Nujno potrebujem #1

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 03. Okt. 2010 16:18

Če gledaš za danes, jih je verjetno res malo. Nedelja. Drugače so praktično vsako uro, od jutra do pol desetih (vsaj). Potniški so ponavadi ob 20, 25 čez uro. Hm, sam je res zanimivo, da od Zidanega naprej je pa navadni potniški. Svašta.
Uporabniški avatar
Marichuy90
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Marichuy90 » 03. Okt. 2010 16:32

_patchouli_ napisal/-a:Če gledaš za danes, jih je verjetno res malo. Nedelja. Drugače so praktično vsako uro, od jutra do pol desetih (vsaj). Potniški so ponavadi ob 20, 25 čez uro. Hm, sam je res zanimivo, da od Zidanega naprej je pa navadni potniški. Svašta.

Gledam za jutri. Vlak je ob 20:35 (celo le ICS) iz Celja, prestop v Zidanem mostu in naprej.

Potem je vlak šele ob 22:07, spet s prestopom v Zidanem mostu. In to je vse.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 03. Okt. 2010 16:39

Skor zihr morš doplačat...
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 03. Okt. 2010 16:59

Imaš še enega ob 21.23 in enega ob 21.42 (mednarodni), ampak samo do ZM, naprej ni povezave. Če lahko kdo pride po tebe v ZM...
Uporabniški avatar
Marichuy90
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Marichuy90 » 03. Okt. 2010 17:05

_patchouli_ napisal/-a:Imaš še enega ob 21.23 in enega ob 21.42 (mednarodni), ampak samo do ZM, naprej ni povezave. Če lahko kdo pride po tebe v ZM...

O, pa res. Hvala! :) Na katerem peronu pa potem vlak za prestop čaka? :)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 03. Okt. 2010 19:33

Vlak iz Celja pride na 1. peron, 1. tir. V smeri proti Lj moraš na 2. peron, potem pa vedno povejo ali tir 2 ali 3. Ponavadi je trojka, vsaj pri teh potniških.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 03. Okt. 2010 19:47

_patchouli_ napisal/-a:Ne, turistične viza za potovanje do 90 dni NE potrebuješ. Kar moraš narediti, je pred potovanjem izpolniti takoimenovan visa waiver obrazec na https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html ... F1AC1E56D7

(Dodajam: wtf je korak 4: Plačilo? A to je treba zdaj plačat? Anyone?)

Več info o tem še na http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva ... e_amerike/

Zadeva je bila z moje strani stestirana par dni po uvedbi obveznega elektronskega registriranja :)

Če imaš še kakšno vprašanje, vprašaj, čeprav jaz sem bila čist na drugem koncu :wink:

ja po novem je za plačat - mislim da je cca. 14 dolarjev. Je pa nujno za izpovnat ker drgač te že na prvem letu zavrnejo. Pa nujno izpolni vsaj 72 ur prej. Ful so poostril nadzor.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 03. Okt. 2010 20:09

Ja, sem potem na lastnem linku prebrala. Baje šele kak mesec tole velja.
Mene niso hoteli spustiti na avion, ker nisem vpisala naslova, kjer sem v ZDA bivala, ker ga pač nisem vedela (ob izpolnjevanju je pisalo nekaj v smislu, da ni obvezno in mi je brez tega podatka odobrilo vstop). Sem si nekaj izmislila in sva bila oba s stricem na check-inu zadovoljna.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 03. Okt. 2010 20:21

ja ni obvezno ampak je priporočljivo da se vse izpolne. Sploh sedaj ko je plačljivo, ker sem že slišala za primer da so na check inu še enkrat zahteval da vse izpolnejo, tako da je blo treba plačat.
Uporabniški avatar
n4stk4
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a n4stk4 » 04. Okt. 2010 18:25

U, pol pa super, da ne potrebujem vize (:
Sicer pa grem šele v začetku julija, ampak sem se morala čim prej pozanimati, da ne bi potem na koncu vsega tega panično iskala!
Uporabniški avatar
Marichuy90
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Marichuy90 » 04. Okt. 2010 20:40

No zdej, mi je ena rekla, da je vedno hodila 20:35 na vlak in da ni bil ICS, kot piše na sporedu. Ima kire lastne izkušnje s tem in pride ob tej uri tudi redni vlak v smeri CE-ZM? Zmeda :D
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 04. Okt. 2010 20:56

pa boste diplomiral na teh vlakih? Špglej na strani SŽ kolk je cena posameznega vlaka - verjetno boš doplačala razliko med navadnimin ICS in to je vsa matematika.

Sama sem enkrat imela vozovnico za navaden vlak šla sem pa na tega special - pedolino al kaj je - in se dama usedem v prvi razred. In pride sprevodnik pa jz tko da bom verjetno morala doplačati pa on da bi morala doplačat dvakrat tolk kot je stala vozovnica ampak da itak ni gužve in je sam pomežiknil in šel dalje. :D
Uporabniški avatar
Marichuy90
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Marichuy90 » 04. Okt. 2010 21:51

Nesanica napisal/-a:pa boste diplomiral na teh vlakih? Špglej na strani SŽ kolk je cena posameznega vlaka - verjetno boš doplačala razliko med navadnimin ICS in to je vsa matematika.

Sama sem enkrat imela vozovnico za navaden vlak šla sem pa na tega special - pedolino al kaj je - in se dama usedem v prvi razred. In pride sprevodnik pa jz tko da bom verjetno morala doplačati pa on da bi morala doplačat dvakrat tolk kot je stala vozovnica ampak da itak ni gužve in je sam pomežiknil in šel dalje. :D

Zanime me samo, če je ob tej uri tudi navaden vlak. Ker imam neke informacije, da je, vendar ne vem zakaj ga ni napisanega na voznem redu :? Vem pa, da je kdaj treba veliko doplačati, haha.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 04. Okt. 2010 22:17

http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/ ... table.y=21

ja ob 20. 23 je navaden vlak iz smeri Celje proti Zidanemu mostu in sicer gre iz Maribora...
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 06. Okt. 2010 17:03

mogoče katera ve kje najdem avtobuse, ki peljejo v nemčijo. Recimo do heidelberga :D
Don't worry, be happy!!

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov