovanje. Za kakšna bližnja potovanja kot je Maroko, Turčija, ... pa sploh ne rabiš toliko denarja.

V prvem postu je napisano, da oba s fantom zaslužita nekje 2000 evrov. Meni se zdi to ful dosti, glede na to, da nimata nobenih stroškov. Pač daš vsak mesec od te plače nekaj na stran in potem to namensko zapraviš, ker drugače denar hitro zafrčkaš za razne bedarije. Vsaj jaz pri sebi vidim ... Ko dobim plačo, določen znesek nakažem na varčevalni račun, če ne, kar vse nekam izpuhti (pjačke, cunje, čevlji, knjige, ...).
Ni pa tudi treba it na neke bajne počitnice z ne vem kakšnim razvajanjem. In namesto, da greste nekam z agencijo, kjer so cene potovanj itak nad 2000 evrov, pejte v lastni režiji :wink:

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov