od kod vam denar?

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 26. Feb. 2008 20:49

Jaz si denar za vse pocitnice (in na splosno za vse stvari) priskrbim sama. In sicer z studentskim delom. Delam cez vse leto.
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 01. Mar. 2008 14:02

Odkar s fantom hodiva na bolj oddaljene in drazje počitnice si jih plačujem sama. Med solskih letom mam med vikendi promocije in tako zasluzim za počitnice, obleke, in tiste stvari, ki si jih zelim.
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 02. Mar. 2008 15:22

LoveLy* napisal/-a:hehe..ne mogoče si me narobe razumela...pač zdaj ko bodo počitnice(poletne) in me ne pripada več štipendija..si bom pač mogla ves denar ki ga bom hotela met, sama prislužit, ker ne dobivam nič žepnine.
tak da bom šla takoj po maturi delat...in če bom zaslužila malo več..bom šla na dopust...če ne bom pa mela denar za sproti, do štipendije( oktobra-novembra...).nevem točno....

Ma ja, sej sem mal pretiravala. Sm notr padla v razmišljanje, kok bo še treba delat, če bom hotla it tja, kamor mam namen. :) Upam, da boš čimveč nadelala pa fajn poletje ti želim. ;)

Kar se staršev kot vira tiče, hm, jz če bi vedla, da bi mi lahko nudili več, bi jih prosila, če bi mi magar posodili, tko sem pa zadovoljna, če mi karkoli prispevajo, ostalo more it pa pač iz mojga žepa. Sej konc koncev je res d best filing, k veš, da si sam nadelal. :) Se mi pa ne zdi nič narobe, če maš recimo starše nalovdane z denarjem, da to mal izkoristiš, če se njim res ne pozna, da ti dajo tok pa tok denarja. Jz bi jih tut, če bi mi to omogočilo, da si ogledam ful več sveta. Sam pač do neke mere. Bi vseen probala tut sama si kej nadelat, kukr bi pač šlo, ne bi sam na njih visela. :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 02. Mar. 2008 15:43

_Petra_ napisal/-a:Jaz si denar za vse pocitnice (in na splosno za vse stvari) priskrbim sama. In sicer z studentskim delom. Delam cez vse leto.

Ker ne vem ali si dijakinja, študentka ali kaj drugega, bom vprašala tebe in nasplošno, če mi kdo lahko odgovori: sama sem dijakinja 3. letnika sš, pouk imam dopoldne, načeloma do pol enih ali enih, včasih do dveh. Kako si uspete med šolskim letom najti delo, kjer se da delati samo popoldne, razen ob sobotah npr. dopoldne in kdaj najdete čas za učenje in zase? Rada bi namreč začela nekje delati preko študenta, po možnosti v kakšni trgovini z oblačili, obutvijo, knjigarni... v tej smeri skratka, če me razumete (kot kelnarca ne bi, ker mi to vsi odsvetujejo, pa tudi dokaj leva bi bla z nošenjem pijač in vsega :oops:). Do zdaj sem letos in lani delala na praksi, lani v hotelu, letos na TA, tako da imam v glavnem samo tovrstne izkušnje.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 02. Mar. 2008 16:29

eno poznam k usako popoldne gre u trgovino z oblačili (pomaga pri pospravljanju) in se je zmenla z njimi za 4 urce dela...tko da po moje povsod, kjer rabijo kakšno pomoč in jim razložiš, da si dijakinja, bi se dalo kej zmenit...med vikendi pa jim razložiš, da si na voljo tudi dopoldne...
Uporabniški avatar
jowko
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 9. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a jowko » 02. Mar. 2008 17:42

Delam kot fotograf, kelnar ter priložnostna dela, ki so dobro plačana! Delam čez celo leto.

Sigurno se da za vsakega najti zaposlitev :D
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 02. Mar. 2008 18:14

MilkyWay napisal/-a:eno poznam k usako popoldne gre u trgovino z oblačili (pomaga pri pospravljanju) in se je zmenla z njimi za 4 urce dela...tko da po moje povsod, kjer rabijo kakšno pomoč in jim razložiš, da si dijakinja, bi se dalo kej zmenit...med vikendi pa jim razložiš, da si na voljo tudi dopoldne...

Hvala, se bom pozanimala kako in kaj. Nekako bo sigurno moglo iti skozi. :)
Uporabniški avatar
Ange|ina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 8. 2004
Kraj: Pred tipkovnico in ekranom :)

Neprebrana objavaNapisal/-a Ange|ina » 02. Mar. 2008 21:56

jst grem letos na trinidad.. delam ob študiju non stop.. plače mam cca. 500€ na mesec (včasih več, včasih mnj.. odvisno od oddelanih ur), s tem da običajno za sprot za kavice pa to ponucam kar dobim v napitninah.. štipendije mam 103€ na mesec.. pol mam pa takle plan.. vsak teden dam 10€ na stran za zavarovanje za avto (nau sicer dost ampak bo pa večina denarja do konc septembra..), vsak teden dam v pujsa 2€ da bo za nov let za party (kar znese prbližn 100€ do konc leta.. ).. na mesec ponucam prbližn 100 do 150€ za benz, 30€ za frizerko, ostalo je pa na voljo za al ponucat al pa šparat za morje.. zaenkrat sm pršparala prbližn 1000€ in sm precej zihr da mi bo ratal do avgusta zbrt vs potrebn dnar..
aja.. je pa res, da nimam nobenih stroškov z najemnino, kar se prehranjujem zunej si sama plačujem (doma je zastonj)..

sm pa kr šokirana nad kšnim folkom, k skos jamra, da nima nč dnarja, po drugi strani pa tut nč ne dela in žvi od staršev.. starši plačajo benz, starši plačajo fax, hrano, počitnce, cune... mislm.. pr naših letih (23) bi pa folk počas res lohk že sam zase kej plačvou..
jst mam tako navado da staršem nikol nism morila če sm šla vn za keš, že od druzga letnika gimnazije sm pridna in sm delala (za vikende in med počitncami) in če se hoče, se da našparat.. tut za morje sm zmer hotla svoj dnar met.. da mi noben nima pol kej pametvt za kaj sm dnar ponucala..

Angie
Aye papi eres tan grande y tan duro, Y me lo da tan bueno, Tu eres mi pecado mortal, Coje lo otra vez!!
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 02. Mar. 2008 21:58

Js letos načrtujem mal dražje počitnice - vsaj za 1 vikend v Portorož (okej, za to zadostuje ena žepnina), potem pa še kakšn grški otok (neki bom dala sama, neki mi bodo dali starši.. ponavadi imamo doma dogovorjeno, da ko pou našparam, dobim še polovico od očkota in mami). :D
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 03. Mar. 2008 19:02

Tamala_mrha jaz imam tako sluzbo, da zacnem ob 13h ali pa ob 16h. Delam namrec v enem otroskem svetu. Delam glede na to, kak urnik imam v soli. Delam povprecno 3-4x na teden tam in poleg tega se pazim nekaj otrok. Eno puncko, ter bratca in sestrico. To delam le ko imam cas in ko mi odgovarja.
Ce imam kak izpit, seminarsko nalogo - aja, sem studentka 2. letnika - pa si delo prilagodim. Urnik delamo za en teden vnaprej in sploh ni problema. Poznam tudi veliko punc, ki delajo v trgovinah z oblacili, ali kaksnih drugih trgovinah (nakit, ...), tudi v solariju npr. in se vse lepo zmenijo, da delajo popoldan, saj tistim rednim tako ali tako vecinoma pase, da so dopoldam.
Sicer pa sama, ko sem bila dijakinja, nisem delala tako cez leto, ampak samo med pocitnicami za kak mesec.
Veliko srece pri iskanju ti zelim!
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 03. Mar. 2008 22:08

Delam skos, najmanj 4x/teden v trgovini, tko da zaslužm ca. 500, 600€ na mesec. Poleg tega pridm pogledat še prbližn 3x na teden na fax. Ko je izpitno obdobje edin mau počivam pa delam največ 2x na teden, drgač pa res skos in to s tem tempom že od začetka faksa (tut u srednji sm delala vsako soboto ceu dan)in si niti ne predstavlam da ne bi, ker bi mi blo dougcajt :!:
Sicr sm pa tut primorana delat, da si zaslužm za cunje, neki hrane, moje izpade brezglavega zapravljanja, bencin, v kratkem pa še za mesečni obrok za nov avto. :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 03. Mar. 2008 22:10

Ange|ina napisal/-a:jst grem letos na trinidad.. delam ob študiju non stop.. plače mam cca. 500€ na mesec (včasih več, včasih mnj.. odvisno od oddelanih ur), s tem da običajno za sprot za kavice pa to ponucam kar dobim v napitninah.. štipendije mam 103€ na mesec.. pol mam pa takle plan.. vsak teden dam 10€ na stran za zavarovanje za avto (nau sicer dost ampak bo pa večina denarja do konc septembra..), vsak teden dam v pujsa 2€ da bo za nov let za party (kar znese prbližn 100€ do konc leta.. ).. na mesec ponucam prbližn 100 do 150€ za benz, 30€ za frizerko, ostalo je pa na voljo za al ponucat al pa šparat za morje.. zaenkrat sm pršparala prbližn 1000€ in sm precej zihr da mi bo ratal do avgusta zbrt vs potrebn dnar..

neki dobrih idej si mi dala tko da bom pomojem tud jst neki tazga ustvarla in šparala :D tenx :D
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 05. Mar. 2008 9:53

No bistvo je, da zbrati nekaj denarja res ni takšen problem, razlika je le v tem, za kaj ga porabiš.
Nekateri ga porabimo pač za potovanja. :)
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 05. Mar. 2008 10:19

No sej to sm se tud jst odločila.Namest da si spet kupm nove špičake dam kr lepo na banko na akrtico,itak sm kodo zgubila tko da ne bo problem če bom hotla kdaj kej kupt al pa dvignt k ne bom mogla:D:D
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 05. Mar. 2008 21:18

Midva imava eno škatlico kamor dajeva evrčke za morje.. Je prav zanimiva ideja, ker imava zalepljeno iz vseh možnih koncev, tako da bova šele mejčken pred poletjem odprla in ugotovila koliko sva prišparala :D
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov